Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
старши ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от Le Transporteur » 01 Ное 2024, 15:37

Не познавам в детайлност, двигателите на Дукати, ако и да симпатизирам на марката, с остра забележка към ценообразуването им. :D dhtj ме накара да проверя какво е десмо-задвижването и разбрах, че съм грешал няколко години. Имат задвижване на разпр. валове с конусни зъбни колела и не знам защо, бях решил, че е това. А то било нещо доста бутиково, скъпо за изпълнение. От клипа, ми направи впечатление, "диагоналното" задвижване на гърбичните валове, веригите са от различни страни.
Няма нищо ненормално, ако се върнат към по-масовите технологии, дано идеята им засяга и крайният потребител, а не само маржът на компанията. Изобщо в света на мотоциклетите, се усеща лека стагнация, например две марки за електрически мотоциклети, според някои медии са обявили фалит, като едната италианската Energica е първият масов производител в сегмента.
https://newatlas.com/motorcycles/ev-mot ... MAIL_ID%5D

По темата с превключването без съединител, до преди две години дори не бях чувал за това. От клип на блогър го научих, ползвах го на няколко пъти при карания, при повишаване на прадавка, бързо е, получава се при мен, обаче не го ползвам, не твърдя че е вредно или обратното, мое си усещане за нещата. Новата мания на производителите са авт. скорости и лоста за съединителя отива към ретро.

enigma, благодаря за мнението и клипът мечта, колко добре от Кава са прадставили спорт-турър идеята. :ok:

Слагам някои теми, които може да са Ви интересни:
https://meteo-ride.com/predstaviha-plan ... fia-i-fim/

https://meteo-ride.com/paten-znak-zabra ... tocikleto/

https://motorcycles.honda.bg/honda-raci ... stvoto-si/

Някой от Вас, ползва ли екипировка с подгрев? Да сподели някой отзив..

За утре, ми се върти в главата бг финал на дългите пътувания, че в неделя градусите спадат и май е време за отдих на надбъбречните жлези. Русе - Габрово - Пловдив - Пампорово и назад(възможно Девин - Кричим) Като прегледам мотора ще реша, но моля ако има някакви проблеми по трасето( например ремонти, лош асфалт и ли ако е имало скреж и са ръсили пясък), особено Пловдив - Пампорово - Смолян - Девин, пишете. :winky:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2024, 17:19

Пловдив - Пампорово карай на дистанция от колите, че има камънаци. Девин го карахме миналия уикенд и вече има влага по усойните места, та по-леко.

Аз утре мисля да си и*а мамито и аз, 400 км - 7 часа. Пловдив - Ботевград - Тетевен - Троян - Пловдив.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Ное 2024, 17:35

Le Transporteur написа:...

Задвижването, за което говориш се нарича Bevel Drive. Ползвали са го някога, при първите си по-големи кубатури... В десмо-то няма нищо скъпо, нито пък сложно! Просто е непознато! Има разлика... "Връщане към масовите технологии" - Не е правилен глагола, защото те не се връщат. Просто започнаха да ги използват от известно време...
Пътуването, което планираш, ще е доста дълго и деня ще ти дойде къс! Вземи си и различни дрехи, ако решиш да го правиш, че ще има различни 'периоди' в течение на времето...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 01 Ное 2024, 21:05

Spit-Fire написа:Пловдив - Пампорово карай на дистанция от колите, че има камънаци. Девин го карахме миналия уикенд и вече има влага по усойните места, та по-леко.

Аз утре мисля да си и*а мамито и аз, 400 км - 7 часа. Пловдив - Ботевград - Тетевен - Троян - Пловдив.

Благодаря!
Ще се постарая, да съм в най-топлите часове в Родопи-те и дано ноща е по-топла и даде по-малко влага.
Хубав наршрут си избрал, учил съм в Тетевен и винаги сърцето бие лудо, като се завръщам. Бъди внимателен на прохода Богое (Рибарица - Шипково) доста пясък и недобър асфалт. Приятно каране! :yes:

ildivvy написа:

Задвижването, за което говориш се нарича Bevel Drive. Ползвали са го някога, при първите си по-големи кубатури... В десмо-то няма нищо скъпо, нито пък сложно! Просто е непознато! Има разлика... "Връщане към масовите технологии" - Не е правилен глагола, защото те не се връщат. Просто започнаха да ги използват от известно време...
Пътуването, което планираш, ще е доста дълго и деня ще ти дойде къс! Вземи си и различни дрехи, ако решиш да го правиш, че ще има различни 'периоди' в течение на времето...

Благодаря, за информацията!
Според информация в нета, десмото е много стара технология, споменават края на 19 век-началото на 20-ти, вероятно по това време производството на качествени пружини е било недостижимо. За диагоналните вериги, какво ще кажеш ново ли е или са го ползвали?

Пътуването е дълго и имам известен опит. :kuku: Прав си денят е по-къс и ще трябва добре да го уплътня, ще положа усилия Шипка на връщане да е по светло. Ще тръгна отново рано, прогнозите са да е по-топло от предния трип, ще заложа и на същото облекло, с базов и среден слой до 25 градуса ми е комфортно и не събличам, а утре няма да е нагоре. Тръгвам даже без куфар, само питстопове за гориво, кафе и гледки. Утре в Пловдив, около Лаута ще има реорганизания на движението, заради Локо - ЦСКА Сф.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2024, 21:13

Благодаря и аз! Като цяло в момента се чудя дали да хвана тоя маршрут или Пловдив - Рожен - Златоград - Кърджали - Ардино - Баните - Пловдив. И двата ги дава по около 7-8 часа каране (кола) и по около 400 км. Ще го смятам сутринта явно :mhihi:

Уф, аз живея точно до стадиона, направо ми писна на шапката от скапаните мачове и фенове. Утре ще е фрашкано със сигми в града значи.

П.С. Според мен избягвай Кричим - Девин утре. Времето ще е хубаво и ще е пълно с народ - къде опитни, къде не... Аз вече избягвам да карам популярни дестинации когато знам, че ще е "навалица".
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Ное 2024, 21:38

От къде ще 'пресечеш' Пловдив? Не влизай в града. Мини по 'източното' околовръстно, Скобелева майка и покрай Тракия (външната и част) излез на асеновградско и от там хващай нагоре!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 02 Ное 2024, 19:49

Бах мааму, не стана баш както го исках, ма покарах. 5 часа и нещо сумарно в движение. 330 км. Прибрах се по тъмно. Към Пампорово тръгнах, имаше лека изненада по завоите след Бачково (дано колегата да не е минал от там/ако е минал, да е разминал и той) - разсипан пясък по няколко завоя, като на първия дясната лента си беше цялата в пясък.

Голяма красота обаче. Открих нов (за мен) път - между Мадан и Златоград. Е, няма такава красота, просто кеф ми стана на душата. После ще изкарам да кача 2-3 снимки, че сега съм "дроб".

Поснимах бая, доволен съм.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 02 Ное 2024, 20:06

И аз врътнах едни 300км без драма днес, времето беше разкошно за каране. Минах на отиване през Беклемето и се прибрах през Шипка. Обаче си е за лежерно каране вече. На едно завойче на връщане бая се хлъзнах ,добре че нямаше никой срещу мен че отървах завоя. Имаше страшно много мотори и повечето натискаха здраво. Дано да не е имало инциденти и всички да са се прибрали безпроблемно :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Ное 2024, 12:08

Добър ден и от мен, живи здрави и безаварийни. :driving:

Колегата мина точно през красиво Бачково и се оцъкли на пясъчната дюна. :mhihi: Преминах към 10 ч. , точно излизам на пясъка (докато го нагазя успях да спра до него) и към мен тича полицай, в другата лента кола със смазана предница, полицая ми казва "видя ли пясъка, опасна работа". Вярно, в поне 10-тина завоя посока Чепеларе, в междуосието (точно където "пресичаме" ние :driving: ) имаше пясък.

Много хубав ден се получи. Тръгнах в 5, в 18:30 вкъщи. В Русе беше 9 градуса, във Волово падна до 2, но до Бяла се караше царски. Тогава до 7 дойде адския студ, 0-2 градуса, в 7 съм в Габрово. Пих дълъг чай, да дам възможност на Шипка да се поразчупи. Излишно. Тръгвам в 8ч. на 5 градуса, а на Шипка до пика достъгна до 12 :mhihi: , да хладно , обаче сухо. След това чак до Пловдив държа температура до 10 градуса. След като миналия сезон по това време (10 ноември) монтирах стойка за телефон, този сезон съм с нави и офертите за Пловдив бяха, вдясно или вляво, избрах полуоколовръсното вдясно. и така нагоре към красотите.
Рожен, Снежанка, опитах в обсерваторията, то уж нащо ама военна база, "хубав ден, довиждане". Хареса ми Пампорово, подготвят се за сезона, много хора бяха излезли на разходка, Не ми се тръгваше , какви гледки, безоблачно време, почти безветрие, 20 градуса, под Снежанка, където е някакво сборище на писти, народа жули бири и кебапи, други пълзят по пътеките, абе идилия. Хотелите изглеждаха свежи, лошо впечатление, както и миналата година направиха запуснатите тротоари из комплекса, препратка, към едно изоставено място.
Следва Девин и разочарованието на мотоциклетиста, някой го е построил в ниското :mhihi: Там се появиха първите мотори, предимно от Кричим и караха културно поне при разминаването ни. Грешката , която правя при дългите пътувания и ще поправя, е че пия много малко вода. След сутрешните шотове, един чай в Габрово и чак тук няколко глътки газирана в Михалково. И тук хубаво време, слаб трафик, без камиони и празни язовири, очакващи снега. В Кричим (префектен и приятелски за преминаване, Вие си знаете), на 21 градуса с това пълзене, признавам ми идваше да събличам, след това на скорост, жегата отшумя.
И така в 16 ч. (12 - 13 градуса)на любимата Шипка, мастърите вече се разотиваха, сухи завои, малко шума и една кола (от наще) до пика, мечта. :driving:
Забърсах слюдата на Поликраище и газ до Русе. Втора поредна събота, прави впечатление засиления трафик вечерно време, при В. Търново - Русе.

Перфектна машина, по време на пътуването, за пореден път не разочарова. :bowdown:
Изминати 820 км.

Искам да отправя едно послание или по-скоро гледна точка, към тези които имат желание и все се колебаят да подкарат мотоциклет. Направете го, свободата (да не се бърка с беззаконието и простотията) е там, рестрикциите се увеличават и нищо няма да е като вчера, телата ни остаряват, нищо, че духа се държи. Утрешният ден, не ние обещан и макар да не трябва да съжаляваме за нещо зад нас, за тези които могат да го усетят, карането на мотоциклет е едно от удоволствията на живота.

Поздравеления, към колегите, "яздили" безаварийно, приятното време вчера! :yes:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Ное 2024, 15:43

Аз таман пуснах сутринта новия клип от преди 2-3 уикенда и Троянския балкан, и освен да се самопромотирам :mhihi: бих искал да подкрепя горното мнение с малко видеоматериал реално как изглежда всичката тая есенна красота през очите на моториста. Просто е неописуемо!

https://youtu.be/miz85x37Jj4

И обещаните снимки от вчерашното каране:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Ное 2024, 15:44

И още:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Ное 2024, 15:44

Последно:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 03 Ное 2024, 18:19

Spit-Fire написа:https://youtu.be/miz85x37Jj4

Клипът е хубав, но като препоръка бих казал да скриеш километража, че може да се намери някой доброжелател :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 03 Ное 2024, 21:14

Абе пълно е с педерасти,а та таковата инакомислещи...та умната... :ok: :mhihi:
Аз покарах вчера с един приятел до язовир Огняново.
Там се видяхме с друга група колеги.Абе добра бърза разходка...ама за моето свободно време...добре.
Доволен съм.
Сега чакаме СЕМА и да видим накъде... :ok:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Ное 2024, 21:18

Той километража не показва вярно :mhihi: (което донякъде е истина, засичах го по GPS и дава едни 5-10 км. разлика, не знам защо, гуми и всичко си е заводско).

Иначе да, ако е много над/дълго време го крия, ама тука може и да съм изпуснал някой момент :mhihi: Мерси :yes:

Стига я чака тая СЕМА, излезе най-новия трасер, та по-предния дано да падне малко, особено GT+ версията. Ще видим, за новия сезон може и аз да се наточа на някой трасер-че.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата