Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Lenco » 23 Май 2020, 13:23

ukelichko написа:...
То цял свят призна .....

Не знам защо си позволяваш да сравняваш цял свят с корифеите по микробиология във форума :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Май 2020, 14:45

ukelichko написа:То цял свят призна (включително Путин и Корнелия Нинова), че има коронавирус и от него умират хора ....

И к'во, взе да става политика или религия, та си се насъскал толкова ? :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Май 2020, 15:28

То и от обикновен грип умират, дай да блокираме градовете за постоянно :kuku:
Починал човека от каквото починал, го пишат- от корона вирус. Скоро загиналите в катастрофи и тях ще ги включват в статистиката на корона вируса, ми се струва.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Май 2020, 16:25

hell's angel написа:
ukelichko написа:То цял свят призна (включително Путин и Корнелия Нинова), че има коронавирус и от него умират хора ....

И к'во, взе да става политика или религия, та си се насъскал толкова ? :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Цъ...на мен ми е професионално изкривяване. Не ми обръщайте внимание.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 17:40

Здравейте колеги, отдавна не съм част от марката и форума но следя темите чат пат искам да кажа че се водя 'Преборил коронавируса' в момента съм в карантина 28 дни след изписване от 2-ра градска болница на 2.05.2020 тази година, аз и цялото ми семейство сме карантинирани като всички сме положителни и без жена ми и децата ми, майка ми и баща ми също се наложи да посетят болница като имам и починала баба в следствие и тя положителна на корона вируса не искам да създавам смут но мога да споделя информация от тази каша в която попаднах и аз и семейството ще се опитам да отговарям ако някой има някакви въпроси от 1-во лице

П.П не съм чел на зад в страниците защото са много ако има още преболедували болеста се извинявам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Май 2020, 19:32

Как и къде се заразихте?
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 23 Май 2020, 20:37

waterboy написа:Здравейте колеги, отдавна не съм част от марката и форума но следя темите чат пат искам да кажа че се водя 'Преборил коронавируса' в момента съм в карантина 28 дни след изписване от 2-ра градска болница на 2.05.2020 тази година, аз и цялото ми семейство сме карантинирани като всички сме положителни и без жена ми и децата ми, майка ми и баща ми също се наложи да посетят болница като имам и починала баба в следствие и тя положителна на корона вируса не искам да създавам смут но мога да споделя информация от тази каша в която попаднах и аз и семейството ще се опитам да отговарям ако някой има някакви въпроси от 1-во лице

П.П не съм чел на зад в страниците защото са много ако има още преболедували болеста се извинявам

Кажи честно как по точно се ' бори' с мега вируса? Това че си бил болен от китайски или какъвто и да е грип, и си се излекувал това ли е борбата? Или слушаш как се говори по тИливизУра? Много заразен вирус ,а единия заразен другия не е . Нямало лекарство ,ама го лекуват с антибиотици както обикновенно. Всеки умрял вече е от коронавирус. Откак се появи вече никой от нищо друго не умира.Само от него се мре.Изпитвам носталгия за новини за Ада,за камионите с трупове, за детските площадки да стана морги. Няма репортажи за болници със системи,за вентилатори за умиращи от недостиг на въздух. Давай казвай нещо страшно как е било при теб ,че гогяма скука настана

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Май 2020, 22:31

waterboy написа:Здравейте колеги, отдавна не съм част от марката и форума но следя темите чат пат искам да кажа че се водя 'Преборил коронавируса' в момента съм в карантина 28 дни след изписване от 2-ра градска болница на 2.05.2020 тази година, аз и цялото ми семейство сме карантинирани като всички сме положителни и без жена ми и децата ми, майка ми и баща ми също се наложи да посетят болница като имам и починала баба в следствие и тя положителна на корона вируса не искам да създавам смут но мога да споделя информация от тази каша в която попаднах и аз и семейството ще се опитам да отговарям ако някой има някакви въпроси от 1-во лице

И как се изкарва този вирус? Като настинка или вЕрно има и друго?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 23:06

Добър вечер колеги, сега ще обесня с какво се сблъсках преди месец и още се лутам в него пък после всеки ще прецени за него си коронавирус ли е или не в крайна сметка за такова бях лекуван това ми пише в епикризата от болницата.

На 13.04.2020 вдигнах температура 38.5 придружена с суха кашлица , седях си 2 дни в къщи на парацетамол и сироп за кашлица но температурата не се намаляваше докато на 15-ти не вдигнах 39 през нощта. Свързах се с личния си лекар който отказа да ме прегледа и каза да си направя тест за коронавирус понеже симптомите ми били такива, (консултирах се и с спешна помощт по телефона и от там получих такъв отговор) ок речено сторено на 16-ти отидох в кв.дружба в софия в централата на лаборатория рамус там теста се плащташе 100лв както и да е направих си теста (PCR) и вечерта в 20;00 ми звъннаха да ми кажат че е положителен, проверих го и в интернет в системата им беше положителен(поне така пишеше) темепературата ми се връщаше до над 38.5 след всеки парацетамол. В Същата нощт ми се обадиха от РЗИ и от полицията да ми кажат че сам 28 дни под карантина, понеже не се чуствах добре ( се обадих на личния лекар казах му какво ми е състоянието и резултата от теста и той ми викна линейка за преглед) е след прегледа се останови че имам леки хрипове и ме приеха в 2-ра градска болница (там също ми направиха PCR тест и там излезна положителен) Започна лечение с орален АБ (азатрил) направиха ми ренгенография която беше ок започнаха наблюдение всеки ден състояние кръвно и т.н в продалжение на 6 дни в които бях с температура над 38 и не се повлиаваше от парацетамол единствено вечер ми даваха течен аналгин само с него свалях за да мога да спя. На 2-3ти ден в болница тръгна растройство започнаха болки в кръста и най притеснителното започнах да отхрачвам храчки с кървави съсиреци и така до 6-7-ми ден в който се събудих с болки в гърдите и затруднено дишане.Веднага се събраха всички доктори + началника на отделението направиха ми нова ренгенография и на нея се останови двустранна пневмония. включиха ми кислород и от тогава започна същинското ми лечение наложиха ми 7 дни Хлорохин (до тогава само го бях чувал само от генерала по брифингите представлява бяло малко хапче даваха ми го сутрин и вечер) правиха ми 3 теста за АБ след като бяха отрицателни започнаха 3 пъти на ден да ми вливат 3 различни АБ за пневмоня + Орбазон и нофилин за дишането. В крайна сметка след 3-тия ден от лечението започнах да свалям температурата и лека по лека да се подобрявам (храчките и кашлицата остана + безсилие и невъзможност да дишам самостоятелно без кислорода) и така след като почнах да се чувствам добре и видимо така да изглеждам на 13-тия ден ми направиха 1-вия PCR тест който излезна отрицателен и на 14-ти ден ми направиха 2-рия (пак отрицателен) и на 16-тия ме изписаха като ми назначиха лечение 7 дни в къщи на АБ Суммамед 500мг + АБ Панцеф 400 мг 6 дни + 30 дни Фиброзим (3х1) + 10 дни Потенциатор (2х1) това е общо взето днес е 23-ти ден от карантината ми.А паралено с мен в къщи правиха PCR тестове на семейството ми и излезнаха всички положителни като майка ми и баща ми също бяха приети в болница с затруднено дишане и най лошото което се случи е баба ми почина докато бях в болницата тя е с придружаващи заболявания(инсулт,микроинфаркт) като тя също беше положителна и имаше симптоми (кашлица и температура 37.5) за нея в болницата която почина казаха че не е имала бял дроб.
Аз в момента се чуствам добре семейството ми също не знам дали е корона вирус или не но филма е голям до ден днешен нямам право да излизам идва полиция да ме проверява всеки ден дали съм в къщии т.н
На върпоса къде и как съм се заразил, нямам си напредстава, предполагам в работата но кой е 0-левият не знаем ( в работата остановиха още 9 човека с положителна проба за корона вирус като от тях още 2ма бяха посетили болница а другите си изкараха вируса в къщи с лека симптоматика)
За сега се сещам за това ако иска някой да пита още нещо.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Май 2020, 23:17

Радвам се, че си се оправил!
За въпросите- пушач ли си, нещо диабет, наднормено тегло, сърдечни проблеми имаш ли?
На колко си години?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 23:24

На 29 години съм , непушач съм , 173 см висок 75 кг не гледам новини от както съм излезнал от болницата и не чета нищо свързано с коронавируса понеже ми действа зле на психиката. От болницата ми казаха да не пия газирано поне 1 месец, ходих след АБ-тата на контролен преглед в болницата и казаха на слушалка че дишането ми е добре и нямам за сега проблеми, другата седмица ще ходя за 2-ри преглед за ренгенография да се види какво е положението с белия дроб, нямам придружаващи заболявания

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 23 Май 2020, 23:31

Ок. Има вирус. Съгласен съм. Обаче не съм 100% убеден че е това което казват. Що? Ами щото начина на лечение,мерките и т.н не съответсват на болеста.
1- Човек с симптоми,не го лекуват ,карат го да си стои в къщи,не може да отиде в болница а му дават наставления по телефона.На 5-6 или 10 ден състоянието му се било влошило .Еййй добър ден. Ами що не лекувате човека още при първи симптоми ,ами чакате да се влоши и тогава? Щото при обикновен Грип за зачервено гърло ти изписват лекарство ,а тук нищо.Ама бил много заразен. Толкова заразен ,че в едно семейство 1-2 са заразени на другите нищо им няма.Даже пробите им отрицателни.Ако беше сега 1999г никой нямаше да знае какво е ПСР тест или другите там тъпитии дето ги говорят,ами щеше да кажат Грип . Ся ,вече свински беше,птичи беше,телешки и той ,испански и той си мина по реда ,така че щяха да измислят Овчи може би.Ама сега е от прилеп .Другата година се очаква от костенурка , и поради това че е бавна ,карантината ще е 6 месеца, а лечението ще започва след 1-ят месец.За мерките не пише ,че там е трагично положението

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 23:36

Не знам, и аз имам съмнения какво точно съм искарал , просто споделям какво преживях за последният 1 месец и още не мога да излезна(понеже съм карантина) най ме притеснява това че развих пневмоня и имах проблеми с дишането ако беше само темп и кашлица сигорно щях да си мисля че всичко е ташак и просто хванах някаква настинка но не знам и аз иначе в епикризата ме водят с диагноза Covid-19 и в момента съм болничен 16 дни за престоя в болницата + 28 домашен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Май 2020, 23:38

Интересно , 9 дена лечение с парацетамол и азатрил . Което е било напълно безполезно предвид пневмонията която се е развила . И съвсем не е изключено тая пневмония да е пипната във болницата , даже е много вероятно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 23:42

Може не знам не сам компетентен баща ми също се възмощаваше че 6 дни в болница ме държат с температура над 38 и ми дават само азатрил а аз се влошавах от към кашлица и симптоми с всеки ден докато на края не започнах да дишам трудно, чак тогава започнаха да ме лекуват с по-силни медикаменти на които ми казаха че не били наложителни в началото на хоспетализирането ми в предвит че сам бил в добро общо състояние. Майка ми го изкара по леко от мен тя не разви пневмоня и тя беше 10 дни само на азатрил а баща ми мина по моя път с хлорохина и венозните АБ като сега в къщи са му изписани АБ за 10 дни а при мем бяха за 5 и за 6 на всеки различно ....
П.П В болницата бях сам в стая не съм имал контакти с други хора при мен влизаха само лекари и сестри облечени като космонафти нямах право да излизам от стаята 15 дни нямаше телевизия нямаше и Wi-Fi да не ви казвам как ми се отрази на психиката тази болница по зле от вируса...
П.П2 искам да кажа че в болницата която лежах (2-ра градска) се водят леките случаи там нямат условия за интобиране и т.н не знам какво е положението по пирогов и по ВМА където са 'тежките случаи'

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата