Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от 3186 » 23 Юли 2023, 19:02

А… пиша от първо лице за да се види че дявола не е толкова черен, въпреки мненията тук. А цената е много приятен бонус, когато слизаш от Х5, и след като още си вадя парите с работа го оценям :mhihi: По-важното е че над 400км не съм бил зависим от станции…

Но все тая, няма много смисъл да се обаждам, щом изглежда натрапчиво, живи и здрави.

Потребител
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от rosen vanev » 23 Юли 2023, 21:16

3186 написа:А… пиша от първо лице за да се види че дявола не е толкова черен, въпреки мненията тук. А цената е много приятен бонус, когато слизаш от Х5, и след като още си вадя парите с работа го оценям :mhihi: По-важното е че над 400км не съм бил зависим от станции…

Но все тая, няма много смисъл да се обаждам, щом изглежда натрапчиво, живи и здрави.
Не знам, как имаш нерви да обясняваш.
Тук се вади от 9 кладенеца вода, само и само да ти обяснят, колко са гадни електричките.
В момента и аз проверявам, какви са вариантите за смяна на бензиновия ми автомобил с електрически, с който да е възможно да се пътува.
Голям кеф е да разполагаш с целия въртящ момент мигновено. Много по- безопасно се случват всички маневри, било то в градски условия или извън.
В крайна сметка, всеки си кара това, което му харесва и му е по джоба.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 23 Юли 2023, 21:42

rosen vanev написа:
3186 написа:А… пиша от първо лице за да се види че дявола не е толкова черен, въпреки мненията тук. А цената е много приятен бонус, когато слизаш от Х5, и след като още си вадя парите с работа го оценям :mhihi: По-важното е че над 400км не съм бил зависим от станции…

Тук се вади от 9 кладенеца вода, само и само да ти обяснят, колко са гадни електричките.
В момента и аз проверявам, какви са вариантите за смяна на бензиновия ми автомобил с електрически, с който да е възможно да се пътува.
Голям кеф е да разполагаш с целия въртящ момент мигновено. Много по- безопасно се случват всички маневри, било то в градски условия или извън.

Ако ти трябва целият въртящ момент за градски маневри, мисля е редно да преосмислиш как караш, но да има си бонуси елката, за мен е перфектна за градско.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Юли 2023, 21:46

3186 написа:Аз пък днес минавах покрай Шела преди Кулата и имаше по 2 коли на всяка колонка. В 35 градуса. Те дали са минали за 59,3 секунди?

Иначе стигнах до Ситония без зареждане, но със спирки за кенеф, препълнен с хора и багаж. 13лв тотал. Май само една Г30-ка ме изпревари за целия път, да не кажете че съм пълзял с 90…

Имало пък коли сЯ, аз там сипвам на ОМВ преди кулата, повече от 10 минути не съм се бавил,т'ва е може би 7-8 пъти за последните 3г. не ме карай да засичам и там, че и ти ще останеш разочарован :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Юли 2023, 8:51

И пак си пишете глупости и спирка няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Към колегата с 120д, ако не ти пипа маслото и я ръчкаш колата с 200 мой съвет това не е на добре - най вероятно ти допълва картера с нафта.
Към колегата дето се дърпал с тесла У, дуал мотор значи LR и над 200 няма как да се дърпа, ограничителя и е на 225. Това което си чул като звуци със сигурност не е било от теслата (чуват се вентилаторите на теслата, но са в пъти по тихи от да кажем 335 ти охлажда на макс, карал съм в продължение на 120км нон стоп 180-200 и въобще не се и вкючва вентилатора, даже трябваше да включи прекондишънинг за да заредя по бързо на чарджъра).
Така че моля ви пишете реални случки, не това което е във вашето въображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Юли 2023, 9:21

nxn написа:
rosen vanev написа:

Ако ти трябва целият въртящ момент за градски маневри, мисля е редно да преосмислиш как караш, но да има си бонуси елката, за мен е перфектна за градско.

Никой не оспорва че електричките са супер за градска кола. Аз лично обаче не намирам смисъла вобще на делението "градска" и "извънградска" кола. Предпочитам да имам просто една кола, която да ми върши работа за всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Юли 2023, 11:52

За мен е по-скоро ако имаш голямо семейство и така или иначе ти трябват две коли. Тогава една малка за града и една голяма за извън.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 24 Юли 2023, 12:24

nxn написа:За мен е по-скоро ако имаш голямо семейство и така или иначе ти трябват две коли. Тогава една малка за града и една голяма за извън.

Така да. Но по-скоро бих си взел голяма дизелова за извънградско, и някаква малка електричка тип Пежо е-208 за града. Тоя клас автомобили тип Тесла S/EQC и тн. аз лично не им намирам смисъла.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 24 Юли 2023, 13:21

Проблема на това е че ако главната кола е в сервиз или просто и на двамата ви трябва да излезнете в различни посоки на по 200км и нещата не се получават, затова според мен не е много ок малка електричка за втора кола :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 24 Юли 2023, 14:05

Jorixa написа:
nxn написа:За мен е по-скоро ако имаш голямо семейство и така или иначе ти трябват две коли. Тогава една малка за града и една голяма за извън.

Така да. Но по-скоро бих си взел голяма дизелова за извънградско, и някаква малка електричка тип Пежо е-208 за града. Тоя клас автомобили тип Тесла S/EQC и тн. аз лично не им намирам смисъла.

Втора градска кола за 72к лв. (пежо е-208) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 24 Юли 2023, 14:31

DigitalExile написа:
Jorixa написа:

Е именно - по-добре 72к от колкото 150.

Иначе да, малоумно е. За 72к лева 10 години ще се возя с такси, всеки ден :mhihi: Аз за това още в началото казах че не виждам много смисъл в тая концепция за "градска кола".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Юли 2023, 14:38

Tesla representatives are set to meet India’s commerce minister this month to discuss plans to build a factory to produce what the company has described as an all-new $24,000 car, a person with direct knowledge of the matter told Reuters.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юли 2023, 14:45

В Индия правят една камара от бюджетните мотори на много производители на цена 8-12к лв. Уж е същата марка ама не е баш. Та и това ще е Теслъ ама не точно.

Теслата доколкото е позната с некачествената си сглобка и материали не ми се мисли това, което се прави там пък какво ще е.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 24 Юли 2023, 15:52

Jorixa написа:
DigitalExile написа:
Jorixa написа:

Е именно - по-добре 72к от колкото 150.

Иначе да, малоумно е. За 72к лева 10 години ще се возя с такси, всеки ден :mhihi: Аз за това още в началото казах че не виждам много смисъл в тая концепция за "градска кола".

Може и такси, ама за втора кола да изсипеш 72к и да се хвалиш,че се возиш за без пари е меко казано тъпо, все пак за 20к може да вземеш добра кола втора ръка, ако сложиш 5 за първоначална поддръжка остават 47к за гориво и поддръжка в последващите години, ако сложиш 3к за годишна поддръжка и минаваш по 15к на година с разход 10/100 ( 4200лв (по 2.80 гориво на л.) ще караш 6 и повече години докато стигнеш 72к. И тая сметка е супер песимистична за градска кола, ако подбираш правилно докато стигнеш 72к ще са минали над 10г. :mhihi: Ама за хората е важно да се возят на ток, за без пари :bowdown: Иначе за колата къде струва 20 комфорта ще е същия, екстрите също просто колата ще е маалко по стара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Юли 2023, 17:14

Аз говоря за втора кола стил дачия спринг, къса, висока, минава отвсякъде, не заема място, вървят под 40к. Така е по-добре вече, макар че пак много.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата