Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Мотористите във форума!

Мнение от dhtj » 23 Авг 2024, 21:00

Междувременно ми дойде електромоторчето.
Доволен съм много, за моите цели е чудесно, надмина ми очакванията.
IMG_20240821_200711654_HDR.jpg

Следва в списъка хилядарка. :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2024, 21:57

Ела да гледаш Мултистрада-та... Поне да видиш какво е гледан мотор!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 26 Авг 2024, 15:39

https://www.mobile.bg/obiava-5172097081 ... yamaha-fz1
https://www.mobile.bg/obiava-5172272248 ... da-cbr-cbr

Между тези двете се чудя...
Спрямо хорнета, който карам, в следващия мотор искам повече защита от вятъра и повече сила.

В ямахата ми харесва че е с нормално кормило, тоест ще е по-маневрен градско, и мисля че мога да го спазаря на добра цена, щото не се търсят много ямахи. :lol: А не ми харесва, че е ямаха. :lol:

В цбр-а ми харесва, че е хонда, тоест трябва да е по-здрав от ямахата. Предполагам че ще е много бърз и мисля че ще е удобен (за пистов). :D Също и вятъра трябва по-малко да ме тормози, отколкото на ямахата. Не ми харесва единствено че не знам до колко ще свикна да карам с тея clip-ons, струва ми се малко трудно за маневриране, паркиране и дали болят ръцете при по-дълъг път, нямам идея...

Всякакви мнения размишления по въпроса са добре дошли. Дайте да раздвижим малко темата, споделете какво мислите по тая дилема. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Авг 2024, 21:42

Това, за Ямаха, ще се направя, че не съм го чул! Да не казвам 'голяма дума', но е леко смешно... Всеки си има предпочитания, разбира се! В този ред на мисли, нали знаеш защо хондите са много здрави? Защото нямат сила да се счупят :mhihi: ! Двата мотора нямат почти нищо общо... Фазер-а ще е по-добре откъм ветро-защита, то е ясно. Харчели доста, разправяха... ЦБР си е ЦБР - писта. И на двата няма да им доближиш лимита, освен на максимална скорост в права линия... Ясно е кой е по-практичния. В този бюджет има това-онова, но ако се търси нейкед с ветрозащита, избора е по-скромен. Първо реши какъв тип мотор предпочиташ, след това го мисли по-подробно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 27 Авг 2024, 0:42

ildivvy написа:Това, за Ямаха, ще се направя, че не съм го чул! Да не казвам 'голяма дума', но е леко смешно... Всеки си има предпочитания, разбира се! В този ред на мисли, нали знаеш защо хондите са много здрави? Защото нямат сила да се счупят :mhihi: ! Двата мотора нямат почти нищо общо... Фазер-а ще е по-добре откъм ветро-защита, то е ясно. Харчели доста, разправяха... ЦБР си е ЦБР - писта. И на двата няма да им доближиш лимита, освен на максимална скорост в права линия... Ясно е кой е по-практичния. В този бюджет има това-онова, но ако се търси нейкед с ветрозащита, избора е по-скромен. Първо реши какъв тип мотор предпочиташ, след това го мисли по-подробно!

Е това за ямахите не съм го измислил аз, всички мотористи, които познавам го казват. То и затова ямахата не държи цената на хондата при едни години и един клас... Примерно хорнетите като моя вървят по 2 хил лв по-скъпо от fz6...
Конкретно за fz1 съм чел че до 2006 пукат рами по заварките, a до 2007 им се разлепят магнитите от ротора...

Затова и гледах фз1 след 2007, но онзи ден покарах едно цбр600 и много ми хареса като позиция на седене и защита от вятъра. Доста тихо беше, не чувах вятър в каската, докато и с GS-а и с хорнета ми се надуваше главата, а и двете си имаха слюда.
Та ми хареса това цбр600 и затова почнах да гледам цбр1000 (щото друго 600 не ми трябва).

Иначе ще си карам както и досега. Туристически, къси разстояния (<200км на ден) , без багаж, малко градско, малко извън и от време някой ластик... Не планирам да возя никого, не планирам и да ходя по писти...

Ако ги имам и двете за един ден ще успея да преценя кое ще ми пасва повече, но така без да съм ги карал ще си ги избирам по картинка и по форум. :lol:
FZ1 мога да карам на приятел, но е чист naked, без спойлери, само със слюда, а вятъра ми е фактор по принцип.
А най-близкото до цбр1000 което мога да пробвам на приятел е gsxr1000, не знам до колко имат общо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Авг 2024, 1:05

И аз много харесвам Ямаха, не съм чувал за сериозни проблеми, особено с туристическите мотори :dunno:
С цбр1000 не знам за какъв дълъг път може да се говори, трябва да лежиш на резервоара…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 27 Авг 2024, 6:20

Кой cbr600 си карал и ти е харесал, коя година? Кой gsxr има твоя приятел? От двете обяви по скоро ямахата по снимки. Хондата бая изтормозена изглежда.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 27 Авг 2024, 7:27

Взимай трасер, стига се лигави. Аз като посъбера пари ще се метна на GT/GT+

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 27 Авг 2024, 9:44

seimo написа:Кой cbr600 си карал и ти е харесал, коя година? Кой gsxr има твоя приятел?

И двете 2004та. Цбра го покарах 30-40км извън градско и не ми се стори неудобна позицията на седене, бих казал че ми пасна, единствено малко на китките има повече тежест, но се свиква предполагам.

Spit-Fire написа:Взимай трасер, стига се лигави. Аз като посъбера пари ще се метна на GT/GT+

За трасер 10 нямам пари а 9 ми се струва малък ъпгрейд на моя... Моя е 102 ли 103 коня и не ми стигат, не мисля че със 115 ще си задоволя мерака. Искам като дам газ и да се плаша :lol:
150 коня е минимума бих казал.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 27 Авг 2024, 9:59

Трасера 9ката е 115/120 коня и ти гарантирам, че ще те плаши доволно, все пак на 2ра/3та вдига гумата само с газ ако не си послушен.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 27 Авг 2024, 10:26

Тоя 2004 600рр е бая неудобен и дървен, щом ти пасва стойката значи и хилядарката ще ти е добре. Лошото е че са бая изтормозени тея мотори и не си знаят прекъсвачите и километрите. Незнам за тея пари какъв Гиксер може да се вземе сигурно някоя к4-ка, но според мен ще са по-здрави от 1000rr. Аз бих гледал Сузукита ако решиш 1000цц писта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 27 Авг 2024, 11:22

Тук до нас ремонтираха един булевард, много хубаво го направиха, ама стана като писта вечерно време :D

Отделно има още един, който е малко по далече с един много хубав, дълъг завой.

Та вечер, пичовете се кефят на моторите и както е тихо, много хубаво се чува звука. Дори и от далече.

Като си легна на отворен прозорец - просто, елексир за душата. Децата ми също много се кефят, искат да слушат моторите.

Тази сутрин, към 3 часа някъде, някъв пич си правеше рънове с няква яка писта - събуди ме. Не му се сърдя грам, нека се кефи пича.

Моята приятелка иска да спим на затворено и климатик, че много й шумяли - казах й да отива в другата спалня. Не отиде :lol:

Съседи мрънкат, че много шум вечер. Казах им, че нищо не разбират и като им пречи да спят на затворен прозорец. Останаха много учудени :lol:

Та, пичове - наслаждавайте се на моторите си :yes:

ПС. Аз също имах огромно желание, пробвах, струвах, но не е моето. Явно съм кьопав за мотор :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2024, 12:27

Аз пък въпреки, че карам мотор и се кефя на мотори смятам, че тия дето напинят по булевардите и то в малките часове са най-меко казано късопишковци, за интелектуалния им капацитет няма да казвам нищо щото то и без това не е кой знае каква ценност в тия среди. Всеки път като чуя някой да се изреже след 10 часа в населено място му пожелавам да му избие бутало и да събира части поне до края на сезона :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 27 Авг 2024, 12:35

И аз не мога да търпя шумните гърнета.
Нито на чужд мотор, нито на моя.
Преди 1-2 седмици карах с колата до един нов cb1000r от последните. Движихме се един до друг по булевард около 200-300 метра. Този мотор буквално не се чуваше, движи се по тихо от дизеловото ми бмв. :lol:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 27 Авг 2024, 13:15

9ката е със заводско гърне и още преди да я взема бях гледал доминаторите, ама много ми харесва каква тишина е, особено на дълъг път, и може би изобщо няма да го сменям. Или максимум доминатор HP3 с тапата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата