Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
Там е разликата да, сега искат повечето нов апартамент/и гараж/ и две коли.
Преди 90% бяха в панелки без колА.
Отделно разходки/почивки с карта лятото на почивната станция и с това се приключва.
Сега, ако стане така, ще има бол пари не за 1-2, ами за 5 деца, дори да са на частна градина.
Просто сега хората харчат в пъти повече и искат в пъти повече.
От имоти, коли, глезотии, телефони, дрехи, кръчми, разходки и почивки.
Отделно не им се занимава с деца кой знае колко много.
Преди 90% бяха в панелки без колА.
Отделно разходки/почивки с карта лятото на почивната станция и с това се приключва.
Сега, ако стане така, ще има бол пари не за 1-2, ами за 5 деца, дори да са на частна градина.
Просто сега хората харчат в пъти повече и искат в пъти повече.
От имоти, коли, глезотии, телефони, дрехи, кръчми, разходки и почивки.
Отделно не им се занимава с деца кой знае колко много.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Две деца сме отгледали с компакт, като за второто даже вече нямахме количка, защото преценихме, че е ненужна.
с две деца трябва минимум джип с тюле, иначе не можеш да вземеш всичкия багаж... така съм чувал, де...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не схванахте иронията на колегата...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
vicho написа:bum_bum написа:Две деца сме отгледали с компакт, като за второто даже вече нямахме количка, защото преценихме, че е ненужна.
с две деца трябва минимум джип с тюле, иначе не можеш да вземеш всичкия багаж... така съм чувал, де...
Имам едни съседи, дето при раждането на второто си закупиха Рам 1500. Сутрин майчицата такива тапи прави пред детската градина с тоя чиреп. След като на няколко пъти отнесе сериозни псувни взе да води със себе си бабата.
Спира пред входа, бабето слиза с голямото дете, а майката върти по преките докато бабата излезе и я събира!
Аз като по-прост спирам на цели 100 метра от входа и дори не нося детето на ръце! Дочувам от родителското настоятелство, че съм заклеймен като абсолютно безчувствен урод, че карам детето да върви толкова много в студа.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
За мен пред всяко училище трябва да има дежурно полицейско лице което да размахва палка на тия които спират на улицата и си чакат децата, задръстват цялото движение и внасят смут.
Вариант 2. Да се сложат камери като за BUS лента, който спре 50 лв. глоба, мисля че 50 лева да си вземеш детето от училище с нагло спиране на улицата е добре.
Ако всеки ден го караш и взимаш 2200 лв ще излезне. Прилично е
Вариант 2. Да се сложат камери като за BUS лента, който спре 50 лв. глоба, мисля че 50 лева да си вземеш детето от училище с нагло спиране на улицата е добре.

Ако всеки ден го караш и взимаш 2200 лв ще излезне. Прилично е

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
vicho написа:bum_bum написа:Две деца сме отгледали с компакт, като за второто даже вече нямахме количка, защото преценихме, че е ненужна.
Мене все ми се чудят как се оправям с дете с "тая малка Х1-ца". После ходи им обясни че ние кат сме расли толко голяма кола като Х1 вобще не е съществувала

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тия са ми много изнервящи, дето спират пред входа на детска/училище! Супер скапани боклици
Сега се сещам примерно за Нишава, където сутрин е някакъв ад
Спира гъзар Х и го боли кура! И 100 коли отзад чакат
И никой не може да мине, ама защо да трябва да минава някой...
Цялата ни помийна яма е такава - недомислена.
Строим каквото ни е кеф, където ни е кеф и да става каквото ще след това... Същото е и с квартали като Ливадите
Скоро трябваше да стигна с колата в един дъжд към 18:00 часа до тук - https://www.google.com/maps/@42.6599739,23.2828172,55a,35y,273.45h,8.74t/data=!3m1!1e3?entry=ttu
направо ми се бра лайката!
Няма такъв ужас 

Сега се сещам примерно за Нишава, където сутрин е някакъв ад

И никой не може да мине, ама защо да трябва да минава някой...

Строим каквото ни е кеф, където ни е кеф и да става каквото ще след това... Същото е и с квартали като Ливадите

Скоро трябваше да стигна с колата в един дъжд към 18:00 часа до тук - https://www.google.com/maps/@42.6599739,23.2828172,55a,35y,273.45h,8.74t/data=!3m1!1e3?entry=ttu
направо ми се бра лайката!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз тоя квартал манастирски ливади съм го зачеркнал от картата 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
empar написа:
Аз като по-прост спирам на цели 100 метра от входа и дори не нося детето на ръце! Дочувам от родителското настоятелство, че съм заклеймен като абсолютно безчувствен урод, че карам детето да върви толкова много в студа.
А в Норвегия децата спяли следобед дори отвън и при лек дъжд/сняг не ги прибирали все още... Но те не са хора! Ние разбираме по-добре от всички!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз из манастирските не влизам по никакъв повод... Няма нещо, което да си заслужава да се навра там. А гледам, че някакви хора все още купуват апартаменти там по 2к евро/кв...
Има още 2-3 места из София, на които и пари да раздават, не отивам.

Never mistake motion for action...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Приятели скоро ме каниха вечеря в новия си апартамент....в Манастирски
. Паркиране....успях да спра в една кал на 10 минути пеша от техния блок, който пък не беше на мястото което показваше Гугъл мапс като адрес. Стигаме се по черен път, буквално до тях
Поздравих ги за покупката, пожелах им всичко най-най и най-учтиво ги помолих повече да не ме викат на гости у тях

Поздравих ги за покупката, пожелах им всичко най-най и най-учтиво ги помолих повече да не ме викат на гости у тях

Това ми напомня на една история от преди доста години. Имаше смартфони, но аз тогава не ползвах все още такъв.
Отивам да купувам едни джанти в Младост 2 и са ми дали номер на блок и груби указания къде да търся.
Търся блок 434 примерно и намирам 432, съответно си викам намерих го. Разбира се представям си стандартната схема за четни от едната страна на улицата и нечетни от другата. Вървя по тротоара и гледам номерата обаче след 432 скачаме на 436.
Доста време се повъртях там, накрая влязох в един магазин да питам и хората ми казаха - ...той 434 изобщо не е тук, а е в другата част на квартала.
Оказа се, че точно в тази част номерацията е тотално разбъркана и не важи традиционната схема. Като това май е норма в новопостроените квартали.
Отивам да купувам едни джанти в Младост 2 и са ми дали номер на блок и груби указания къде да търся.

Търся блок 434 примерно и намирам 432, съответно си викам намерих го. Разбира се представям си стандартната схема за четни от едната страна на улицата и нечетни от другата. Вървя по тротоара и гледам номерата обаче след 432 скачаме на 436.

Оказа се, че точно в тази част номерацията е тотално разбъркана и не важи традиционната схема. Като това май е норма в новопостроените квартали.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Не е само в новопостроени квартали. И преди си я е имало тази 'схема' по някакви причини... В кв.Тракия, Пловдив, блоковете също не винаги са с близки номера в съседство. Да, доста от тях са с близки номера в един квартал, но има блокове, които по съвсем неясни причини са в другия край или поне доста далеч!

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alx написа:///M Power написа:zAcK написа:Буквално са милиарди! От всеки публичен разход се крадат 20-30-40-50-60% в зависимост от това, колко са нагли!
Това е без да преувеличавам!
Без да преувеличавам няма държава където да не е така... сега някъде е 20 на други и 80 може да е, но навсякъде има комисионни...
не е така. писал съм го и преди- моята фирма правеше проучване да отвори р§д център в родината. не стана, ама след време един от групата дойде при мене и ми вика- ти нали си българин? това нормално ли е да ни искат пари? говориме за огромна компания която щеше да прави инвестиции за милиарди... което ме навежда на мисълта, че не на всякъде е така или поне не в западните страни... а ние имаме клонове в доста бананови държави та явно там не са искали щото процедурата за отваряне на офиси е една и съща на нашата компания.
Колегата ти е отговорил, че става въпрос за държавни пари и тяхното харчене, а и при вас има лобизъм, което си е реално комисионната в БГ.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Имотният пазар
Ама как, само в Булгаристан има яки подкупи.
Ето от тук нашите могат да се учат как се краде.
[url]https://amp.dw.com/bg/корупционният-скандал-в-концерна-сименс/a-2887078[/url]
А за Америка хубаво или нищо, като за умрял човек.
Ето от тук нашите могат да се учат как се краде.
[url]https://amp.dw.com/bg/корупционният-скандал-в-концерна-сименс/a-2887078[/url]
А за Америка хубаво или нищо, като за умрял човек.