Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2022, 11:50

В този цикъл, в миналия...тоест под този цикъл визираш следващия 2024-та, а под миналия имаш предвид сегашния, който според теб е изтекъл или? Просто питам да знам настроенията какви са в момента за тая година.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Апр 2022, 12:22

Тука не говоря за точни дати или години. Миналия цикъл беше от 6-70к. По-миналия не помня на колко почна някъде около 1-17к. Може да видиш и по-предишните в нета. В момента чакам да падне и заредя за следващия който го чакам да е нещо от сорта 25к-250к. И така докато е жив.

Разбирам колегите дето купуват сега и те ще направят пари при следващия цикъл, ама аз искам да взема максимума.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2022, 16:18

Тоест ти казваш, че този цикъл, който беше до около 68800 е приключил. Това те питах. И чакаш следващ. Разбрах. Тая година значи не чакаш нов връх, от тука нататък го виждаш спад и вървене настрани до около началото на 2024-та когато наближава халвинга.
Някак на мен не ми се връзва този удължен цикъл да приключи така с едното нищо, но ще видим. Според мен до октомври ако нищо не се случи, тогава вече ще чакам спада. Но при тази адопция и развитие да нямаме нищо освен спад толкова време след толкова малък връх, за мен граничи с фантастиката. Голяма рецесия би спомогнала да се развие този твой сценарий, но честно казано не вярвам да се случи така. По-скоро сега пазара ще изненада много хора и ще видим нов връх, които ще е или малко под 90, или доста над 100. Това средното 100 няма да се случи защото всеки него ще чака.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Апр 2022, 17:27

A пък според мен да се чакат N-годишни цикли като отминалите е грешка, просто защото има голям шанс да ги няма :mhihi: За дългосрочно инвестиране смятам, че моментът е сега под формата на DCA.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Апр 2022, 18:00

хахаах ще умря от смях бе хора.
Само преди 6 месеца се пяха едни неща, за небета, чудеса и 6 цифрени цени и нищо не се случи.
Обаче сега се хвърля боб и се предрича какво ще стане 2024!! Често вярвате ли си, надъхвате ли се, какво ви става не знам.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Апр 2022, 18:32

Пич, аз нещо не успявам да ти хвана тезата и какво точно търсиш в темата. Отдавна се каня да те питам ама все си мислех, че ще се спреш по някое време. Може ли да ми отговориш на въпроса имаш ли някакво крипто и какво е то? Понеже си лалаш едно и също във всяко мнение, не прочетох нито веднъж нещо адекватно от теб за цени, за пазар, за новини или какво и да е, та започнах да се натоварвам лекичко и ми е интересно да разбера дали си озлобен no coiner или само така си тролваш. За момента клоня към първото.
Последна промяна In_Memoriam на 12 Апр 2022, 18:50, променена общо 1 път
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2022, 18:42

Вярваме, то без вяра не знам кой се хваща. Надъхване не, понеже моето мнение е, че трябва без емоции да се действа в тая материя. Можеше малко по-рано да установя последното, но сега като се замисля, едва ли е имало как без да го видя отвътре. Обаче вярвам, че Биткойн има два пътя - да умре нацяло или да мине милион и то с много. Първото с всеки изминал ден ми изглежда все по-трудно да се случи и в такъв случай залагам на второто. Кога ще стане не знам, но си мисля, че в един момент за много хора ще е късно да се включат с цел да хванат големия скок. Затова съм се метнал, надявам се на корекция за да се метна още повече и толкова. Тоест заставам зад убежденията си с пари. Аз ли ще се смея или ти след време ще разберем в някакъв момент. :yes:

Ин мемориъм, може и да няма цикли, но реално големи спадове без върхове няма как да има. Затова мисля, че все пак ще видим поне още един връх и голяма корекция. Минимум 2024-та знаеш, че няма как да върви настрани, колкото и на някои да им се струва странно как вярваш в това, тоест ще имаме изкачване. А тези цифри от 20-25к без нов връх не мисля, че ще ги видим. Всъщност аз не мисля, че и след нов връх ще ги видим. 30к е някакъв абсолютен минимум според мен, но ако падне по-надолу...купуваме повече. :ok:

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Апр 2022, 18:52

Да, върхове и дъна със сигурност, но на доста по-кратки интервали от порядъка на няколко месеца до година-две и не с такава амплитуда както преди години. Пак само предположения естествено.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2022, 20:35

Ахахахахх, слушам новините по БТВ сега и чувам новина за крипто и омг, най-използваните криптовалути у нас били Биткойн, Етериум и забележете, Лайткойн и Рипъл. :ahah: Създали бизнес сайт, голям кеф да четеш, 26 портфейла в бг ги следяли, с един ще се занимава прокуратурата:
https://businessnovinite.bg/bg-biznes/b ... arija.html
И пак данъци са им в главите, нямало задължение да казваш колко и какво крипто имаш в портфейли, ама им се иска. Иска им се всичко да знаят, всичко да ти контролират и да те смучат. Един голям среден пръст ще получите като данъци. Ето затова ще успее Биткойн. Не знам за другите, но с Биткойн получаваме свобода и независимост. Дори да не успее както на много хора им се иска, на мен лично Биткойн ми промени мирогледа за доста неща, които съм пропускал и това никак не е малко. Данъци ли ще ви дават, един среден отзад. Още някоя държава като въведе нулеви данъци за крипто и се ще се чудите как и вие да го направите. Бахти закостенялото мислене и стремеж да ти свалят и кожата от гърба! :ranting: Ходъл и си чакайте данъците бирници мръсни. Не милион, 10 милиона ще стане заради безграничното желание на управниците да ни вземат и това, което не могат. И колкото повече не могат, толкова по-безценен ще става. Ама не бил станал 100к този ноември, хахахах, колко смешно ми звучи това като чета ей такива новини. Ако ще и 20к да става, това е нещо безценно, не знам как не го разбирате.
А БТВ с тоя умрял Лайткойн направо показаха колко да далеч от истината. С умрелия Рипъл почти толкова далеч.

Между другото Нео, докато нашата умряла държава се сети да въведе нулеви данък за крипто, Биткойн ще е станал толкова безценен, че почти никой няма да иска да ги разменя за фиат. То и сега има хора, които отказват да си го дават за тоалетна хартия за да не подпомагат и реанимират тия шиткойни наречени долар и евро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Апр 2022, 20:46

In_Memoriam написа:Пич, аз нещо не успявам да ти хвана тезата и какво точно търсиш в темата. Отдавна се каня да те питам ама все си мислех, че ще се спреш по някое време. Може ли да ми отговориш на въпроса имаш ли някакво крипто и какво е то? Понеже си лалаш едно и също във всяко мнение, не прочетох нито веднъж нещо адекватно от теб за цени, за пазар, за новини или какво и да е, та започнах да се натоварвам лекичко и ми е интересно да разбера дали си озлобен no coiner или само така си тролваш. За момента клоня към първото.

Имам биткойн, етер и малко други боклуци.
Останало няма да го обяснявам и коментирам, само си се смея как си вярвате, дори не за 2-3 месеца напред, ами за 2 години предсказвате какво ще стане. Няма лошо, вярвайте си.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Апр 2022, 21:12

Еми за мен е логично като си купувал/инвестирал да си вярваш. Въпросът е ти в какво вярваш, та си купил? Затова казвам, че не ти разбирам тезата и псалмите. За момента показваш само тролене и никакво лично мнение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Апр 2022, 14:56

In_Memoriam написа:Еми за мен е логично като си купувал/инвестирал да си вярваш. Въпросът е ти в какво вярваш, та си купил? Затова казвам, че не ти разбирам тезата и псалмите. За момента показваш само тролене и никакво лично мнение.

Аз тия дни си написах за 20 мин едно тулче, дето ми вади всички мнения на даден потребител в дадена тема. И като се появи някой с тролски въпрос си го пускам и като видя как всички включвания са му от типа "аре бе инвеститори цената е х% надолу, къде ви е ламбото" и просто игнорирам, то е безсмислено :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Апр 2022, 15:48

Мани, днеска на работа едни и същи ме бъзикат, че падал... ама откакто ме бъзикат, на тая цена е х2 :mhihi: , а етъра х3-х4 :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Апр 2022, 6:50

TNT написа:Мани, днеска на работа едни и същи ме бъзикат, че падал... ама откакто ме бъзикат, на тая цена е х2 :mhihi: , а етъра х3-х4 :mhihi:

Аз пък съм никъде - ни долу, ни горе. :mhihi: Но "странното" е, че по-спокоен не съм бил. :mhihi:
Но леко греши Буби според мен да игнорира подобни мнения. Когато някой те базика за цената осъзнаваш каква критика е това и по-точно каква не е. Притеснителното щеше да е ако те базикат с нещо фундаментално, което се е случило. Сега знам, че ако нещо такова се случи в крипто света ще научиш вероятно по-рано от някой базикащ те, но да кажем, че има 1% вероятност да не е така, а пък ако те базикат без аргументи за каквито говоря, това просто ти дава още увереност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 14 Апр 2022, 8:11

Струва ми се, че искаш да се хванеш от всяка незначителна клонка и да се самоувериш колко ''рано'' сме още... пък според мен хич не сме рано, и не говоря ''рано'' за х20-50 профити. 13 години са си 13 години.

Даже и Баба ми знае за Биткойн, макар и да няма, както и бабите из квартала са чували по телевизията, макар и само да са чували.
Техните деца, днешните 40-50 годишни пък са чували, че някой е изкарал много пари от това и някакъв малък процент са се поинтересували да влезат с нещо.
Техните деца, днешните 20-30 годишни имам чувството, че всеки трети е вътре.
Някъде четох статистика, че около 50% от крипто инвестърите са си топнали пръстчетата на краката в крипто за пръв път през 2021-ва.

Тия дето те бъзикат за цената колко годишни са? 'щото ако са от втората група, 40-50, то те не трябва да са ти критерии. За едни 95% от тях тая работа с криптото е сбогом поначало. Много, много малко хора на тая възраст са отворени към нови технологични неща. Повечето все още искат 'око да види, ръка да пипне', без значение дали говорим за крипто или маратонки от фешъндейс и не ги обвинявам, просто годините така правят с хората... Дядо ми, Бог да го прости, си караше бизнеса до последните си дни и беше много прозорлив и интелигентен човек. С такова недоверие гледаше на дебитните карти, че беше чак странно... но няма как да го осъдиш след 60-70 години работа само с кеш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата