Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от DanielzZz » 23 Ное 2013, 20:24

Колегата не следи какво пиша - NORD frost 5,не Euro...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Ное 2013, 21:28

:OT: Когато се избират 15ки не знам защо за 30-40 лева ОБЩО пропускате доказаните лидери и се насочвате към 2ро и 3то класни производители :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 23 Ное 2013, 22:13

Моя грешка наистина, не съм прочел внимателно. Иначе ми направи впечатление, че един от комшиите е обул колата си с такива(Nord frost) и ако ги е вземал нови ще го попитам откъде.

acho.rs написа::OT: Когато се избират 15ки не знам защо за 30-40 лева ОБЩО пропускате доказаните лидери и се насочвате към 2ро и 3то класни производители :dunno:

Разликата е по-скоро 30-40 на гума, според зависи кой лидер имаме предвид и откъде пазаруваме.
ПП: Сега специално и проверих - Michelin, Continental, Dunlop и Goodyear са 27+ лева отгоре на брой.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Ное 2013, 22:35

speedhokk написа:Моя грешка наистина, не съм прочел внимателно. Иначе ми направи впечатление, че един от комшиите е обул колата си с такива(Nord frost) и ако ги е вземал нови ще го попитам откъде.

acho.rs написа::OT: Когато се избират 15ки не знам защо за 30-40 лева ОБЩО пропускате доказаните лидери и се насочвате към 2ро и 3то класни производители :dunno:

Разликата е по-скоро 30-40 на гума, според зависи кой лидер имаме предвид и откъде пазаруваме.
ПП: Сега специално и проверих - Michelin, Continental, Dunlop и Goodyear са 27+ лева отгоре на брой.

Отгоре на кое ? Имало промоция на вредащайн сноутрак 3 15ки - 370 четирите . Без промоция Гудиър/Мишелин/Дънлоп са на 110ина лева .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 23 Ное 2013, 22:44

acho.rs написа:
speedhokk написа:Моя грешка наистина, не съм прочел внимателно. Иначе ми направи впечатление, че един от комшиите е обул колата си с такива(Nord frost) и ако ги е вземал нови ще го попитам откъде.

Отгоре на кое ? Имало промоция на вредащайн сноутрак 3 15ки - 370 четирите . Без промоция Гудиър/Мишелин/Дънлоп са на 110ина лева .

Ми защото с колегата си говорихме за gislaved и ти каза, че за 30-40лв общо що сме занимавали с третокласни производители. Затова и проверих колко пари са водещите марки и те са точно по 30лв по-скъпи на брой(някои и повече). Съвсем отделен въпрос е, че в направата на тези гуми пряко участие имат континентал и мисля, че са един много добър избор и определено за мен най-добрите бюджетни гуми. От там насетне всеки си има глава на раменете и си преценя какви гуми да си вземе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Ное 2013, 23:02

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo ... 0291633835
GISLAVED EURO*FROST 5 - 96лв

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo ... 0311926471

DUNLOP SP WI SPORT 4D - 114лв

Вредащайн снутрак 3 - 92лв

Цените варират доста, всеки ползва различни отстъпки на различни места та няма смисъл повече да спорим :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 23 Ное 2013, 23:20

Аз отстъпки никакви не ползвам, просто по някаква причина в автогуми.бг gislaved са 83лв, а в грайфер.бг май били 2-3лв надолу, с тази подробност, че там били румънски и са с дот от преди 2-3 седмици, докато моите пише, че са правени във Франция и са на няколко месеца. Както и да е, аз също приключвам спора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Ное 2013, 9:44

И аз това се чудя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 25 Ное 2013, 1:03

Е90ката е обута с гуми от общодоказания лидер Michelin.Еми това може да е много добра гума на дъжд и студен асфалт,но определено не е мек каучука и(гумата е нова).При е36цата единственото нещо,което ме интересува е перформанса на снега,т.е. голям грайфер и мек каучук,за да може максимално да драпа в снега.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Ное 2013, 6:52

DanielzZz написа:Е90ката е обута с гуми от общодоказания лидер Michelin.Еми това може да е много добра гума на дъжд и студен асфалт,но определено не е мек каучука и(гумата е нова)

Това значи ли, че не ти харесва как върви на сняг? Че аз досега недоволен човек от Мишлен не съм чул, пък и такива нови гуми съм пипал и не е твърд каучука. Все пак измерването на твърдостта с ръка не смятам, че е някакъв показателен критерии дали гумата е ок или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Ное 2013, 10:02

Бих се съгласил с теб,моите контита това им е последния сезон в мен въпреки,че изглеждат перфектни адски доволен съм...
Та гумите седят на джанти в гаража,на тъмно,сухо покрити по никакъв начин нито светлина нито студ/жега/влага им влияе..преди няколко дни ги сложих,първоначално викам си грайфера твърд ще ги разходя дали се държат добре на леко влажно - ами коват здраво и зацепват страхотно..след малко каране поомекнаха..та явно премиум гумите са премиум за това ...а най-интересно ми е ,налягане и баланс не е меъднал пробвах ги до 180...просто чудни
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 25 Ное 2013, 10:45

Dirty M5 driveR написа:
DanielzZz написа:Е90ката е обута с гуми от общодоказания лидер Michelin.Еми това може да е много добра гума на дъжд и студен асфалт,но определено не е мек каучука и(гумата е нова)

Това значи ли, че не ти харесва как върви на сняг? Че аз досега недоволен човек от Мишлен не съм чул, пък и такива нови гуми съм пипал и не е твърд каучука. Все пак измерването на твърдостта с ръка не смятам, че е някакъв показателен критерии дали гумата е ок или не.

Не,просто като ходих до Примекс пробвах един Ханкук и каучука беше неземно мек...На Мишлена също не е твърд,но не е и кой знае какво.
Общо взето искам арктическа зимна гума за Е36цата,но никъде не намирам такива модели и май ще взимам Continental TS850.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Ное 2013, 10:51

Dirty M5 driveR написа:

Винаги съм твърдял, че Мишлен е надценена гума в простосмъртните модели и размери. Не съм недоволен, напротив, държат се чудесно. Но смятам, че за парите си не е върха, а подобно представяне може да се купи на 30% по-ниска цена, примерно... Опитът ми е със 195/65/15 и 205/55/16, май тези са най-масовите.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 25 Ное 2013, 11:13

DanielzZz написа:Не,просто като ходих до Примекс пробвах един Ханкук и каучука беше неземно мек...На Мишлена също не е твърд...

Hankook Icebear препоръчвам от все сърце карани на коли със задно без никакви системи за сигурност (merc w202)
След като до северната част на Норвегия ни закараха Февруари най големите снегове.... Същото се изискваше от колата както при теб колега - да може да драпа в снега.
Гумите са много добри!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Ное 2013, 19:49

в момента вали снежец вече :)

та... сложихте ли гумите? :)))
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата