България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 24 Мар 2022, 12:22

Тези неща не стават, защото хората са изнервени. Хората са изнервени, защото стават тези неща.

Решението не е да метидират хората повече, а да се спре със свинщините. Ще спре, като престанат да са ненаказани.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Мар 2022, 12:27

Top Gun Maverick написа:Да, тука има повече малоумници на пътя, ама трудно ще те убият в някакъв спор, докато в цивилизована Америка не е като да не се е случвало, понеже всеки втори носи оръжие в колата си.

Тука все едно не се убиват? Дори за паркомясто в градинката пред блока :idea: :kuku:

Иначе, аз съм шофирал в САЩ и няма нищо общо с тая диващина тука. Дори в много по-тежък трафик от софийския.

От друга страна в София >70%, че дори и повече не спазват нищо. Псуват те ако караш с ограничението, засичат те, правят каквито им падне нарушения и грам не им пука.

Такова нещо не съм виждал на Запад. Във Франция, Испания, Италия и т.н. съм шофирал хиляди километри и с месеци, когато съм бил в командировка, включително в бруталните задръствания на Париж, Барселона и т.н. Там понякога са наистина брутални. Ами нищо такова не съм видял като това тук :idea: :idea: :idea:

steeN написа:Тези неща не стават, защото хората са изнервени. Хората са изнервени, защото стават тези неща.
Решението не е да метидират хората повече, а да се спре със свинщините. Ще спре, като престанат да са ненаказани.

Тъй, тъй.
Последна промяна zAcK на 24 Мар 2022, 12:29, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Мар 2022, 12:29

И аз това казвам. Имаш телефон, обикновено имаш свидетел в колата, дори да ти е роднина. И без клип става да съдиш. Мой колега го осъди един рейсаджия защото му свиреше като каруцар и колегата го напсува(заслужено)но на онзи дъщеря му уж била в рейса и видяла, осъдиха го за дребно хулиганство. Е, после колегата пък снима рейсаджията да краде нафта без да иска една вечер и показа клипа на шефа му, ама това е друг въпрос. :mhihi: Та мисълта ми е, че вместо да слизаш, просто пускаш сигнал. Сега Порша колкото и да обяснява правдоподобни версии, все тая. Онзи не бил казвал нищо не медиите, ами длъжен ли е? Защо да си губи времето? Каквото трябва е направил и този може и да го осъдят сега, където трябва ще иде и ще даде показания. Точно медиите ще нищят кой крив и кой прав. Сякаш този не може да го ползва да си умие ръцете.
Абе Зак, съгласен съм, ама ти почваш да ревеш и в тая тема по същия начин, а темата е за друго.
А колко се убиват тука, помня един дядка където едни мутри слезнаха да го бият и гръмна единия, както и един тука, който за спор за паркомясто ударил един дядка и онзи умря. Е, в затвора е тоя, но не знам колко други такива случая има. Не казвам, че тука по пътя сме по-добре, напротив, ама не щото сме по-лоши, просто има наказания там и все пак се гърмят по-често. Тука ще става все по-затегнсто както ви казва Стийна. Вместо да се оплакваш във форума, утре направи като тия от клипа и пусни жалба, разкажи на някой и ще има лавинообразно ефект. След време почти никой няма да слиза.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Мар 2022, 12:34, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 24 Мар 2022, 12:30

^^^ и аз мисля нещо подобно (това към Стийн, че не мога да смогна на темпото на другите чатъри)
Тоя сега ако го излупат 6 месеца без книжка за предпоставка за верижна катастрофа + глоба агресивно поведение и ще мисли малко повече преди да скача наляво надясно с тая показалка.
Като цяло всеки ден карам сутрешно и не виждам чак толкова много изнервени. Има си разни, дето карат на тетрис и "много бързат", но ако изобщо не ги провокираш си заминават 3 коли пред теб на светофара и те тва е.
И друг интересен факт съм забелязал, тея с наточените резачки в голяма част от случаите се чувстват длъжни да карат ултра джигитски, за да оправдаят наливането на суми за 2 апартамента в ламарина.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Мар 2022, 12:34

///M Power написа:
Don_Diego написа:Факта, че той застава с лицето си да говори и обяснява случката, а тоя дето е снимал се крие и отказва коментар е показателен кой е виновния в случая. Най-малкото да се покаже целия клип и какво е довело до това слизане :dunno:
Според мен 99% от тия с видеорегистраторите са за бой защото те създават ситуации на пътя, но си ги трият от клиповете :mhihi:

Дори и онзи да е направил някаква глупост, няма как да оправдаеш и този че слиза с палка в ръка, да не говорим и самото спиране на поршето.

Аз не го оправдавам, просто не е готино да се изкривяват фактите. Никой не засича някой и да му слиза за без нищо, да покаже началото на клипа и да се види какво е предизвикало това слизане и подобно спиране (гледал съм клипа само в новините, там е показано само спиране и слизане без предистория)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Мар 2022, 12:35

Няма такава причина, която да оправдае да засичаш някой и да слизаш. Каквато и да е предисторията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Мар 2022, 12:53

Някой ще ми хвърля бутилки с вода по колата, а аз ще му правя евала...доообре :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 24 Мар 2022, 12:58

Top Gun Maverick написа:В огромна грешка си...

Бях обещал назад, че ако греша ще го призная, а изглежда си прав. Намерих начин и вдругиден имаме малко соаре на гости в бивш шеф на КАТ в областен град, та по случая ще изкоментира баш извора. Има и издадени книги човека по организация на движение, безопастност и тн, та ще е надежден да отсъди вярно. Изглежда греша, да.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Мар 2022, 13:01

Don_Diego написа:Някой ще ми хвърля бутилки с вода по колата, а аз ще му правя евала...доообре :mhihi:

Само доказваш, че има бая време докато се цивилизоваме... ако изобщо :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Мар 2022, 13:03

Ами като е голям слизач тоя с Порша пък после се оправдава за пред хората, нека другия път си сложи регистратор и да показва на хората невинността си. Според мен 99%-та е карал бързо, онзи е решил да се отмести и не го е видял добре/преценил, възможно е да го е засякъл, от там Порша почва в стил турбо селянин с хубава кола(той даже сам каза, че онзи така му е казал)онзи не му остава длъжен в приказките и СИ ТРЪГВА, но Порша се чуди как така сега ще му образуват изречения (каквито и да са те)и започва преследване. ПРЕСЛЕДВАНЕ! Ами аз две мнения за вина дори морална не виждам.
Относно мятането на бутилки(визирайки онзи клип)тука Порша е в тая роля, защото той преследва. Адмирациите са за тоя снимащия щото не слезе и той. А можеше както в онзи клип оня удари спирачките и мангала се блъсна в него(което беше супер)и той просто да огъне колонката на Порша или вратата.
Иво, радвам се, че си стигнал и сам до истината със свое проучване. :bchug: Пак казвам, не обсъждахме морално онзи можеше ли и трябваше ли да намали или някой друг на негово място.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 24 Мар 2022, 13:37

"Черен джип е винаги с предимство!"

Ей оттук започва всичко. Качете се на някоя малка 15-20 годишна кола и вижте за какво става въпрос. "Ти зна'ш ли кой съм аз?????". Едни 80% разсъждават "Щом съм с по-хубава кола, значи ти си смотаняк, задръстеняк.....някой който мога да мачкам, така както мене ме мачкат". Нищо по-различно от Русия. Съответно понякога тези за мачкане се оказват по-костеливи и отвръщат с агресия. Тогава идва класическото "аз както си карах..."

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Мар 2022, 13:39

ID A написа:"Черен джиБ е винаги с предимство!"
:ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Мар 2022, 17:36

Знам как е, нали имам такава. :mhihi: Тя жена ми я кара постоянно де, ама и аз да седна...миналия ден фрапиращ случай. Карам си на пътя Стара Загора Казанлък в отсечка край село Тулово, там има патрулка с камера и 50 ли 60 ли, редовно стоят и снимат. Подминаваш камерата и следва отсечка от около 3-4 км. Ами признавам си, минавал съм я с голяма скорост, ама не и дебитни да свиря или светя на другите. Та карам си аз с 90(толкова е разрешено нали)и се нося лежерно. Пътят пред мен чист, зад мен гледам в далечината идват някакви фарове с видима скорост около 140-150. След него някакви други. И пред мен, тоест срещу тях се показва кола. Летящата чиния зад мен виждам как ще и се наложи да намали стабилно зад мен, понеже е управлявана от извънземен, който не знае законите на физиката, тези на пътя съвсем. И почвам да говоря на жената да гледа сега тоя малоумник как ще ми се залепи в багажника. Карам си все още с 90, а тоя намаля зад мен и следва селско свирене. :shock: :mhihi: Щото карам с 90 нали при толкова разрешени. Колата беше 15 годишен Сеат с вълшебния 1.9тди с плюсове безброй. Пушещ. Видях кой го кара и се замислих, че го познавам даже, ама той не ме знае с тая кола. :mhihi: Та да, гонеше се с друг пушещ МерцИдИЕс от първите очиларки. Сори, попречих им щото...съм част от трафика.

П.п: Казах хубав път, ама редовно излизат животни там и понякога има ударени крави. Преди 2 години някъде един син на богаташ се затри точно там в една крава, ама дали не беше с мотор даже.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Мар 2022, 21:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 24 Мар 2022, 17:55

Ти си виновен! Ако беше човечен щеше да се надигнеш поне малко да мине отдолу! :D
Дразнещо е да. Има си бързащи, понякога дори причинно, но масата често са чак неадекватни.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Мар 2022, 13:27

Леко е неприятно видеото, да си знаете, но пък Е90-ката явно мно'о вър'и : https://www.facebook.com/gradsko.koloez ... 0213197135
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата