Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Икономическата криза 2020-2023
В договора с Азърбайджан няма такава клауза. Договора е договор... договаря се.
п.с.
Това с таксите за прекратяване на разните му там оператори (мобилни, тв и т.н.) е практика само в банановите държави.
п.с.
Това с таксите за прекратяване на разните му там оператори (мобилни, тв и т.н.) е практика само в банановите държави.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
steeN написа:В договора с Азърбайджан няма такава клауза.
Знае ли някой. Интересното е,ч е казват, че договорът не бил публично гостояние и не можело да се издават условията. Което за частни фирми е нормално, но когато се касае за цели държави, които пострадват от това, не би трябвало да не е обществено достояние.
steeN написа:В договора с Азърбайджан няма такава клауза. Договора е договор... договаря се.
п.с.
няма значение. Договорът си е договор. Приел си условията и ги спазваш
NGneer4eto написа:А относно договора с Газпром ясно се вижда, че повечето от вас са си нямали всемане даване с договори и договорни отношения. Ако в договора пише, че дължим, дори и да не сме потребявали, значи дължим. И има логика, ако взимаме газ на по-ниска цена да е договорено някакво минимално количество, което сме длъжни да употребим. Иначе няма смисъл. Като сключвате договор с мобилния оператор за две години за по-ниска цена ползвате-не ползвате дължите таксите и не можете да прекратите договора. Ако искате прекратявате, но дължите таксите за целия период на договора. Ако не платите- после идват да ви оценяват имуществото.
А при договора с Газпром съм сигурен, че те така са си вързали гащите, че да плащаме сурово, ако се откажем. А съм далеч от мисълта, че те са ни спряли своеволно газта.
Добре, а Газпром могат ли да спрат доставките и да ни кажат, че дължим понеже непотребяваме? Явно може
Питам те, защото виждам колко много си работил с договори
"Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор, своевременно, стриктно и в съответствие с неговите клаузи", пишат от енергийното министерство. Въпреки това до безпрецедентния ход от страна на "Газпром" се е стигнало, след като от руска страна е била предложена "нова двуетапна процедура за плащане", която обаче "не е в съответствие на съществуващия до края на тази година договор ...
Важни са текстовете около начинът на плащане, не това в което министърът и русофилите са се вкопчили, а именно задължението да платим цялото количество.
Ние поне публично не сме изразили отказ от количествата(какви писма са пращани никой от нас не знае).
В един нормален търговски договор са фиксирани IBAN, име на фирмата титуляр, банка, валута и вид на сметката минимум. Има и процедура по която тези неща могат да се променят. Промяна на IBAN-a често е свързана само с предварително уведомление(при липса на други промени).
Едностранното вкарване на изискване купувачът да открие две специални сметки в страна от забранителните списъци и да направи превод от едната от тези сметки, която е във валута различна от тази по договора....Това със сигурност няма да мине при един нормален търговски договор. Как е описано в нашия договор и дали една група хора в Булгаргаз не са спали(къде умишлено къде не), само можем да гадаем.
Ние поне публично не сме изразили отказ от количествата(какви писма са пращани никой от нас не знае).
В един нормален търговски договор са фиксирани IBAN, име на фирмата титуляр, банка, валута и вид на сметката минимум. Има и процедура по която тези неща могат да се променят. Промяна на IBAN-a често е свързана само с предварително уведомление(при липса на други промени).
Едностранното вкарване на изискване купувачът да открие две специални сметки в страна от забранителните списъци и да направи превод от едната от тези сметки, която е във валута различна от тази по договора....Това със сигурност няма да мине при един нормален търговски договор. Как е описано в нашия договор и дали една група хора в Булгаргаз не са спали(къде умишлено къде не), само можем да гадаем.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз пък си мисля, че не се изнася по медиите всичката информация по тия договори и всеки се говори каквото и както му е угодно. Всеки говори сякаш ги е чел от-до, а аз лично дори 1 вариант на тоя договор не съм мернал да се показва на обществото
Щом министъра казва, че ще загубим делото и предвид, че е запознат със съдържанието си мисля че е прав. Ясно стана вече, че ПП няколко пъти малко шикалкавят кое, какво и как било само и само да се изкарат прави, та няма да е поредното чудо на света пак да са казали уж истината ама не цялата
А адвоката дето се хвали колко бил добър...живота ме е научил, че ако някой сам се хвали и изтъква - никакъв го няма
Да се предложи сам и без хонорар щом мисли за доброто на народа
Щом министъра казва, че ще загубим делото и предвид, че е запознат със съдържанието си мисля че е прав. Ясно стана вече, че ПП няколко пъти малко шикалкавят кое, какво и как било само и само да се изкарат прави, та няма да е поредното чудо на света пак да са казали уж истината ама не цялата
А адвоката дето се хвали колко бил добър...живота ме е научил, че ако някой сам се хвали и изтъква - никакъв го няма
Да се предложи сам и без хонорар щом мисли за доброто на народа

- steeN
- старши ентусиаст
-
Лесно е да се знае. От азерите вече сме отказвали газ, от Газпром за тази клауза се говори месеци.
п.с. готов съм да се обзаложа, че само бананови държави като нашата имат такава клауза с Газпром.
п.с. готов съм да се обзаложа, че само бананови държави като нашата имат такава клауза с Газпром.
Последна промяна steeN на 26 Авг 2022, 12:22, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
vlad0 написа:"Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор, своевременно, стриктно и в съответствие с неговите клаузи", пишат от енергийното министерство. Въпреки това до безпрецедентния ход от страна на "Газпром" се е стигнало, след като от руска страна е била предложена "нова двуетапна процедура за плащане", която обаче "не е в съответствие на съществуващия до края на тази година договор ...
Това още Март месец го казаха някой колеги, че ще стане. Беше ясно, че ще стане след нелепите опити на САЩ и ЕС да налагат санкции на Русия. Все пак се оказва, че няма как да "санкционираш" страна, от която си енергийно зависим. Дезинформацията и пропагандата ни казват, че сме зависими с газа от Русия, всъщност освен газа и петрола имаме и др. внос от Русия.
Относно договори, санкции... Икономическата криза е плод на икономическата война, която водим. В икономическа война, в която едни страни са почнали целенасочени опити да съборят друга сила е нелепо да се вярва на конкретни договори и търговски правила!
От икономическата криза ще излезем само и единствено когато нашите шефове от гейропейският съюз почнат да мислят трезво!
пс: Чудно ми е вече, феновете на ЕС ще почнат ли малко да разсъждават и стигат до изводи, кой всъщност е виновен за икономическата криза, или просто руснаците са изроди и така ще си остане...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Последно. На Германия ли са наложени санкции или на Русия?
https://www.vesti.bg/sviat/germaniia-pe ... ri-6150108
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Последно. На Германия ли са наложени санкции или на Русия?
Мен ако питаш Германия се простреля в капачките и продължава да твърди, че това ще я "оправи". Жалка картинка, великите германци пестят ток!
Малко ми идва като да живея в някое село с 1 магазин в него и да го санкционирам с гладна стачка...
Северен поток 2 е под санкции на САЩ, турбините на северен поток 1 знаете... Кой е виновен... Русия!
Аз съм почти сигурен, че след зимата когато на европейците им се е разказала играта, ще се обърне палачинката спрямо Русия и всичко ще се нормализира. Много по хубаво ще е за нас и Европа ако ЕС изтрезнеят преди зимата!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Аз викам да отваряте пак военната тема, че и без това разни спорове се прехвърлят във всички възможни теми. Просто няма как след като целия свят до голяма степен зависи от тази война ние да се правим, че не съществува и да не се коментира от желаещите, затова и се пренасят нещата във всички останали теми. Мисля като знаят най-дейните участници в нея, че ги грози бан, просто ще се държат по-нормални и толкова. На всичко отгоре контрол като има, няма да е проблем. Ама заради спорове се затвориха и други теми и не се отварят, което не е честно.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

- steeN
- старши ентусиаст
-
Повечето ток в Бг е от въглища (собствен добив и от тази година дори изнасяме за Сърбия) и АЕЦ (който практически не се влияе от цената на горивото). Така, че да... не ни касае по този начин, по който ти си мислиш 

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
steeN написа:Повечето ток в Бг е от въглища (собствен добив и от тази година дори изнасяме за Сърбия) и АЕЦ (който практически не се влияе от цената на горивото). Така, че да... не ни касае по този начин, по който ти си мислиш
Стийнка, "Повечето" ни, не са всички! АЕЦ ел.енергията я продаваме на ЕС без пари, това е едно от условията, за да се наричаме "европейци".
Ако все още продължаваш с общата теория, че от Русия нищо не зависи и харварда ще ни оправи... ами незнам какво да ти кажа! Не смяташ ли, че е редно вече малко по малко, да обръщаш палачинката относно харвардския газ?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Top Gun Maverick написа:Аз викам да отваряте пак военната тема, че и без това разни спорове се прехвърлят във всички възможни теми. Просто няма как след като целия свят до голяма степен зависи от тази война ние да се правим, че не съществува и да не се коментира от желаещите, затова и се пренасят нещата във всички останали теми. Мисля като знаят най-дейните участници в нея, че ги грози бан, просто ще се държат по-нормални и толкова. На всичко отгоре контрол като има, няма да е проблем. Ама заради спорове се затвориха и други теми и не се отварят, което не е честно.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Top Gun Maverick написа:Аз викам да отваряте пак военната тема, че и без това разни спорове се прехвърлят във всички възможни теми. Просто няма как след като целия свят до голяма степен зависи от тази война ние да се правим, че не съществува и да не се коментира от желаещите, затова и се пренасят нещата във всички останали теми. Мисля като знаят най-дейните участници в нея, че ги грози бан, просто ще се държат по-нормални и толкова. На всичко отгоре контрол като има, няма да е проблем. Ама заради спорове се затвориха и други теми и не се отварят, което не е честно.
Това не е съвсем безсмислено предложение, защото сега и Турция искала да осъществи поредната 'специална военна операция' в северна Сирия, а няма къде да 'обсъдим' това решение...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?