Икономика на РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Икономика на РБ

Мнение от Bogat-Beden » 17 Сеп 2020, 17:36

Е то малко странно да се ядосваш на децата и внуците, които управляват сега как са оакали според теб "перфектната" държава , управлявана от дедовците им - малоумни и безскрупулни "комунисти", живяли сме достатъчно и по това време, не всички са на 25 тука :lol:
Взеха властта с кръв и без кръв не я дават..
Разбирам хора, които не са успяли да се адаптират и са 50+ да милеят по любимото време на простолюдието, мързела, връзкарите и мързеливите, ама да ползваш всички блага на дори малкото демокрация, която имаме и да плюеш по нея, не разбирам :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Сеп 2020, 17:55

Тва време така и не мога да разбера какво тъгувате по него и то точно тези, които най-много полза сте изкарали от сегашното. Като онзи дето го баннаха и се хвалеше как чертаел части за Тесла, а по онова време е щял да чертае части за електрокари, ама вие си знаете. Обаче да се опитвате да убеждавате как черното било бяло тогава, хайде мерси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Сеп 2020, 18:07

Bogat-Beden написа:Разбирам хора, които не са успяли да се адаптират и са 50+ да милеят по любимото време на простолюдието, мързела, връзкарите и мързеливите, ама да ползваш всички блага на дори малкото демокрация, която имаме и да плюеш по нея, не разбирам :dunno:

За нищо не милея и нищо не искам да се връща. Това е добре да го разберете все някак. Не казвам, че преди някакво време всичко е било цветя и рози. Казвам, че и сега в този момент държава на практика няма. Всички държавни институции са тотално абдикирали от всякакви задължения. Във времето съм се сблъсквал с повече отколкото трябва за да знам как нищо не функционира по нормален начин.

Ми не, не ме кефи, че плащам няколко средни работни заплати като данък всеки месец, а за да мога да работя трябва да платя и 1к за частна детска градина, щото държавата няма пари да построи достатъчно. Не ме кефи, че реват постоянно, че няма раждаемост и има демографски срив, а няма елементарни условия за отглеждане на деца. Не ме кефи, че държавното училище прилича на тия, дето съм гледал от гетата за черните. Не ме кефи, че някое дете като се разболее трябва да пускаме СМС-и. Не ме кефи, че някой може да е работил 40+ години и накрая няма заделени 5 стотинки да си изживее каквото му остава по нормален начин (не ми казвайте само, че това е негова отговорност, щото с немски цени и български заплати не виждам как да стане и да иска, а не всеки е програмист). Не ме кефи, че постоянно се говори за война по пътищата, а на практика няма 5 метра истински път в цялата държава. Не ме кефи, че десетки, ако не и стотици милиарди се раздадоха (не, че е добра практика) на кой ли не и като резултат сигурно няма и 5% от тях усвоени по един начин, който да създаде някакъв устойчив бизнес.

Кои са благата на демокрацията, че аз не ги виждам? Имаме сободна преса ли? Нормална съдебна система ли? Нормално здравеопазване ли? Нормално образование ли? Кои? Я напсувай на тиква във Фейсбука да видиш демокрация още на следващия ден.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Сеп 2020, 18:10

Почна и ти като варненския климаджия да избягваш отговора на най-важните въпроси, аз няма какво повече да добавя в такъв случай. На 99 процента се спори за егото и да се "надделее", поне в своите очи..
В спора май от старогръцко време не се е раждала истината, по-нашите ширини май само конфликтът се ражда така..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2020, 18:11

bum_bum написа:
steeN написа:
bum_bum написа:Сега можеш да си купиш чисто нова кола буквално на същия ден. Ама гледам не ги карат много.

По-добре без кола от колкото със стара кола, нали :mhihi:
Ква кола ве брат?

Понеже съм на вълна училище, тая пробита държава няма пари за тоалетна хартия за децата. За дезинфектанти, за сапуни, за щори, за чинове, за гардероби...

За каква икономика говорим и за каква държава изобщо? Две деца записани за градина от момента на раждането. Едното се вреди чак като стана на 5 по случайност. Другото на 3 и още няма места. Но пък иначе вече е задължително. Ма места няма, щото няма градини.

Ма държавата си ми прибира една хубава 4 цифрена сума от дохода под формата на данък всеки месец.

Стига сте обяснявали колко е прекрасно всичко, когато не сте виждали една държава в нормално функциониращо състояние. Коли нямало, банани нямало, цветни телевизори нямало..

bum_bum, ще те нарочат за комунист и соц носталгик. В момента, в който изкажеш нещо критично и формната клика на бб скача. И все хора без деца и семейства :dunno: Кажи, че няма сапун и дезинфектанти, но това действа засилващо на имунитета. Няма места в детските градини, значи родителите могат да си позволят да стоят у дома и да ги гледат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2020, 18:18

Абе вие адам смит не сте ли го чели ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Сеп 2020, 18:20

bum_bum написа:не ми казвайте само, че това е негова отговорност, щото с немски цени и български заплати не виждам как да стане и да иска, а не всеки е програмист.

Винаги може да стане икономист като тебе :lol: Сякаш мен ме кефят тия неща и не сме спорили 1000 пъти как трябва да се променят?
Обаче за мен, докато тая държава е с конституция на демократична парламентарна държава, който и да дойде е по-добре от това, което е било преди.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Сеп 2020, 20:33

Аз не съм икономист. Учил съм микро, макро и т.н доколкото са били в програмата. Интересно ми беше ма дотолкова. Мисля, че съм тотален лаик, що се касае до по-сериозни теми.

Но не е нужно да съм икономист за да видя, че реална пазарна икономика тук няма.

Па за пенсионерите не ме карай да разказвам как живееха преди и как сега, щото онова го помня, а сегашното го виждам.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Сеп 2020, 20:34

steeN написа:Обаче за мен, докато тая държава е с конституция на демократична парламентарна държава, който и да дойде е по-добре от това, което е било преди.

Различни са ви гледните точки... той има деца а ти нямаш. На мене ми звучи като един от основните му проблеми да е цената (всякаква) за отглеждане на деца при съвременните условия... докато ти подхождаш към нещата от гледнатс точка на... сам мъж с приемлив доход. Коригирай ме ако греша...

За пенсионерите- самата истина. Повечето от тях сега водят мизерно съществуване след ксто всичките им спестявания бяха изядени от инфлацията 90те... преди време видях учителкатс си по математика да рови в една кофа за боклук на улицата. Обърнах се на другата страна и я подминах. И после ми стана много тъжно.

Аз съм последния човек които ще тъгува по социализма- въпреки че нищо сериозно лошо не съм видял от него. Но социално слабите тогава живуркаха, докато сега климата е на бавно изтребление за тази голяма за родината част от народа
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Сеп 2020, 20:46

alx написа:
steeN написа:Обаче за мен, докато тая държава е с конституция на демократична парламентарна държава, който и да дойде е по-добре от това, което е било преди.

Различни са ви гледните точки... той има деца а ти нямаш. На мене ми звучи като един от основните му проблеми да е цената (всякаква) за отглеждане на деца при съвременните условия... докато ти подхождаш към нещата от гледнатс точка на... сам мъж с приемлив доход. Коригирай ме ако греша...

За пенсионерите- самата истина. Повечето от тях сега водят мизерно съществуване след ксто всичките им спестявания бяха изядени от инфлацията 90те... преди време видях учителкатс си по математика да рови в една кофа за боклук на улицата. Обърнах се на другата страна и я подминах. И после ми стана много тъжно.

Аз съм последния човек които ще тъгува по социализма- въпреки че нищо сериозно лошо не съм видял от него. Но социално слабите тогава живуркаха, докато сега климата е на бавно изтребление за тази голяма за родината част от народа

Значи всички с деца трябва да реват за бай Тошо ли?
Е аз имам две и по-добре да умра отколкото да се върне времето на овчарите и трактористите...
Социално слабите са такива защото са тъпи или мързеливи... Или и двете... Във всеки случай сами са си виновни.
И твърдиш, че система, която приравнява дебила към предприемчивия и способен човек е ок?
Последна промяна drago_pavlov на 18 Сеп 2020, 5:10, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2020, 21:19

Те сега като властват предприемчиви дебили сме прокопсали страшно . 90те години хората знаеха само от книжките какво е това класово неравенство , капитализма и демокрасито изглеждаха като рогът на изобилието който ахааааа да се изсипе върху зажъднялите за западняшки благинки българи . Вместо него се изсипа обаче рогът с говна , и сега излиза че за това били виновни някакви овчари и трактористи преди 70 години :kuku:
Последна промяна Jordana на 17 Сеп 2020, 21:43, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2020, 21:35

drago_pavlov написа:Значи всички с деца трябва фа реват за бай Тошо ли?
Е аз имам две и по-добре да умра отколкото да се върне времето на овчарите и трактористите...
Социално слабите са такива защото са тъпи или мързеливи... Или и двете... Във всеки случай сами са си виновни.
И твърдиш, че система, която приравнява дебила към предприемчивия и способен човек е ок?

Драго, бъркаш двата щата. Няма нищо ненормално в това, да искаш нормални условия за детето си в училище. Да няма тоалетна хартия и сапун е меко казано трагично. Смешно е Барни Ръбъл да иска промяна на конституцията като условие за регулиране на нещата. То бива да си фен на бб, ама някои се оливат.
Да си чул какво ще се прави с тези пет милиарда, дето ги дръпнаха? Аз не съм.
Държавата тотално е абдикирала от всякакви задължения и всичко е според закона на джунглата. Какъв Тато, какъв социализъм, какви пет лева? Сега е 2020г.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2020, 21:38

BMW_POWER написа:ще те нарочат за комунист и соц носталгик

Не се прЕтеснявай, ти си сред отличниците в тая дисциплина :ok:

Събрали сте се всички играчи от соц темата тука :mrgreen:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2020, 21:48

K_Ilkov написа:
BMW_POWER написа:ще те нарочат за комунист и соц носталгик

Не се прЕтеснявай, ти си сред отличниците в тая дисциплина :ok:

Събрали сте се всички играчи от соц темата тука :mrgreen:

Айде и ти сега омеша файловете :mhihi: Кажи какво цуцна, преди да започнеш да пишеш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Сеп 2020, 21:51

bum_bum написа:...

Не изобщо не си ми казвал с какво се занимаваш. Сега пък взе и да се срамуваш и защо? Емоционални аргументи и concern troll постове като на алекс с измислени случки не ми ги пробутвайте. И двамата явно търсите някаква индулгенция, че живеете по-добре от масата хора... защо си е ваш проблем, не ме интересува честно казано, но прозира. Знам, че virtue signaling-а е модерна дисциплина в момента, ама не съм го очаквал точно от вас.

п.с. форума става доста по приятно място като постовете на отровното трио са скрити, по-рано трябваше да открия тази функционалност :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата