Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Протест против високите цени
Да свали ДДС-то с 10%
Проблема не е само в цените на горивата,а и в начина на живот...
Не може със заплата примерно 450-500 лв ти да гледаш семейство,да плащаш сметки... няма как да стане това нещо!
Мен в момента не ми е такова положението,защото още не съм се изнесъл от нас и парите ми стигат,но още малко и при мен като опре ножа ... за това другата седмица трябва да сме още повече хора и да се протестира не само срещу цените на горивата !!!
Толкова обичам България,имал съм възможност да се махна от тук,но съм оставал!
Но идва един момент в ,който всичко става много сложно и май скоро време и аз ще си бия камшика
Не може със заплата примерно 450-500 лв ти да гледаш семейство,да плащаш сметки... няма как да стане това нещо!
Мен в момента не ми е такова положението,защото още не съм се изнесъл от нас и парите ми стигат,но още малко и при мен като опре ножа ... за това другата седмица трябва да сме още повече хора и да се протестира не само срещу цените на горивата !!!
Толкова обичам България,имал съм възможност да се махна от тук,но съм оставал!
Но идва един момент в ,който всичко става много сложно и май скоро време и аз ще си бия камшика

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Колега @jordanpar виж нали се сещаш,че ако вдигнат цените на горивата още то ще се вдигнат цените на хранителните продукти,медицинските продукти също,защото те не падат от небето ей така в аптеката или в магазина храната.Ние можем да ходим с градският транспорт ама доставчиците на хляб не и на всякакви други продукти...
Аз така мисля ако не протестираме ще става по-лошо и по-лошо.
Аз така мисля ако не протестираме ще става по-лошо и по-лошо.
- Teodor40
- Потребител
-
- Кара: E 30-ки
- Мечтае да кара: с безплатен бензин
- Детайли за колата: дърт бандит!
http://www.youtube.com/watch?v=iajcJzv_ ... re=related ...вярвайте хора,ще се оправим някой ден ,но само ние, като народ, можем да си помогнем! За това ,както се казва: "Всеки ден, ще е така, до победата!". П.П. Прочетете за плана "Ран-Ът",който е постнат в темата!!!
SLav_Bs написа:Аз така мисля ако не протестираме ще става по-лошо и по-лошо.
Може и така да е , но ба`т Бойко каза: - Горивата няма да поефтинеят защото Брюксел нямало да разреши. Свалянето на акциза зависело от Европейският парламент.

Последна промяна ivoo на 14 Мар 2011, 17:56, променена общо 1 път

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Щом живеем в България ние трябва да дърпаме конците, а не някой друг. Не ми понася нещо Брюксел да ми определят цените на горивата и храните и заплата и живот и тн. 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ние никога не сме били протекторат на ЕС, това в отговор на Е. Димитров. Формалното присъединяване е едно, реалното такова е друго. За съжаление, след 01.01.2007 г,. беше направено много малко за да се случи второто. Макар че и към 01.01.2007, трябваше да бъде свършено много. България днес е руския троянски кон в ЕС, зависима на 100% от руски доставки на ключови суровини, изпълняваща руски проекти (АЕЦ Белене, Южен поток и т.н.). Няма аналог на такава обвързаност, с друга членка на ЕС или където и да било по света. И незнам как на някой това им харесва, а не виждат мизерния живот, в който са ни набутали слугите на руския режим у нас. Начело с президента. Защо никой ясно не казва, че Лукойл упражнява монопол? Че има картел между търговците? Защото Валентин Златев е пръв приятел на г-н Борисова. Къде е Комисията за защита на конкуренцията, на потребителите? Защо олиото стана 3 лева и нагоре, след като у наше село например, е един от заводите за производство на олио, (олио Роса), а нивите със слънчоглед са около моето село, една част? И бачка, не са си освободили работниците. Къде спят тези отговорни институци, докато народа изнемогва и се чуди какво да прави? Протеста е хубаво срещу цените на горивата, но според мен би трябвало и да се разшири, срещу цялостната политика на това правителство, което очевидно няма ясна идея за излизане от ситуацията. То не води икониомическа политика и антикризисна, а популистка такава. Видяхте ли, как се замете под килима скандала със СРС-та? Всички забравиха изведнъж станалото, вече никой не пита, не се интерсува, Мишо Бирата аджеба, протектиран ли е от премиера или не. Забвение и забрава, само за някакви си един два месеца. Бойко Борисов няма да накърни интересите на приятелите си. Ще каже две приказки за магистралите и Южната дъга и ОК. Въпроса е, кой още му вярва.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
НИКОЙ НЕ НИ ВЗЕ НА СЕРИОЗНО .... ПРЕДИ МАЛКО ГЛЕДАХ НОВИНИТЕ И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ОПРАВДАВАТ СЕ С КАДАФИ .... НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ПРЕВОЗВАЧИТЕ С КАМИОНИТЕ И ВСИЧКИ БЪЛГ. ШОФЬОРИ ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СЕ ШЕГУВАМЕ И ДА БЛОКИРАМЕ БЕНЗИНОСТОНЦИЙ МАГИСТРАЛИ И ДА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ НИЩО ..... СЪБУДЕТЕ СЕ .. ОМРЪЗНА МИ ДА НИ ТЪПЧАТ САМО НЯКАКВИ БОТОВЕ !!!!!!!!!!!! ПИШМАНИ!!!!!!
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
И аз следя навсякъде, но като чели тиквата само си го е преместил в другия крачол. Трябва пак да се направи, но според мен не бензиностанциите а пътищата, понеже на лук ойл не им дреме особено, че днес ще имат 200лв оборот вместо 20к, докато на държавата ще и задреме, когато се блокират повечето главни улици едновременно и стане мазалото
или пък да вземем да изместим датата на събора и да го направим на жълтите павета, да видим на Боко ще му хареса ли миризмата на изгорели гуми, шума от ремусите на М-ките или пък децибелите от аудио маниаците 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
///M Rider написа:НИКОЙ НЕ НИ ВЗЕ НА СЕРИОЗНО .... ПРЕДИ МАЛКО ГЛЕДАХ НОВИНИТЕ И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ОПРАВДАВАТ СЕ С КАДАФИ .... НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ПРЕВОЗВАЧИТЕ С КАМИОНИТЕ И ВСИЧКИ БЪЛГ. ШОФЬОРИ ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СЕ ШЕГУВАМЕ И ДА БЛОКИРАМЕ БЕНЗИНОСТОНЦИЙ МАГИСТРАЛИ И ДА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ НИЩО ..... СЪБУДЕТЕ СЕ .. ОМРЪЗНА МИ ДА НИ ТЪПЧАТ САМО НЯКАКВИ БОТОВЕ !!!!!!!!!!!! ПИШМАНИ!!!!!!

Ама нищичко не казват за надценките на Лукойл тея боклуци."Тоо ЕС така каза,сори,има договор".Ма не съм го подписвал аз тоя договор,че да ми зимат на мене парите.Следващия път на средата на магистралите спираме движението и никакви предупреждения и лиготии.

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
запушете и митниците никой даневлиза и излиза 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
За да е значително по-ефективен протеста трябва да се блокира пътя от и до рафинерията, по този начин ще й се отреже достъпа до суровината и в същия момент няма да мога да прявят доставки до повечето си партньори-вериги. Ако тази блокада е за няколко дни няма начин да не огънат краката и тогава ще видите кво ще стане.
Освен това истината е, че бензиностанциите са по-малкото зло в случая. Номера е в това, че наценката на литър гориво е доста голяма още в завода и затова излиза по цени на едро около 1,40 лв за литър. преди данъци. Себестойността на литър гориво е 40 ст. - тук се включват разходите за суровия петрол, заплати, материали, амортизация и всичко останало. Останалото е печалбата на завода
Освен това истината е, че бензиностанциите са по-малкото зло в случая. Номера е в това, че наценката на литър гориво е доста голяма още в завода и затова излиза по цени на едро около 1,40 лв за литър. преди данъци. Себестойността на литър гориво е 40 ст. - тук се включват разходите за суровия петрол, заплати, материали, амортизация и всичко останало. Останалото е печалбата на завода

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..