Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Имотният пазар

Мнение от zAcK » 12 Яну 2024, 17:08

steeN написа:Напомня на онзи турски проект, който си остана само на етап идея не много далече от там.

Направо си е на 20 метра от този :mhihi: на осрещния тротоар :ok: :mhihi:

TNT написа:
zAcK написа: :shock:
Какви ще са цените, има ли инфо?
Само да не станат две инвеститорски дупки от двете страни на булеварда :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма, вече е на 1-2 етаж някъде :lol: В Пловдив едно подобно остана до 4-ия за 12-13 години :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Яну 2024, 17:11

zAcK написа:
msi200 написа:
ivanski_2 написа:...Има лека чистка от некдаръници и ограничени места за джуниъри- това е всичко, да някоя фирма може да фалира - нормално, нова се отваря - икономика му викат :D...

... има чистка и на хора с големи заплати :)

Кои са тия компании, които съкращават, понеже в някои от големите продължават да търсят, до колкото ми е известно? :dunno:
Дори примерно такива, дето имат проблеми в централите продължават да наемат тук :dunno:

VMWare имат яко чистилище в момента.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Яну 2024, 17:15

vlad0 написа:Така е. Строителството няма как да не думне, парцелите за строене само намаляват и не са безкрайни от гледна точка на места в които някой би отишъл да живее.

гледаш в грешната посока- проблема е, че няма -кой- да живее в новите сгради. в момента има едно купуване/ търсене с цел инвестиция щото хората са малоумни и не знаят къде и как да си паркират парите... в момента в които държавата й дойде нанагорно и вдигне данъците (въпрос на време) тия "инвестиции" ще се превърнат в плаващи котви и тогава ще стане тъжно/ забавно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2024, 17:19

Интересно ми е и кога "затворения ултра комплекс с такса-поддръжка още един апартамент под наем" също ще почне да сгъва. По курортите се вижда как изглеждат подобни.

nxn написа:VMWare имат яко чистилище в момента.
Тях ги купиха. За още една знам, където имаше чистка, ама после почнаха да наемат по един синиър всяка седмица :bchug: За още една знам, където чистилището е за тези в УК, а тук се наемат за по-евтинко.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Яну 2024, 17:58

TNT написа:Интересно ми е и кога "затворения ултра комплекс с такса-поддръжка още един апартамент под наем" също ще почне да сгъва. По курортите се вижда как изглеждат подобни.
nxn написа:VMWare имат яко чистилище в момента.
Тях ги купиха. За още една знам, където имаше чистка, ама после почнаха да наемат по един синиър всяка седмица :bchug: За още една знам, където чистилището е за тези в УК, а тук се наемат за по-евтинко.

VMware са ясни. Нищо странно няма в това Broadcom да махнат паразитите и разни дублиращи се позиции, примерно прокюрмънт :mhihi:
Да не говорим, че във VMware България имаше назначени хора, които буквално бяха там САМО за да взимат много пари :idea: Без преувеличавам!
Не говоря за програмисти и т.н. Във VMware има уникални инженери, ама има и страшни паразити.

За други не съм чувал. Дори Atos, които във Франция яко се насраха, в България наемат.
Дори имаше хора, които си мислеха, че ще успеят да си наберат специалисти лесно от Atos, ама се оказа, че момчетата там не искат да напускат :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bchug:

Много от големите за БГ също търсят хора.

Мисля си, че това е, щото все още сме много по-евтини, особено като се имат предвид данъци, наеми, разходи като цяло, та :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 12 Яну 2024, 18:02

zAcK написа:Какви ще са цените, има ли инфо?
Изображение

По принцип са високи, но не и за нашия форум :mhihi:
Милион за тристаен, 2 милиона за четиристаен. В лева говоря.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Яну 2024, 18:06

Изображение

2 милиона за 4-стаен с тази прекрасна гледка и 24/7 прахоляк от един от най-натоварените булеварди + тананикащ звук от клаксони.

Мила родна картинка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 12 Яну 2024, 18:42

По една Тесла поне има ли включена в цената? Иначе през 40% от времето няма да виждаш плебеите от отсрещните блокове заради смога.... :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 12 Яну 2024, 20:53

Е.Димитров написа:За тея поддръжки, преди това вижте договора, че се оказва поддръжката само за някакво поливане, косене на трева и почистване, а всичко останало се плаща по преценка на фирмата за поддръжка.
Примерно пада някаква мазилка и за това нещо няма гаранция от строителя и от фирмата за поддръжка те задължават да платиш за ремонта на това нещо по техните цени, които нямат нищо общо с пазарните.
Цефне асансьора и те казват цената за ремонта.
Всяка година индексация на цените за поддръжка...абе приказка.

Абсолютно така са нещата. Покриват само основните - сметоизвозване, охрана, поддръжка на двор, снегопочистване. Много ми се струва 1 евро/м2 за въпросните. Като направя една сметка, че за 10 години ще дам над 100к лева само за такса поддръжка, и някакси ме отказва да си купя къщата. А не съм стиснат по принцип. Чудя се на 1 лев/м2 дали бих се съгласил, ама май по-скоро не.

Благодаря за отговорите - стана ми ясно, че явно въпросната такса си е горе-долу стандартна. Ужас.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 12 Яну 2024, 21:02

smamf написа:Благодаря за отговорите - стана ми ясно, че явно въпросната такса си е горе-долу стандартна. Ужас.

Напълно стандартна е, да :bchug:
Да не говорим, че около Камбаните, Геритидж и т.н. са доста по-високи!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Яну 2024, 8:10

Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/

Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 13 Яну 2024, 8:13

vlad0 написа:Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/

Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?

Един мой познат, стар строител, казваше: "Българинът иска да си купи имот на шумно и мръсно". Прав е :)
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 13 Яну 2024, 14:42

msi200 написа:
smamf написа:Има ли колеги, които живеят в къща в затворен комплекс в/около София? Ако да, можете ли да споделите колко плащате като такса поддръжка? Искат ми 1 евро на квадрат месечно за такса поддръжка, и се чудя дали инвеститорите са алчни, или си е в реда на нещата?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

В това Ривър парк до Ринг мола поддръжката на една нищо и никаква редова къщичка е 500лв на месец, а нито имаш двор нито нищо. Не знам, точно колко кв.м. е, ама цената е за общите части, защото на самата къща нищо не и поддържат.

То освен че поддръжката е 500 лева искат и 500к евро за 150 квадрата редова къщичка без двор :kuku: Иначе 1 евро на квадрат е нормално, ако има денонощна охрана.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Яну 2024, 17:59

Българина … също ако може да е уведомен/ чуе все път като съседа му се оригне- най- добре…

Това със желанието да се бута в кутийки с други маймуни… не го разбирам. И като видя некви модерни копторчета на цената на хубава къща и почвам да си задам въпроса аз или те са лудите…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 13 Яну 2024, 19:22

Не всеки човек иска да има за хоби поддръжка на къща. Затова и някои предпочитат апартамент. Къщата + двора ВИНАГИ имат нужда от работа върху тях. Не всеки иска с това да разпуска.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата