Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Имотният пазар
steeN написа:Напомня на онзи турски проект, който си остана само на етап идея не много далече от там.
Направо си е на 20 метра от този

TNT написа:zAcK написа:![]()
Какви ще са цените, има ли инфо?
Само да не станат две инвеститорски дупки от двете страни на булеварда![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Няма, вече е на 1-2 етаж някъдеВ Пловдив едно подобно остана до 4-ия за 12-13 години
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:msi200 написа:ivanski_2 написа:...Има лека чистка от некдаръници и ограничени места за джуниъри- това е всичко, да някоя фирма може да фалира - нормално, нова се отваря - икономика му викат...
... има чистка и на хора с големи заплати
Кои са тия компании, които съкращават, понеже в някои от големите продължават да търсят, до колкото ми е известно?![]()
Дори примерно такива, дето имат проблеми в централите продължават да наемат тук
VMWare имат яко чистилище в момента.
vlad0 написа:Така е. Строителството няма как да не думне, парцелите за строене само намаляват и не са безкрайни от гледна точка на места в които някой би отишъл да живее.
гледаш в грешната посока- проблема е, че няма -кой- да живее в новите сгради. в момента има едно купуване/ търсене с цел инвестиция щото хората са малоумни и не знаят къде и как да си паркират парите... в момента в които държавата й дойде нанагорно и вдигне данъците (въпрос на време) тия "инвестиции" ще се превърнат в плаващи котви и тогава ще стане тъжно/ забавно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Интересно ми е и кога "затворения ултра комплекс с такса-поддръжка още един апартамент под наем" също ще почне да сгъва. По курортите се вижда как изглеждат подобни.
За още една знам, където чистилището е за тези в УК, а тук се наемат за по-евтинко.
Тях ги купиха. За още една знам, където имаше чистка, ама после почнаха да наемат по един синиър всяка седмицаnxn написа:VMWare имат яко чистилище в момента.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:Интересно ми е и кога "затворения ултра комплекс с такса-поддръжка още един апартамент под наем" също ще почне да сгъва. По курортите се вижда как изглеждат подобни.Тях ги купиха. За още една знам, където имаше чистка, ама после почнаха да наемат по един синиър всяка седмицаnxn написа:VMWare имат яко чистилище в момента.За още една знам, където чистилището е за тези в УК, а тук се наемат за по-евтинко.
VMware са ясни. Нищо странно няма в това Broadcom да махнат паразитите и разни дублиращи се позиции, примерно прокюрмънт

Да не говорим, че във VMware България имаше назначени хора, които буквално бяха там САМО за да взимат много пари

Не говоря за програмисти и т.н. Във VMware има уникални инженери, ама има и страшни паразити.
За други не съм чувал. Дори Atos, които във Франция яко се насраха, в България наемат.
Дори имаше хора, които си мислеха, че ще успеят да си наберат специалисти лесно от Atos, ама се оказа, че момчетата там не искат да напускат

Много от големите за БГ също търсят хора.
Мисля си, че това е, щото все още сме много по-евтини, особено като се имат предвид данъци, наеми, разходи като цяло, та

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
zAcK написа:Какви ще са цените, има ли инфо?
По принцип са високи, но не и за нашия форум

Милион за тристаен, 2 милиона за четиристаен. В лева говоря.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-

2 милиона за 4-стаен с тази прекрасна гледка и 24/7 прахоляк от един от най-натоварените булеварди + тананикащ звук от клаксони.
Мила родна картинка.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
По една Тесла поне има ли включена в цената? Иначе през 40% от времето няма да виждаш плебеите от отсрещните блокове заради смога.... 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Е.Димитров написа:За тея поддръжки, преди това вижте договора, че се оказва поддръжката само за някакво поливане, косене на трева и почистване, а всичко останало се плаща по преценка на фирмата за поддръжка.
Примерно пада някаква мазилка и за това нещо няма гаранция от строителя и от фирмата за поддръжка те задължават да платиш за ремонта на това нещо по техните цени, които нямат нищо общо с пазарните.
Цефне асансьора и те казват цената за ремонта.
Всяка година индексация на цените за поддръжка...абе приказка.
Абсолютно така са нещата. Покриват само основните - сметоизвозване, охрана, поддръжка на двор, снегопочистване. Много ми се струва 1 евро/м2 за въпросните. Като направя една сметка, че за 10 години ще дам над 100к лева само за такса поддръжка, и някакси ме отказва да си купя къщата. А не съм стиснат по принцип. Чудя се на 1 лев/м2 дали бих се съгласил, ама май по-скоро не.
Благодаря за отговорите - стана ми ясно, че явно въпросната такса си е горе-долу стандартна. Ужас.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
smamf написа:Благодаря за отговорите - стана ми ясно, че явно въпросната такса си е горе-долу стандартна. Ужас.
Напълно стандартна е, да

Да не говорим, че около Камбаните, Геритидж и т.н. са доста по-високи!

Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/
Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?
Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
vlad0 написа:Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/
Един мой познат, стар строител, казваше: "Българинът иска да си купи имот на шумно и мръсно". Прав е

I love the sound of V8 in the morning...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
msi200 написа:smamf написа:Има ли колеги, които живеят в къща в затворен комплекс в/около София? Ако да, можете ли да споделите колко плащате като такса поддръжка? Искат ми 1 евро на квадрат месечно за такса поддръжка, и се чудя дали инвеститорите са алчни, или си е в реда на нещата?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
В това Ривър парк до Ринг мола поддръжката на една нищо и никаква редова къщичка е 500лв на месец, а нито имаш двор нито нищо. Не знам, точно колко кв.м. е, ама цената е за общите части, защото на самата къща нищо не и поддържат.
То освен че поддръжката е 500 лева искат и 500к евро за 150 квадрата редова къщичка без двор

Българина … също ако може да е уведомен/ чуе все път като съседа му се оригне- най- добре…
Това със желанието да се бута в кутийки с други маймуни… не го разбирам. И като видя некви модерни копторчета на цената на хубава къща и почвам да си задам въпроса аз или те са лудите…
Това със желанието да се бута в кутийки с други маймуни… не го разбирам. И като видя некви модерни копторчета на цената на хубава къща и почвам да си задам въпроса аз или те са лудите…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Не всеки човек иска да има за хоби поддръжка на къща. Затова и някои предпочитат апартамент. Къщата + двора ВИНАГИ имат нужда от работа върху тях. Не всеки иска с това да разпуска.