кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Дек 2016, 7:20

Струва си все един лев. :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2016, 17:42

Хайде и аз да се отчета предновогодишно... Купих няколко части (втора употреба) от една разглобена кола, също като моята. Става въпрос за стартер, алтернатор, управляващия блок за свещите и актуатора на раздатката - всичко за 4 стотака. Снимките не станаха много добре в гаража:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Отначало имах съмнения дали частите са точно каквито ми трябват, но след като сравних каталожните номера - всичко съвпада. Не съм ги пробвал, но изглеждат много запазени - погледнах четките и контактните пръсени на алтернатора и износването е минимално. Идеята ми е да ги разглобя, да ги прегледам основно, да сменя лагери, втулки, четки и други износващи се части и напролет (живот и здраве) да ги накача по Баварчо. Аз си имам една фобия - че все някога стартерът ще откаже и тогава с тоя автоматик си оставам като паметник до където съм стигнал... Винаги, когато въртя ключа, тая мисъл ми минава през ума - дали ще запали или ще чуя само едно "чък"? Интересно, но откакто си карам "новия" стартер в багажника, вече не ми пука... Това психологията е голяма работа!
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Дек 2016, 17:48

Borymeckata написа:Това психологията е голяма работа!

:yes: :mhihi:

Ако позволиш да ти ползвам снимките мога да изтъкна Делл-а от тях - 2.5 години ползвам такъв е и супер машинката. :)

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2016, 18:19

Мда, върши работа. Моделът май беше 5521 и е с метален корпус. Ама пак загрява де...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 31 Дек 2016, 19:24

Borymeckata написа:Аз си имам една фобия - че все някога стартерът ще откаже и тогава с тоя автоматик си оставам като паметник до където съм стигнал... Винаги, когато въртя ключа, тая мисъл ми минава през ума - дали ще запали или ще чуя само едно "чък"? Интересно, но откакто си карам "новия" стартер в багажника, вече не ми пука... Това психологията е голяма работа!

Офф:

На 1 януари 2015 ми се случи това "чък" :mhihi: с автоматик съм :lol:

Не чакай да стане на пътя щом го имаш,рециклирай го и мятай да спиш спокойно :bchug:

Малко кофти се развиват болтовете ,ама теб това няма да те уплаши :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 31 Дек 2016, 19:28

Borymeckata написа:Мда, върши работа. Моделът май беше 5521 и е с метален корпус. Ама пак загрява де...

Професионален съвет... Всичко което не се поддържа загрява... Ако е i7... повече загрява :D

Една нова паста, почистване и разглобяване на вентилатор, цялото почистване на шасито и ще е като "ден 1ви".

Рядко клиенти са недоволни от високите серии на Дел, дори след дълги години работа с тях свикват и трудно минават на други марки.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 31 Дек 2016, 19:38

Ако искате да не ви загрява си купете от u серията на Intel процесорите те са Low Voltage. ама там перформънса го няма особено :) .
Иначе не загряват дори под товар са си окей.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2016, 20:06

hummer написа:На 1 януари 2015 ми се случи това "чък" :mhihi: с автоматик съм :lol:

Не чакай да стане на пътя щом го имаш,рециклирай го и мятай да спиш спокойно :bchug:

Малко кофти се развиват болтовете ,ама теб това няма да те уплаши :yes:

Да, така ги виждам нещата със стартера. А също и с алтернатора - той поне се сваля по-лесно. Купил съм му лагери FAG (за алтернатора говоря), те се сменяват лесно. Купил съм и нови колекторни пръстени, но малко се притеснявам да ги сменявам - дали ще успея да запоя и да кримпвам роторната намотка както трябва към пръстените? С четките се чудя какво да правя - да сменя само тях или да купувам цял нов регулаторен блок? Разбира се - ще докладвам какво и как съм направил.

Абе работа има за целия китайски народ, само да не ме мързеше толкова... :wave: :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Яну 2017, 22:40

Две ESP8266 бордчета и малко периферия. Не можах да дочакам китайския дядо Коледа и затова си ги взех от Олимекс да се почва вече :mhihi: Дойдоха супер бързо, въпреки снега и съм доволен :D Предстои да разбера "по същество" дали съм доволен и да взема още трийсетина парчета :ok:

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 07 Яну 2017, 2:21

Vra4anin написа:Точно това ми харесва в тях - грозотията :mhihi: Нещо като бенките по лицето при жените - хем загрозява, хем все там гледаш и почваш да си мислиш, как трябва да отъркаш.... еди кое си в тия бенки :ok:

Надявам се правиш разлика между бенки и брадавици.... :mhihi:
кокоши трън е най яко! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2017, 4:54

неканда помогна... лунички? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Яну 2017, 15:46

host написа:
Borymeckata написа:Мда, върши работа. Моделът май беше 5521 и е с метален корпус. Ама пак загрява де...

Професионален съвет... Всичко което не се поддържа загрява... Ако е i7... повече загрява :D

Една нова паста, почистване и разглобяване на вентилатор, цялото почистване на шасито и ще е като "ден 1ви".

Рядко клиенти са недоволни от високите серии на Дел, дори след дълги години работа с тях свикват и трудно минават на други марки.

Съгласен съм с едно условие - самият радиатор е хубаво да се измие със спирт или сапунена вода между ребрата с четка с дълги косми, защото там се набива прах, който е направо лепкав. Същото важи за перката на вентилатора, която според мен се разбалансира от подобен прах.

В момента след тази процедура моят I7 Q720 и Quadro 880 в мобилна машина, не греят над 70* (когато играя).
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Яну 2017, 16:22

Нова "сребърна" Варта за баварчето - днес й беше първото палене:
Изображение

Държи тока и пали "от зъб":
Изображение

За сега съм доволен (няма причина да не съм), остава да видим колко зими ще изкара...

И една малка лопата за сняг си купих и днес за пръв път я пробвах:
Изображение

Изображение

Предимства - лека е, загребва доста сняг и се събира точно в багажника. Единствен недостатък - къса е и се налага да се навеждаш повече, като загребваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 07 Яну 2017, 16:27

За Х3-ката едни оем 18- ки за втори сезонен комплект . Не са М-кови и т.н. , но са оригинални и читави :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Яну 2017, 18:19

cod-cdbp написа:
host написа:

Съгласен съм с едно условие - самият радиатор е хубаво да се измие със спирт или сапунена вода между ребрата с четка с дълги косми, защото там се набива прах, който е направо лепкав. Същото важи за перката на вентилатора, която според мен се разбалансира от подобен прах.

В момента след тази процедура моят I7 Q720 и Quadro 880 в мобилна машина, не греят над 70* (когато играя).

за твоята машина чудесен резултат е тази температура под товар

:bchug: в сервиза не само със сапунена вода , ами и със специализирани препаратчета ги чистим, четки ... оста на вентилатора се почиства също, намотките му (ако е неразглобяем си има други хави), пък после може и минаване на шасито с препарат облъскващ прах да се мине ама ...

не че не съм виждал всякакви извращения от колеги от други сервизи ... но рано или късно клиента разбира за тях

по темата

пореден комплект отвертки на BGS
http://assets.bgstechnic.com/products/01005.jpg

4 години вярна служба, по средно 2 лаптопа всеки ден, пълно разглобяване-сглобяване, главите им са перфектни, пластмасата на дръжката имаше дефект който им отстраних и все така вярно ми служат ... ергономията на дръжката позволява да нямаш болки дори след 4 машини разглобени за 6 часа ... за да биеш това си иска доста по-скъпи марки
Изображение

просто си купих още едни за резерва в чантата да заменят нискокачествените китайчета които разхождах с мен

нито едни отвертки от тази марка до сега не са ме предавали, не са се чупили, изяждали ... :yes: цените са им смешни за това което предлагат, горния комплект е около 8 евро / 16 лв

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата