Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от ineedmoney » 24 Апр 2012, 15:07

Jordana написа:45 години се мъчиха да ни натикат в тоя шаблон

бъркаш шаблоните малко...тук никой не ви казва какво, по колко и как да правите, а къде да го правите! За всяка дейност си има място - за пушенето това място е навън
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 24 Апр 2012, 16:38

ineedmoney написа:бъркаш шаблоните малко...тук никой не ви казва какво, по колко и как да правите, а къде да го правите! За всяка дейност си има място - за пушенето това място е навън

Навън от кое бе колега !? От частната собсвеност на един човек ли /в случея собсвеник на заведение/ ? От държавните сгради и имоти разбирам, но в частната собсвеност ... !!!
И ... бях се отказал от тази тема, ама сега попрочитам назад ... защо бъркате за тая забрана? Няма значение дали аз ти преча или ти ми пречиш. Важно е какво мисли собсвеника на това заведение. Какво иска той да се прави там стига да е законно. Не ти или аз.
Докато цигарите са законни, разберете го, ПУШАЧИТЕ и НЕПУШАЧИТЕ са равни пред закона. И само собсвеника на даден ЧАСТЕН ИМОТ може да определя правилата в него-стига да са в рамките на закона. Вътре на кой какво му пречело или му било приятно или неприятно, вредно или безвредно, няма значение в една демократична държава. Пушачите не правят нищо незаконно. Единствената дума вътре, в частия имот, има собсвеникът му. Ако на някой не му харесва това, което се случва вътре, пак казвам, стига да не е незаконно, ами просто да не влиза.
Затова ако ще са незаконни тия цигари , да ги правят незаконни. Тогава би имало смисъл. Но щом са законни-собсвениците си решават дали тази дейност може да се прави при тях или не може. А не клиентите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Апр 2012, 17:48

dimov_ написа:....

ама не може бе, колега...разбери-УМИРИСВАТ ИМ СЕ ДРЕХИТЕ!

а това умирисване ги води до тежки депресии, перманентно заекване и нервни тикове в малкия пръст на левия крак...

:mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Апр 2012, 18:15

dimov_ написа:Навън от кое бе колега !? От частната собсвеност на един човек ли /в случея собсвеник на заведение/ ? От държавните сгради и имоти разбирам, но в частната собсвеност ... !!! Важно е какво мисли собсвеника на това заведение..

ми то по тая логика може и в т.нар ти частна собстеност (заведение) и проституция да предлагаш и кока да продаваш и да си правиш квот си искаш само защото си в "частна собственост". Не само шаблоните бъркате ами и понятията. Частна собственост в тесния смисъл на думата е дома ти - там може да си правиш всичко, но заведението е закрито обществено място, а не частна собственост като жилището!!!!. Собственика на заведението се съобразява с държавата и нейната политика (здравна, финансова и т.н), а не обратното!!. Няма да ви паднат приходите бъди сигурен, защото пушача пак ще си седне да пие, но като му се допуши ще излезе за 3 мин и ще се върне.
И проблема не е че ще ми се умеришат дрехите, а че няма заради нечия несъобразителност и аз да търпя негативи и парични загуби (щом ще си говорим капиталистически). Както ти си си направил личния избор, така съм го направил и аз.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Апр 2012, 18:27

ineedmoney написа:...
ми то по тая логика може и в т.нар ти частна собстеност (заведение) и проституция да предлагаш и кока да продаваш и да си правиш квот си искаш само защото си в "частна собственост". Не само шаблоните бъркате ами и понятията...

dimov_ написа:.. Какво иска той да се прави там стига да е законно. ..

има някой, дето бърка понятията.... :mrgreen:
или пък чете избирателно, въпреки, че колегата даже го е болд-нал в поста си :winky:

да ти прави впечатление, че пушенето за разлика от проституцията и наркотиците е законно?
стига с тези тъпи сравнения....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Апр 2012, 18:52

Тва със частната собственост няма да мине толкова лесно в интерес на истината.Просто защото закрити обществени помещения са такива частни или не до които всеки има свободен достъп .
Толкова ли е сложно да се направи както в щатите...има си тъй наречените "Пура бар" където е разрешено пушенето и който си ходи там си знае че се кади.В останалите заведения не се пуши .Просто и ясно.Тука забравете че това може да се случи....всичко трябва да е максимално овъртяно с хиляда условности по прилагането с допълнителни вратички за "наште хора" и един куп трудно разбираеми правила .Просто няма истинска воля в нашето общество да действат ясни правила.Казах го и пак го казвам...като не можем сами да си оправим наште си чисто български взаимоотношения и прблеми е така отвънка ще ни налагат закони и правила и ще има и други тоя за тютюнопушенето е бял кахър.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 24 Апр 2012, 19:05

Не пуша само когато спя и не знам как успявам да го направя. Като започват да ми лимитират пушенето и се настройвам войнствено. Избора си е мой. И захарта е вредна, ама някой кара ли хората да се отказват от шоколадовите изделия? А случайно да сте видели върху свинското надписи за това колко хора умират поради повишени нива на холестерола? Където е забранено да се пуши - съобразявам се, ама като започнат тука някои да се правят на по-големи християни от папата много се изнервям. Кеф ми е бе хора. Може да е вредно, може да е опасно, ама ми е кеф , просто обичам да пуша, но не мисля, че мога да търпя умозаключения от сорта на "Цигарите вредят на вас и другите около вас!" Вие като не пушите от къде знаете че са вредни цигарите ? А ? Така са ви го набили в зомбираните тикви нали ? Навремето през 70-те -80-те години , ни убеждаваха колко е зле и опасен живота на Запад :banghead: Е да , ама минаха години и се оказа че това съвсем не е вярно , както повечето от Вас знаят. Аз пък знам че са полезни http://paper.standartnews.com/archive/2 ... 3952_2.htm ай да видим ся. Уважавам мнението на хората, които са спряли цигарите или никога не са ги опитвали и много се дразня, когато те не уважават моето мнение, че аз обичам да пуша и, че въобще не ги питам вредно ли е или не е тютюнопушенето, както и не съм виждал пушач, който настоятелно да дразни непушач умолявайки го да запали цигара, докато непушачите умирате да парадират с това, че те видиш ли не пушели - ми хубаво де, кой ви кара да пушите стойте си мирно и не пушете , ама не ми налагайте Вашите разбирания за здраве . Ето Ви още някои ползи http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3973391 :mhihi: :mhihi: А дали ще умрете от рак на белия дроб / от цигарите / или от рак на черният дроб / от алкохола / е все тая :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 24 Апр 2012, 19:25

zazomazo написа:
ineedmoney написа:...
ми то по тая логика може и в т.нар ти частна собстеност (заведение) и проституция да предлагаш и кока да продаваш и да си правиш квот си искаш само защото си в "частна собственост". Не само шаблоните бъркате ами и понятията...

dimov_ написа:.. Какво иска той да се прави там стига да е законно. ..

има някой, дето бърка понятията.... :mrgreen:
или пък чете избирателно, въпреки, че колегата даже го е болд-нал в поста си :winky:

да ти прави впечатление, че пушенето за разлика от проституцията и наркотиците е законно?
стига с тези тъпи сравнения....

Съвсем скоро и пушенето ще стане НЕзаконно на обществени места, така че и това сравнение не струва ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Апр 2012, 20:09

Бях си казал, че повече няма да пиша в тая тема, ама...

Стига с тая "частна собственост"...
Каква частна собственост, какви 5 лева??? Посещават я 6594859238 човека - значи е обществено място!
Като е частна собственост да заключва врата и да седи вътре с баба си и стринка си собственика пък да правят каквото искат - да пушат, да се друсат, да се ши*ат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Апр 2012, 20:14

BFM написа:...
Съвсем скоро и пушенето ще стане НЕзаконно на обществени места, така че и това сравнение не струва ;)

не слагай каруцата пред коня :winky:
пушенето на закрити обществени места /болници, учреждения, офиси/ и в момента е забранено
относно заведенията от типа нощни клубове, барове и дискотеки обаче засега е все още законопроект, който не се знае дали ще се приеме и в какъв вид ще бъде....да не се окаже, че в питейните заведения след 22 часа може да се пуши, че тогава с радост ще ви гледам как ви се умирисват дрехите или пък как дремете у сладкарниците :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Апр 2012, 20:15

Ето я нагледно има я по цял свят тая частна собственост във всички "бели" държави с прехвалената Ви демокрация.Така че стига с тия свободни съчинения.
http://www.google.bg/search?q=Cigar+Bar ... swaoodGBDg
Последна промяна Jordana на 24 Апр 2012, 20:18, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Апр 2012, 20:22

BFM написа:Съвсем скоро и пушенето ще стане НЕзаконно на обществени места, така че и това сравнение не струва ;)

Срещат се двама в затвора :
-Ти за какво си тук? - пита единия
-Обрах инкасо автомобил. Ти?
-Изпуших цигара на обществено място..

:mhihi:

Пародията е голяма в България
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Апр 2012, 20:52

doomy525 написа:
BFM написа:Съвсем скоро и пушенето ще стане НЕзаконно на обществени места, така че и това сравнение не струва ;)

Дааа, всичко дето не ни изнася е пародия...

А това че можеш да се отървеш от акт като те спрат куките срещу 20 лв. не е пародия...
Не е пародия, че може 10 години да не си плащаш данъците на колата и апартамента...
Не е пародия че взимаш 1 500 лв., а те осигуряват на 270...

Пародията е, че тук всеки е селски тарикат и си мисли, че може да прави каквото си иска, това е най-голямата пародия в тая държава...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Апр 2012, 21:03

drago_pavlov написа:
doomy525 написа:

...

в тоя ред на мисли, това, че не ти изнася да ти се умирисват дрехите кво е? :conf:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Апр 2012, 21:04

drago_pavlov написа:
doomy525 написа:

А това че можеш да се отървеш от акт като те спрат куките срещу 20 лв. не е пародия...
Не е пародия, че може 10 години да не си плащаш данъците на колата и апартамента...
Не е пародия че взимаш 1 500 лв., а те осигуряват на 270...

Пародията е, че тук всеки е селски тарикат и си мисли, че може да прави каквото си иска, това е най-голямата пародия в тая държава...

Напълно съм съгласен с по-горе написаното :) Уважавам родината си, но всичко е толкова объркано и оплетено от разните "далавери" и вратички и портички и запетайки и т.н., че не знам дали това нещо има оправия.. Аз лично ми е все тая дали ще се пуши или не в обществени заведения. Като им представляват чак такъв проблем пушенето на цигари покрай тях, защо трябва да се ядосвам и изнервям и т.н. себе си? Мой си е проблема, че пуша и щом не може вътре - ще изляза отвън, но определено някои наистина преиграват с капризите си :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата