Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
Re: Войната започна ...
Сондьора написа:enigma написа:
Колко по-пълномащабно да стане.... безразборен обстрел с ракети, артилерия на жилищни райони. Сега и за клъстерни бомби се говори.
Какви военни цели има в жилищните райони? Там даже руските военни не влизат да кажеш, че гонят нацистите, обстрелват от разстояние....
Явно и ти гледаш само демократични, свободни западни новини...а не пускаше ли тук и ти някви снимки от покриви в Ирак..как се отбранявате ...а и чашата![]()
Та...това малко кадри от укрите:
https://twitter.com/i/status/1500949638458880002
https://twitter.com/i/status/1501150528130142210
https://twitter.com/i/status/1500028570755866624
Тъй като е свобода на словото и е демокрация, някои неща бързо се трият...
П.п Днес на всякъде се тръби как са минирали плажа на Одеса, срещу десант...има и клипове също в складове с оръжие и т.н....противопехотни мини...не беше ли забранено, използването им, та дори и складирането ...конвенции алабала...
Да не говорим за пленниците, пак нарушение на конвенцията от всякъде...но това е свободен и демократичен свят.
Прав си, колега, лоши сме краварите и лицемерни... Аз за себе си изводите за грешките съм си ги направил и затова съм далече от тая скапана индустрия вече.
И точно защото ми е ясно как изглеждат нещата от първо лице ми е много болно да гледам какво става всеки ден...
Иначе да, със сигурност и двете страни правят мизерии, но фактът е, че руснаците са на чужда земя, а не обратното. И милионите цивилни в градовете, които се рушат с нищо не са заслужили това...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Момчета ние с вас си правим майтап, но замисляли сте се сериозно как ще я карате оттук нататък? Наистина сериозно. Някои колеги са в чужбина, за тях сътресението ще е минимално, все пак са в бели държави и ще преживеят накак. Други са милионери, за тях е разбираемо нема кво да ги мислим
Ами останалите? Осъзнавате ли, че живеем в държава, която е като кораб насред буря без екипаж! Сегашното правителство е напълно неадекватно, тия са някакви тотални олигофрени и първи ще дадат фира. Едни ще избягат, други ще ги пребият с камъни. Какво правим ние?! Ето утре нафтата става примерно 5 лева, не са казали не са го направили. Няма абсолютно никакъв държавен контрол на каквато и да е спекула и оправданието ще е - ами има война! Нормалните бели държави могат да си печатат евро и го правят, показаха го по време на измислената пандемия. Така подпомагат хората и леко леко минава кризата. Верно е има инфлация и алабала, но се преживява. Тук какво получихме за пандемията - един голем и гол! Можем ли да печатаме - пак голем и гол! Следователно си понасяме в пълна сила последиците без никаква държавна помощ. Предполага се щом сме в ЕС да сме богати и да можем да се справяме ама ние си знаем. Та ако дойдат тези времена, а те чукат на вратата кво правим? Отговорите на айти-тата чакам с нетърпение, предполага се да са интелигентната част от форума

Ами останалите? Осъзнавате ли, че живеем в държава, която е като кораб насред буря без екипаж! Сегашното правителство е напълно неадекватно, тия са някакви тотални олигофрени и първи ще дадат фира. Едни ще избягат, други ще ги пребият с камъни. Какво правим ние?! Ето утре нафтата става примерно 5 лева, не са казали не са го направили. Няма абсолютно никакъв държавен контрол на каквато и да е спекула и оправданието ще е - ами има война! Нормалните бели държави могат да си печатат евро и го правят, показаха го по време на измислената пандемия. Така подпомагат хората и леко леко минава кризата. Верно е има инфлация и алабала, но се преживява. Тук какво получихме за пандемията - един голем и гол! Можем ли да печатаме - пак голем и гол! Следователно си понасяме в пълна сила последиците без никаква държавна помощ. Предполага се щом сме в ЕС да сме богати и да можем да се справяме ама ние си знаем. Та ако дойдат тези времена, а те чукат на вратата кво правим? Отговорите на айти-тата чакам с нетърпение, предполага се да са интелигентната част от форума

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Зеленски упрекнал запада, че не предприема нищо вече 14 дена. Един вид...вие ни накарахте да се бием обещавайки помощ, а сега я няма.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
E34 написа:Момчета ние с вас си правим майтап, но замисляли сте се сериозно как ще я карате оттук нататък? Наистина сериозно. Някои колеги са в чужбина, за тях сътресението ще е минимално, все пак са в бели държави и ще преживеят накак. Други са милионери, за тях е разбираемо нема кво да ги мислим![]()
по всичко личи, че ни чака икономическа криза, дано да не е голяма. На въпроса "какво правим" не мога да отговоря, мога да кажа какво НЕ трябваше да правим, но не мисля че вече има смисъл...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
E34 и аз си мисля от известно време на тая тема. Ще правим същото каквото и до сега. Всеки се спасява по единично. Кой където може да крадне, да изкяри далавера, да спести данъци и тн... Останалите кучета ги яли, ама това не е като да не сме го виждали.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Aу ,нашият форум интернационален .И американци кравари си имаме тук .Дали говорят на български с акцент - тогава вече и червата ще ми се обърнат 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Аз ще ви кажа какво ще правим
Ще ви чакам в другата тема пак да ми обясните, как всички от Запада са смотаняци, а ние сме най-умните, работливите, разбиращите, спазващи законите и т.н.

-------------------
Поляците не напразно показват, че стават за нещо. За разлика от едни други путинолизки територии:
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/08/4321547_polsha_prehvurli_vsichkite_si_mig-29_na_sasht/

-------------------
Поляците не напразно показват, че стават за нещо. За разлика от едни други путинолизки територии:
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/08/4321547_polsha_prehvurli_vsichkite_si_mig-29_na_sasht/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Grozdanoff написа:Exclusive89 написа:Grozdanoff написа:Грешно, колега! Путин и Русия няма как да потънат от тази криза, ЕС ще потъне, за съжеление...
Прав си всички ще потънат, Русия ще стане една от водещите икономики в светаама друг път
Не те разбрах, колега. Ти си мислиш, че руснаците сега са бедни и искат да откраднат житото на Украйна ли?
ИЗ: https://www.worldstopexports.com/russia ... 0-exports/
Russia top 10 export:
Mineral fuels including oil: US$141.3 billion (42.1% of total exports)
Gems, precious metals: $30.4 billion (9%)
Iron, steel: $16 billion (4.8%)
Cereals: $9.5 billion (2.8%)
Machinery including computers: $8.3 billion (2.5%)
Wood: $8.2 billion (2.5%)
Fertilizers: $7 billion (2.1%)
Copper: $5.6 billion (1.7%)
Aluminum: $5.5 billion (1.6%)
Fish: $4.6 billion (1.4%)
Не съм сигурен, че разбираш какво четеш на тоя линк...
Но ако си говорим за експорт Русия не е дори в топ 20

Само за металите ще дам пример - в твоя линк износът им е 16 млрд, а годишният оборот на Арселор Митал е почти 80 млрд.

Една частна компания прави 5 пъти повече оборот от цялата стоманодобивна индустрия на Русия

И мога да продължавам със сравненията до утре - БВП на Русия е 1.5 трлн., колкото общия оборот на Walmart, Amazon и Apple

Та толкова за великата руска икономика...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
drago_pavlov написа:Една частна компания прави 5 пъти повече оборот от цялата стоманодобивна индустрия на Русия![]()
И мога да продължавам със сравненията до утре - БВП на Русия е 1.5 трлн., колкото общия оборот на Walmart, Amazon и Apple![]()
Та толкова за великата руска икономика...

Зак по добре е просто да се самоубием.
Къде се напъваш да пикаеш срещу вятъра.
Аз на 5лв нафта отивам на фалит.
Щом почвам да се замислям дали следващата година да съм на дърва или пелети значи не е добре,
а скоро като гледам няма и да го мисля.
Не всички сме айтита с по 10К заплати, а тия с по 1000лв такива и пенсии по 300лв не ги и говорим даже.
У нас от 6 човека 3ма са пенсионери от които 1 по болест,друг чака да види дали ще има и 500лв пенсия, трети е на 85+години.Един безработен и едно дете.Оставам аз дето работя реално.
Е как тия всичките хора ще се оправят средно с по 400-500лв на месец при 4000$ за газ на 1000м3.
И при 5лв за 1л нафта.
Добър ден Зайо казал любезния Лос и му го наденал отзад... е положението.
А ти се оплакваш що не пикаем срещу вятъра.
Сори ама аз не мисля да емигрирам и да плювам отдалеч.
Къде се напъваш да пикаеш срещу вятъра.
Аз на 5лв нафта отивам на фалит.
Щом почвам да се замислям дали следващата година да съм на дърва или пелети значи не е добре,
а скоро като гледам няма и да го мисля.
Не всички сме айтита с по 10К заплати, а тия с по 1000лв такива и пенсии по 300лв не ги и говорим даже.
У нас от 6 човека 3ма са пенсионери от които 1 по болест,друг чака да види дали ще има и 500лв пенсия, трети е на 85+години.Един безработен и едно дете.Оставам аз дето работя реално.
Е как тия всичките хора ще се оправят средно с по 400-500лв на месец при 4000$ за газ на 1000м3.
И при 5лв за 1л нафта.
Добър ден Зайо казал любезния Лос и му го наденал отзад... е положението.
А ти се оплакваш що не пикаем срещу вятъра.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Toва за икономиката на Русия е неоспоримо, факт.
Ама и през ВСВ не бяха топ икономика, ама изнесоха тежестта на войната ( знам за "лендлийза" и т.н.) ,все пак срещу Германия се биха.. Те ще победят, вероятно на много по-висока цена, отколкото са разчитали първоначално, украинците ще загубят, също на мноого по-висока цена, отколкото сега им се струва.. И така..И без ядрена война победители от "нормалните" хора по целия свят няма да има.
А при нас наистина ще е тъжно, ни армия, ни икономика, ни управници, ни общество..
Ама и през ВСВ не бяха топ икономика, ама изнесоха тежестта на войната ( знам за "лендлийза" и т.н.) ,все пак срещу Германия се биха.. Те ще победят, вероятно на много по-висока цена, отколкото са разчитали първоначално, украинците ще загубят, също на мноого по-висока цена, отколкото сега им се струва.. И така..И без ядрена война победители от "нормалните" хора по целия свят няма да има.
А при нас наистина ще е тъжно, ни армия, ни икономика, ни управници, ни общество..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Респект колега , щом ще издържиш до 5 лв. нафта ,аз мога да се пъна до около 4 лв. , ама пък не виждам смисъл . Ще сея картофи май
В Нова Зеландия как стои въпроса с емиграцията някой знае ли?

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Икономиката е много размито понятие...дали можеш да функционираш самостоятелно, като държава, да си независим от какъвто и да е ресурс, е много по-важно от някви хартиени глупости.
Ако приемем, че от утре арабите изсъхнат...Европа до 3 месеца е труп, САЩ до 1г....
Ако приемем, че от утре арабите изсъхнат...Европа до 3 месеца е труп, САЩ до 1г....
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
slatanic написа:А ти се оплакваш що не пикаем срещу вятъра.
Не си ме разбрал. Ако останалите бяха нормални, аз съм ОК да копая, да сея и т.н. Каквото се наложи.
Не е като да не съм го правил от малък.

И нямаше през ума ми да мине да искам да се махам от тука.
Само дето рязко губя мотивация в последно време, след като за 40 години живот осъзнах,
че само се хабя, щото сънародниците ми са материал, от каплавия

Ето, преди няколко часа за 100 метра в центъра на София. И това беше само частица.
Един, щото е тарикат и паркира в двора, изпотрошил тротоара. Никой не го боли кура.
Другия мазал някакви кучешки лайна с крака си, боли го кура.
До всяко дръвче по тротоара, кучешка тоалетна и т.н. Фасовете и т.н. дори няма да ги споменавам.
Ама както казва Стийн, това е нищо не е.
Същите лайна 99% от служителите в държавните институции и т.н. Като >90% от населнието...
И ако стане война за тия ли примати ще трябва да се бия? Ама като се замисля, те първи ще дриснат и дим да ги няма...

P.S. Кой каза, че бил аристократ в заключената тема за обувките?

Последна промяна zAcK на 09 Мар 2022, 0:00, променена общо 1 път

mr_petroff написа:Aу ,нашият форум интернационален .И американци кравари си имаме тук .Дали говорят на български с акцент - тогава вече и червата ще ми се обърнат
Имаме тук всякакви, дори канадци с руски акцент.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ