Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Мотористите във форума!

Мнение от ildivvy » 13 Ное 2024, 19:49

За съжаление, повечето проучвания по света показват, че мотоциклетизма е все 'по-залязващ' при младите поколения. Говорим за 'белия' свят (развития). В Азия си ползват милионите мотопеди/скутери, защото няма какво друго да ползват при техните условия... Т.е., колкото и да ги таргетират, младите намират хоби/забавление другаде!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Ное 2024, 14:33

Моите наблюдения с младежите са, че на 18 имат доста желание, но искат да скочат направо на 600. Като им кажа да изкарат А2 и да се качват на нещо 300-400 кубика и почват да мрънкат че нямало смисъл, бил слабо, ще чакат до 24г...
Но на 24 вече някои са с деца, други под чехъл, трети с кредит и забравят за моторите. Такъв е живота. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 14 Ное 2024, 14:56

Някой тук има ли с ботуши Sidi Rex Air? Скоро взех такива и не знам дали аз съм проблема, но не мога да ги наглася да са ми удобни. В предната част около пръстите, на ходилото и на петата всичко е точно. Не са ми малки или големи, размера е точния. Обаче в глезена и над него не са ок нещата. Обиват ми и сякаш ми кривят глезена в неестествена посока. Направиха ми пришки на 10 см над кокалчето и на двата крака. Имат на три места врътки за стягане и отпускане плюс това червеното отзад мести задната част нагоре/надолу. Пробвах някакви комбинации, но няма подобрение. Част от проблема е и кожения панталон и в частност ципа му който се забива допълнително в крака ми. Той си е стандартен, няма как да му влияя. Панталоните са вкарани в ботуша, то няма и как иначе. Не съм с някакви дебели глезени. Странично имат титаниеви шини и мисля, че от тях идва драмата. Имат разни болтчета по тях там, но не знам имат ли изобщо отношение с комфорта. Ясно ми е, че комфорта няма да е като на кецове каквото и да ги правя ама чак да имам рани по глезена не е нормално мисля. Изображение
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Ное 2024, 16:04

И аз си поръчах ей тези ботуши от FC-moto че старите са позахабени вече ама дано не съм се наиграл. Ще ги видим като дойдат.
BOT-1564-BK-12_1_900x.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 14 Ное 2024, 17:06

Не съм най- големия разбирач на ботуши, но защо панталона е вътре? Да не би в това да е причината за пришката. Вариант да е отгоре?
Ultimate Riding Machine

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Ное 2024, 19:21

NiksGS написа:Не съм най- големия разбирач на ботуши, но защо панталона е вътре? Да не би в това да е причината за пришката. Вариант да е отгоре?

Кожените екипи са стеснени отдолу и същевременно доста къси,завършват над глезена. Ако си с по-големи прасци има шанс даже доста екипи да не можеш да им затвориш циповете на гол крак. С други думи няма как да са над ботуша. От друга страна ботушите заради протекторите са бая широки отгоре и трябва да е някакъв туристически панталон, доста широк за да влезне над ботуша.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Ное 2024, 19:35

И аз щях да предложа същото, но... При мен също имаше стягане, когато пъхнах панталона за първото каране вътре. Почти не можех да ходя/карам... След това, като се прибрах, пробвах с панталона отгоре и нещата заспаха! Разбира се, говорим за друг тип панталон, а донякъде и ботуш (без толкова много 'шини' отгоре).

Колега пробвай у вас без панталон (но с по-дълъг мек чорап), как ще усещаш ботушите. Ако нещата са по-различни, може да се мисли нещо, може би...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 14 Ное 2024, 21:58

Определено само с чорап без панталона нещата са много по-добре, но какво решава това? Така направо ми хлопат ботушите на глезена и на прасеца а са стегнати до край а и няма да тръгна да карам по къси гащи. Панталона е част от екип Алпинстарс и е направен точно да си влиза в ботуш. Няма друг начин на носене. Стандартен, кожен. Проблем усещам само отстрани, отпред и отзад е ок. Точно отстрани са и тия шини и съвпадат точно с циповете. В тях е проблема, но не виждам как мога да им въздействам изобщо на позицията...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 15 Ное 2024, 10:49

Няма много варианти, просто панталона и ботушите не "пасват". И при мен го има този момент, ципа на панталона се притиска малко над глезена. Трябват ботуши малко по-широки в глезена, или с малко по-различна форма/кройка за да не притискат толкова. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 15 Ное 2024, 14:13

И аз така предположих. Работата е шах и мат. По-скоро някой дали има същите и съответно същите проблеми ме вълнуваше. Водят се висок клас ботуши с доста добри ревюта, но в тази посока нещата не се добре. Екипа също не е от Алиекспрес, но явно двете неща не мелят брашно добре заедно. В Ревзила попаднах на отзив с проблем много сходен на моя. Там са дали съвет да не се закопчава ципа на панталона и съответно машинката му да остане нагоре за да не се забива от страничните шини в крака...Буквално на единия крак ми беше пуснало кръв от едно качване до Шипка. Излиза, че трябва да имаш крак на газела...е*ати, че аз съм 67 кг., тия италианци как си проктирали тия неща...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 15 Ное 2024, 14:53

Ботушите са впечатляващи и с много добри отзиви, от ревюта и клиенти. Прочетох няколко ревюта и там освен върхова защита, се говори и за комфорт, значи производителет се е постарал и справил. Разбира се, винаги важи правилото, че обувка, която не е по поръчка, не винаги е нашата обувка.
https://www.webbikeworld.com/sidi-rex-boots-hands-on-review/

Мога да посъветвам frizzante, да продължи с опитите за настройка, вероятно клонящи към разхлабване на захвата. Този тип ботуши, които са с брони отвън, са за носене отвън, т.е. коженият спортен панталон е вътре. Не познавам асортимента на Алпинстар в детайли, но мисля, че нямат спортни ботуши от типа IN , както Дайнезе, на които всеки крачол има по два ципа. Който знае да каже, че ми е интересна и тяхната екипировка, следя я , но не я познавам в детайли, не съм и притежавал такава.

Не знам, къде се пада ципа на панталона, може например да се завърти, към по месеста част на крака (мускул). Дали не е добре, да се вземат и от тези дългите чорапи, кото предлагат марките, аз още не съм го направил и нямам отзиви. Условията за пришка е силен натист и триене, трябва да се намалят. Когато карах с Даинезето, първите пъти пристягах силно и в левия глезен след два часа получавах точка на натиск, не се траеше, че и опасно, започваш да мислиш само за това. При други излизания, коригирах захвата и се получи, в Румъния и до Рожен бях с тях и не бяха събувани 15-16 часа и не горях от нетърпение да събувам, като кубинки в казарма, просто нямаше и една точка на натиск.

frizzante обаче каза, че ботушите се опитват, да му "пренасочат" ъгъла в глезените. Предлагам да се погледнат глезените, дали са в правилна позиция, ето примерна тема https://top4running.bg/pg/pronation-i-supination-po-vreme-na-bqgane-kak-da-gi-poznaete При една ниска ежедневна обувка, това може да се подмине и се прави, но при този ботуш, подбедрицата би искала, ходилото да е в правилната позиция и обратно.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 15 Ное 2024, 15:00

По моята логика тея ботуши си се водят sport/track boots за да караш кратко с тях и не предполагат удобство. Мисълта ми, за жалост е, че човек ако иска да кара по-дълго време с тях трябва да е готов за известно неудобство.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Ное 2024, 15:54

И аз щях да кажа същото за ципа - или не го закопчавай, или направо го махни или го замени с велкро например.
Аз също съм си коригирал един текстилен панталон - джобовете за протектори на коляното ми бяха прекалено ниско - като съм прав и протекторите ми стояха като кори на футболист - пред костта, вместо пред ставата, заших си ново велкро по-нагоре на подплатата и всичко точно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 15 Ное 2024, 16:07

dhtj написа:И аз щях да кажа същото за ципа - или не го закопчавай, или направо го махни или го замени с велкро например.

Аз се сещам да махнеш ципа и на мястото да ти зашият някаква ластична материя или плътен ластик.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 15 Ное 2024, 16:49

Le Transporteur написа:
Не знам, къде се пада ципа на панталона...

frizzante обаче каза, че ботушите се опитват, да му "пренасочат" ъгъла в глезените...

Ципа на панталона се пада от външната страна на крака, на десетина см над кокалчето и "перфектно" съвпада със страничната шина на ботуша. Двете странични шини са една цяла част и са подвижни в синхрон с механиката на крака, това обаче поражда и триенето което съчетано с натиска ти оставя спомен на глезена. Ципа на панталона не може да бъде другаде, един е, страничен и крачола не може да се звърти, премести и тнт. Панталона е с конкретна форма и отгоре до долу всяко нещо си има определено място - протектори, слайдери, прегъвки, вентилация...нищо няма как да се мести а и не трябва да се мести за да си върши работата. Смятам да пробвам с една идея по дебел чорап и да не закочавам изобщо ципа докрай (има ход 15 см) за да остане той далеч от критичното място, обаче не знам как това ще рефлектира върху самия панталон при каране. Другото е средната стяга на ботуша която е в зоната на глезена да отпусна почти до край.
Иначе глезените ми са съвсем нормални, тичам редовно, имам десетки обувки и ниски и високи и нямам проблеми.
Другия ми избор за ботуш беше Alpinestars Supertech R, дано не съжалявам, че взех тези. Крайна мярка е да изкормя нацяло ципа, но ми се вижда прекалено...
Значи съвета ми е ако ще купувате ботуши от този тип е да ги пробвате ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с панталона с който смятате да карете. Грешка беше, че не го направих, надявам се да намеря решение.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата