Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Имотният пазар
Там цените са други, на западняка в масовия случай не му стига 1 живот да изплати ипотеката на колибата. Тука не мисля, че важи чак толкова.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Ако си самодостатъчен безделник като този, ок. Аз не виждам как ще помъкнеш семейството си там където са парите. И не е важно къде са парите, а къде ти е животът, приятелите, близките.
П.п той визира повече дом, не къща специално. Но по принцип аз повече от една къща с двор не бих притежавал, няма как да се поддържа. Т.е. ако имаш вила/село някъде, по добре да не си взимаш къща, освен ако не мислиш да продадеш другата. Просто много хамалогия по поддръжка.
П.п той визира повече дом, не къща специално. Но по принцип аз повече от една къща с двор не бих притежавал, няма как да се поддържа. Т.е. ако имаш вила/село някъде, по добре да не си взимаш къща, освен ако не мислиш да продадеш другата. Просто много хамалогия по поддръжка.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Kurtov написа:Какво мислите за това ?
https://www.youtube.com/shorts/WSDeVACtkDY
Наистина ли закупуването на къща в днешно време е глупава идея ?
Той не визира конкретно къща, ами имот като цяло. Просто в БГ сме една от малкото държави в западния свят където някой изобщо си купува апартамент. И да, ако си на 20-30 е прав, ама ако си на 40 с две деца малко трудно ще се местиш когато ти скимне. И все пак съм съгласен, в много случай по-адекватния избор е да се наема, особено предвид че при нас излиза и доста по-евтино.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Наеми си хубава къща да видим. Наема почва от 3.5к/ месец 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ако се гледа "по книга" цената на имота = 100 наема, апартаментите определено са по-надценени от къщите. Обзаведена къща под наем е луди пари.

Това за къщата и аз хем искам да взема вила някъде, хем знам, че е по-евтино като искам да ходя някъде да наема за 2-3 дни и толкова, не да съм задължен само на едно място да съм и да поддържам постоянно...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
DigitalExile написа:Наеми си хубава къща да видим. Наема почва от 3.5к/ месец
Къде това ? Ако говориш за луксозни къщи в Бояна, то тия да си ги купиш струват по над милион евро, така че по-вероятно да си я наема, да

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Представям си, ако един ден има път и канал до тези къщи, ще станат х2!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Jorixa написа:DigitalExile написа:Наеми си хубава къща да видим. Наема почва от 3.5к/ месец
Къде това ? Ако говориш за луксозни къщи в Бояна, то тия да си ги купиш струват по над милион евро, така че по-вероятно да си я наема, да
Абсолютно е безмислено да купуваш къща, т.е да изтупаш 1 мил. независимо дали евро или лева.
Варианта е само строеж вече и то ако имаш земя (около София), щото ако нямаш варианта ти е по далече от София, защото тука вече земя няма (въобще не става за строеж) или е на толкова безбожна цена,че по добре изобщо да не се захващаш.
А стига така писа де...как да си продаваме ние нивите на "столичани" после след такива приказки.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
slatanic написа:А стига така писа де...как да си продаваме ние нивите на "столичани" после след такива приказки.![]()
Е как.. много лесно, просто за много пари

Ако някой още си търси имот или няма достатъчно - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 2544414593
Ценатa е намалена и се предполага интереса да е огромен
Ценатa е намалена и се предполага интереса да е огромен

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Т'ва е шега нали 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Може само ако си носиш смесител в задния джоб.