Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Икономическата криза 2020-2023
BMW_POWER написа:Драго, напиши просто, че високите цени на газа в Европа няма да се отразят на нищо![]()
Никъде не съм казал, че няма да се отразят на нищо...
Ще върне икономиката с 2-3% назад, ще фалират някои бизнеси, дето са били на ръба на оцеляването, ще постоят някои хора на студено, я някой пенсионер, а някой социално слаб и толкова.
Апокалипсис няма да има, умрели от студ и от глад няма да има...
И както винаги след такава криза Европа ще излезе по-силна от всякога. Нищо чудно ръстът през 2023/2024 да е над 5%...
Но братушките ще ядат дървото яко. И не си мисли, че санкциите не работят. Тепърва им предстои да го поемат дебелия през следващите 5-10 години.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
drago_pavlov написа:Но братушките ще ядат дървото яко. И не си мисли, че санкциите не работят. Тепърва им предстои да го поемат дебелия през следващите 5-10 години.
Тази беше инстинктивната, детска истерия още от 25-ти насам, та половин година по-късно все е тая. До настоящия момент братушките продължават да имат трудности с решението в кой крачол да го сложат най-сетне. Питанката е по-скоро колко още по 6 месеца са нужни на кликата да стопли.
Иначе за едно си прав, с лека корекция. Не, че няма да се одърви Европа, ще го стори, та пушек се дига. Европа обаче си е лицемерна и гейска. Европа няма достойнство. Европа не знае що е то достойнство и именно затуй ще намери изход. Нещата пак ще потекат. С цената на достойнство, но за гейтаците това няма значение.
Мнение просто. За мен са нищожества, за теб велики. Кой колкото може.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Драго, напиши просто, че високите цени на газа в Европа няма да се отразят на нищо![]()
Никъде не съм казал, че няма да се отразят на нищо...
Ще върне икономиката с 2-3% назад, ще фалират някои бизнеси, дето са били на ръба на оцеляването, ще постоят някои хора на студено, я някой пенсионер, а някой социално слаб и толкова.
Апокалипсис няма да има, умрели от студ и от глад няма да има...
И както винаги след такава криза Европа ще излезе по-силна от всякога. Нищо чудно ръстът през 2023/2024 да е над 5%...
Но братушките ще ядат дървото яко. И не си мисли, че санкциите не работят. Тепърва им предстои да го поемат дебелия през следващите 5-10 години.
Истинските цифри никой няма да даде. Както и никога не ги дават. С ковида убиха малкия бизнес, сега ще подкарат и средния. Средната класа вече се води такава само в статистиката.
Прогнозите ти няма да се сбъднат. Причините са много. Убива се производството. За другото може да ти обясни Стинката. Руснаците пък изобщо не ги мисля. Изкарай кухите цифри и БРИКС задминава ЕС&со по БВП без проблеми. Не ми се рови да видя, дали и вече не са го направили. По производство със сигурност.
Как ще го поемат дебелия руснаците, след като с тях е практически цял Свят?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Изкарай кухите цифри и БРИКС задминава ЕС&со по БВП без проблеми. Не ми се рови да видя, дали и вече не са го направили. По производство със сигурност.
С тази глобализация е трудно да се каже кое е кухо.
Аз пък мога да твърдя, че БВП-то на Китай (единственото значимо в БРИКС в момента) е кухо, защото идва оттам, че са 3д принтера на запада... и пак на запад си продават боклуците.
Развойната им дейност е слаба работа.
В същото време в САЩ и ЕС се развива производство и машиностроене в момента със силни темпове. В Канада вероятно не е така, ама това не е фактор.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Моджо написа:...Каква е връзката дърва - газ ум не ми го побира. Айде пелетите може да ги сушат на газ. ...
Ами връзката е , че като е скъп газа, хората може би ще се откажат от него и ще минат на другите видове носители на 'енергия'! Ток, дърва, пелети (пак дърва)... Т.е. шанс за бързо забогатяване! Как да се пропусне
? В БГ-то сме все пак... Те водата в магазина на горките хорица им вдигнаха, като им беше спряло водоподаването, та дървата няма да вдигнат...!Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Причината да се вдигнат дървата е че олиото стана 5лв , същите дето дето се подиграваха пролетта на опашките за олио сега питат що така стана с дървата .. . Невидимата ръка на пазара сега ще се намеси и цените ще паднат но първо ще бъдат 3-4 месеца високи . За бога братя , не купувайте ! 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
BMW_POWER написа:Как ще го поемат дебелия руснаците, след като с тях е практически цял Свят?
Те вече са поели дебелия, барабар с топките.
Схемата е следната.
Голяма част от тези които са на газ все още имат печки/котели и т.н. някъде по мазетата и в момента не се отказват от газта, но за всеки случай купуват дърва и въглища. Тази група хора е по-добре финансово от нормалните ползватели на дърва/въглища и е склонна да плати повече.
Търсенето на пелети на местно ниво не се е променило драстично, но чуждите купувачи растат здраво. В момента цеховете не им достига суровина съответно са склонни да платят повече, което също надува цените. Фирми които по принцип продават връзки с разплаки, вече не го правят, защото всичко отива за пелети....още един удар по тези които се отопляват на твърдо гориво. Миналата година чувал ситни разпалки при прекупвач в средата на зимата струваше 5лв. в момента вече е 8лв.
Около мен има два типа хора едната група в която съм и аз гледаше да се запаси от рано и плати завишени цени пролетта/началото на лятото. Другата група е убедена, че всичко е спекула и до края на есента цените ще се сринат, защото всички ще са се запасили и фирмите няма да имат на кой да продават.
Голяма част от тези които са на газ все още имат печки/котели и т.н. някъде по мазетата и в момента не се отказват от газта, но за всеки случай купуват дърва и въглища. Тази група хора е по-добре финансово от нормалните ползватели на дърва/въглища и е склонна да плати повече.
Търсенето на пелети на местно ниво не се е променило драстично, но чуждите купувачи растат здраво. В момента цеховете не им достига суровина съответно са склонни да платят повече, което също надува цените. Фирми които по принцип продават връзки с разплаки, вече не го правят, защото всичко отива за пелети....още един удар по тези които се отопляват на твърдо гориво. Миналата година чувал ситни разпалки при прекупвач в средата на зимата струваше 5лв. в момента вече е 8лв.
Около мен има два типа хора едната група в която съм и аз гледаше да се запаси от рано и плати завишени цени пролетта/началото на лятото. Другата група е убедена, че всичко е спекула и до края на есента цените ще се сринат, защото всички ще са се запасили и фирмите няма да имат на кой да продават.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:подиграваха пролетта на опашките за олио
И колко лева спестиха от това олио? От 3 на 5 лв стана. 12 лв спестиха за по 1 бутилка олио на месец за половин година. Бензина щеше да е 5-6 лв да не ти вадя "прогнозите".
viewtopic.php?f=4&t=444458
Прочетете си глупостите
п.с. Между другото никой не поства за цените на природния газ на холандската борса, явно падат пак
Индикатора работи безотказно.- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
Exclusive89 написа:BMW_POWER написа:Как ще го поемат дебелия руснаците, след като с тях е практически цял Свят?
Те вече са поели дебелия, барабар с топките.Цял Свят бил с Русия, OMG…а дръпнатите вече продавали излишъка на гЪз към ЕВРОПА
Дай факти, стига общи приказки. Кажи, на колко се оценяват загубите на Газпром за първите 6 месеца на тази година

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:п.с. Между другото никой не поства за цените на природния газ на холандската борса, явно падат пакИндикатора работи безотказно.
Тя цената се катери по стълба, но слиза по асансьор
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:Exclusive89 написа:BMW_POWER написа:Как ще го поемат дебелия руснаците, след като с тях е практически цял Свят?
Те вече са поели дебелия, барабар с топките.Цял Свят бил с Русия, OMG…а дръпнатите вече продавали излишъка на гЪз към ЕВРОПА
Дай факти, стига общи приказки. Кажи, на колко се оценяват загубите на Газпром за първите 6 месеца на тази година
Бях се зарекъл повече да не си губя времето с такива калитковци като теб и родопския разбирач, но нИмо'а...
Сега цяла Европа пълни хранилищата, Газпром трупат печалби няколко месеца и получавате оргазъм
Резултатът от санкциите и голямото дърво обаче ще ги усетят братушките след 3-5 години. И не си мислете, че санкциите няма да останат толкова дълго. Те и Иран така си мислеха, но друго стана...
Та като казах Иран, се сетих, че съм на терен от една седмица и виждам с очите си как работят санкциите.
Всички са милионери, включително и аз вече
Бензина 10 цента, а правителството финансира половината за първите 30 литра в месеца. Вода и ток даже не знаят колко струват. Идилия ще кажете с родопския разбирач
Да, ама хората тук изобщо не им е весело и само се чудят накъде да си бият шута... А техните санкции изобщо не са така тежки като руските. Въпреки това им съсипват икономиката с огромни темпове. Вчера в един завод ми се молят да измисля как да им пратя оригинални лагери СКФ от България, за да си сервизират машините, че тук само китайски ментета... Едни прости лагери няма откъде да си купят, какво остава за някакви високи технологии...
А, и нали сме автомобилен форум - 80% от новите коли са ирански, другите 20% китайски
Най-луксозните коли по улиците на Техеран са 7-8 годишни бмв/мерцедес. Понеже и коли не може да се вкарат тук, не само лагери
Руските бизнесмени ще са много доволни след 5 години да джиткат с москвич, лада и грейт уол...
Та какво ще правят братушките след 3-5 години като започне да им излиза от строя обурдеането за помпене на нефт и газ? Как ще го сервизират?
Но както казват: поживем, увидем

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
steeN написа:Jordana написа:подиграваха пролетта на опашките за олио
И колко лева спестиха от това олио? От 3 на 5 лв стана. 12 лв спестиха за по 1 бутилка олио на месец за половин година. Бензина щеше да е 5-6 лв да не ти вадя "прогнозите".
Прочетете си глупостите
п.с. Между другото никой не поства за цените на природния газ на холандската борса, явно падат пакИндикатора работи безотказно.
Ко да постваме като го постват по новините всяка вечер . Булгаргаз иска нова корекция нагоре с 6% за септември заради покачването спот цените на TTF . Сигурно за "холандската борса " става въпрос ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Jordana написа:steeN написа:Jordana написа:подиграваха пролетта на опашките за олио
Прочетете си глупостите
п.с. Между другото никой не поства за цените на природния газ на холандската борса, явно падат пакИндикатора работи безотказно.
Ко да постваме като го постват по новините всяка вечер . Булгаргаз иска нова корекция нагоре с 6% за септември заради покачването спот цените на TTF . Сигурно за "холандската борса " става въпрос ..
Само дето не са 6%, а 15%. И те цените се покачват заради уж бързия ремонт на северен поток. Но това не пречи на Булгаргаз да кажат "скъпо-затова вдигаме".
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Аха ясно , Путин е виновен ..
Ами спирайте го руския газ и ще паднат цените , само американски с 30 пари по евтин