Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Криптовалути

Мнение от grkv » 12 Юни 2022, 9:04

Аааа, ти си готов да отваряш собствен стрийм :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2022, 9:18

Много ще станем просветляващите. А и те масово говорят едно и също. :mhihi: Не знам какво повече мога да кажа на някой. Той примерно Пламен затова гледа да говори на всякакви теми. :mhihi: Онзи Иван шиткойнаджията пък пуска някакви клипове, в които има някакви злокобни музики и само се оправдава вътре кой се оплакал, че се е нашил заради негов съвет да си купи някой шиткойн като всеки път излиза с номера, че той никого не карал, а само споделял. Мен това ме дразни, че масово такива пълнят на хората главите с глупости, а после казват "ама аз не съм виновен". Абе излез като мъж и кажи "ами съжалявам ако някой се е подвел", а не "аз ли натиснах бутона да купя". В крайна сметка пари вадят от тия абонати.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 12 Юни 2022, 18:05

Ръста на инфлацията и на цените на имотите предполага, поне според мен, че няма никаква причина да не видим още по-голям спад в криптото. Аз тоя път ще си направя един експеримент и ще използвам тея два сигнала за да преценя кога да купя. Т.е., в момента в който няколко поредни месеца инфлацията не расте и цените на имотите са в плато, тогава ще купям малко койни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юни 2022, 18:20

Top Gun Maverick написа:Той примерно Пламен затова гледа да говори на всякакви теми. :mhihi:

Не знам дали го бях казах и преди, ама дъното ще е като такива като Пламен са занулени. Тая Cathie Wood си закрие фонда и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Юни 2022, 18:46

steeN написа:
Top Gun Maverick написа:Той примерно Пламен затова гледа да говори на всякакви теми. :mhihi:

Не знам дали го бях казах и преди, ама дъното ще е като такива като Пламен са занулени. Тая Cathie Wood си закрие фонда и т.н.

Такива като Пламен, в смисъл? Имаш предвид да падне до 10к, за да бъде на 0, след което да продължи да пада (до колко?) и това да го накара да продаде на загуба? Сериозен ли си :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юни 2022, 18:52

Сериозен съм, да. Средното му изобщо не е $10К. Ако го вярваш тва... Според мен 100% е под вода в момента на всичко, което има. Особено като се има предвид, че е тотално новодошъл в света на крипто.

п.с. цени от $10К изобщо не са невероятни между другото.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Юни 2022, 21:38

Не знам, не съм му счетоводител, обаче като знам че е бил на сериозна загуба в продължение на години (2017-2020) по-скоро би държал до абсолютната нула, отколкото да продаде на загуба.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2022, 22:04

Както много други всъщност. Не знам дали си давате сметка, но ако крипто успее, то и Биткойн ще успее. В смисъл според мен няма как нещата да продължат по различен начин. Ако Биткойн умре, то никой няма да има доверие вече в крипто, поне не и сериозно, дори за спекула едва ли ще го ползват и всичко отива в историята. Затова според мен шанса клони към нула. Дори и 10000 да стигне, по-скоро такива като Пламен ще накупят още, а институциите няма да спят и в един момент ще вземат и те много. Според мен тези числа са възможни само при истинска рецесия, а тогава институциите знаят, че е идеалния момент да купуват, понеже зануляването ще доведе неминуемо до нов див капитализъм. Така работи самият капитализъм всъщност или поне това е показал откакто го има.

Като стана дума за зануляване, за Биткойн на всички тука стратегията ни е ясна(почти на всички)че е една и съща, кой когато и каквото има за заделяне в подобни неща го вкарва. За Етериум какво правим? Шари си около 1500, днес удари 1400 по едно време. Чакаме ли го да падне под 1000 или просто когато решим, че е дъното на Биткойн според всеки от нас, тогава вземаме, понеже после е ясно, че и той ще тръгне? Или чакаме да видим какво ще се случи като стане ПОС и той?
По време на миналия беър цели две години се е въртял между 100 и 200 долара. :shock: Ама тогава си е бил бая повече шиткойн.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 12 Юни 2022, 22:18

Top Gun Maverick написа: понеже после е ясно, че и той ще тръгне? Или чакаме да видим какво ще се случи като стане ПОС и той?
По време на миналия беър цели две години се е въртял между 100 и 200 долара. :shock: Ама тогава си е бил бая повече шиткойн.

Никога нищо не е ''ясно'' :lol:
Сума народ си заключи етера до мърджа и дойде ли тоя мърдж всичко живо ще иска да избяга, 'щото е държано на каишка от много месеци, а самия мърдж няма да реши основния проблем на етер към днешна дата - таксите. Това когато дойде шардинга, ама... някога.
Етериум има преимуществото на ''първия'' и толкова.
Хич не е малко - вече огромни проекти са изградени върху тая система и местенето хич не е предпочитан и лесен вариант. Ако си дев - каквото и да ти потрябва - туториали колкото искаш, такива като теб е имало и преди теб и са поотъпкали вече пътя. Именно затова и карданото се влачи - 'щото е неотъпкана пътека и доколкото разбирам аз, дето на компютър ползвам само уърда - явно е много тегава задача да се пише на тоя език дори и за опитни девелопъри.
Та, тоя мърдж, ПОС и ала-бала най-вероятно ще е едно огромно разочарование за инвеститорите. За девелопърите не знам.
Пък това, че тогава бил повече шиткойн от сега - струва ми се, че си е същия... шиткойна не се определя от цената на един брой жетонче :lol:

Аз както казах съм balls deep в Полкадот, което пак си е девелопърска система върху която да се строи... на тоя етап от инвеститорска гледна точка нещата са малко zero or hero... да видим :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 12 Юни 2022, 22:30

Top Gun Maverick написа:на всички тука стратегията ни е ясна(почти на всички)че е една и съща, кой когато и каквото има за заделяне в подобни неща го вкарва.

Това е добра стратегия само ако човек наистина вади печалбите. Повечето хора вкарват но не вадят, т.е. те се отнасят към криптото като към спестовен влог.
Крипто не е спестовен влог и не си на печалба докато не си извадиш спечеленото и то не ти е в джоба за да си купиш с него нещо сега. Тия тинтири минтири дето портофлиото ми било много нагоре днеска са пълна глупост за мен.

Факт е, че повечето хора никога няма да спечелят нищо от крипто, защото никога няма да си извадят парите от там. или дето е модерно да се вика:
Изображение

ПП. В петък пътуваме с жената и 50% от разходите ги платих с печалбата от последните ми няколко трейда с биткойн преди да се заключа с един трейд на 56к (бях писал назад в темата) + три дни яко дей трейдинг LUNA, в последствие LUNC.
Последна промяна vixx на 12 Юни 2022, 22:52, променена общо 3 пъти

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2022, 22:31

Лично аз мисля, че Карданото е много хайпнато. По незнайни за мен причини то стои с абсурдно висока капитализация все още. Може да не разбирам толкова, ти сега казваш, че е и сложно за писане върху него, не го чувам за пръв път.
Аз си имам любим шиткойн ако може да се нарече така, понеже още не съм купувал нищо освен Биткойн и малко Етер. За последното си прав, че не се определя по цената, ама аз не го и правех, имах предвид пътя който извървя, доверието на много народ(макар много да му скочиха защото възвръщаемостта в Биткойн не им стигаше)много проекти върху него, основно това, а не цената. Сега някак с това ПОС ми е мътно какво точно ще стане. Та любимият ми шиткойн е Авеланж. Уж микс от Биткойн и Етериум като решава проблема на последния с високите такси и на първия с бавните транзакции, ама звучи прекалено хубаво за да е истина. Някак съм спокоен засега за него защото не съм видял някакъв истински хайп около него и мисля такъв предстои. Твоят Полкадот също съм готов да вкарам нещо в него когато имам средства, другото е Солана, но то е защото Соланата просто е водеща, не ми е някак на сърце. Ще бодна минимална сума и в Доге и Шибата, че не знам техния малоумен хайп докъде ще отведе нещата. Рипълът мисля, че е умрял и в следващия бул маркет ще последва съдбата на Лайткойн - едно безкрайно лутане из Вселената и ти катери, ти пада, но нищо съществено.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Юни 2022, 23:58

Преди година и нещо продадох едни етери и после ме хвана яд :mhihi: Сега гледам, те станали на същата цена като тогава :mhihi: :mhihi:
Да видим още колко могат да се дропнат :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2022, 5:50

Ето, че това 25 за което говорех вчера дойде на дневен ред. И този път не просто го докосна и отскочи, анонси върви настрани съвсем спокойно. Етерът 1300, работата е добре с изключение на това, че аз все още нямам пари. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Юни 2022, 8:45

Копае ново дъно, да го е :mhihi: :mhihi: :mhihi: Стийн пак ще познае :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2022, 8:53

Тука щонпък Стийн? То целия свят го чака да иде на 20к и повечето са убедени, че ще иде под 20 дори. Стийн каза 10, че няма да е изненада. Тоест конкретно никой нищо не ми е да ти каже пак.
Ама не е толкова важно какво дъно ще изкопае, а е важно къде ще влезе човек. Щото то и 5000 да стигне, човек като се ослушва и цената се върне на 50 някой ден, тоя който е купувал на 30 ли ще е добре или тоя който не е успял да купи? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата