Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
nickstorm написа:alx написа:nickstorm написа:alx написа:което ме навежда на мисълта че, нищо не знаете за годишни данъци кви цифри са по света...
ето ти ги в масачузетс- на 1000 долара оценена стойност (която е доста близо до пазарната). медианата цена в масачузетс на дом е $655k.. при средно $13 на $1000 е $8500 на година.. а има и градове със $22 / 1000...
https://joeshimkus.com/MA-Tax-Rates-2024.aspx
Стана ми ясно защо масово американците живеят в каравани
масово? това е хоби бе младеж... скъпо хоби. които има каравана като цяло има и нормален хубав дом. хубавите каравани почват от $100к нагоре... каравани в смисъла на европа тука няма...
това за което говориш са trailer homes които са големи каравани и в един момент ги паркирват някъде, свалят колелата, слагат основи или запълват празното до земята и ги дострояват да станат малки къщички.. кат се съберат повече такива на едно място и става на trailer park... та тия нямат нищо общо със караваната дето я теглиш да ходиш на кепминг. тука това не е въобще популярно.. има го но е като цяло рядкост да срещнеш голям специализиран пикап да тегли някаква каравана.. това джип или кола да тегли някаква малка кутийка на колела- аз не помня да съм виждал
Ами точно тези trailer homes имах предвид. Няма да ги пиша че живеят в ремаркета я
те пак се водят къщи и им плащат данъци... няма разлика. единствената полза е, че са малко по- евтини щото се смятат за по-гето домове... ама повечето трейлър паркс са доста кокетни всъщност... и подържат доста чисто и приятно.
..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Е колко да си докарва средностатистическия реднек на месец? 3000? И трябва да плати 10к само данък за къщата т.е заплатата за 3 месеца хвръква? Нещо много непропорционално ми се струва...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Е колко да си докарва средностатистическия реднек на месец? 3000? И трябва да плати 10к само данък за къщата т.е заплатата за 3 месеца хвръква? Нещо много непропорционално ми се струва...
ми всъщност сега като ги погледнах са доста по - евтини - те са супер дребни- по 100-тина квадрата домове са, но явно не са се повляли много от лудницата около цените последните години...
https://www.compass.com/listing/60-wago ... 761933745/
това е типично... града е марлборо - данъка е $12 на 1000 - вземи едни $1800 на година данък...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
От същия клип, на 28'53 мин. ....
https://www.youtube.com/watch?v=vFfDx0jJdeE
1100 долара за 16 квадрата под наем и спиш на пода....

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nickstorm написа:От същия клип, на 28'53 мин. ....
И какво от това? Какви изводи си направи от един клип, има хиляди, как избра точно този, явно си го гледал целия.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някой може ли да ми обясни защо индивидите живеещи в тези входове не ги интересува, дори считат са нормално състоянието на входа?
Или се чака кметството, държавата или дядо Господ да слезе да оправи стълбите.
Вероятно за 90% от живущите там всичко е наред и даже ще се чудят какво искам.
Или са бедни, изтърканата мантра? Нищо, че в панелката имотите са между 100-200к €

Или са бедни, изтърканата мантра? Нищо, че в панелката имотите са между 100-200к €

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Материалите скъпиalekangg написа:Някой може ли да ми обясни защо индивидите живеещи в тези входове не ги интересува, дори считат са нормално състоянието на входа?

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Защото 50% от живущите са пенсионери,25% са под наем и не им пука и останалите 25% са родени на 2 туби с бензин от София ,виждат ги стълбите ама си викат кот-такоа
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
kiko написа:Защото 50% от живущите са пенсионери,25% са под наем и не им пука и останалите 25% са родени на 2 туби с бензин от София ,виждат ги стълбите ама си викат кот-такоа
Тц, не. Залагам че са мърльовци, на които не им пука.
А това е следствие от соц-а, от липсата на усещане за собственост.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
barty написа:kiko написа:Защото 50% от живущите са пенсионери,25% са под наем и не им пука и останалите 25% са родени на 2 туби с бензин от София ,виждат ги стълбите ама си викат кот-такоа
Тц, не. Залагам че са мърльовци, на които не им пука.
А това е следствие от соц-а, от липсата на усещане за собственост.
Факт. Сигурен съм че 50% от блока е празен, останалите 50% чакат от 15 години насам Бойко Борисов да им оправи стълбите. А ако някой съсед поеме инициатива и се опита да събере пари за да оправи стълбите, ще го препсуват като мръсно куче как се опитва да ги измами. В същото време метат 10 бона на ало измамник
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Стига с тези пенсионери, нито са 50% от СОЦ-а, то трябва да са на по 80-90 години. Ако има много наематели, още по-зле, хем собствениците събират сиви пари, хем не дават нищо, хем и наемателите са пълни кретени да наемат там..
Просто на 3/4 не им прави впечатление това което съм снимал или се счита за нещо нормално, това е. Няма значение имат ли пари, пенсионери ли са или идват от дълбоко село.
Или не виждате, че това е в 3/4 от блоковете у нас?
Аз такива нещо дори в най-гадните квартали където поне 2/3 не са бели по Европа не съм виждал, камо ли в квартал с местни на 90%+ каквито са тук.
Или излиза, че ние сме по-зле от маймуните по Европа.
Където живея сега, се оказа, че някаква от последния етаж, си сложила покрив и прозорци на голямата тераса и просто затапила комините и от години хората уж имат абсорбатори в кухнята, ама само върти между етажите.
Сега се сърди, че трябва да разбива... и не е от бедните, нито от простите.
Просто на 3/4 не им прави впечатление това което съм снимал или се счита за нещо нормално, това е. Няма значение имат ли пари, пенсионери ли са или идват от дълбоко село.
Или не виждате, че това е в 3/4 от блоковете у нас?
Аз такива нещо дори в най-гадните квартали където поне 2/3 не са бели по Европа не съм виждал, камо ли в квартал с местни на 90%+ каквито са тук.
Или излиза, че ние сме по-зле от маймуните по Европа.
Където живея сега, се оказа, че някаква от последния етаж, си сложила покрив и прозорци на голямата тераса и просто затапила комините и от години хората уж имат абсорбатори в кухнята, ама само върти между етажите.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа:Стига с тези пенсионери, нито са 50% от СОЦ-а, то трябва да са на по 80-90 години.
Всички над 30 години сме повлияни малко или много от соц-а, не само пенсионерите.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Като изкл. нормалните човешки проблеми, които идват като се съберат хора на едно място... периода, в който стана това наистина бяхме бедни. Тва вече няма как да е оправдание. Сега имаме една инерция всеки да си гледа собственият задник, която се подхранва от безнаказаност. Другото е, че дълго време хора, които имаха една идея по-висок стандарт от останалите го раздаваха като селски царе... реално нищо от дребните административни неща не важеше за тях, вкл. и правилата за етажната собственост. Сега същите се оплакват от "административен тормоз", ама как да е. Тая с комините съм сигурен, че се вписва идеално.
За кво толкова се реве срещу паспортите на сградите? Щото ако се прави наистина някакво обследване ще стане страшно с всичките рационализации и простотии, които са правени.
Соц-а това, което е повлиял е да ни зарине с толкова много нискокачествени сгради... другото си е народопсихология.
За кво толкова се реве срещу паспортите на сградите? Щото ако се прави наистина някакво обследване ще стане страшно с всичките рационализации и простотии, които са правени.
Соц-а това, което е повлиял е да ни зарине с толкова много нискокачествени сгради... другото си е народопсихология.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
alekangg написа:Където живея сега, се оказа, че някаква от последния етаж, си сложила покрив и прозорци на голямата тераса и просто затапила комините и от години хората уж имат абсорбатори в кухнята, ама само върти между етажите.
баси класиката в жанра...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила