Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Jordana » 16 Фев 2022, 15:56

Аз съм Ви казал господа не веднъж че и вода да пие повечко човек може да фърли топа . От повечко дишане дори без нужда на чист въздух се получава кислородно опияние и може да загубиш равновесие да паднеш и да си разцепиш черепа . Не ги мислете тия неща чак толкова , яжте пийте мандръсайте редовно носете новите дрехи и си карайте колите щото на оня свят няма да наваксате . Някои не минават 50 а много не минават 70 не знам що се надявате да прецакате оная с косата като се правите на аскети .. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Фев 2022, 16:05

Може би щото не искат на 40, 50, 60 и дори 70 да им излиза въздуха като качат няколко етажа пеш и да спират за почивки, да ги болят стави, да имат проблеми с кръста и т.н.... понеже "така е нормално".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 16 Фев 2022, 16:17

barty написа: ...
Имах в предвид повечето сандвичи които се продават

Така е, всички които се продават са пълен леш.
Да не говорим за "безплатните" закуски, които им раздават в училище :evil:

Наскоро, една баба тук я хванаха как купува най-долнопробното масло (ако изобщо е масло),
после го препакетира у тях с някви подръчни материали и го продава на сериозни цени из квартала, като нейно домашно производство в не знам си кое родопско село. :shock:

За това големия си ходи на у-ще с няколко кутийки в раницата от вкъщи - закуска, обяд, следобедна закуска.
Няма как да сме сигурни в качеството на продуктите, които влагаме в храната с жена ми, но поне опитваме да изберем качествени.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 16 Фев 2022, 16:57

steeN написа:Може би щото не искат на 40, 50, 60 и дори 70 да им излиза въздуха като качат няколко етажа пеш и да спират за почивки, да ги болят стави, да имат проблеми с кръста и т.н.... понеже "така е нормално".

А не е ли? Ти ако си мислиш, че на 70 ще изкачваш Еверест по къси гащи, 'щото на младини си ял био лимец... имам лоши новини. Освен, ако не почнеш с TRT-то от сега.
С това не казвам, че храната няма абсолютно никакво значение и можем да си плющим безразборно. Както бум_бум казва, то си се пише и в даден момент оказва някакво значение. Но има толкова много други фактори, които ни влияят в много по-голяма степен. На първо място генетика и хроничен стрес.
На жената дядо и са ми разказвали как традиционна вечеря е била кофа от KFC, като ако има останало, се замразява за следващия ден :shock: Човекът си отиде на 95 години от воле. Ама... greatest generation. Гледали са ги като писани яйца.
Малко като фитнес добавките - да, помагат, но ако трениране, възстановяване, сън, стрес, ген и тънъ и тънъ не са ти в ред, кел файда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 16 Фев 2022, 18:08

Не знам колко е по темата, но искам да споделя нещо, поне ще е по заглавието на темата.
От 3 години работя от вкъщи, хоум офис. Следователно откачам, то е ясно и го утешавах с алкохол. Превърна се в един кръг, работа и вечер пиене. Да кажем 2-3 пъти на седмица, ама не по едно, ами по 4-5 големи, напивам се и лягам.

От месец и малко намалих всичко. От 15 дена съм спрял тотално алкохола.
Та, това за което пиша поста е, да споделя, че се чувствам като прероден.
Само 15 дни са достатъчни за да се чувствам: жизнен, кожата ми се оправи, не съм подпухнал, не ми се спи постоянно, не се чувствам като дроб, психически се чувствам много по-добре, свалих некое кило, проблемите ми с корема се оправиха, не ме боли вече тялото тук таме...и т.н. и т.н.
Абе ако съм бил преди на едно 50% капацитет, сега съм на 70% и то само за 15 дни.

Не казвам че ще спра да пия, обичам си, но това което беше, е вече в миналото. Всичко е добре, стига да е умерено!
Живи и здрави да сте.
Последна промяна Tsureto на 16 Фев 2022, 20:50, променена общо 1 път
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 16 Фев 2022, 18:41

Файда от алкохола няма, даже точно обратното, така че спирай го докато е време. Нито се поумнява от пиене, нито се забогатява, нито се закоравява, нито жените се лепят повече.
Имам роднина на около 60 години, който също в началото е почнал вечер след работа да си пийва по малко уж против ежедневния стрес. Сега години по-късно в 8 вечерта вече е на половин кило ракия и едва говори, но поне не прави глупости - отива си в леглото и заспива. Ако е почивен ден почва от обяд, отрязва се и вечерта пак. Не пропуска ден и няма намерение да спре, на практика си е алкохолик за мен. Да добавим и 2 кутии цигари на ден и ядене от дъжд на вятър и картината е ясна. Стреса не виждам да го е преборил - и трезвен, и пиян все пали от четвърт и си е нервак.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Фев 2022, 18:58

По принцип това с алкохола е до генетична предразположеност . Не е гаранция за нищо но повечето които практикуват битов алкохолизъм с няколко ракии вечер се срещат с цирозата в напреднала възраст или доста по рано . Алкохолиците им трябва не повече от година като откаже черния дроб . Обикновено си заминават за няколко месеца . Имах един познат си отиде на 45 от алкохола , направи цироза на черния дроб влезе в болница и свърши за 1 месец. Преди много години го видях това при един бартовчед на дядо ми , каинчо или как му викат сега не знам . Поне 3-4 пъти влиза в клиника за алкохолици в Цари Брод , 1 месец е трезвен като излезе и после пак . Сутринта отива на работа 200 мента от лафката в завода и носи лимонадено шишенце ракия до обед го държи не му треперят ръцете обаче от 2ч нататък не го търси . Вечерта в кръчмата докато не удари литър ракия не могат да го изгонят . Не един съм видял да си отиват от алкохола и много мога да разказвам по въпроса .
Последна промяна Jordana на 16 Фев 2022, 19:03, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Фев 2022, 19:02

Алкохола е без пари у нас, затова и се пие за световно. Ония на север, защо ли им е златен алкохола, няма ракия по 5лв/л под път и над път.
Минете през което и да е село у нас, още към 10 сутринта масово са на бири, после по-твърдо. Дали работят или не, все едно. Я ми кажете, къде има нещо подобно, изключая Русия или нещо от сорта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 16 Фев 2022, 19:19

Тази итория с пицата и отгоре наблъскана с майонеза и кетчуп както спомена някой по горе е някаква ултра велика глупост характерна за нашите земи. Никъде по света където съм обикалял не съм се сблъскал с подобна простотия, сега някой ще ми каже ма и други добавят сосове, да ма слагат истински сосове специално приготвени за пица като и най-долнопробните сосове на Доминос пица са много по-добри и нямат нищо общо с измислицата която слагат уж за кетчуп дето всъщност е смесица от нишесте, консерванти, оцветители и ароматизатори.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Фев 2022, 20:37

Важното е майонезата да е върху пълнозърнест хляб , ако е върху пълнозърнест се убиват всички вредни съставки в майонезата и ставаш свеж като ряпа. С парче авокадо върху майонезата пък дърпаш едни гърди напред пред всички други презряни хлебояди :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Фев 2022, 20:47

carmanf1 написа:Наскоро, една баба тук я хванаха как купува най-долнопробното масло (ако изобщо е масло),
после го препакетира у тях с някви подръчни материали и го продава на сериозни цени из квартала, като нейно домашно производство в не знам си кое родопско село. :shock:

Това е супер често практикувано. Голяма част от ужким домашните продукти, които се продават са пълни боклуци и най-лошото е, че никой не ги контролира :!: Това много добре кореспондира с мнението ми в другата тема. Като се почне от разредено прясно мляко и се стигне до турски зеленчуци, които се продават за домашни... :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Фев 2022, 20:47

Сондьора написа:Какво е 3к калории, че толкова ги хвалите, че хал хабер си нямам?

Аз съм си 1.80 и 80кг...още от преди казармата, та ми стана интересно. Явно пазя неква диета, без да знам :mhihi:

3к калории без контекст нищо не значи. По принцип бум_бум говори за ВМ-НВХ, или "кето" по модерному. Тук има тема по въпроса ако те интересува - viewtopic.php?f=4&t=340524

Иначе аз лично не бих хвалил/препоръчвал нищо. Всеки си има глава на раменете да си решава. Моето мнение е, че здравословният хранителен режим не трябва да е мъчение... ако ти е тегаво няма как да проработи дългосрочно. За мене кетото работи защото ми съвпада със стила на живот и целите.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Здравословен живот, или...

Мнение от steeN » 16 Фев 2022, 21:15

Мисля, че той не знае, че 3К е кратко за 3000 просто. К - кило.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Фев 2022, 8:22

steeN написа:Мисля, че той не знае, че 3К е кратко за 3000 просто. К - кило.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

:shock:

Имах предвид, какво включва Иво в тия 3К.?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Фев 2022, 8:38

Jordana написа:Аз съм Ви казал господа не веднъж че и вода да пие повечко човек може да фърли топа . От повечко дишане дори без нужда на чист въздух се получава кислородно опияние и може да загубиш равновесие да паднеш и да си разцепиш черепа . Не ги мислете тия неща чак толкова , яжте пийте мандръсайте редовно носете новите дрехи и си карайте колите щото на оня свят няма да наваксате . Някои не минават 50 а много не минават 70 не знам що се надявате да прецакате оная с косата като се правите на аскети .. :mhihi:

Да ама не :mhihi:
Няма как да има пълноценен живот ако си дебел, задъхващ се на 3-4 стъпала, кръвното ти е високо, въздух да не ти стига, па.ката да е виснала.... защото това са последиците от нездравословен живот.
Особено мандръсането....на 40 години няма туЙ ако си задръстен с холестерол, лой и кръвно.
Така че режим, малко храна и много вода и движение.
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата