Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: Политическа.
Че с преправения газов пистолет все едно не може да направи същото, при това без следи!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
hell's angel написа:To пистолета, дето е в чантата на жена ти, би трябвало да спре кокошкарите който и сега нямат скрупули да го направят. Другите, предполагам нямат проблем с намирането на оръжие.

много иновативна идея - да екипираме жените с патлаци за да пуцат по улиците по мангалите и дрогите
пп. чувал съм, че пистолет се вади ако се стреля ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ти са на дивия запад го обърна. При положение, че е разрешено да има, желаещите за чантата ще намалеят поне на половина.
А ако ти се наложи да вадиш и нямаш -к'во пра'им
А ако ти се наложи да вадиш и нямаш -к'во пра'им

Последна промяна hell's angel на 20 Авг 2014, 17:49, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И както стават мелета през вечер по кръчми/барове, вече ще стават престрелки
, защото всяка втора батка ще има пистолет в себе си
Това с преправените газови не минава много, защото хванат ли те с такъв в момента, ще ти скъсат халката направо 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
До месец предполагам, няма да останат желаещи за престрелки по кръчмите, а и за мелета също 

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Политическа.
.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 18:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ние си говорехме за притежание на оръжие, с което да отстреляш някой, ако ти влезе в къщата... Вие го обърнахте на палаци в чантите на жените и в раниците на първокласниците...
Притежание на оръжие и носене на оръжие са две съвсем различни неща

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
doomy525 написа:edit : и никой от нас също не е тръгвал да скача..ситуацията беше по-скоро комична и смешна, а оня с целия си /или може би без/ акъл, вади нож на 25-27 годишни и х2 по-тежки от него..Да не говорим, че двама от компанията са емемей файтъри ... Нито някой от нас се уплаши от тоя нож, нито нищо...
Ти си в няккаъв много тежък филм, в който и Багат беше, ама него го изкараха. Дано вие поне излезете от него по друг начин.
TNT написа: Имам познат, който продава газово/въздушно оръжие и 90% (буквално) от клиентите са от ромски произход.
Българите си купуват телефони, циганите - оръжие, нормално. Нали белите цивилизовани хора са демократи, космополити, толерасти и никой никога не ги закача

drago_pavlov написа:Ние си говорехме за притежание на оръжие, с което да отстреляш някой, ако ти влезе в къщата... Вие го обърнахте на палаци в чантите на жените и в раниците на първокласниците...
А пък и за притежание, и за носене има лицензионен режим някакъв, курсове за грамотност и въобще може да се направи както си трябва ... ама нищо, важно е хората да не се плашат от ножове и да си купуват маратонки и телевизори

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ей коляча си и коляч
е кво викаш да не си купувам телевизор и маратонки ами нож или патлак
и като се скарам с маминия шмъркач на съседа кой как е паркирал
да се изколим и изпозастреляме ... щото нали иначе за кво ти е тоя нож/патлак ...
Не знам, кой в кви филми е ама оръжието е решение на много малко проблеми ако изобщо е решение ...
темата май не беше за самоотбрана ама явно изчерпахме политическата

да се изколим и изпозастреляме ... щото нали иначе за кво ти е тоя нож/патлак ...
Не знам, кой в кви филми е ама оръжието е решение на много малко проблеми ако изобщо е решение ...
темата май не беше за самоотбрана ама явно изчерпахме политическата

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:ама оръжието е решение на много малко проблеми ако изобщо е решение ...
Давам ти пример: Преди 10-15 години имахме вила в една от вилните зони на Плевен. Имахме един комшия, военен на около 70 години. Влезли някакви мангали да го обират, той се събудил и се развикал, а ония решили да го трепат с брадви, ама човека ги гръмнал и двамата - единият в последствие умира. После тоя човек го мъкнаха по съдилища и арести не знам колко години, така и не разбрах какво се случи с него...
Кажи ми сега, ако тоя не беше военен и нямаше пистолет какво щеше да стане? Точно така, шяха да го убият мангалите, както много други по селата и вилните зони.
За такива случаи имах предвид аз, не за кой къде е паркирал и кой кога е наплюл, напсувал и т.н.
В момента човек има няколко избора при такава ситуация:
- Примирява се, че един ден може да не се събуди.
– Решава дали да не се събуди или да се събужда в килия.
- Чака "родната полиция" да го "пази", което е равносилно на първия вариант...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Съгласен съм с всичко дето си написал ...
И за съжаление към момента у нас положението е всеки се оправя сам
Просто проблема е друг - в мангалите и маргиналите дето колят за 2 тенджери и един тиган
А вместо да се въоръжаваме трябва да се решат поне частично изначалните проблеми и
битовата престъпност да се намали, щото точно тя е най- големия бич за обикновенния човек
Не че вярвам, че някога ще стане тва у нас
У нас винаги така решаваме проблема от зад напред:
- купуват се книжки - камери в колите
- ГТП не съществува в истинския смисъл - камери
- не се плащат МПС данъци - стикери на беляшките
вместо да "качиш на въжето" 2-3-5 от тия дето бъркат лайната ...
И за съжаление към момента у нас положението е всеки се оправя сам
Просто проблема е друг - в мангалите и маргиналите дето колят за 2 тенджери и един тиган
А вместо да се въоръжаваме трябва да се решат поне частично изначалните проблеми и
битовата престъпност да се намали, щото точно тя е най- големия бич за обикновенния човек
Не че вярвам, че някога ще стане тва у нас

У нас винаги така решаваме проблема от зад напред:
- купуват се книжки - камери в колите

- ГТП не съществува в истинския смисъл - камери

- не се плащат МПС данъци - стикери на беляшките

вместо да "качиш на въжето" 2-3-5 от тия дето бъркат лайната ...

...
_galio_ благодаря за съвета, ще пробваме
явно го намираш за нормално да си ходиш с ножка по улиците и да правиш проблеми на хората, щото си излезнал с две пикли 
интересно квалифицираш хората тъй като специално аз, който "съм в тежък филм"
, си бях в магазина и изобщо нямах допир със ситуациата
а след виковете излезнах да вида какво аджеба става..както и да е - ще пробвам 
edit : точно за ситуация, която drago e описал съм за и аз. Ако се разреши да имаш/притежаваш у вас /само и единствено там, без да се разкарваш по улиците с него/ оръжие и този, който си помисли, че може да влезе у вас да разгледа и да си набере някои нещица и се сети, че вече е легално да имаш у вас оръжие и да го използваш при самозащита..тогава може и да има намаляване на престъпността

интересно квалифицираш хората тъй като специално аз, който "съм в тежък филм"

edit : точно за ситуация, която drago e описал съм за и аз. Ако се разреши да имаш/притежаваш у вас /само и единствено там, без да се разкарваш по улиците с него/ оръжие и този, който си помисли, че може да влезе у вас да разгледа и да си набере някои нещица и се сети, че вече е легално да имаш у вас оръжие и да го използваш при самозащита..тогава може и да има намаляване на престъпността
Последна промяна doomy525 на 21 Авг 2014, 10:56, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
K_Ilkov написа:ей коляча си и коляч![]()
Не се имам за "коляч".
Не, иронизирам приоритетите. Същото, което правиш и ти

Нищо подобно за съседа не съм казвал.
Оръжието в ръцете на образован и законопослушен гражданин е решение на проблема с личната сигурност.
drago_pavlov написа: Кажи ми сега, ако тоя не беше военен и нямаше пистолет какво щеше да стане?
Виждаш, че хората предпочитат да мрънкат и да са "цивилизовани"

doomy525 написа:_galio_ благодаря за съвета, ще пробвамеявно го намираш за нормално да си ходиш с ножка по улиците и да правиш проблеми на хората, щото си излезнал с две пикли
интересно квалифицираш хората тъй като специално аз, който "съм в тежък филм", си бях в магазина и изобщо нямах допир със ситуациата
а след виковете излезнах да вида какво аджеба става..както и да е - ще пробвам
Не знам на какво викаш "ножка". Със сгъваем нож ходя от 10-ина години, никога не съм заплашвал никого, но го ползвам почти взеки ден за офис и кухненски нужди. Тоя, дето има манталитет да прави проблеми, дали ще е с нож или без нож, не се променя много ситуацията.
Коментарът ти за ММА-файтърите и нестряскането от ножа показва рязка неграмотност по темата за насилието изобщо. Не познаваш ножа никак, не познаваш конфликтите, а има много видео в тубата и може да погледнеш.
Пропускаш темата за Багата - ММА-шампион, след скандал в клуб отнесе острие, но за щастие оцеля.
Генезисът на проблемите и развитието на ситуациите навън нямат нищо общо със спортната зала. Последствията -също.
И действително не е темата самозащита и ножове.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
_galio_ на едно мнение сме ама говорим по различни начини
много добре знам на какво е способен ножа още повече в ръце, които знаят как да го използват. Друг е проблема - липсва уважение към по възрастните и пишлемето (в случая) си мисли, че като има оръжие е Бог и тръгва да скача, а ситуациата изобщо не беше някаква фрапантна или супер скандална, че чак и нож да вади. Затова казах, че никой не се уплаши.. 
Я си представи ако беше разрешено използването и носенето на пистолет за самозащита /както някой по-горе написаха, ако се случи/ ? Щеше да ни гръмне и да си се прибере най-нормално? И за кво? Сам е предизвикал скандала, вади и ни гърми..ми за мен не е нормално това.

Я си представи ако беше разрешено използването и носенето на пистолет за самозащита /както някой по-горе написаха, ако се случи/ ? Щеше да ни гръмне и да си се прибере най-нормално? И за кво? Сам е предизвикал скандала, вади и ни гърми..ми за мен не е нормално това.
enjoy life and drink cold beer

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 18:32, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes