Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alekangg » 17 Яну 2024, 9:02

Там е разликата да, сега искат повечето нов апартамент/и гараж/ и две коли.
Преди 90% бяха в панелки без колА.
Отделно разходки/почивки с карта лятото на почивната станция и с това се приключва.
Сега, ако стане така, ще има бол пари не за 1-2, ами за 5 деца, дори да са на частна градина.
Просто сега хората харчат в пъти повече и искат в пъти повече.
От имоти, коли, глезотии, телефони, дрехи, кръчми, разходки и почивки.
Отделно не им се занимава с деца кой знае колко много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Яну 2024, 11:43

bum_bum написа:Две деца сме отгледали с компакт, като за второто даже вече нямахме количка, защото преценихме, че е ненужна.

с две деца трябва минимум джип с тюле, иначе не можеш да вземеш всичкия багаж... така съм чувал, де... :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Яну 2024, 12:20

Не схванахте иронията на колегата...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Яну 2024, 12:25

vicho написа:
bum_bum написа:Две деца сме отгледали с компакт, като за второто даже вече нямахме количка, защото преценихме, че е ненужна.

с две деца трябва минимум джип с тюле, иначе не можеш да вземеш всичкия багаж... така съм чувал, де... :dunno:

Имам едни съседи, дето при раждането на второто си закупиха Рам 1500. Сутрин майчицата такива тапи прави пред детската градина с тоя чиреп. След като на няколко пъти отнесе сериозни псувни взе да води със себе си бабата.
Спира пред входа, бабето слиза с голямото дете, а майката върти по преките докато бабата излезе и я събира!

Аз като по-прост спирам на цели 100 метра от входа и дори не нося детето на ръце! Дочувам от родителското настоятелство, че съм заклеймен като абсолютно безчувствен урод, че карам детето да върви толкова много в студа.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 17 Яну 2024, 12:29

За мен пред всяко училище трябва да има дежурно полицейско лице което да размахва палка на тия които спират на улицата и си чакат децата, задръстват цялото движение и внасят смут.

Вариант 2. Да се сложат камери като за BUS лента, който спре 50 лв. глоба, мисля че 50 лева да си вземеш детето от училище с нагло спиране на улицата е добре. :ok:
Ако всеки ден го караш и взимаш 2200 лв ще излезне. Прилично е :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 17 Яну 2024, 12:47

vicho написа:

Мене все ми се чудят как се оправям с дете с "тая малка Х1-ца". После ходи им обясни че ние кат сме расли толко голяма кола като Х1 вобще не е съществувала :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Яну 2024, 13:42

Тия са ми много изнервящи, дето спират пред входа на детска/училище! Супер скапани боклици :idea: :idea: :idea:

Сега се сещам примерно за Нишава, където сутрин е някакъв ад :banghead: :banghead: :banghead: Спира гъзар Х и го боли кура! И 100 коли отзад чакат :banghead:
И никой не може да мине, ама защо да трябва да минава някой... :banghead: Цялата ни помийна яма е такава - недомислена.

Строим каквото ни е кеф, където ни е кеф и да става каквото ще след това... Същото е и с квартали като Ливадите :banghead: :banghead: :banghead:
Скоро трябваше да стигна с колата в един дъжд към 18:00 часа до тук - https://www.google.com/maps/@42.6599739,23.2828172,55a,35y,273.45h,8.74t/data=!3m1!1e3?entry=ttu
направо ми се бра лайката! :banghead: :banghead: :banghead: Няма такъв ужас :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 17 Яну 2024, 14:07

Аз тоя квартал манастирски ливади съм го зачеркнал от картата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Яну 2024, 15:09

empar написа:
Аз като по-прост спирам на цели 100 метра от входа и дори не нося детето на ръце! Дочувам от родителското настоятелство, че съм заклеймен като абсолютно безчувствен урод, че карам детето да върви толкова много в студа.

А в Норвегия децата спяли следобед дори отвън и при лек дъжд/сняг не ги прибирали все още... Но те не са хора! Ние разбираме по-добре от всички!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Яну 2024, 15:11

Аз из манастирските не влизам по никакъв повод... Няма нещо, което да си заслужава да се навра там. А гледам, че някакви хора все още купуват апартаменти там по 2к евро/кв... :dunno: Има още 2-3 места из София, на които и пари да раздават, не отивам.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Яну 2024, 16:00

Приятели скоро ме каниха вечеря в новия си апартамент....в Манастирски :banghead: . Паркиране....успях да спра в една кал на 10 минути пеша от техния блок, който пък не беше на мястото което показваше Гугъл мапс като адрес. Стигаме се по черен път, буквално до тях :shock: :banghead:
Поздравих ги за покупката, пожелах им всичко най-най и най-учтиво ги помолих повече да не ме викат на гости у тях :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Яну 2024, 16:09

Това ми напомня на една история от преди доста години. Имаше смартфони, но аз тогава не ползвах все още такъв.

Отивам да купувам едни джанти в Младост 2 и са ми дали номер на блок и груби указания къде да търся. :mhihi:

Търся блок 434 примерно и намирам 432, съответно си викам намерих го. Разбира се представям си стандартната схема за четни от едната страна на улицата и нечетни от другата. Вървя по тротоара и гледам номерата обаче след 432 скачаме на 436. :shock: Доста време се повъртях там, накрая влязох в един магазин да питам и хората ми казаха - ...той 434 изобщо не е тук, а е в другата част на квартала.

Оказа се, че точно в тази част номерацията е тотално разбъркана и не важи традиционната схема. Като това май е норма в новопостроените квартали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Яну 2024, 17:11

Не е само в новопостроени квартали. И преди си я е имало тази 'схема' по някакви причини... В кв.Тракия, Пловдив, блоковете също не винаги са с близки номера в съседство. Да, доста от тях са с близки номера в един квартал, но има блокове, които по съвсем неясни причини са в другия край или поне доста далеч!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Яну 2024, 21:22

alx написа:
///M Power написа:
zAcK написа:Буквално са милиарди! От всеки публичен разход се крадат 20-30-40-50-60% в зависимост от това, колко са нагли!
Това е без да преувеличавам!

Без да преувеличавам няма държава където да не е така... сега някъде е 20 на други и 80 може да е, но навсякъде има комисионни...

не е така. писал съм го и преди- моята фирма правеше проучване да отвори р§д център в родината. не стана, ама след време един от групата дойде при мене и ми вика- ти нали си българин? това нормално ли е да ни искат пари? говориме за огромна компания която щеше да прави инвестиции за милиарди... което ме навежда на мисълта, че не на всякъде е така или поне не в западните страни... а ние имаме клонове в доста бананови държави та явно там не са искали щото процедурата за отваряне на офиси е една и съща на нашата компания.

Колегата ти е отговорил, че става въпрос за държавни пари и тяхното харчене, а и при вас има лобизъм, което си е реално комисионната в БГ.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от alekangg » 18 Яну 2024, 9:41

Ама как, само в Булгаристан има яки подкупи.
Ето от тук нашите могат да се учат как се краде.

[url]https://amp.dw.com/bg/корупционният-скандал-в-концерна-сименс/a-2887078[/url]

А за Америка хубаво или нищо, като за умрял човек.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата