Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
zAcK написа:Интересно, дали не сме влезли в същия цикъл като 2018-та година![]()
Вече мисля да. Който разкешил малко на 60k+ - браво. С такива върхове за цикъла обаче... мисля корекции от рода на -80% са в сферата на фантастиката. Откакто сме под годишната средна съм започнал отново DCA, отново с идеята, че е инвестиция за 4-5 години напред. Аз поне съм далече от минаване на минус, но определено не се случиха нещата както очаквах. За сегашната ситуация очаквам да слезнем около 30к, с някой моментен спайк до 28-29к. Според мен още не сме излезнали от рейнджа 29-69к, в който се въртим година и половина.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
TNT написа:Вече мисля да. Който разкешил малко на 60k+ - браво. С такива върхове за цикъла обаче... мисля корекции от рода на -80% са в сферата на фантастиката.
+1
След смешен бул е логично да има и смешен беър. Също така не очаквам да продължи чак до следващия халвинг ами ще приключи по-рано, но това много зависи и от макро икономиката.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ние вече сме по-близо до следващият халвинг, отколкото до предишния. Според мен, ако продължи това с приемането на биткойн в нови и нови държави... може и да се счупят циклите още преди следващия халвинг. Особено пък, ако е нещо по-голямо от Ел Салвадор и африканците, т.е. Мексико 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ин мемориъм, бая неща спомагат да отива надолу, феда пък си играят психологически с пазара, но още известно време ще имат възможност всякакви паразити да го определят. От там нататък...абе нищо не се знае.
Ама ако има нов връх в края на тази година ще го броим ли това за беър или не?
И отделно ако после почне беър пак ще е няколко месеца.
Реално преди този връх се чудех как така ще ударим връх и ще стоим после две години почти в нищото докато стигне новия за халвинга. При цялата тази адопция сравнима с предшните булмаркети ми се виждаше невъзможно. Точно затова си мисля, че сега ще има кратък беър, а не толкова заради ниския връх. Та ако сме в беър беър сега
мисля има огромна вероятност да видим нов връх преди следващия халвинг както казваш ти. Но ще е връхче пак някакво и тогава вече 2024 ще има голям скок.
Ама ако има нов връх в края на тази година ще го броим ли това за беър или не?

Реално преди този връх се чудех как така ще ударим връх и ще стоим после две години почти в нищото докато стигне новия за халвинга. При цялата тази адопция сравнима с предшните булмаркети ми се виждаше невъзможно. Точно затова си мисля, че сега ще има кратък беър, а не толкова заради ниския връх. Та ако сме в беър беър сега

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ако има нов връх преди следващия халвинг, по-скоро ще са се счупили циклите. Което в един момент ще се случи, просто го виждам поне 2028. Сега ще се въртим вероятно 30-40к до следващия халвинг
Много от нещата за масова адопция, световна резервна валута и т.н. не ги виждам следващите 10-15 години.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Обзалагам се на 100 Сатошита, че няма да се въртим между 30-40к до следващия халвинг.
Циклите според мен си заминават(познати ни в този им вид)и 2028-ма е прекалено голям срок за това нещо. Така мисля аз де, но просто адопцията в последните две години е огромна, а ти говориш за още 6, което е много.
За световна резервна валута не знам дали някога ще стане, понеже цената тогава би била поне 10 млн. за бройка, а за масовата адопция не мисля, че ще се случи в обозримо бъдеще ако изобщо някога се случи. Просто хората предпочитат лесното и това е много сложна технология за масовия човек, а той по мое мнение няма да стане по-умен в следващите 50 години. Нещата вървят на затъпяване, а не обратно. Но тази масова адопция не е и нужна ако стане световна резервна валута.
Само чакай да почнат да го купуват разни хеджове и гледай какво става.

Циклите според мен си заминават(познати ни в този им вид)и 2028-ма е прекалено голям срок за това нещо. Така мисля аз де, но просто адопцията в последните две години е огромна, а ти говориш за още 6, което е много.
За световна резервна валута не знам дали някога ще стане, понеже цената тогава би била поне 10 млн. за бройка, а за масовата адопция не мисля, че ще се случи в обозримо бъдеще ако изобщо някога се случи. Просто хората предпочитат лесното и това е много сложна технология за масовия човек, а той по мое мнение няма да стане по-умен в следващите 50 години. Нещата вървят на затъпяване, а не обратно. Но тази масова адопция не е и нужна ако стане световна резервна валута.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Коланги, а кога ще цъкнем 500к-1млн, че имам едни пари в крипто... та да си направя сметката за Ламбото 

- TNT
- младши ентусиаст
-
За дачийка поне ще има
Щото си от миналата година в крипто, затова ти се струва много. Преди 5 години нямаше lightning network, вече се ползва ежедневно за разплащания в няколко държави. Капиталите обаче са много огромни и не може за всяка иновация да има +1 трилион капитализация.

Top Gun Maverick написа:Така мисля аз де, но просто адопцията в последните две години е огромна, а ти говориш за още 6, което е много.
Щото си от миналата година в крипто, затова ти се струва много. Преди 5 години нямаше lightning network, вече се ползва ежедневно за разплащания в няколко държави. Капиталите обаче са много огромни и не може за всяка иновация да има +1 трилион капитализация.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Оф, много си скучен, като самия Биткойн напоследък.
Я виж колегата задава въпроси за Ламбо, макар и с ирония.
Единият милион мисля ще е на хорозонта още 2028-ма, ама самата цена при такава цена ще е най-малкия плюс. Според мен тогава адопцията щенебстигнала такива нива, че на много малко хора ще им се иска да си дават единия Биткойн за някакво си Ламбо.
По-скоро ще има готови да си дават Ламбото за Биткойн.
Абе като го казвам това, сещате ли се за онзи Роджър Вер мисля се казваше, за който Пламен говори преди известно време? Той си беше с Ламбо и тогава като почва да купува Биткойн на един долар ли беше
та ако е заровил едно Ламбо вътре, смятайте какъв кит е, ако не е продал повечето през годините. 

Я виж колегата задава въпроси за Ламбо, макар и с ирония.

Абе като го казвам това, сещате ли се за онзи Роджър Вер мисля се казваше, за който Пламен говори преди известно време? Той си беше с Ламбо и тогава като почва да купува Биткойн на един долар ли беше

- TNT
- младши ентусиаст
-
В следващите години най-важното ще е какви регулации ще се сложат, коя държава ще го приеме, ще се таксува ли и ако да - как ? Юриста във форума нещо избяга и той напоследък... да каже в момента като биткойн е обявен за разплащателно средство в друга държава, не може ли да го броим вече като чужда валута и да не се дължи данък. Не знам в наш закон да е спомената думата "биткойн".

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Той Асен Василев още в предизборната си кампания не се изказа ласкаво за него(да кажем така, че според мен не му дреме за Биткойн и какво е той)та не очаквай някакво такива чудо да не дължиш данък докато тия са на власт.
Не, че после чакаме някой, който да мисли различно де. Щом отворен към инвестициите човек като Кирил Петков не го изкарва на дневен ред ,какво остава за очертаващите му се наследници.
Ако не се дължеше, нямаше толкова държави да парадират с това, че са напълно, частично или при определено време държани Биткойни без данъци.
Иначе за регулации и т.н. си прав, за миг го бях забравил.

Иначе за регулации и т.н. си прав, за миг го бях забравил.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Бъркаш се нещо. Работи се по закон на ниво ЕС и нашите като гледам няма да имат много глас по този въпрос. За добро или лошо.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Какво казват крипто гурутата инфлуенсъри в тубата
Не се ебавам, интересно ми е ако някой е слушал, какво измишльотини дрънкат в момента на под 33K

Не се ебавам, интересно ми е ако някой е слушал, какво измишльотини дрънкат в момента на под 33K

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
quote="zAcK"]Какво казват крипто гурутата инфлуенсъри в тубата
[/quote]
Че то май нищо не казват относно цена, Пламен нещо е в отпуск след няколко подкастаз които изкара, Ванката няма видео от седмица, но той каза каквото имаше с две думи, че е добър момент за покупка, без да изключва още малко надолу, а Иван от кибер хора, който доскоро само за шиткойни говореше се старае да създаде група, която да преследва аудиторията на Пламен като численост. Гледам и някакъв вечерен евент обявил, който после щял да се превърне в парти, което на мен от няколкото минути гледане ми изглежда, че ще е наркоманско такова. Просто от километри ги надушвам тия.
Какво мисли Пламен подробно ще трябва да питаш някой,бкойти гледа платените материали, но според мен нищо фундаментално няма да е променил в мисленето си, просто защото фундамента на Биткойн си е същия.
Предполагам мисли DCA редовно по пътя надолу, който път може и да е кратък, може и малко да се удължи, но все в един момент ще дойде времето на голямото изкачване.
Ванката каза, че отдавна не се старае да хваща циклите и да излиза във фиат с цел да купи на по-евтиното, той си е позициониран отдавна и нито купува, нито продава. Но както казах подценени, без да се изключва шанса да паднем още.

Че то май нищо не казват относно цена, Пламен нещо е в отпуск след няколко подкастаз които изкара, Ванката няма видео от седмица, но той каза каквото имаше с две думи, че е добър момент за покупка, без да изключва още малко надолу, а Иван от кибер хора, който доскоро само за шиткойни говореше се старае да създаде група, която да преследва аудиторията на Пламен като численост. Гледам и някакъв вечерен евент обявил, който после щял да се превърне в парти, което на мен от няколкото минути гледане ми изглежда, че ще е наркоманско такова. Просто от километри ги надушвам тия.

Какво мисли Пламен подробно ще трябва да питаш някой,бкойти гледа платените материали, но според мен нищо фундаментално няма да е променил в мисленето си, просто защото фундамента на Биткойн си е същия.
Предполагам мисли DCA редовно по пътя надолу, който път може и да е кратък, може и малко да се удължи, но все в един момент ще дойде времето на голямото изкачване.
Ванката каза, че отдавна не се старае да хваща циклите и да излиза във фиат с цел да купи на по-евтиното, той си е позициониран отдавна и нито купува, нито продава. Но както казах подценени, без да се изключва шанса да паднем още.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BTC е паднало под средната стойност на това, което има Майкъл Сейлър. Сега вече ще почне да става интересно.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”