Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от alx » 06 Ное 2017, 20:54

Хрuсто написа:
This is also expected behavior and can include “image persistence” or “burn-in,” where the display shows a faint remnant of an image even after a new image appears on the screen. This can occur in more extreme cases such as when the same high contrast image is continuously displayed for prolonged periods of timе

Ей ти го на... ти може да не виждаш как ще се случи, но щом ейпъл официално ти дават насоки как да го ползваш(да му трепериш) си се случва явно!

Инжинерите на ейпъл създали новия супер дупер ретина дисплей, а не казват нищо че са го поръчали на самсунг :mhihi:

аз не видях никъде да казват, че екрана изгаря както беше написано в дадения български линк. в инструкцията на епъл дето си я дал казват само, че ако има статично изображение и констраста е надут, може след това за известно време като се смени изображението да се виждат елементи от старото изображение. това е поведение на всички телефони (и често и компютърни монитори) и не представлява дефект защото не е перманентен и нищо не се е "счупило" или "изгоряло".

ето ти какво епъл считат за "image persistance": https://support.apple.com/en-us/HT202580

When you leave an image such as a login window on an IPS display for a long period of time, you might temporarily see a faint remnant of the image even after a new image replaces it. This is called "persistence," "image retention," or "ghosting." It's normal behavior for an IPS display, and the faint image will disappear over time.

разбирам, че му търсят дефекти щото си нямат друга работа и защото в нашия свят на демократична толерастия това се очаква, ама.... хайде малко по-сериозно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Ное 2017, 21:44

Те от епъл също считат че Х има най - добрия OLED дисплей слаган някога в смартфон .....но явно просто само така смятат . Защото няма как най -добрия някога дисплей сложен в телефон с подобна цена да прави черти от ярки статични изображения . :mhihi: Какво да му търсят дефекти , като той си ги носи заложени по рождение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 07 Ное 2017, 14:42

:ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 08 Ное 2017, 0:49

Абе с тоя 11.1 мойто СЕ като че ли бонус батерия получи, чак не мога да си спомня кога последно го зареждах...
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 08 Ное 2017, 1:09

cmdkick написа:Абе с тоя 11.1 мойто СЕ като че ли бонус батерия получи, чак не мога да си спомня кога последно го зареждах...

:yes: Да, потвърждавам - с тази версия е най-доброто до сега откакто се появи модела.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 08 Ное 2017, 7:36

alx написа:
Хрuсто написа:
This is also expected behavior and can include “image persistence” or “burn-in,” where the display shows a faint remnant of an image even after a new image appears on the screen. This can occur in more extreme cases such as when the same high contrast image is continuously displayed for prolonged periods of timе

Ей ти го на... ти може да не виждаш как ще се случи, но щом ейпъл официално ти дават насоки как да го ползваш(да му трепериш) си се случва явно!

Инжинерите на ейпъл създали новия супер дупер ретина дисплей, а не казват нищо че са го поръчали на самсунг :mhihi:

аз не видях никъде да казват, че екрана изгаря както беше написано в дадения български линк. в инструкцията на епъл дето си я дал казват само, че ако има статично изображение и констраста е надут, може след това за известно време като се смени изображението да се виждат елементи от старото изображение. това е поведение на всички телефони (и често и компютърни монитори) и не представлява дефект защото не е перманентен и нищо не се е "счупило" или "изгоряло".

ето ти какво епъл считат за "image persistance": https://support.apple.com/en-us/HT202580

When you leave an image such as a login window on an IPS display for a long period of time, you might temporarily see a faint remnant of the image even after a new image replaces it. This is called "persistence," "image retention," or "ghosting." It's normal behavior for an IPS display, and the faint image will disappear over time.

разбирам, че му търсят дефекти щото си нямат друга работа и защото в нашия свят на демократична толерастия това се очаква, ама.... хайде малко по-сериозно...

В днешно време дисплеите са най-общо казано два вида - LCD и OLED. При LCD-то е много трудно да получиш т.нар. "ghost image", а дори да се получи е много лесно да се разкара.
При OLED диплеите, обаче, нещата не стоят така. Понеже те работят, както навремето плазмените телевизори, т.е. всеки пиксел свети сам за себе си, когато продължително време имаш статично изображение на екрана, диодите, които са светели остават по-"изхабени" от тези, които не са. Съответно отпечатъка остава перманентен.
Цитатът, който alx е дал за IPS дисплеите се отнася за LCD, понеже те са такива. Това са всички Apple дисплеи до преди iPhone X.
Дисплея в iPhone X е OLED. Съответно се подава на "отпечатване" на картината.
Това обаче не е толкова лесно, колкото го изкарват. Трябва мноого време една и съща "картинка" да седи включена, т.к. самите дисплеи си имат системи и трикове, да се предпазват до колкото могат.
Apple не са изобретили никакъв дисплей, че да го поръчват. Просто са си дали изискванията на Самсунг, да им го направят. Както писах по-рано, така или иначе, те нямат много избор, защото Samsung в момента е единствения производител на такива дисплеи с достатъчно голям капацитет на производство, че да осигури количествата нужни на Apple.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Ное 2017, 10:35

Някой има ли да ползва още 4-ка(не е S дори :mhihi: )или съм почти само аз? :mhihi:
Жената доскоро беше даже с 3GS(сега взе и тя 4-ката от баща ми :mhihi: ), ама след 10-на години и две израстнали от бебета деца с него, просто го досмазаха. Иска едно копче отгоре и едно отдолу и още толкова сигурно ще изкара, ама... :mhihi: корпуса му и той леко цепнат отзад, обаче дисплея никъде не се пукна. :shock: А що падане е видял по цимент, по плочки, за ламинат изобщо не го броя, 4-ката също, сега даже пиша от нея и има няколко места с леки белези отстрани и отзад, но нищо сериозно и различимо без да се вглеждаш.
Та сегашните имат ли здравината на старите защото има доста разнопосочни мнения. Не че съм тръгвал да давам куп пари за телефони при положение, че тези вършат работа без проблеми и бая още ще я вършат, но да знам.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Ное 2017, 10:54

Не, доста по кекави са. Но с един хубав бъмпър и стъкло отпред ще изкарат бая време. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpowaa' » 11 Ное 2017, 12:01

Бащата е още с 4-ка, работи си без проблем, дори батерията не е сменявал. :lol: Сега иска да ъпгрейдва и ще го накарам да ми я даде, на сигурно място да бъде. Тя е в безупречно състояние... Някой ъпдейтна ли до 11.1.1, да каже как се държи? Че в момента батерията се държи що-годе добре и не ми се занимава да връщам ъпдейт, ако в новия батерията пак са я прецакали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2017, 12:30

Аз имам един 4с 32гб рифабришд. Купувах го за майка ми ама го неще и така си отлежава в кутийката.

Като ми умре шестицата окончателно сигурно ще го ползвам него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Ное 2017, 13:53

Кофтито на 4-ката е, че заради стария софтуер, не могат да се ползват повечето приложения. Реално става за iPod и да въртиш телефони. Messenger, Viber, Whatsapp, Facebook, Instagram... няма. Да не говорим за банкови приложения :mhihi: Имам 4-ка в супер състояние, ама вече е доста морално остарял за съжаление.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)

Мнение от Хрuсто » 11 Ное 2017, 16:37

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Ное 2017, 17:21

Самсунг са виновни , нали те са производители на дисплея . Детски болести , ще се оправят при следващите поколения :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)

Мнение от Хрuсто » 11 Ное 2017, 18:01

Нъл е супер дупер мега якия дисплей по патента на лапал ве? Па и цената му като за устройство с доживотна гаранция... то при 7 интел им бяха виновни, ся самсунг... така като се замисля нямат модел без хронични бъгове май, поне тея дето съм ги имал...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Ное 2017, 19:13

bmwpowaa' написа:Някой ъпдейтна ли до 11.1.1, да каже как се държи?

На месинджъра му се еба майката :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата