Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Мотористите във форума!

Мнение от dhtj » 06 Ное 2024, 21:48

Аз затова написах мускули, а не мускулите на ръцете.
Мисля че участват освен краката, също и коремните и гръбните мускули.
А за скорост, не знам, над 120-130 май започва да ми олеква.
200+ е много, мисля че ако не се криеш зад слюдата с 200+ ще трябва здраво да се държиш да не те отнесе вятъра. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Ное 2024, 22:04

Да, така е за мускулите, но имах предвид, че с правилната ергономика не би трябвало да усещаш особени затруднения или напрежение при нормални скорости… :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 06 Ное 2024, 22:09

С кожен панталон е супер, щото с него краката лепват за резервоара, но текстилния се плъзга и трябва да си поръчам гумени лепенки за резервоара.
С къси гащи също е удобно. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 10 Ное 2024, 0:23

Здравейте колеги!

Покрай черния петък гледам мото дънки, притесняват ме две неща, ако са кевларени, че ще спарват. Другите пише, че са 98% памук, което ме съмнява да пази повече от обикновенни с наколенки с изключение на таза. Също съм отворен, към препоръки, както за дънки, така и за кецове пазещи глезена. Имам мото ботуши обувал съм ги веднъж на минусови температури, когато си взимах мт-9ката и ми се струват крайно неудобни за каквато и да е употреба освен за писта.
Също така да Ви попитам някой карал ли е със сликове за мокра настилка?

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 10 Ное 2024, 2:05

Имам мото дънки SECA Stroke III Black от миналия черен петък, цяло лято карам с тях и не съм усетил спарване никога в движение. Имат кевлар, но си ги усещам като нормални дънки, може би малко по-тежки. Нямам забележки към тях, не са мръднали. За каране от 20 до 40 градуса са супер, за по-студено трябва вече непромокаем панталон, защото дънките си пропускат леко вятър.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 10 Ное 2024, 3:51

Кевларът не запарва повече от нормални дънки според мен, карам постоянно на 40+ с различни кевларени дънки. Важното е да поддържаш добра скорост :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 10 Ное 2024, 7:01

Аз също ползвам такива дънки и мисля, че са поносими като проветрение. Гледаш да имат АА или поне А рейтинг за устойчивост на протриване и защитната тъкан (кевлар, арамид или подобна тъкан на производителя) да е вплетена в самите дънки, а не като подплата под нормален дънков плат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Ное 2024, 8:34

Аз имам два чифта на Revit. Модела се води Jackson 2 и гледам че го дават 13oz деним/кордура каквото и да значи това. Една идея са по-тежки от нормални дънки, но като запарване мисля че нямат разлика. Карал съм ги също и на 7-8 градуса с термобельо и не ми е било студено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Ное 2024, 10:58

Относно 'кецове, пазещи глезена' какво се разбира? Да не ги духа вятъра (глезените) или нещо друго? Защото ако е нещо друго, въпроса е несериозен! Иска си ботуши, защото ако нещо стане, глезена е 'чао'! Пиша го, от гледна точка на 'най-пресния' случай, когато благодарение на ботушите и останалата екипировка, счупих само малкия пищял... Какво им е на ботушите? Те също са различни типове и нормалния туристически мото-ботуш си е екстра за каране на мотор! За ходене не са удобни, но то и цвичките не стават за бягане, нали..? Т.е. всяко нещо е за определена употреба! Има си ботуши и за ендуро-каране и за писта и т.н.

Колеги, пазете се! Знам, че първия закон на моториста гласи, че 'това на мен няма да се случи', но нещата си се случват, просто иска малко време! Не подценявайте нещата... Екипировката се изплаща за един миг в определени ситуации и тогава сте благодарни, че сте постъпили разумно :yes: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Ное 2024, 11:40

ildivvy много си прав за ботушите. Аз преди близо 2 години точно на 1 януари се изтърсих с Freewind-a и още ме болят глезена и коляното от време на време. Бях екипиран само с яке, каска и ръкавици. Ако имах и панталон с ботуши нямаше да ми има нищо. Естествено първата ми работа след това беше да поръчам втори чифт ботуши които са туристически и мото дънки и за втория мотор ама след дъжд качулка :dummy: А да речеш че нямам екипировка ами не ми се цапаха другите с които карам Хорнета :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2024, 15:46

Аз да доложа,че продадох кораба майка и сега се оглеждам за друг…
Много мотори излязоха 2025…за сега новото тенере е фаворит.
Ще видим като дойдат и цените…
В тази връзка ще сменям екипировката та ако някой има интерес ще споделя и тук какво ще махам…
Отделно ако някой кара адвенчъри може да каже от какво е доволен като екипировка да гледам и така…

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Ное 2024, 18:52

Ей... най-накрая! Доста време се проточи, но и 'случая' не беше лесен... Дано си доволен в крайна сметка. Да видим аз, колко време ще чакам този момент!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2024, 18:55

ildivvy написа:Ей... най-накрая! Доста време се проточи, но и 'случая' не беше лесен... Дано си доволен в крайна сметка. Да видим аз, колко време ще чакам този момент!

Мда.За доволен...младежа е доволен дето го взе на тая цена...ама здраве да му е.Аз само се мъчех последно време та нямаше смисъл.
Скоро ще дам и надежно инфо за следващата придобивка живи и здрави. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 11 Ное 2024, 9:13

С изключение на най- големите жеги, останалото време карам с дълго туристическо яке. Първо започнах с едно на Pro Biker... ужаса там е голям, пропуска вода, пропуска вятър, иначе в по-топло време спарва, та не питай. Нямах и пари тогава за друго, та карал съм с него. Същото и за панталона мога да кажа.
След време имаше разни оферти на Alpinestars. Взех си Andes V2 с топла подплата, с някяква мембрана против дъжд, тежко яке, изглежда много добре. В момента модела го няма от години. Вече има Andes V3, V4, пак с мембрана. Ще споделя само най- тежкия случай с това яке - 6 (шест) часа ме валя дъжд, под якето и каската нямаше капка вода, панталона тогава беше някакъв друг и от кръста надолу бях подгизнал доволно. В ботушите се бяха насъбрали жаби, раци, риби, акселотли и още какви ли не земноводни, поради липса на водна защита над тях. Миналата година без да се колебая си купих Andes V3, с което още не се е налагало да карам в мокро време, преди 2 зими си взех и панталон от същия модел и марка. Въпросната мембрана DryStar не е толкова скъпа колкото GoreTex, а цените на Alpinestars не са като Klim или други подобни. Ботушите също, не са пускали вода никога.
За каската преди време бях добре освиркан, как мога да карам с отворена каска, модела ми е Nolan N104 и този динозавър вече го няма на пазара, но съм доволен от марката, защото не е най- скъпата, а има всичко необходимо (вградени слънчеви очила, отваряща се брада, пинлок и е подготвена за раговорно устройство) и тя също вода не пуска, като я затворя. Единствено при нея се разслои pinlock -a ама него го уплътних с прозрачен силикон по периферията и не е мръднал цял сезон. Имам и втори визьор за нея, ама кога ще го слагам... не е ясно.

Лично аз карам с отворена каска 99% от времето, нямам клаустрофобия или нещо подобно изчанчено, просто обичам отвореното пространство, аромата на гората, природата, където минавам, да затварям я, когато вали силно или е наистина много студено или и двете заедно.
Преди около 10-тина дни ходихме със сина ми да си взема пак по-нов модел на Nolan N100-6 та много се накефи, защото всъщност остана за него :)
Купихме си и комплект разговорни устройства, които със затворена каска работят много добре, но при отваряне вкарват шум от вятъра през микрофона, сега правя един "направи си сам" тунинг на микрофоните, който още не съм пробвал, надявам се да е ефективен, та ще сподля дори лошия рзултат.

За лятото в жегите карам с мрежесто яке на RevIt и дънки Icon M1000, пак с ботуши, но на работа съм си оставил чифт удобни обувки.

Сега зимата ако имам някой лев повече може да се поглезя с Alpinestars Tech 7 или Tech10, ама за сега е само муха в главата, че и други разходи имам на преден план.
Ultimate Riding Machine

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 11 Ное 2024, 9:27

NiksGS написа:
Сега зимата ако имам някой лев повече може да се поглезя с Alpinestars Tech 7 или Tech10, ама за сега е само муха в главата, че и други разходи имам на преден план.
Подозирам че имаш в предвид Tech-Air 10. Имам такъв от почти 2 години и честно казано не съм очарован. Ако тръгнеш да купуваш мога да разкажа с повече детайли, но ако става въпрос за шосейно каране, а не пистово, бих препоръчал Helite.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата