Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Имотният пазар

Мнение от bum_bum » 13 Яну 2024, 19:27

Е нали писах по-назад някъде какво ме питаха аз докато продавах къщата - на колко км е аптеката и на колко магазина.

Начи за 2/3 от парите на които взимаш 150кв кимизарник в прахоляка и мръсотията получаваш 500кв, двоен гараж в който може да си отвориш даже и вратите на колите (който спира в общи гаражи или от тия новите кутийки ще ме разбере) , маза, колкото на повечето хора апартамента, помещение за фитнес, за сауна, 4 спални, кабинет, голямо общо помещение, 70-80кв дневна и т.н.. плюс 2 декара двор, който едва ли на някой му трябва, след като къщата граничи със 100 декара гора (а и истински квадрати, а не със стените, общите части и т.н., ако смятаме по формулите на тия 150-квадратовите къщички са около 800-900 от техните квадрати :mhihi:).

Тухли, бетони, материали като марки и качество изобщо няма да ги слагаме в уравнението, но все тая. Хората просто искат да са един върху друг, да има магазин на 5 мин, че да си тъпче гъза с ядене да не отслабне случано и аптека на същото разтояние, че като му се ебе майката от седене по гъз и ядене да иде да си купи еспумизан и дуфалак да се изсере нормално. :mhihi:

Затова се отказах и да продавам. Ако я довърша, довърша. Ако не жив и здрав. Да седи там паметник.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 13 Яну 2024, 23:33

има го и другия момент, че с пътуванията от къщата извън града, до работа/градина/училище е доста като разход, а и не на всички работата позволява да излезеш/тръгнеш когато имаш нужда и ангажиментите в града някак си са трудно изпълними ако живееш извън него
въпреки това и аз искам къща с двор, а не апартамент, уви

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Яну 2024, 23:54

Аз съм видял и от двете най-хубавото. Със сигурност феновете на къщите имате някакво право, но да дам малко и друга гледна точка.

В града в който израстнах живеех на 100-150м от гимназията и 300-400м от детската градина. Майка ми работеше в общината - точно до детската градина. Тва е центъра на града, така че на същите разстояния от мен има и банки, болница, поликлиника, заведения, магазини... Сами се сещате колко главоболия спестява това. Това возене на децата из софия всеки ден по 1 час сутрин и 2 часа вечер, което почти всички правите, за мен е непознато чувство, но ми изглежда много тъпо и също толкова скъпо. :lol:

И други плюсове има - ако случиш на правилно разположение на апартамента, добри материали и добри комшии можеш буквално да забравиш за отопление. Роднина със 120кв апартамент го топли целия с един климатик. За седмица отива зимата на почивка, връща се, нищо не е пускано вкъщи - температурата е 18 градуса... С климатика плаща 150лв за ток на месец. А приятели с къщи купуват пелети по 5-6000лв всяка година...

Къща на село имам... Три омразни момента имам свързани с нея:
1. "На село на чист въздух" да бе да. Айде зимата няма да я броим, ясно е че на село всички се топлят на дърва и смърди, но най мразя пролет и есен тъпите селяни като почнат да си горят листа, треви, всякакви боклуци на двора, за да не се налага да ги возят до сметището. Трупат ги на купчини и ги палят, горят и смърдят по цял ден. Много смърди и няма спасение щом духа в "твоята" посока.
2. На никого не му пожелавам цигани да си купят къщата в съседния двор. И да си купят яки тонколони после. Отново няма спасение. Полиция, актове, глоби, нема промяна братче, продължават с кючеците по цял ден.
3. Два пъти ми е кеф да кося тревата на година. После ми омръзва. :lol:
4. По-трудно е за опазване от кражби също. Тровят ти кучетата, разбиват ти гаража, събират ти някой инструмент ако си забравил по двора. Тва беше преди години. Сега с камерите уж се е успокоило положението, ама да не дърпам дявола за опашката.

И за други частни случаи се сещам, примерно нормалните хора ходим на заведения, пием алкохол, в драгалевци ще си викнеш такси, дринк енд драйв и т.н., но на село няма такива опции, трябва да се молиш да си намериш жена, която не пие, за да те вози. :lol:
Инфраструктурата в някои села също е зле, има дни без ток, дни без вода и т.н...

Та младите си години със сигурност искам да ги изживея в апартамент в града през повечето време, в къщата на село може по уикенди и празници. Като одъртея, ще видя, може и да размисля.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 14 Яну 2024, 12:19

Напълно съгласен.
Също, поне в София, в 'луксозните' квартали Бояна, Драгалевци и т.н. си е същата мизерия, като в града. Преди години живях в центъра на Бояна и не бих си го причинил пак. Като бонус работиш и шофьор на децата. Да не говорим, че далеч не всеки може да си позволи хубава къща.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Яну 2024, 15:04

dhtj написа:По-трудно е за опазване от кражби също. Тровят ти кучетата, разбиват ти гаража, събират ти някой инструмент ако си забравил по двора. Тва беше преди години. Сега с камерите уж се е успокоило положението, ама да не дърпам дявола за опашката.

Това е проблемът с главно П. Извън града, ако те няма за 1-2 седмици, ще минат ще оберат всичко и ще си заминат и никой дори няма и да разбере.
В една къща може да се влезе от 20 различни места... може разбира се да обиколиш всичко с решетки и 3 метрови огради като затвор... ама то страшна "свобода" тогава.
Останалото са бели кахъри.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Яну 2024, 15:33

steeN написа:
dhtj написа:По-трудно е за опазване от кражби също. Тровят ти кучетата, разбиват ти гаража, събират ти някой инструмент ако си забравил по двора. Тва беше преди години. Сега с камерите уж се е успокоило положението, ама да не дърпам дявола за опашката.

Това е проблемът с главно П. Извън града, ако те няма за 1-2 седмици, ще минат ще оберат всичко и ще си заминат и никой дори няма и да разбере.
В една къща може да се влезе от 20 различни места... може разбира се да обиколиш всичко с решетки и 3 метрови огради като затвор... ама то страшна "свобода" тогава.

Камери и/или сот и проблема изчезва
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 14 Яну 2024, 16:26

steeN написа:

По времето на социализЪма нямаше такива проблеми. Тогава "софиянци" си живееха по родните села и си пазеха къщите (волю-неволю) взаимно. Нямаше и наркомани. Нямаше и дизелови двигатели да троват ората. Бойко тогава ранеше прасета, Денков беше комсомолец, а премиерката гледаше тютюн..... такива ми ти работи :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от steeN » 14 Яну 2024, 16:33

...а ти си растял в някоя панелка и си виждал съседите през дупките за тръбите за парното в пода и тавана :) Качвай се в машината на времето :lol:

Страшно оригинален... не си.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2024, 18:02

Добре, че сега се строи качествено, та не чувам как съседката отгоре си пасира кафето, този отдолу как като по часовник мандърса точно в 2 нощес и как този от страни пикае сутрин :mhihi:

Относно къщите - винаги има плюсове и минуси. Дори да си на топ място в Бояна, близо до града и в голяма хубава къща си на северния склон на планината, където е пълен джендем.

Най-гадното е пътя. Сега за да закарам децата и да се върна ми е час. Ако ги карам без да се връщам и работя в същия квартал пак ще ми е час. Ако трябва да се върна вече става тегаво. Ако учат обаче в Банкя дори ще спестя време. Ме съм пробвал през тангентата как е, че доста се обикаля, но вероятно е много по-бързо за сметка на повече гориво. Когато (ако някога) довършат околовръстното вече проблем с транспорта няма.

Къщата иска и поддръжка. Аз нямам проблем с това. Далеч по-приятно ми е, а и по-полезно да да кося тревата, отколкото да дремя пред компютъра.

Кофти съседи е неприятна опция, но при мен този проблем не седи. На 3-400 метра просто няма къде да се строи. Съответно и въздуха няма как да е мръсен.

Кражбите са неприятна възможност, но мястото е такова, че отиваш там само ако живееш. Всеки външен прави впечатление. Няма къде да спреш скрито или пък как да влачиш покъщнина без да те видят. А домовите кражби обикновено са на пари, злато и дребна електроника. Ако тия неща си ги подсигуриш остават неприятностите с разбитите дограми. Но и камери, аларми, сот, генератор на дим и т.н. са задължителни.

На 20-30 години и аз трудно бих се заврял в къща на гъза на географията, но на тоя етап от живота мисля, че бих се чувствал чудесно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Яну 2024, 18:43

В града в който израстнах живеех на 100-150м от гимназията и 300-400м от детската градина. Майка ми работеше в общината - точно до детската градина. Тва е центъра на града, така че на същите разстояния от мен има и банки, болница, поликлиника, заведения, магазини... Сами се сещате колко главоболия спестява това. Това возене на децата из софия всеки ден по 1 час сутрин и 2 часа вечер, което почти всички правите, за мен е непознато чувство, но ми изглежда много тъпо и също толкова скъпо. :lol:

В микрорайони като младост практически няма нужда да ходиш никъде , всичко ти е на един хой място . Болница община вериги магазини че и метрО ако искаш да скокнеш по стръгалото без кола . Иначе за къща съм на подобно мнение , това си е хемороид до края на дните . Постоянно нещо правиш дооправяш ремонтираш и на всеки 7-8 години си в изходно положение по реда на номерата . Практически правиш нещо по тая къща цял живот . Има си предимства естествено но къщата е за хора с много пари които могат да си позволят някой да ги върши тия неща иначе и ставаш роб на къщата . Аз предпочитам да съм в тих квартал , апартамент и като се прибера да си отворя една бира и да не мисля за глупости . Селската идилия не ми допада особено... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 14 Яну 2024, 18:50

По принцип и вкъщи да си, не е никаква гаранция че няма да те оберат. Е примерно на тоя младеж от Атлетико Мадрид са го ограбили вчера докато си е бил вкъщи заедно със семейството. При това с пистолети са влезнали, събрали са бижута и кешовица и довиждане...

https://onefootball.com/en/news/atletic ... t-38871488

p.s

Сигурен съм, че по времето на Франко не е било баш така..... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от steeN » 14 Яну 2024, 19:24

bum_bum написа:Добре, че сега се строи качествено, та не чувам как съседката отгоре си пасира кафето, този отдолу как като по часовник мандърса точно в 2 нощес и как този от страни пикае сутрин :mhihi:

Много просто. Тогава се строеше САМО некачествено, сега всеки си преценя :) Еле пък селските къщи и вили дори от 80те... няма такива коптори, но иначе претенции колко зле било сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Яну 2024, 21:29

А къща в града как ви се струва?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 14 Яну 2024, 21:37

drifty написа:А къща в града как ви се струва?

Идеално.... еле па ако е в Мюнхен :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 14 Яну 2024, 21:45

Предпочитам ето тук https://streamable.com/u5zgbx да си пия кафенцето или вискито, а Вие си сипете биричка в ултра модерния апартамент :)
Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята.. :dunno:
Винаги бих избрал къща. Разбира се, това е малко през моята камбанария. :)
П.п и една къща след като е завършена напълно, не иска чак тоооолкова много поддръжка.. ставало се роб на къщата, ама друг път.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата