кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Какво ядете там,(бе) хора? Имаше ментета, а сега направо с камъни ви хранят!?! Как ви се отразява диетата?
- dreadx
- младши ентусиаст
-
c04 написа:Напоследък често случвам сирена, дето като го ядеш калция направо хруска...:mhihi:
Калциевият двухлорид служи за да задържа повече вода в сиренето и съответно да докарат по-ниска цена на килограм - като част от този килограм си е чиста вода. Не бих казал, че е вреден, ама е важна точната дозировка - дори и с малко да прекалят, наистина седи като тебешир.
Друг е въпросът, че ако си направя салата със сирене от това с повечето CaCl2 или с нормално, в единия случай изяждам половин кило сирене, в другия 200 гр. значи пак същото количество сирене, без боклуците.
- а като пари идва по-евтино да се яде от по-скъпото сирене.. ;)
И аз понякога си купувам като колегата сирене на промоция - напр. преди 2 месеца от ЛИДЛ 5 кг. сирене, защото имаха промоция на всичките сирена.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Доволен, вижда и хотест гърълсите
, голем ташак е 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Като стана дума за сирене, тук в Сан Франциско това май е най-добро. Супер вкус, като от едно време 
900 грама - $12,70 се продава тука.

900 грама - $12,70 се продава тука.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз също от години ям само сирене Маджаров (ям много сирене) и си ми харесва - вкусът му винаги е един и същ.
Si non confectus, non reficiat.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
На Маджаров има едно живо сирене, което е най-доброто, но не навсякъде го има.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:Dirty M5 driveR написа:истинско сирене
Когато прочетеш "калциев двухлорид" на опаковката знай, че сиренето не е баш истинско.
То и сиренето по БДС от "едно време" също съдържа калциев двухлорид. Въпросът е в количеството.
Иначе това на Маджаров изобщо не ми харесва. Елена най-много се доближава по вкус до сиренето от тенекето от "едно време".
Боженци също ставаше, но там нещо занижиха контрола и невинаги е едно и също на вкус.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drago_pavlov написа:То и сиренето по БДС от "едно време" също съдържа калциев двухлорид. Въпросът е в количеството.
В темата за "едно време" не участвам вече, няма смисъл да я пренасяме и тук с подобни препратки.
Иначе за да си знаеш просто за обща култура последния стандарт за бялото саламурено сирене от едно време е БДС 2651-88 в който не се ползва калциев двухлорид. Текущия, към който ти се обръщаш е 15:2010. Последните 4 цифри трябва да ти напомнят кога е възприет. В него съгласно регламент 1333/2008 се влага въпросната добавка.
Целта и е да позволи загряването на млякото до по-висока температура при която суроватката вместо да се извлече от него като отпадък да влезе в състава на сиренето. Получения по този начин продукт (умишлено не го наричам сирене) би бил с консистенция при която няма да си го купиш. За това се влага калция за да се стегне.
Край на урока

За да не сме за пореден път много извън темата- земах си 3 кила антифриз и след промивката на системата изглежда ще съм доволен през идните 5 години.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Купих си 2 е28ци. Читаво купе и напомпан донор.
Купих си и m62b35.
Доволен съм, може да почвам зимната занимавка.
Купих си и m62b35.
Доволен съм, може да почвам зимната занимавка.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-

bum_bum написа:drago_pavlov написа:То и сиренето по БДС от "едно време" също съдържа калциев двухлорид. Въпросът е в количеството.
В темата за "едно време" не участвам вече, няма смисъл да я пренасяме и тук с подобни препратки.
Иначе за да си знаеш просто за обща култура последния стандарт за бялото саламурено сирене от едно време е БДС 2651-88 в който не се ползва калциев двухлорид. Текущия, към който ти се обръщаш е 15:2010. Последните 4 цифри трябва да ти напомнят кога е възприет. В него съгласно регламент 1333/2008 се влага въпросната добавка.
Целта и е да позволи загряването на млякото до по-висока температура при която суроватката вместо да се извлече от него като отпадък да влезе в състава на сиренето. Получения по този начин продукт (умишлено не го наричам сирене) би бил с консистенция при която няма да си го купиш. За това се влага калция за да се стегне.
Край на урока![]()
Край на урока, но даскала се изказа неподготвен

За справка 2 страници от БДС 2651-88:
И калция, и гъбите са си разрешени и в стария, и в новия стандарт.
Или с други думи - "едно време" не е това, което си мислят някои хора че е

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Свали си целия стандарт, докато го има още някъде пък виж в технологията дали някъде се говори за калциев двухлорид.
В крайна сметка мен не ме и вълнува особено, тъй като аз подобно сирене не ям.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bum_bum написа:Свали си целия стандарт, докато го има още някъде пък виж в технологията дали някъде се говори за калциев двухлорид.
Колега, понеже ти ядеш по-така и аз харесвам избора ти на храна по това, което чета, грубо с колко ти се оскъпява храната на месец?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Свали си целия стандарт, докато го има още някъде пък виж в технологията дали някъде се говори за калциев двухлорид.
Е това са извадки от целия стандарт. Мога да ти го пратя на мейл ако искаш.
Прави разлика между стандарт и технология - техонологиите на производство не са стандартизирани по БДС. Стандарта позволява да се влага това или онова. Всеки производител сам решава дали да го влага или не. Така е сега, така е било и преди.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
dextuar написа:bum_bum написа:Свали си целия стандарт, докато го има още някъде пък виж в технологията дали някъде се говори за калциев двухлорид.
Колега, понеже ти ядеш по-така и аз харесвам избора ти на храна по това, което чета, грубо с колко ти се оскъпява храната на месец?
Преди беше адски скъпо. В момента има доста по-голям избор и къси вериги на доставка, та цената падна драстично. В момента не мисля, че е повече от 20-30% по-скъпо, отколкото ако всичко се купува от веригите или други магазини. Може дори и по-малко да е. Зависи какво ядеш.
Та в тоя ред на мисли тъкмо заредих малко- доволен съм