България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:steeN написа:Хайде сега се замислете, само преди едно 10 години щеше ли да има такава реакция от хората? Никой не му дремеше от такива неща.
Тъй, де. Преди 10 години тая щеше ли да спира да бута всеки закъсал![]()
![]()
Кажи честно
![]()
![]()
![]()
Не е зле

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Хубава циганка е
Изпратено от моят SM-A528B с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A528B с помощта на Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тази снимка е с прекалено много корекции, вижте другите и тогава пак преценете. Даже и джуките са ги направили некадърно, ама това не трябва да ни вълнува нито, че амг-то наистина е фалшиво. Тя, че е циганка се вижда, даже оня мангал отдолу и той си е...мангал.
Въпросът е, че на всеки с две мозъчни клетки му е ясно, че тая не е имала проблем с електрониката. А ватманката изобщо няма да и се разкрещи така, те горките не смеят да се обадят в някакви ситуации за да не ядат бой. Нито пък ще минат 200-300 човека и ще и се подиграват. А ако реално беше стояла половин час както твърди докато и донесат ключа, то щеше да задръсти половин София.
Въобще...ала-бала. А на 112 като звънне някой нищо няма а да се случи защото тая ще е изчезнала след няколко минути и докато дойде патрулка ще пише акт на михаля. После по свидетелски става, ама и свидетеля ще си е тръгнал, а ако се обжалва в съда и ще падне защото ще е дума срещу дума, освен ако няма реална снимка, която не е фейк. Затова и Зак като звъни на 112 за кола без номер караща някъде си, близкия патрул се отзовава, но докато мине да провери и няма никой.
Въпросът е, че на всеки с две мозъчни клетки му е ясно, че тая не е имала проблем с електрониката. А ватманката изобщо няма да и се разкрещи така, те горките не смеят да се обадят в някакви ситуации за да не ядат бой. Нито пък ще минат 200-300 човека и ще и се подиграват. А ако реално беше стояла половин час както твърди докато и донесат ключа, то щеше да задръсти половин София.
Въобще...ала-бала. А на 112 като звънне някой нищо няма а да се случи защото тая ще е изчезнала след няколко минути и докато дойде патрулка ще пише акт на михаля. После по свидетелски става, ама и свидетеля ще си е тръгнал, а ако се обжалва в съда и ще падне защото ще е дума срещу дума, освен ако няма реална снимка, която не е фейк. Затова и Зак като звъни на 112 за кола без номер караща някъде си, близкия патрул се отзовава, но докато мине да провери и няма никой.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа: Затова и Зак като звъни на 112 за кола без номер караща някъде си, близкия патрул се отзовава, но докато мине да провери и няма никой.
В голяма грешка си. До града, към който се беше запътила таратайката имаше около 10 километра. Нищо не пречи, да пратят кола да ги пресрещне

Заеби. Това 112 е тотал щета.
Звънял съм за пожар в дадена местност, 5 мин. ме разпиват къде е това, щото примерно е вдигнал някой в София, на който му е през УЯ къде има пожар. Трябвало да му обясня точно къде е

Като това, дето им звъня за яко шумен купон в съседния блок в 3-4:00 вечерта и тия болкуци ми обясняват, че нямало свободни екипи

Та всичко е лайно. Ако искат модераторите, да ми се сърдят, все тая. Лайното няма да започне да мирише на лавандула......

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
На полицията не може да се разчита, освен в два случая: имат личен интерес или по-голям началник не ги юрка.
Преди години една столична мутра искаше от мен да пре.ба един човек с имот но аз се опъвах.
Една нощ чух че в тъмното двама мъже стоят и си шушукат нещо.
Жена ми беше бременна и се уплаших. Звъннах на 112 и познайте..... точно така, никой не дойде.
Слава богу нищо не стана.
Успях да опазя имота на човека.
Полицаи са ме изнудвали за откуп за да ми върнат открадната кола. Случайно абсолютно не очаквано случаен човек намери някакви връзки и много голям човек набримчи прокуратурата и полицията и колата беше върната за 24ч.
Полицията са си ОПГ отвсякъде.
Преди години една столична мутра искаше от мен да пре.ба един човек с имот но аз се опъвах.
Една нощ чух че в тъмното двама мъже стоят и си шушукат нещо.
Жена ми беше бременна и се уплаших. Звъннах на 112 и познайте..... точно така, никой не дойде.
Слава богу нищо не стана.
Успях да опазя имота на човека.
Полицаи са ме изнудвали за откуп за да ми върнат открадната кола. Случайно абсолютно не очаквано случаен човек намери някакви връзки и много голям човек набримчи прокуратурата и полицията и колата беше върната за 24ч.
Полицията са си ОПГ отвсякъде.

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Два пъти съм подавал сигнал за видимо пияни водачи, и двата пъти полицията се отзова. Единият беше в града, колата мина през бордюра и празния тротоар, гумата се спука и носачът стана на фльонга, водачът моментално отпраши, проследих го и когато си скри колата в един паркинг излезна олюлявайки се да огледа, след малко дойде и полиция. Вторият път настигам някаква въшка на междуградски път, преди включването на магистралата, като трябва да хвана магистралата. Колата пред мен криволичеше бавно, останах зад нея и щом се включи на магистралата в моята посока започна едно ускоряване, намаляване почти до 0, ляво-дясно... стана ми ясно
звъннах на 112, оттам ме свързаха с областния КАТ и след няколко километра на отбивката го чакаше патрулния джип с включени блицове.
Сигурен съм, че не винаги реагират, кога не могат, кога не искат, но не пречи да пробва човек.

Сигурен съм, че не винаги реагират, кога не могат, кога не искат, но не пречи да пробва човек.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sme666ko написа:Сигурен съм, че не винаги реагират, кога не могат, кога не искат, но не пречи да пробва човек.
Някой беше дал пример тук с населено място, където били супер стриктни и глобявали дори себеподобни

Ако в цялата държава бяха такива, щеше да е доста по-спокойно

Лошото е, че на повечето места точно те са едни от най-големите нарушители на закона

Дори и да не е нещо серизоно като в София, в малките населени места полицаите са едни от най-големите бракониери, примерно. Карат без застраховки, пияни и т.н.
Като ония Краси от Казанлък. Маверикът сигурно го знае. Дето застреля един доктор в Крит, правейки се на снайперист, заради любовницата си.
Та тоя съм го засичал един път в Енина по ловджийски истории и си беше бракониер от всякъде. И полицай, дето никой не го закача за нищо.
Ама много явно си беше повярвал, че чак в Гърция да ходи да ги избива заради някаква фльрца и си намери майстора

Мдам. Гърците го осъдиха на доживотен. Ако беше тук щеше да излезе след 10 години, да може да убие още някой, че нали сме много яка държава, както всички твърдят...
P.S. Маверикът да каже дали е бил примерен полицай, ако го е познавал.

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Май за Смолян става дума.
Аз за всякакви нередности им звъня, ако преценя че могат да реагират, хем има шанс някой нарушител да си го отнесе, хем ми е готино, че (евентуално) някой ги юрка да работят, въпреки че не им се занимава.
Иначе съм съгласен с теб, а за бракониери да не отваряме темата, че се вбесявам максимално...
Аз за всякакви нередности им звъня, ако преценя че могат да реагират, хем има шанс някой нарушител да си го отнесе, хем ми е готино, че (евентуално) някой ги юрка да работят, въпреки че не им се занимава.

Иначе съм съгласен с теб, а за бракониери да не отваряме темата, че се вбесявам максимално...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Зак, за тука ставаше дума, че дънят дори колеги според зависи за какво става дума. А конкретния случай беше за на бивш колега техен началник, че сина му.
Относно Красьо Карчев...не само го познавам лично и то бая години, ами баща ми с неговия баща(пак полицай беше)и да не ти изреждам. Та този случай беше много типичен за това, което казваш. Бившата му жена също познавам, знам как ходеше да го тормози след развода, кола палеше, с пушка гръмна в стената там, че началника на отдела му ходи да го прикрива като извършиха уж обир на собствената му къща за да изчезне пушката и да не я покаже балистиката, а същия този началник стана после началник на цялото РПУ и се задържа на години защото беше много послушен. Специално Красьо имаше проблеми с алкохола и гнева. Веднъж на футболен мач между селските отбори направо отиде и скочи на треньора заплашвайки го с каквото се сетиш. А като е трезвен не можеш го позна, един тих, не беше едър, че да всява страх или нещо, но имаше един голям проблем освен пиенето - много искаше да направи пари. Много случаи имаше в криминална...абе не ми се обяснява и тя каква структура беше, с две приказки да ти кажа, че буквално бе функционираше по едно време. Занимаваше се с разкривания колкото да се брои, че прави нещо, иначе разчистваха терена от конкуренция за разни по-известни.
А Карчо(те така му викат всички)се хвана там с една Казанлъшка мастия, която е горе-долу мой набор и тя и майка и бръмчели из Гърция. Майката имаше схема да намира богати и дърти от които да изкопчва нещо или да умират. Та тая младата имаше дете, говореше се, че е от Карчо, а доктора от Гърция май разбрал за цялата схема и затова щеше да остави мастията без пари. Не помня точно тия подробности за абсолютно всичко около мотива, но от негов колега тука ги знаех тогава. Имаше схема с колата, че я беше карал там на границата ли и минаваше нелегално, не помня вече. Но тая решава, че ще убият Гърка и ще вземат те парите. Той го причаква на рождения му ден и го гърми от храстите. Работата е щяла да стане, но някакъв дядка от местното село го видял, че не е тукашен и имитира, че лови зайци наоколо. Той се обадил на куките и така тръгнаха да го търсят и го хванаха много бързо щото то някакъв остров май беше това село и няма къде да иде освен на ферибота. После се опита да поеме цялата вина и тая да я пуснат с надеждата, че след време ще го измъкне, ама съда кошари и нея май на доживотен. Скоро чух, че ще се мъчат да го връщат да доизлежава тука, но не знам докъде са нещата, днеска ще взема да питам. А иначе не беше лошо момче като млад, но скапания му началник му даде усещане за безнаказаност и постоянно го прикриваше за всякакви тъпотии от дребен характер, после станаха по-големи и накрая изчака това лайно.
Между другото същият този началник беше слуга на един известен в медиите човек, много знакова фигура за последните 20 години за които всички сте чували, самия шеф като млад криминалист ходеше да събира парите от откупите за крадените коли, даже веднъж го бяха хванали, но някой го прикри. Същият този идиот понеже не ме харесваше щото не му се кланях когато коня дойде и се блъсна в таксито ми и катаджиите изкараха кой е виновен(собственика на коня) ходел и крещял като луд из районното, че не го интересува, но трябва мен да изкарат виновен. Тогава голям смях беше, че ме викнаха да ми напишат акт за 20 лв. без да се упоменава в акта колко ще е сумата и щяха да го дебнат да е в отпуска за да не види колко е. Аз се съгласих защото катаджиите бяха познати и знаех как тоя притисна тях и тогавашния шеф на кат, който му беше неудобно от случката, но беше с вързани ръце(после се самоуби заради техните корупционни схеми в които и той беше намесен)и писаха на другия ден акт и на мен, че е трябвало да спра пред излитащия с дива скорост от храсталаците кон на извънградски път.
Но то гръмна след няколко месеца точно цялото районно тогава с много малка помощ от мен защото беше затънало цялото в лайна и шефа го смениха. Нямаш идея какви хора работеха в полицията и ставаха началници, някои от тия паразити все още работят, но с годините се поизчистват.
Относно Красьо Карчев...не само го познавам лично и то бая години, ами баща ми с неговия баща(пак полицай беше)и да не ти изреждам. Та този случай беше много типичен за това, което казваш. Бившата му жена също познавам, знам как ходеше да го тормози след развода, кола палеше, с пушка гръмна в стената там, че началника на отдела му ходи да го прикрива като извършиха уж обир на собствената му къща за да изчезне пушката и да не я покаже балистиката, а същия този началник стана после началник на цялото РПУ и се задържа на години защото беше много послушен. Специално Красьо имаше проблеми с алкохола и гнева. Веднъж на футболен мач между селските отбори направо отиде и скочи на треньора заплашвайки го с каквото се сетиш. А като е трезвен не можеш го позна, един тих, не беше едър, че да всява страх или нещо, но имаше един голям проблем освен пиенето - много искаше да направи пари. Много случаи имаше в криминална...абе не ми се обяснява и тя каква структура беше, с две приказки да ти кажа, че буквално бе функционираше по едно време. Занимаваше се с разкривания колкото да се брои, че прави нещо, иначе разчистваха терена от конкуренция за разни по-известни.
А Карчо(те така му викат всички)се хвана там с една Казанлъшка мастия, която е горе-долу мой набор и тя и майка и бръмчели из Гърция. Майката имаше схема да намира богати и дърти от които да изкопчва нещо или да умират. Та тая младата имаше дете, говореше се, че е от Карчо, а доктора от Гърция май разбрал за цялата схема и затова щеше да остави мастията без пари. Не помня точно тия подробности за абсолютно всичко около мотива, но от негов колега тука ги знаех тогава. Имаше схема с колата, че я беше карал там на границата ли и минаваше нелегално, не помня вече. Но тая решава, че ще убият Гърка и ще вземат те парите. Той го причаква на рождения му ден и го гърми от храстите. Работата е щяла да стане, но някакъв дядка от местното село го видял, че не е тукашен и имитира, че лови зайци наоколо. Той се обадил на куките и така тръгнаха да го търсят и го хванаха много бързо щото то някакъв остров май беше това село и няма къде да иде освен на ферибота. После се опита да поеме цялата вина и тая да я пуснат с надеждата, че след време ще го измъкне, ама съда кошари и нея май на доживотен. Скоро чух, че ще се мъчат да го връщат да доизлежава тука, но не знам докъде са нещата, днеска ще взема да питам. А иначе не беше лошо момче като млад, но скапания му началник му даде усещане за безнаказаност и постоянно го прикриваше за всякакви тъпотии от дребен характер, после станаха по-големи и накрая изчака това лайно.
Между другото същият този началник беше слуга на един известен в медиите човек, много знакова фигура за последните 20 години за които всички сте чували, самия шеф като млад криминалист ходеше да събира парите от откупите за крадените коли, даже веднъж го бяха хванали, но някой го прикри. Същият този идиот понеже не ме харесваше щото не му се кланях когато коня дойде и се блъсна в таксито ми и катаджиите изкараха кой е виновен(собственика на коня) ходел и крещял като луд из районното, че не го интересува, но трябва мен да изкарат виновен. Тогава голям смях беше, че ме викнаха да ми напишат акт за 20 лв. без да се упоменава в акта колко ще е сумата и щяха да го дебнат да е в отпуска за да не види колко е. Аз се съгласих защото катаджиите бяха познати и знаех как тоя притисна тях и тогавашния шеф на кат, който му беше неудобно от случката, но беше с вързани ръце(после се самоуби заради техните корупционни схеми в които и той беше намесен)и писаха на другия ден акт и на мен, че е трябвало да спра пред излитащия с дива скорост от храсталаците кон на извънградски път.

Последна промяна Top Gun Maverick на 19 Фев 2022, 15:58, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе Зак, сега питах, то доживотната в Гръция била 20 години и след 10 там има право да доизлежи другите 10 тука. Така бил минал един тука местен - доживотна 20 и другите 10 тука. Някой запознат ли е с Гръцкото законодателство да потвърди?

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Top Gun Maverick написа:Абе Зак, сега питах, то доживотната в Гръция била 20 години и след 10 там има право да доизлежи другите 10 тука. Така бил минал един тука местен - доживотна 20 и другите 10 тука. Някой запознат ли е с Гръцкото законодателство да потвърди?
Не звучи правдоподобно

В Гърция за престъпления като тежки телесни повреди присъдите ще достигат до 15 години.
В случаите на палежи на горски масиви и престъпления срещу природата също ще има по-сурови наказания. В случай, че се е стигнало до смърт дори на един човек се предвижда доживотен затвор. При доказване на умишлен палеж се предвижда да се налагат до осем години затвор. При пожар, причинил екологична катастрофа, наказанието достига 15 години.
И това:
https://btvnovinite.bg/kriminalno/balgarin-osaden-na-dozhivoten-zatvor-v-gartsiya-zaradi-trafik-na-narkotitsi.html

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Именно де, за палежи и дрога дават супер сурови присъди, затова и там не смеят местни да се занимават с тия неща. Ама от всичките присъди, които изреждаш все са по 15 и доживотен, няма 20. Точно съвпада 20 да е доживотната. Антъни май там живееше, да каже той.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
В насрещното по АМ Хемус!
Магистралата е виновна!
https://www.facebook.com/watch/?v=3113952712195233
Магистралата е виновна!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
vicho написа:В насрещното по АМ Хемус!
Магистралата е виновна!![]()
![]()
ЧовекО е бързал, я жена го я чакала, я е умирал някой и той е трябвало да интубира, а и той е карач и преценител. Може и да му е дошло в повече смъркането или пиенето, кой знае, варианти бол
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И тоз преценяч не е справедливо да плаща по-скъпа застраховка. Тва е рекет
Щото човека е преценил, има къде по-важни неща. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”