Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Phil » 06 Юли 2016, 9:31

Да бе, нямат спирачки тия мотори. К'во да правиш. Тук въпросът беше друг - нормално ли е да пробваш да блъснеш някой нарочно? Ти си се заяждай, колкото искаш...Не ми пречиш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юли 2016, 9:33

K_Ilkov написа:Недей така да увърташ нежно :mhihi: Всички знаем защо се кара по осевата ;)

Като бях в Щатите преди 10 години, един моторист не видях да кара по осевата линия, напротив - мотора си кара по средата на пътната лента, пред него дистанция до другата кола, зад него дистанция... движението спира --> моториста и той спира и си кибичи

нееее, като при нас, движението спира --> моториста дава газ :mhihi:

а нарочно да искаш да блъснеш някой, това си е опит за убийство без оглед на това къде кара :bang:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юли 2016, 9:35

Аз със скутерчето си карам основно по осевата в задръстванията и 90% от хората като ме видят минават леко в дясно и ми правят място за което съм много благодарен. Не виждам защо трябва минаването ми от там да дразни някой.

Не правя някакви глупости, не преча на никой. Като има място изпреварвам, като няма карам в колоната. Ако няма задръстване си карам в най-дясната лента.

Спирането с мотор е проблем, защото колата има 4 гуми с много по-голяма контактна площ. Съответно спира по-добре, особено на скапания асфалт. Ако пък с мотор вземеш да спазваш такава дистанция, че да можеш да спреш от 70км номрално зад кола, която спира аварийно то в дупката между теб и колата постоянно ще се пъха някой изпреварващ. Невъзможно е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Юли 2016, 9:36

Колегата се опитва да обясни, че ако си караш в лентата, а не по осевата, никой не би си правил такива експерименти, поне никой с всичкия си. И да се предреждате по задръствания, карайки по осевата, за мен също НЕ е ок. Хем да ви пазим, после и да ви пускаме да предреждате, не сте ли малко нахални вече? Щом си на мотор, си носиш риска и си спазваш дистанция, за да не се качваш по багажници. Аз така ги виждам нещата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 06 Юли 2016, 9:43

dextuar написа:Щом си на мотор, си носиш риска и си спазваш дистанция, за да не се качваш по багажници. Аз така ги виждам нещата.

bum-bum написа: Ако пък с мотор вземеш да спазваш такава дистанция, че да можеш да спреш от 70км номрално зад кола, която спира аварийно то в дупката между теб и колата постоянно ще се пъха някой изпреварващ.

И не разбирам на теб какво ти пречи някой, който минава покрай теб, докато ти си спрял в задръстване :dunno:

П.П. Тия с колелата също ли ти пречат?
Последна промяна Phil на 06 Юли 2016, 9:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Юли 2016, 9:49

Некомфортно ми е да трябва да си сгъвам огледалата, за да не бъдат отнесени. На теб какво ти пречи да чакаш като всички останали или като си на мотор си нещо повече? Заради втория ти цитат са толкова много верижните катастрофи, всеки гледа някой да не го пре**е и се залепя зад този пред него...

Последна промяна Dextuar на 06 Юли 2016, 9:51, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юли 2016, 9:50

dextuar написа:Колегата се опитва да обясни, че ако си караш в лентата, а не по осевата, никой не би си правил такива експерименти, поне никой с всичкия си. И да се предреждате по задръствания, карайки по осевата, за мен също НЕ е ок. Хем да ви пазим, после и да ви пускаме да предреждате, не сте ли малко нахални вече? Щом си на мотор, си носиш риска и си спазваш дистанция, за да не се качваш по багажници. Аз така ги виждам нещата.

Какво наистина те дразни като си в задръстване и мотор мине покрай теб? Пречи ли ти, застрашава ли те с нещо? :dunno: При ширина на платното 5 метра и широчина на средно статистическа кола да кажем 2 имаш свободни по 1.5 метра от страни в платното. Какъв е проблема, че там е минал някой с мотор?

Естествено има и мотористи, които правят страшни глупости и карат и в насрещното с презумцията, че колата срещу него ще се прибере да му направи място. Никой не е длъжен да го прави разбира се.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Юли 2016, 9:59

Само да вметна - карайки по осевата нарушавате правилата за движение.

Оттук на сетне остава да разчитате на добрата воля на някого да ви напарви реверанс и да ви пусне ...
У нас ... бих казал, че сте доста смели :mhihi:

На място и в задръстване винаги мърдам да напарвя място да мине мотор ...
В движение обаче ми обяснете защо трябва да се съобразявам с някого, който нарушава правилата?
Никога не бих пречил, щото просто е малоумие да застрашаваш някого е така на пук ...
Но нямате място там ... Сори ...

Ако се наложи да избегна дупка и бутна моторист на осевата ще съм виновен сигурно ...
А той кво прави там?

Нещо тая работа с пазенето на мотористи малко в повече май, а ...

bum_bum написа:Спирането с мотор е проблем, защото колата има 4 гуми с много по-голяма контактна площ. Съответно спира по-добре, особено на скапания асфалт. Ако пък с мотор вземеш да спазваш такава дистанция, че да можеш да спреш от 70км номрално зад кола, която спира аварийно то в дупката между теб и колата постоянно ще се пъха някой изпреварващ. Невъзможно е.

Съгласен :yes: Ама кво от това ...

Значи от една страна е готино, че може да се минава между колите от друга явно не е само плюсове мотора ...

Кво да направим питам аз? Нещо да променим закона, че да е по-удобно за мотористите :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Юли 2016, 10:04

Аве в Италия знаете ли кво стаа от моторчета?! Начи мамата си е е*ало. Задминават те на 10 санта от двете страни! Тука нищо не е...
Не ми пречат моторчетата, но се дразня когато ги виждам, че се бутат толко чевръсто и нервно, сякаш аз съм знаел, че те ще дойдат некъде изотзадзе на светофара, че да съм бил спрел в най-дясно.
Веднъж карам по 202-ра в средна лента. В дясна некъв спрял и отваря вратата без да гледа, аз реагирах с заобикаляне, като може да съм пресякъл осевата с най-лявата лента. Веднага след това некъв със скутерче почна да ми крещи, че съм искал да го убия и съм нямал право да минавам по осевата линия. Викам му, ти виде ли кво стана ве?! Той ми вика, не ми пука, ти си карай в лентата!!! Е дали не исках да го прегаза в тоя момент?! Мотористите ако не се пазят сами, нема кой да ги опази!!!
Другата случка подобна, от некъде бил минал, та съм го бил засекъ, та в движение ми чука на прозореца... Ти искаш да ме убиеш ли? Аз като съм гледал теб те нямало ве! Троши ми огледалото и тръгна да си ходи... Падна ми пердето, заклевам се исках да го сгаза, ма се измъкна, след като мина между колите на светофара и после на червено....
Онзи ден по околовръсното си перкам с 90 и зад мен гледам моторист, кара си в средата, правя му път, той си кара отзаде и така цялото, от ОМВ-то чак до Арената.
От моторист до моторист разликата е колкото от земята до небето, същото е и при шофьорите. Понякога обаче се случват ситуации и не мисля, че тряя моториста веднага да си мисли, че съм искал да го убия...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Юли 2016, 10:06

Ми той за това се е качил на мотор - за да минава в задръстванията. Нито пречи, нито бави колоната - за кво да го карам да седи зад мен да ми диша саждите :dunno: Предреждали се :kuku: ....Балъци се чувствате, че ви е "преебал" на светофара ли ? :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Юли 2016, 10:11

99% от мотористите, които карат от онези, големите мотори, които са Харлей или подобни на тях мотори са големи пичове, никога не съм виждал да се вре между колите, да кара с по-висока скорост, да го пържи по светофари. Готини са, радват се като им обърнеш внимание по светофарите и до сега не съм виждал подобен мотор без номера.
Другите, дето карат "ПВЦ та", доста агресивно карат, врът се между колите и то нахално, споменах за рег. номера, че повечето нямат или ги крият умишлено (много ме дразни това, и това че кат не обръщат никакво внимание), особено са нахални по магистралите.
Иначе на всички им правя път без никакви проблеми, обожавам моторите, но ме е страх да карам в движението, че всякакви олигофреми (с коли) има.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юли 2016, 10:12

K_Ilkov написа:Само да вметна - карайки по осевата нарушавате правилата за движение.

Оттук на сетне остава да разчитате на добрата воля на някого да ви напарви реверанс и да ви пусне ...

Напълно го съзнавам поне аз и не очаквам никой да ме пусне. 90% от хората обаче го правят. Ако ме пуснат си карам, ако не седя и чакам.

До преди да се бях качвал на мотор никога не са ме дразнели, защото го виждам като една кола по-малко пред мен на светофара.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 06 Юли 2016, 10:18

Между колите се кара на прекъсвач пичове, иначе нЕкой ще ви наиграе 100% :mhihi: .
Сега сериозно, реално нямаме право да караме по осевата линия, но не виждам проблем и да го правим, говорим за случай при спрели коли на светофар.
Иначе в движение си е подритване на здравната книжка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Юли 2016, 10:23

K_Ilkov написа:В движение обаче ми обяснете защо трябва да се съобразявам с някого...

В движение и особено извънградско, най-добре е нищо да не правиш, като видиш моторист да те настига - пази си траекторията и тва е. Бай Ристо ПВЦ-то, ако има нещо под каската и м/у ушите, е преценил откъде да мине доста преди да го видиш.
motofan написа:Между колите се кара на прекъсвач пичове, иначе нЕкой ще ви наиграе 100% :mhihi: .

С тоя прекъсвач, некоя руса кака така ще те наиграе като се стресне, че няма да я забравиш никога :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Юли 2016, 10:29

hell's angel написа:
K_Ilkov написа:В движение обаче ми обяснете защо трябва да се съобразявам с някого...

В движение и особено извънградско, най-добре е нищо да не правиш, като видиш моторист да те настига - пази си траекторията и тва е. Бай Ристо ПВЦ-то, ако има нещо под каската и м/у ушите, е преценил откъде да мине доста преди да го видиш.

Виж, не става въпрос дали да правя или не правя ...

Он и да е преценил, аз ако преценя да кривна заради нещо ... я дупка, я нещо ...

Иначе дето се вика да не му се случва на човек!

bum_bum написа:
K_Ilkov написа:Само да вметна - карайки по осевата нарушавате правилата за движение.

Напълно го съзнавам поне аз и не очаквам никой да ме пусне. 90% от хората обаче го правят. Ако ме пуснат си карам, ако не седя и чакам.

До преди да се бях качвал на мотор никога не са ме дразнели, защото го виждам като една кола по-малко пред мен на светофара.

Съгласен :yes: Както казах и аз пускам винаги когато видя и мога ...
Даже и каращите по осевата внимавам с тях ...

Ама не разбирам за кво реве колегата?
Не виждам причина моторите да са привилигировани някак ...
Има ли причина аз да се озъртам за всеки решил да прави квото си иска :dunno:

Като е ербап да кара по осевата да си бере негативите, а не да циври тука!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата