Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 23 Сеп 2024, 19:46

Под най-яка пистова шестотка естествено се разбира коя прави 290 :mhihi: Завои и писти ли ко не :mhihi: Иначе днес му врътнах на моя едни бързи 300-400км с релето на Марто. Според мен не са съвсем празни приказките поне за разхода, за вървежа не мога да преценя. Като го засеча още един два пъти пълно-пълно ще си каже така ли е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Сеп 2024, 20:31

shlosera написа:Колеги дайте предложения за “двуместно” ендуро. В общи линии ще се кара по черни пътища и гора с пасажер (жената или детето) и от време на време сам тогава може и малко по-тежки разходки, но не нещо фрапантно. 99% от моторите след 2004г не виждам как ще съберат двама души. Старите избора се свива до клр650, Ямаха Хт, хонда ХЛ, но повечето са все 600-650 кубика по-тежки. Има ли нещо около 250-350 кубика по-лекичко. Карал съм каджива т4 350 обаче такива животни явно няма вече. Годината на производство не е от особено значение, важно е да се намират части все още.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Трудно ще стане... Те са си за сам човек обикновено! ХТ-то не е тежко относително, а има и по-малки варианти 250сс, 500сс . DRZ400, но такова няма да намериш :mhihi: За нов - погледни GRF300 Rally ... Какъв е бюджета, всъщност?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 23 Сеп 2024, 22:33

ildivvy написа:
shlosera написа:Колеги дайте предложения за “двуместно” ендуро. В общи линии ще се кара по черни пътища и гора с пасажер (жената или детето) и от време на време сам тогава може и малко по-тежки разходки, но не нещо фрапантно. 99% от моторите след 2004г не виждам как ще съберат двама души. Старите избора се свива до клр650, Ямаха Хт, хонда ХЛ, но повечето са все 600-650 кубика по-тежки. Има ли нещо около 250-350 кубика по-лекичко. Карал съм каджива т4 350 обаче такива животни явно няма вече. Годината на производство не е от особено значение, важно е да се намират части все още.

Трудно ще стане... Те са си за сам човек обикновено! ХТ-то не е тежко относително, а има и по-малки варианти 250сс, 500сс . DRZ400, но такова няма да намериш :mhihi: За нов - погледни GRF300 Rally ... Какъв е бюджета, всъщност?
Бюджета е къс (предположих се подразбира щом гледам варели от 90те ) като цяло не ми се наливат повече от 3-4к макс понеже незнам дали и 2 пъти в месеца ще се изкарва. Drz 400 не мисля че става за 2ма. Dr350 оглеждам, предпочитам нещо 250-350 от гледна точка на тегло хт, клр др и тн 650ки са си по 170кг и нагоре може. По-съвременните ендуро мотори са за по-добри карачи от мен, карал съм црф 250 от около 2012 по спомен и няма нищо общо с старите 250-350, направо е космос, поне за мен, доста нервни са и не стават за двама.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 24 Сеп 2024, 6:55

Няма “ендуро”което да е добре за двама и проблема не е в мотора,а в пътя.
Ако ще се ползва за леки разходки търси нещо със седалка която да понесе на пасажера.
Иначе ще е мъка за всички.
Лошото е че пазара на стари мотори е леш цена/качество…та успех…
Аз следя от бая време при големите цените и е безмислено да се купува мотор втора ръка след 2015 да речем в предвид цените на новите,но си е до бюджет.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Сеп 2024, 14:03

Честита да е, Хонда-та на колегата, хубава машина. Сигурен съм, че като притежавал вече няколко машини, да си купи това, което е искал, е най-доброто решение. :yes:

Аз пък, съм отново на пътя. Вчера, в почивен ден, намерих даже кой да балансира гумата и макар да беше след обяд, реших че има време, по светло, до Габрово и назад.
Изминати 300 км. ,регулатора показа стабилна работа (13.9 - 14 V). Така да продължава и ще се разбираме.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 24 Сеп 2024, 16:10

Благодаря на всички за пожеланията!
Дано всичко да е наред.

Засега единствената забележка която виждам е, че кормилото не ми е идеално право. Градско не се забелязва, но извънградско като караш направо се вижда че тройника е 2-3 мм завъртян на една страна.

Ще видя да разхлабя болтовете на тройника, където се стискат коловете да видим дали ще се центрират нещата, дано да е от монтажа, а не някой кол да е крив... Иначе не дърпа на никъде, и без ръце го пускам за пробата, държи си права линия, не мята нищо...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 24 Сеп 2024, 16:16

Дано граша, но това е доста лоша новина... Няма как да е крив тройника и всичко надоло да е както трябва! Нали коловете са право нагоре, като преди това минават през долния тройник? Т.е. отворите на двата тройника трябва да са в една линия, коловете прави, за да може и оста доло да е както трябва! Огледай добре, дали самия клип-он не е разместен и затова да ти се струва така? Те са захванати за върха на кола, нали?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 24 Сеп 2024, 19:28

slatanic написа:Няма “ендуро”което да е добре за двама и проблема не е в мотора,а в пътя.
Ако ще се ползва за леки разходки търси нещо със седалка която да понесе на пасажера.
Иначе ще е мъка за всички.
Лошото е че пазара на стари мотори е леш цена/качество…та успех…
Аз следя от бая време при големите цените и е безмислено да се купува мотор втора ръка след 2015 да речем в предвид цените на новите,но си е до бюджет.
Детето е на 10 години та няма да му е много мъка пазара на стари мотори си е трагедия от всякъде или цената на мотор 92-98 в прилично състояние по снимки е 10% по-ниска от тази на мотор 2008 или е тотал щета дори на снимки. Като цяло с частите как е положението за старите ендурота?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 24 Сеп 2024, 19:46

Това до голяма степен си има обяснение, защото поддръжката на ендуро 2008 е в пъти по-скъпа от тази на старото... Има части, пък и те по-рядко са нужни...По карбовете е повечето забава, но не е проблем!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 24 Сеп 2024, 20:35

Взимай бмв като моето.
F650gs инжекцион
От първите години ги има по 3500 мисля.
Вози двама спокойно. Става за черен път, става и за асфалт, гори малко, здрав е.
Е, към 190 кила е май, ама се свиква, Карлос Насар вдига 250 над главата си, стига сте се оплаквали от тежки мотори. :lol:

Карал съм го с група кросаджии по козите пътеки, изтървал съм го, вдигал съм го, не е огромна драма, нито аз съм щангист, нормален мъж 1.80 на 80кг съм.

ildivvy написа:Дано граша, но това е доста лоша новина..

Какво може да е най-лошото? :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 24 Сеп 2024, 21:11

Крив тройник обикновено е признак за челен удар... При теб едва ли е така, защото мотора нямаше да върви напред без ръце и да не изпада в разни резонанси и т.н. Нещо друго не му е наред, ако изобщо има нещо...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 24 Сеп 2024, 21:54

frizzante написа:В крайна сметка основният плюс на това реле което прави Марто е ниската работна температура така ли? Не, че е малко, но тук там се говори за повишена мощност, спад на разход на гориво и че това реле ставало "вечно". Принципно се замислях за профилактична подмяна на оем релето с такова. Сега видях и колегата който сменил два такива и изкарали по 300/400 км. Струва ли си занимавката и най-вече на това реле може ли да се разчита във времето? Да не стане работата таралеж в гащите. Ясно, че дава 3 г. гаранция ама не е там въпроса.

Основния + на релето е не че то става вечно а уш звездата ставала вечна, самото реле си е много здраво и ще искара няколко звезди :mhihi: . При мен драмата е че релето се сваля много трудно ,позиционирано е между задния амортисьор и самия шенкел.
Не помня вече дали го писах но заедно с моето поръчах още едно за приятел с R1200 GS/k50/ и неговото умря почти по същото време.Заменихме ги и неговото още си работи но при мен и 2рото умря ....

П.П. Преди 7-8 години си взимах реле/за ЦБР/ от Марто и пак се наложи замяна/мисля че беше след 1-2 месеца/ но след това нямаше ядове и така продадох мотора. Въпреки всичко пак бих поръчал реле от него , явно с БМВ-то има някакви особености и още неможе да им хване цаката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 25 Сеп 2024, 6:17

Ей ще си нося оригиналното реле под седалката бая време май :mhihi: Добре че се сменя лесно при мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 25 Сеп 2024, 19:08

То точно това е при мен, че не се сваля лесно ей така на пътя за 5 минути. И да си нося оригиналното с мен не решавам проблема. Мотора е пистов и има доста пластмаса за сваляне преди да стигна физически до него. Иначе го виждам и пипам, не се нагрява кой знае колко дори след час каране в жегите. Не знам колко е нормално да е топло, но щом мога да си държа пръстите на метала без проблем, не го приемам за горещо. Иначе съм навит за профилактична смяна с такова, но нещо след последните мнения се размислих.
Ако беше да развия 2 болта и готово още утре щях да му заръчам едно.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 27 Сеп 2024, 16:26

Здравейте, от къде си купувате гуми и по-важно къде ви ги монтират. За София питам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата