Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
В моето село местните ми връстници купуваха дръгливи кучета от овчарите и си насъскваха питбулите към тях до приключване.
Това са едни от най-бруталните сцени, редом със стрелба по котки с въздушни пушки, но и отношение към жени, и приятелско отношение и всичко друго е на пълни олигофрени в моите очи. Някои искат децата им да израстнат корави истински върлаци, аз не мисля, че имам нещо общо с тая среда, моите деца също няма да имат. Това беше в моето детство, но не ми се вярва 20г да са си променили драстично ценностната система, дори бих предположил, че техните наследници са по-зле.
В други населени места може да е различно, но разликата между селското училище и моето в центъра на Сф беше колосална. Да, имахме купчина разглезени гъзарчета, но крайни скотове и изроди нямаше.
Когато децата ми бяха във възраст преди училище, сме прекарвали страшно много време по къщи на селата и е страхотно. Така че конкретно за случая на Кроки, опцията за къща на село е страхотна. После вече сам ще види каква среда предлага мястото там и дали е ок. Може да има късмет с местните обитатели и да е спокоен за децата си, съответно да не му се налагат излишни логистични схеми.
Опцията на зелено в Малинова Долина ми се струва много по-рискова в случая. Както се казва, "на зелено" купувам само от себе си. Или поне не за лично ползване.
Това са едни от най-бруталните сцени, редом със стрелба по котки с въздушни пушки, но и отношение към жени, и приятелско отношение и всичко друго е на пълни олигофрени в моите очи. Някои искат децата им да израстнат корави истински върлаци, аз не мисля, че имам нещо общо с тая среда, моите деца също няма да имат. Това беше в моето детство, но не ми се вярва 20г да са си променили драстично ценностната система, дори бих предположил, че техните наследници са по-зле.
В други населени места може да е различно, но разликата между селското училище и моето в центъра на Сф беше колосална. Да, имахме купчина разглезени гъзарчета, но крайни скотове и изроди нямаше.
Когато децата ми бяха във възраст преди училище, сме прекарвали страшно много време по къщи на селата и е страхотно. Така че конкретно за случая на Кроки, опцията за къща на село е страхотна. После вече сам ще види каква среда предлага мястото там и дали е ок. Може да има късмет с местните обитатели и да е спокоен за децата си, съответно да не му се налагат излишни логистични схеми.
Опцията на зелено в Малинова Долина ми се струва много по-рискова в случая. Както се казва, "на зелено" купувам само от себе си. Или поне не за лично ползване.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми лош опит имаш. У наше село няма нищо подобно, нито е имало някога. Хората не са селяни ако ме разбираш. И кат гледам разни известни си на купиха къщи в района... Може би това е признак, който да се гледа. И не са некви изолирани палати извън населеното място.
Последна промяна Моджо на 09 Фев 2024, 15:09, променена общо 1 път
Хм,хм...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
pampo написа:В моето село местните ми връстници купуваха дръгливи кучета от овчарите и си насъскваха питбулите към тях до приключване.
Почти във всяко едно малко населено място е същото! Диващината е брутална.
Лошото е, че и е в големите градове има подобни училища. Хубавото е, че имаш избор!
Щото в селото нямаш много избор...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Винаги когато се плюе по държавата, обществото и неуредиците zAck е първия който потвърждава и добавя още негативизъм

Още чакам деня в който ще каже,че нещо е хубаво и ставащо

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
DigitalExile написа:Винаги когато се плюе по държавата, обществото и неуредиците zAck е първия който потвърждава и добавя още негативизъм![]()
Щото не съм прав, налЕ

Едно от най-добрите училища в София - 35-то, снимано преди 2 месеца...

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ето виждаш ли за т'ва говоря
. Можеше само да напишеш, "Щото не съм прав, налЕ ", ама не е достатъчно 
Иначе 35-то е чак на 27-мо място в класацията на най добрите училища в София. Доста е далече от най добрите ако бъда честен, не че това го оправдава за нямането на фасада, но все пак
, В друга класация излиза на 37-мо място 
Попринцип, това че е в Луксозенец не го прави добро по нищо ако бъда честен, не знам по какво съдиш де.

Иначе 35-то е чак на 27-мо място в класацията на най добрите училища в София. Доста е далече от най добрите ако бъда честен, не че това го оправдава за нямането на фасада, но все пак

Попринцип, това че е в Луксозенец не го прави добро по нищо ако бъда честен, не знам по какво съдиш де.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
DigitalExile написа:Ето виждаш ли за т'ва говоря. Можеше само да напишеш, "Щото не съм прав, налЕ ", ама не е достатъчно
Може би не разбираш, но аз много искам да живея в нормална среда, общество и т.н.! Много

И правя каквото мога, ако не да допринасям, поне не преча на останалите. Щото нали това е идеята да живеем в общество.
Е, да, ама...

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ще довърша последното което си написал..
Е, да, ама... всеки гледа себе си реално.
Ако искаш да живееш по като в общество около София нищо не те устройва, трябва да е някое село в Родопите примерно, където са да кажем 30-40г. назад и времето г/д е спряло, което за едни е лошо, за други е хубаво, там са по обединени хората, но и по бедни и работа има по малко и пари, но това пък не значи че им е по зле нали.. Мисълта ми е,че в големия град това което искаш трудно ще се случи, да не кажа че дори е невъзможно.
Като стане голям града, от кол и въже идват всякви пришълци и просто няма как да се обединят хората, твърде много са и твърде различни.
Е, да, ама... всеки гледа себе си реално.
Ако искаш да живееш по като в общество около София нищо не те устройва, трябва да е някое село в Родопите примерно, където са да кажем 30-40г. назад и времето г/д е спряло, което за едни е лошо, за други е хубаво, там са по обединени хората, но и по бедни и работа има по малко и пари, но това пък не значи че им е по зле нали.. Мисълта ми е,че в големия град това което искаш трудно ще се случи, да не кажа че дори е невъзможно.
Като стане голям града, от кол и въже идват всякви пришълци и просто няма как да се обединят хората, твърде много са и твърде различни.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
DigitalExile написа:Иначе 35-то е чак на 27-мо място в класацията на най добрите училища в София. Доста е далече от най добрите ако бъда честен, не че това го оправдава за нямането на фасада, но все пак, В друга класация излиза на 37-мо място
По-добре да не спорим за класации

По принцип е на около 10-то място и това е ОК, като се има предвид големия брой ученици!
Ей тази къща-училище на околомръсното, до складове и т.н. като излиза на първо място в някои класации, какво.

Да, това на снимката е училище?!?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Само поо брой ученици не може да съдиш защото ако 90% имат слаби оценки, от това училище нищо не става
Пък нека има хиляди ученици 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
DigitalExile написа:Само поо брой ученици не може да съдиш защото ако 90% имат слаби оценки, от това училище нищо не ставаПък нека има хиляди ученици
Нали точно това ти казвам?
Че в много класации на първи места са училища-къщи като това по-горе с 10 ученика...

Последна промяна zAcK на 09 Фев 2024, 16:49, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, точно. Едно е 20 деца да строиш, друго 120.

Както виждате, и села има по класациите. Но пък и факта, че въобще се появява в класация, значи не е толкова зле положението навсякъде. А е според зависи.

Както виждате, и села има по класациите. Но пък и факта, че въобще се появява в класация, значи не е толкова зле положението навсякъде. А е според зависи.

Отделно от първите 20, повечето частни, не искам да казвам, че трябва да се съмняваме в обективното провеждане на матурите там, но го казвам...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
TNT написа:Зак, ето малко по твоята тема и сграда, където гледаш![]()
https://trafficnews.bg/plovdiv/sdelkata ... ot-302731/Сделката на века: „Роял Гардън” купи за 100 лв./кв.м от „Тея инвест” имот от скандалната заменка
Взимаш на 50 евро квадрата, строиш и продаваш на 2000е![]()
![]()
Тука колко рушвети са валяли, че за общината да останат по 100лв............... Биг бизнис, мъч инвестмънт
Цените на последните етажи подминават 2500 евро/м2 с тераси по 50м2 и на етап "Ще почваме да копаем"

Гаражите по 40000 евро(мин. 38000) и нагоре.
Най-якото е, че лятото като бяхме там 99% от работниците на РГ2 бяха от Столипиново.
Даже си взех кафе и ги гледах как зидаха и исках да бегам бате...