Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво да правим, ако започне война?
BMW_POWER написа:Знаете ли какво индивидуално оръжие ви се полага и можете ли да боравите с него?
Знаете ли изобщо към какъв вид войски се числите - кашици, артилерия, автомобилни и т.н.?
Колко "ДА"-та имате на горните въпроси?
Срамно е, но ДА имам само на тези. И то не съвсем- не знам какво лично оръжие ми се полага, но ще е максимум пистолет и калашник, а с такива мога да стрелям. Та дори и да уцелвам понякога.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
d_r_a_g_o написа:steeN написа:Като иска нещо повече си има и клубове по тактическа стрелба.
Също толкова безполезни места. Помагат точно с едно нищо в реална ситуация. Имам под ръка един такъв разбирач дето сигурно изстрелва 5000 патрона годишно по разни стрелбища и клубове. И верно е добър, спор няма- лично съм го виждал да сваля 5 от 5 мишени на 1000+ метра. И същият спец по стрелбата не може да убие и заек- като види кръв и почва да повръща...
Тренировките са за умения, но използването на тези умения искат психическа подготовка. Аз и да стрелям мога, и съм авджия, и с хладно оръжие се справям доста добре, и с бокс се занимавах на млади години, и с бойни изкуства- реално мога съвсем буквално да убия от бой почти всеки. И въпреки това при няколко кръчмаски спорове аз бях общо взето губещ- просто съм чупил 2 пъти ребрата на спаринг партньор (на мен ми счупиха ръката с ритник) и сега ме е страх да ударя някой, че като нищо ще го потроша жестоко. Добре поне, че и шамарите ми са тежки![]()
Накратко- мога да стрелям значи едно нищо.
Забрави да отбележиш,че си и пилот,водолаз,сапьор...и още други

(bubsa) написа:Забрави да отбележиш,че си и пилот,водолаз,сапьор...и още други![]()
Явно искаш разбор на живота ми, ето ти кратка версия:
Тренирал съм и бокс, и плуване, и волейбол, и хандбал + се научих да свиря на акордеон- това ДО казармата. Там се научих да стрелям с 2-3 вида оръжие- хареса ми. След това се запалих по бойни изкуства и стигнах до някой и друг цветен колан- нищо особено, но повече от достатъчно. По странна случайност се образовах и как се ползва правилно нож- все още от 10м. рядко изпускам цел. В даден момент реших, че искам да съм авджия- обичам глиганско и друг дивеч и се наложи да си извадя разрешително, имам си някоя и друга пушка.
Общо взето нищо странно за човек който може да ти е баща и има повече от 1 интерес- аз когато бях млад "спортувам" означаваше да се занимаваш със спорт, а не просто да правиш мускули във фитнеса.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_POWER написа:...
Като вземете да се вживявате. Всеки, който е правил елементарен планински преход от 6-7 часа му се случвало да го вали дъжд, градушка, да гази в кал... да му се намокри палатката... чудо голямо

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
steeN написа:BMW_POWER написа:...
Като вземете да се вживявате. Всеки, който е правил елементарен планински преход от 6-7 часа му се случвало да го вали дъжд, градушка, да гази в кал... да му се намокри палатката... чудо голямоВ казармата единствено стрелкова подготовка и някакви машини да се научиш как се работи с тях... (тва пък голямото чудо дето да караш някакъв изгърбен камион без синхронизатори на скоростите) единици са тия дето са водолази или прашутисти или нещо такова... то зависи от физиологията на човек все пак.
Да ма в лошата версия стрелят чат пат по теб, а в готината си свиркаш. И в лошата има вероятност да няма къде да изсъхнеш два три пет дни, а в готината първата хижичка и си ти. Лошата версия действа много демотивиращо на психиката и това е основния проблем. Естествено се свиква, но дотогава много пилци сдават багажа.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
d_r_a_g_o написа:Аз и да стрелям мога
d_r_a_g_o написа:и с бойни изкуства
d_r_a_g_o написа:мога съвсем буквално да убия от бой почти всеки
d_r_a_g_o написа:съм чупил 2 пъти ребрата на спаринг партньор
d_r_a_g_o написа:ме е страх да ударя някой, че като нищо ще го потроша жестоко
d_r_a_g_o написа:и шамарите ми са тежки
d_r_a_g_o написа:Тренирал съм и бокс
d_r_a_g_o написа:и плуване
d_r_a_g_o написа:и хандбал
d_r_a_g_o написа:свиря на акордеон
d_r_a_g_o написа:някой и друг цветен колан
d_r_a_g_o написа:нож- все още от 10м. рядко изпускам цел
d_r_a_g_o написа:имам си някоя и друга пушка

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
E34 написа:steeN написа:BMW_POWER написа:...
Като вземете да се вживявате. Всеки, който е правил елементарен планински преход от 6-7 часа му се случвало да го вали дъжд, градушка, да гази в кал... да му се намокри палатката... чудо голямоВ казармата единствено стрелкова подготовка и някакви машини да се научиш как се работи с тях... (тва пък голямото чудо дето да караш някакъв изгърбен камион без синхронизатори на скоростите) единици са тия дето са водолази или прашутисти или нещо такова... то зависи от физиологията на човек все пак.
Да ма в лошата версия стрелят чат пат по теб, а в готината си свиркаш. И в лошата има вероятност да няма къде да изсъхнеш два три пет дни, а в готината първата хижичка и си ти. Лошата версия действа много демотивиращо на психиката и това е основния проблем. Естествено се свиква, но дотогава много пилци сдават багажа.
Къде по-точно в казармата стрелят по теб ?
п.с. като ходиш на палатка... за какви хижи става въпрос изобщо...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най лошото в казармата е като те резнат от гарнизонка събота и неделя
Щото не си се избръснал примерно или ходиш разгащен като уволнявка .
Тия които са попреминали възраста за наборна служба , най много да ги викнат запас за няколко дена , ще усвоят техниката и ще опитат войнишката чорба , ще се нарежат като казаци 2-3 пъти и толкова . Никакви стрелби и марш наскоци няма да има .

Тия които са попреминали възраста за наборна служба , най много да ги викнат запас за няколко дена , ще усвоят техниката и ще опитат войнишката чорба , ще се нарежат като казаци 2-3 пъти и толкова . Никакви стрелби и марш наскоци няма да има .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Jordana написа:Най лошото в казармата е като те резнат от гарнизонка събота и неделя ....
Аз гарнизон не знам какво е, но почти всяка седмица ни разписваха градска.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
bum_bum написа:d_r_a_g_o написа:Аз и да стрелям могаd_r_a_g_o написа:и с бойни изкустваd_r_a_g_o написа:мога съвсем буквално да убия от бой почти всекиd_r_a_g_o написа:съм чупил 2 пъти ребрата на спаринг партньорd_r_a_g_o написа:ме е страх да ударя някой, че като нищо ще го потроша жестокоd_r_a_g_o написа:и шамарите ми са тежкиd_r_a_g_o написа:Тренирал съм и боксd_r_a_g_o написа:и плуванеd_r_a_g_o написа:и хандбалd_r_a_g_o написа:свиря на акордеонd_r_a_g_o написа:някой и друг цветен коланd_r_a_g_o написа:нож- все още от 10м. рядко изпускам целd_r_a_g_o написа:имам си някоя и друга пушка

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
От към оръжия съм зле, на едната катана разчитам и на три парчета винкел, които ми останаха когато си правих етажерка в мазето. Това което ме притеснява е, че катаната ми не е Хатори Ханзо.........
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Смеете се виЯ сега,ама като падне атомната бомба -старшината ще се смее 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"