Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Икономическата криза 2020-2023
Като засегна темата аз не знам от какъв зор куп местни данъци от малките градове отиват в София, ама хайде.
Иначе колегата според мен визираше за Германия. Но и тука вчера това си говорехме с една клиентка. Шепа град сме бе, 5 километра да е целия, а самите разстояния вътре са много по-малки от това, често са по 2, но иначе бръмчат с тия коли, не е истина, заведенията пълни,наманпъъъъълни, нямат места и т.н. даже в две от дискотеките снощи не пускаха, който не е направил резервация преди дни.
До 19-ти си го обяснявах и с това, че клубове и дискотеки в Стз бяха затворени защото там традиционно август им е слаб защото са по морето сякаш накуп града и идваха тука да донатъпкват, ама сега и тая мантра не върви. Явно аз съм беден, друго не виждам на прима виста, а не ми се задълбочава с народната психология, която все повече заприличва на циганската - яж, пий и т.н.
Иначе колегата според мен визираше за Германия. Но и тука вчера това си говорехме с една клиентка. Шепа град сме бе, 5 километра да е целия, а самите разстояния вътре са много по-малки от това, често са по 2, но иначе бръмчат с тия коли, не е истина, заведенията пълни,наманпъъъъълни, нямат места и т.н. даже в две от дискотеките снощи не пускаха, който не е направил резервация преди дни.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
За България говоря, най-бедната страна в Европейския съюз, но сигурно в Германия са по-зле
Ела па топ меринджеите по 300 евро нямат 
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Като засегна темата аз не знам от какъв зор куп местни данъци от малките градове отиват в София, ама хайде.
Иначе колегата според мен визираше за Германия. Но и тука вчера това си говорехме с една клиентка. Шепа град сме бе, 5 километра да е целия, а самите разстояния вътре са много по-малки от това, често са по 2, но иначе бръмчат с тия коли, не е истина, заведенията пълни,наманпъъъъълни, нямат места и т.н. даже в две от дискотеките снощи не пускаха, който не е направил резервация преди дни.До 19-ти си го обяснявах и с това, че клубове и дискотеки в Стз бяха затворени защото там традиционно август им е слаб защото са по морето сякаш накуп града и идваха тука да донатъпкват, ама сега и тая мантра не върви. Явно аз съм беден, друго не виждам на прима виста, а не ми се задълбочава с народната психология, която все повече заприличва на циганската - яж, пий и т.н.
Само като видя пред арсенал колко коли има и се хващам за главата.
Още повече, че повечето са с по 1 човек вътре.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Абе конкретно за България според мен до голяма съепен картинката седи така: подчертавам, че не просто го виждам често, ми си е направо народопсихология. Та:
Сядам в кварталния бар и виждам стар познат. Говорим си и БЕЗ да водя разговора натам се хвали героя. Работи в Мерцедес, взима 3200 мисля, че каза, не слушам вниматрлно такива неща. Ренти, земи, глупости. Абе държи му края, гледам Съаропрамен пийва. Браво!
Разговора, верен на традицията завършва с “Ивак, дай 30лв да купя на дъщерята подарък довечера, че има Р. Ден”
Допълвам също така, че в квартала, хората, които срещам и не ми дължат стари сметки са предимно нови хора
Абе.... бизнесмени!
Тотална липса и невъзможност населението да прецени колко му е дълга чергата, това е другият основен фактор за мен.
Сядам в кварталния бар и виждам стар познат. Говорим си и БЕЗ да водя разговора натам се хвали героя. Работи в Мерцедес, взима 3200 мисля, че каза, не слушам вниматрлно такива неща. Ренти, земи, глупости. Абе държи му края, гледам Съаропрамен пийва. Браво!
Разговора, верен на традицията завършва с “Ивак, дай 30лв да купя на дъщерята подарък довечера, че има Р. Ден”
Допълвам също така, че в квартала, хората, които срещам и не ми дължат стари сметки са предимно нови хора
Тотална липса и невъзможност населението да прецени колко му е дълга чергата, това е другият основен фактор за мен.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Абе конкретно за България ...
От бедност е, колкото и странно да е. Кво да преценя като е в минус постоянно, трябва да ляга и да умира. Казвал съм богати и бедни ще има и аз го разбирам щото си е като природен закон. Идеята е който има достатъчно да спести повишението на цени го води до понижаване на жизнения стандарт, но не го осъжда без право на помилване на гибел. ПС: Не визирам конкретния ти случай с господина.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Служебният кабинет не възнамерява да води разговори за нов договор с "Газпром Експорт", а единствено за получаване на количества по вече съществуващия договор.
За това е бил информиран генералният директор на дирекция "Енергетика" в Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен по време на видеоконферентен разговор от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев и министъра на енергетиката Росен Христов.
Приключихме с тази абсурдна спекулация поне.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
seimo написа:BMW_POWER написа:
В Германия вече взе да им идва нанагорно. Една приятелка и бивша колежка на жената, мениджър в най-голямата по рода си компания в Света се оплака, че не може да извади 300 евро, за да предплати нещо за м. Март. Разчекнали са ги със сметки. А все още сме Август.
Добър виц, почти толкова забавен като онзи където изтрили Маската на Зоро от ГугълОт тези телеграмски сводки вече съвсем ви се загладиха гънките. Незнам каква криза е ама отварям букинга и всичко хубаво е заето 2 месеца напред. Заведенията в делничен ден няма къде да седнеш без резервация. По пътя трафик като за световно, но сигурно бързат да вземат последните печки Перник преди апокалипсиса
И на мен ми звучи като виц. Не го отричам. Преди три години затварянето на почти целия Свят заради грип също щеше да звучи като виц. Ако на 1 януари тази година бях написал, че цяла Западна Европа ще се чуди как ще изкара идващата зима, не виц, ами щях да бъда оглозган на 100% тук.
Jordana написа:Балтийските джуджета градове държави с по 1 млн население , Полша и Украйна още делят с Русия наследството на СССР . Тия вече не купуват газ от Русия , купуват от Германия същата руска газ която Германия купува от Русия и минава по северен поток после продава на Полша и Украйна . Затова са бесни и пикаят кръв като стане въпрос за руски газ . И заради тези териториални и исторически спорове и негативизъм балтийските пинчери Литва Латвия и Естония начело с Полша и Украйна и Финландия приглася отзад си направиха мини НАТО срещу Русия . Естествено с помоща и инициативата на САЩ , че и нас ни вкараха в тоя съюз 3 морета . Напреженито ескалира заради нещо което 200 години не са решили там с руснаците , няма да го решат и сега но могат да запалят нова световна война като стой та гледай . Успяха ефективно да прехвърлят проблема който си дундуркат там върху цяла европа . България търпи икономически загуби заради санкциите , хубаво солидарни сме с европа обаче не разбирам тоя мерак на българските политици да се бутаме между шамарите с агресивна външна политика и да се правим на по големи католици от папата . България няма териториални спорове и не води икономическа война с Русия както примерно САЩ . Ако има някакви спорни моменти се решават с дипломация . За съжаление българската дипломация се оказа напълно импотентна да реши дори проблема със Северна Македония дето са на една плюнка място . И съответно този провал се прехвърли върху отношенията ни с Русия , за да заработва Кирчо Петканов имидж и да се прави на успешен политик след като е пълне провал .
Джорданка, малко си пообъркал нещата. "Три морета" е "независим военен отбранителен съюз" (отбранителен колкото и НАТО
Ние не се бъркаме, просто ни нареждат. бг-то отдавна няма независима външна политика.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ама не е инициран от САЩ, а от Англия.
През 2020 г. България пое председателството на
Инициативата „Три морета“. Тя обединява 12 страни
членки на ЕС от Източна Европа, разположени между Балтийско, Черно и Адриатическо море. По своя
генезис Инициативата е геополитическа и е свързана със сдържането на Русия, ... Тя е подкрепена от САЩ, като Китай
също официално проявява интерес към сътрудничество в нейните рамки. ЕС (и Германия) подходиха
въздържано към нея, ограничавайки се до участие
като гости в срещите на върха, но постепенно се
ориентираха към по-активно присъствие.....Инициативата „Три морета” бе подсказана от САЩ
в доклад на Атлантическия съвет от 2014 г...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Някой знае ли колко аджеба ще е цената на бай Метан
от САЩ до БГ, крайна. И сравнително с други , по настоящия договор с Русия, от Азербайджан, от Франция или там някъде на северозапад и т.н. Актуална за момента. Питането ми е сериозно и е провокирано от пост във ФБ на един господин, който не познавам, но с "академични" познания по темата и конкретни цифри до стотинка за тези цени пък аз някакси по имам доверие на колегите от форума. ПС: Той знаеше и договорите какво съдържат, което малко ме усъмни имайки предвид договора за ваксините с ЕС и възникналото недоволство сред евродепутатите виждайки предоставения им "цензуриран" такъв.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Много е трудно да се каже за американския втечнен газ на колко ще дойде за 1 мегават до булгаргаз . Зависи откъде товарят в САЩ и на каква цена , къде ще разтоварят в Турция ли в Гърция ли ..от това зависи транзитните такси колко ще са после и регазификацята на втечнения газ . Същото е за Газпром и за Азерския , трябват спот цените на европейските газови борси на газа и петрола по които се смята формулата договора...Това не се фиксирани цени .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Много е трудно да се каже за американския втечнен газ на колко ще дойде за 1 мегават до булгаргаз . Зависи откъде товарят в САЩ и на каква цена , къде ще разтоварят в Турция ли в Гърция ли ..от това зависи транзитните такси колко ще са после и регазификацята на втечнения газ . Същото е за Газпром и за Азерския , трябват спот цените на европейските газови борси на газа и петрола по които се смята формулата договора...Това не се фиксирани цени .
Ами господинът отсече : крайна цена от САЩ ( Хенри хъб) с разходите по всичко 119$ , руския излизал 503,46лв без доставката, а сега сме щели да получаваме от Франция втечнен 331,50ерво , това всичкото за мегаватчас. Затова и питам, щото според него правителството се договорило ( под каква форма не стана ясно) от Франция последно пак с корабите, което е безумие на таз цена вместо от американците .... шах. И щото си спорим пък информацията нещо не ни е актуална, ако въобще сме достойни
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Тя не е от Франция газта , просто Тотал са французи с които се водят тия газови далавери освен с Шиниър . Не знам каква цена са му дали на Киро по тая оферта , това ако не се лъжа беше юни месец и цените бяха доста надолу по борсите така че едва ли е била толкова атрактивна цената .

Ами толкова е в европа цената за 1 мегавата сега сме щели да получаваме от Франция втечнен 331,50ерво

Jordana написа:Тя не е от Франция газта , просто Тотал са французи с които се водят тия газови далавери освен с Шиниър . Не знам каква цена са му дали на Киро по тая оферта , това ако не се лъжа беше юни месец и цените бяха доста надолу по борсите така че едва ли е била толкова атрактивна цената .Ами толкова е в европа цената за 1 мегавата сега сме щели да получаваме от Франция втечнен 331,50ерво
Да от Тотал Енерджи , та били закупили нашите от тях танкери с втечнен газ вместо от САЩ. Защо обаче . Далаверата била извъртяна от Франция, Германия и Италия които прецакват САЩ и се явяват сол ташак на Путин. Те такива ми ти работи. Сбъркана история ( истерия).
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Оказва се, че гадняра Путин имал и ясновидски способности. Още през 2016г предсказва какво ще се случи с братята германци:
https://www.youtube.com/watch?v=aaC7GRUX0YY
https://www.youtube.com/watch?v=aaC7GRUX0YY
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
Jordana написа:ама не е инициран от САЩ, а от Англия.През 2020 г. България пое председателството на
Инициативата „Три морета“. Тя обединява 12 страни
членки на ЕС от Източна Европа, разположени между Балтийско, Черно и Адриатическо море. По своя
генезис Инициативата е геополитическа и е свързана със сдържането на Русия, ... Тя е подкрепена от САЩ, като Китай
също официално проявява интерес към сътрудничество в нейните рамки. ЕС (и Германия) подходиха
въздържано към нея, ограничавайки се до участие
като гости в срещите на върха, но постепенно се
ориентираха към по-активно присъствие.....Инициативата „Три морета” бе подсказана от САЩ
в доклад на Атлантическия съвет от 2014 г...
Идеята на трите морета е да се ебава Русия, а НАТО да няма нищо общо с това. Ръководи се пряко от Англия, която също няма нищо общо с НАТО.
Научи се да четеш между буквите
И за да несъм на 100% оф, от 1 Октовмри тока в Англия скача с 80%. Така поне говорят злите езици
Вече имало протести с лозунги "Намалете си печалбата, а не вдигайте цените!".И още нещо:
Чешкият премиер Блажек е заявил, че повишението на цените на енергията ще доведе до революция.
Аз това го повтарям от много време. Не отидат ли на колена на Червения площад, и НАТО, и ЕС и всичките им производни ще заминат в историята.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.