Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
Jorixa написа:dhtj написа:2. На никого не му пожелавам цигани да си купят къщата в съседния двор. И да си купят яки тонколони после. Отново няма спасение. Полиция, актове, глоби, нема промяна братче, продължават с кючеците по цял ден.
За три от тия 4 точки имам чувството че причината е че до вас живеят цигани![]()
Имам познат в едно село, ловец. Съседната на него къща я купуват цигани и се започва същата история с як джангър нон стоп. Търпял ги две седмици, два пъти водил разговор да се съобразяват, нищо. Накрая си взел пушката, влязъл в къщата без да каже дума докато течал поредния купон, и гръмнал уредбата. Огледал ги всичките и без да каже дума си тръгнал. Разбраха ме, вика. От тогава не е имал шум или пък каквито и да е проблеми със съседите, години вече.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:София е на второ място в света по поскъпване на имотите, гласи последният доклад на консултантската компания Knight Frank за третото тримесечие на м.г. Той обхваща 107 града и от подреждането им по ръст на цените излиза, че българската столица изпреварва Ню Йорк, Сидни, Сингапур и още много други.
С други думи в най-бедната държава в ЕС има достатъчно корупционни и скрити пари, за да държат поскъпването на имотите на нива над тези в Ню Йорк, Сидни и Сингапур.
И после някой рече "поне се движим в правилната посока"
Буквално са милиарди! От всеки публичен разход се крадат 20-30-40-50-60% в зависимост от това, колко са нагли!
Това е без да преувеличавам!
Сега се сетих за един дребен пример - има проекти на разни министерства, по които има назначени разни консултанти на граждански договори за хиляди левове на месец!
Т.е. има стотици, вероятно хиляди, които просто са назначени да взимат пари. И това не е тайна за никой.
Тук не говорим за големите усвоявания и комисионни, а за един супер дребен пример.
Друго, от всяка европрограмата се присвояват десетки проценти от всички по веригата. Сметни колко пари са там. Милиарди.
И т.н. Положението е - едни хора си спукват задниците от работа, други много просто си паразитират на техен гръб. И тези други са МНОГОООООО....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Не знам защо се оплаквате, никой не е казал че "евроатлантическите ценности" са безплатни....
Тука в съседната тема се правят някакви схеми и врътки да не се платят 50 лева фиш, представям си същите тези образцови граждани как ще действат, ако се докопат до баницата.

Тука в съседната тема се правят някакви схеми и врътки да не се платят 50 лева фиш, представям си същите тези образцови граждани как ще действат, ако се докопат до баницата.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:София е на второ място в света по поскъпване на имотите, гласи последният доклад на консултантската компания Knight Frank за третото тримесечие на м.г. Той обхваща 107 града и от подреждането им по ръст на цените излиза, че българската столица изпреварва Ню Йорк, Сидни, Сингапур и още много други.
С други думи в най-бедната държава в ЕС има достатъчно корупционни и скрити пари, за да държат поскъпването на имотите на нива над тези в Ню Йорк, Сидни и Сингапур.
То ще излезе, че и България е на първо място по ръст на заплати по стойност % увеличение.
Защото миналата година минималната беше да кажем 700 лева, тази година е 900 лева.
Но това разбира се нищо не значи, още по-малко, че сме забогатели и тези от Ню Йорк ще дойдат тук да работят.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
zAcK написа:bum_bum написа:София е на второ място в света по поскъпване на имотите, гласи последният доклад на консултантската компания Knight Frank за третото тримесечие на м.г. Той обхваща 107 града и от подреждането им по ръст на цените излиза, че българската столица изпреварва Ню Йорк, Сидни, Сингапур и още много други.
Буквално са милиарди! От всеки публичен разход се крадат 20-30-40-50-60% в зависимост от това, колко са нагли!
Това е без да преувеличавам!
Сега се сетих за един дребен пример - има проекти на разни министерства, по които има назначени разни консултанти на граждански договори за хиляди левове на месец!
Т.е. има стотици, вероятно хиляди, които просто са назначени да взимат пари. И това не е тайна за никой.
Тук не говорим за големите усвоявания и комисионни, а за един супер дребен пример.
Друго, от всяка европрограмата се присвояват десетки проценти от всички по веригата. Сметни колко пари са там. Милиарди.
И т.н. Положението е - едни хора си спукват задниците от работа, други много просто си паразитират на техен гръб. И тези други са МНОГОООООО....
Във връзка с кражбите от обществените проекти - пътната отсечка на входа на Пловдив, за която споменах в другата тема, се разпада с часове и дни! Днес е 9-тия ден откакто я пуснаха положението е трагично! Асфалта е от кашкавал (и то фалшив) или нещо подобно.... Това няма да изкара и до отварянето на другото платно, че да го затворят за капитален ремонт! Чисто ново, правено 9-10 месеца...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
DigitalExile написа:msi200 написа:Лошото е, че в момента сме държавата с най-бързо намаляващо население от целия свят.
В дългосрочен план това няма как да е добре за имотите.
Това не е вярно.
И на мен ми се иска, да не е вярно, но за съжаление положението е зле. В демографските 'класации' сме все на последните места. Дано в един момент този спад да спре.
https://worldpopulationreview.com/count ... population
https://worldpopulationreview.com/count ... population
I love the sound of V8 in the morning...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Твърдиш горе
Това си написал и пак ти казвам, това не е вярно.
Пускаш ми линк в който ясно е написано следното
В превод и подчертано каквото е важно.
Към днешна датата, не сме държавата с най-бързо намаляващо население, може да го провериш.
msi200 написа:Лошото е, че в момента сме държавата с най-бързо намаляващо население от целия свят.
Пускаш ми линк в който ясно е написано следното
These projections enable analysts at Business Insider and other outlets to determine the 20 countries projected to have the largest percentage population declines over the next three decades (2020-2050).
В превод и подчертано каквото е важно.
Тези прогнози дават възможност на анализаторите от Business Insider и други издания да определят 20-те държави, в които се очаква да има най-голям процент спад на населението през следващите три десетилетия (2020-2050 г.).
Към днешна датата, не сме държавата с най-бързо намаляващо население, може да го провериш.
DigitalExile написа:Твърдиш гореmsi200 написа:Лошото е, че в момента сме държавата с най-бързо намаляващо население от целия свят.
Пускаш ми линк в който ясно е написано следнотоThese projections enable analysts at Business Insider and other outlets to determine the 20 countries projected to have the largest percentage population declines over the next three decades (2020-2050).
В превод и подчертано каквото е важно.Тези прогнози дават възможност на анализаторите от Business Insider и други издания да определят 20-те държави, в които се очаква да има най-голям процент спад на населението през следващите три десетилетия (2020-2050 г.).
прав си - има голямо значение- жертвата е уцелена два пъти в стомаха вместо веднъж в десния бял дроб

от смислените държави на света само румънците са пред нас....
https://www.statista.com/statistics/264 ... 0in%202023
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Тя Румъния не просто е преди нас, там населението се топи почти х2 сравнение с нащо 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не ми се струва да е надеждна тая статистика. Украинците са зад нас. С тази миграция и толкова смърт ?
Скоро четох някъде, че след ПСВ всяка жена е раждала средно 5,5 деца. Как си го представяте в днешния свят ? Какво жилище ? Какъв автомобил ? Само единият родител да работи ? Какъв доход трябва за това ?
Реалистично... най-много да спрем да намаляме. За растеж не мисля.
Скоро четох някъде, че след ПСВ всяка жена е раждала средно 5,5 деца. Как си го представяте в днешния свят ? Какво жилище ? Какъв автомобил ? Само единият родител да работи ? Какъв доход трябва за това ?
Реалистично... най-много да спрем да намаляме. За растеж не мисля.

TNT написа:Реалистично... най-много да спрем да намаляме. За растеж не мисля.
за да стане това при нула имиграция навън -всяка- жена в родината трябва да роди поне по 2 деца... което на практика означава, че нормалното трябва да е по три деца на семейство... това как го виждаш?
три деца независимо от дохода е абсолютно заробване и жертвоприношение на родителите на алтара на личния социален живот. тряя си луд да имаш три деца... или много да ги искаш. а най- вероятно и двете... което при съвременната младеж е абсолютно немислимо квито социопати са.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз не го виждам - очаквам да намаляме. Да не кажа колко масово е самотни хора. Колеги и познати имам много. 35+ , живеещи сами, без половинки, е все по-масово. То си личи, че и във форума има много такива. Трябва 1-2 поколения да забавят темпото, че да има шанс за "обръщане".

TNT написа: Колеги и познати имам много. 35+ , живеещи сами, без половинки, е все по-масово. То си личи, че и във форума има много такива.
По какво си личи?

- TNT
- младши ентусиаст
-