Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Икономическата криза 2020-2023
Тая работа със зарядните ми е много интересна. Кво харчат като консуматор няма закачен на тях. Моите сички са си по контактите. Компютъра/лаптоп го гася ако няма да го ползвам поне два часа иначе не. Те си заспиват така или иначе.
Виж, да идеш с колата на 300 м да пиеш кафе не го разбирам.
Хм,хм...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
за зарядните така са чували масово хората
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Да, масово така се мисли, че нищо не харчат. То реално е "нищо", ама като се съберат всичките нищота на човечеството и става бая нещо. То когато е и извадено също не би трябвало да ти цъква телефона като го включиш, но ако си го извадил скоро от контакта и включиш телефон, доста често тръгва да се зарежда за около секунда.
Това с лампите също е интересен феномен да ги оставят да работят защото харчат малко, а за тези в разни обществени сгради да не говорим що за малоумие и безхаберие е.
Всъщност примерите да безброй, но важното е, че Биткойна харчи тока на света. 
Това с лампите също е интересен феномен да ги оставят да работят защото харчат малко, а за тези в разни обществени сгради да не говорим що за малоумие и безхаберие е.
Всъщност примерите да безброй, но важното е, че Биткойна харчи тока на света. In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има си начин как да се пести . Германия забранява движението на атомобили в неделя през 1973 за да пести горива . Тъй като няма автомобили по аутобана хората си организират масови разходки пеша .Просто и ефективно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ivoaudi написа:https://m.youtube.com/watch?v=aaC7GRUX0YY
Малко да разведрим. Иначе колкото до спора от горе аз си мисля, че на българина по принцип хич няма да му е излишно ако му се поналожи сериозно да се присети що е то икономия. Знам, че повечето хора тук сте категорично несъгласни с това, но трябва малко по-реално да се гледа на нещата. Аз буквално не познавам семейства, дето не разхищават. Буквално. Не виждам хора, излизайки от стаята да гасят лампата, не виждам изключени компютри, зарядните си седят забучени в контакта, храна се изхвърля Н А П О Р А З И Я.......
Доста се позамогна българина и не само позабрави от де иде, ами и с изисквания вече. Големи. Европеец![]()
Не е толкова беден в масовия случай, колкото по-скоро не особено работлив и само мрънкащ.
Спирам, че от скоро много паля на темата
Тук съм много съгласен с теб, особено за изхвърлянето на храна.
Това ми е може би най-трудното и болно нещо, с което никога няма да свикна, как се изхвърля храна на поразия. След като има милиони гладуващи.
Така съм научен още от малък. Грехота е да се изхвърля храна.
Учеха ме, трохите от масата да ги събирам и да ги изнасям на перваза на терасата за птичките.
И все още виждам, че в БГ едва ли не е срамота да си искаш кутийки в ресторанта, за да си вземеш останалата храна за вкъщи.
Като блед и беден студент, когато отидох за 1-ви път в Америка, работих в 7-Eleven.
Всяка сутрин приемах пресни сандвичи в 4-ри сутринта.
Политиката беше, всичко което не е продадено до 7 часа вечерта, се изхвърля.
Плачеше ми се, когато застъпвах нощна смяна и да изхвърлям прекрасна, прясна храна от сутринта, опакована по идеален начин, стояла цял ден в хладилна витрина.
Ама това беше, имаше камери и всичко в коша
Жена ми сега е такава, разхищава храна на поразия, просто щото има
Много скоро обаче, ще й обясня по трудния начин, след като не разбира от дума ...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:Сега чета, че литовския завод Achema спира работа от 1 септември. Единственият производител на изкуствени торове в Европа остава Русия ...
Идват студ и глад.
Круме, спри се бе човек
Само в България има поне 2 завода, какво остава за цяла Европа...
Просто не ми го побира ума откъде ги измисляш тия простотии, коя от коя по-абсурдни...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Докато бях ученик работех в МакДоналдс под моста на влюбените.Изхвърляхме чували с храна.След като се приготви един сандвичи,ако не се продаде до 10-15 Мин се изхвърляше.
Ако знаете какви плъхове се бяха завъдили там,имаше колеги които не смееха да отидат до контейнерите.
Ако знаете какви плъхове се бяха завъдили там,имаше колеги които не смееха да отидат до контейнерите.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Сега чета, че литовския завод Achema спира работа от 1 септември. Единственият производител на изкуствени торове в Европа остава Русия ...
Идват студ и глад.
Круме, спри се бе човек![]()
Просто не ми го побира ума откъде ги измисляш тия простотии, коя от коя по-абсурдни...
Онзи ден бях в Агрополихим,и си произвеждат хората.голяма смрад е там.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Пинтев написа:drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Сега чета, че литовския завод Achema спира работа от 1 септември. Единственият производител на изкуствени торове в Европа остава Русия ...
Идват студ и глад.
Круме, спри се бе човек![]()
Онзи ден бях в Агрополихим,и си произвеждат хората.голяма смрад е там.
Разкажи как беше в Русия
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Икономическата криза 2020-2023
Другия пък завод за торове, обяви за второто тримесечие най-голямата печалба в историята си. Колкото и да реват по телевизиите кви са клошари, като са публична компания няма как да скрият
Но за всичко си има аудитория.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил пред банката да обмени едни пари 
Драго, ти си като главен редактор на в. "Работническо дело". Всичко цъфти и всичко се развива. Режим на нищо няма да има, просто защото никой няма да може да си го позволи. Чети между редовете. Ето ти и още тема за размисъл:

Според Блумберг американскаите "бурачи" на нефт и газ тази година ще напраят профит от порядъка на $200 милиарда. Живот и здраве да продължи така и до 2024г ще си избият всички кредити. Мине ли чертата от $4000/1000м3, може да успеят и до 2023г. Да видим обаче после кой ще купува. Промишленост в Европа със сигурност няма да съществува.

Според Блумберг американскаите "бурачи" на нефт и газ тази година ще напраят профит от порядъка на $200 милиарда. Живот и здраве да продължи така и до 2024г ще си избият всички кредити. Мине ли чертата от $4000/1000м3, може да успеят и до 2023г. Да видим обаче после кой ще купува. Промишленост в Европа със сигурност няма да съществува.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Който е спал сега ще затваря...
Агрополихим не се оплакват от цените на газа.
BMW_POWER написа:Чети между редовете. Ето ти и още тема за размисъл:
Какво да му чета между редовете на твърдението, че единственият завод за торове в Европа е в Русия, като само в България има 2...
Тия твоите теми за размисъл ги дискутирай с комшиите докато пиете бира и ловите катерици
BMW_POWER написа: Промишленост в Европа със сигурност няма да съществува.
Значи след 2 световни войни, които изравняват Европа със земята е имало индустрия, но сега лилиПутин ще спре газа и Европа ще изчезне?
Ти осъзнаваш ли колко е дебилно това твърдение?
Моджо написа:Тая работа със зарядните ми е много интересна. Кво харчат като консуматор няма закачен на тях. Моите сички са си по контактите. Компютъра/лаптоп го гася ако няма да го ползвам поне два часа иначе не. Те си заспиват така или иначе.
Разните вампири хабят по 2-3 вата ама за сметка на това нон- стоп и са много. Ето я извадка на “винаги включени” консуматорите на моята къща. Това ми е консумацията в покой - аларма, камери, стерео компоненти на стенд- бай, малки но безброй зареждала, сензори, компютри/контролери на климатици и вентилация, дребни лед нощни лампи, 5-6 Алекси, Смарт контакти/ключове, интернет рутери, аксес пойнтс, файъруоли, суитчове… събират се…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила