Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Bogat-Beden » 15 Фев 2022, 0:02

bum_bum написа:Аз гоня 50-така, плющя по 3000ккал на ден и съм 80 кила.

а колко гориш, не казваш :lol:
Възрастта си казва думата определено, но да, не е оправдание пък от друга страна..

Инак един + за боровинките, страхотен плод, бедни на фруктоза, богати на хубави съставки :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Фев 2022, 6:44

ivanski_2 написа:Какво мислите за ферма ярлово за млечни продукти и месарницата Бозмов за месо?
На вкус ми допадат нещата, но колко са истински .... :dunno:

Влизал съм в магазина на Бозмов в Русе, където му е цеха, чел съм съдържанието и да ти кажа много Е-та, сол, че и натриев глутамат имаше.
По мое мнение, видиш ли голям производител бягай! Няма как да бълват количество без да ползват индустриални химии и подобрители за храна. Отделно самото месо не е ясно от къде го взимат.
Иначе много обичам луканка и филета но гледам да не ям.
Хляба ме издува много, и се ограничавам.
Усещам се по друг начин когато не ям месо, хляб, кашкавал, ядки и бира. По добре ми е с постни ястия, зеле, хумус, кисело мляко, банани, ябълки...
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 15 Фев 2022, 10:18

Ей тАва не е никак лошо, ако искате по-“low” carb по-малко хлебец :mrgreen:
Аз обичам да ям по 4-5 яйца на очи с около 50-60гр оризовки и банан около 200гр, преди тренировка ме зарежда много добре :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Фев 2022, 10:30

Омлет по японски е любимото за яйца . На очи не съм правил от години щото са ми прекалено мазни . Но на омлет не мога повече от 4 , даже 3 яйца са ми много . С 4 става една тава омлет със 5 трябва 2 дена да ги ям . Ключът е в разнообразието и количеството на приеманата храна . Няма проблем да се яде хляб но малко , ако човек няма нужда от хляб още по добре . Но въглехидратите се мелят бавно и засищат докато месото яйцата и млякото минават бързо през стомаха и пак ти се яде след 2 часа . Затова ако изобщо не приемате въглехидрати трябва да горите и по малко калории което пък е в противовес със активния живот и физическите натоварвания.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Фев 2022, 11:48

Jordana написа:Но въглехидратите се мелят бавно и засищат докато месото яйцата и млякото минават бързо през стомаха и пак ти се яде след 2 часа .

Евала, корифей :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Дано те освидетелстват и приберат някъде преди да те дават по новините :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Фев 2022, 11:49

Що бе, може да има предвид яйца със салмонела :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2022, 12:12

drago_pavlov написа:
Jordana написа:Но въглехидратите се мелят бавно и засищат докато месото яйцата и млякото минават бързо през стомаха и пак ти се яде след 2 часа .

Евала, корифей :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Дано те освидетелстват и приберат някъде преди да те дават по новините :mhihi:

Ако искаш да направим един експеримент за да докажеш че си прав . Ще ти осигуря кебачета и яйца на очи да си намухаш и след 4 часа ше ти направя клизма да видим колко си смелил . Ако все още има парчета кебапчета ще призная че си прав , корифей, гуру и там каквото си пожелаеш :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Фев 2022, 19:00

Точно обратното е... Мазнините и протеините остават най-дълго. Прочети малко по-сериозно де, това са основни положения в храносмилането. Не очаквах да се изложиш така.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2022, 20:07

Въглехидрата е предпочитан енергиен източник от организма и при разграждането си оказва влияние на хормона на ситоста лептин . Това е дълго и нямам намерение да си губя времето . Затова въглехидратите предизвикват чувство на ситост . 100гр свински печен врат има 256 калории същите калории като 100гр бял хляб 276 . Затова с тройка кебапчета х70 грама ще си останеш гладен целия ден . Едно че обема на храната е малък второ че не може да получиш необходимите хормони за подтискане на глада и чувството на ситост .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2022, 20:57

Язък. Преди да измислят ляба се гладни са ходели хората :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2022, 21:10

Има нещо такова . 10 000 години ни делят от култивирането на зърнените култури време достатъчно да се промени храносмилането на човека и храната му . Дори в усвояването на млякото което както знаем е до време има мутации които са доста разпространени в европа .
Въглехидрата е евтин лесен и достъпен източник на калории за което тялото ни е мечтало от хилядолетия . Нищо чак толкова възвишено няма в хомеостазата на човешкия организъм . Преживя охотно всичко което му доставя лесни калории , това е заложено в нас от 200 000 години и повече . Това че хората в Европа имат калорична храна в изоблие е просто нижощно време през последните 50 години на фона на това което е било.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2022, 21:31

Аз хляб не помня да съм ял може би последните 20-25 години. Ма изобщо. Явно съм обърнал еволюцията. И гладен не съм. Напоследък ям по веднъж на ден. Ама по 3к калории :mhihi: Па кой какво преживя си е негова работа. Здравословното хранене има повече тълкувания и от библията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Фев 2022, 21:49

Jordana написа:Въглехидрата е предпочитан енергиен източник от организма.

Ето, че сам си си отговорил защо въглехидратите са разграждат първи. :D
Сега прочети и за инсулиновия ефект на този хляб, който все даваш за пример и пак помисли колко засища.

Jordana написа:Затова с тройка кебапчета х70 грама ще си останеш гладен целия ден . Едно че обема на храната е малък второ че не може да получиш необходимите хормони за подтискане на глада и чувството на ситост .

Явно тия кебапчета, които ядеш нямат много месо :lol: .
Ако трябва да си говорим за "мене" и "тебе" - аз хляб и зърнени продукти не ям. Гладен не съм със сигурност. Такива килограми с каквито ти работиш вероятно не мога да вдигам, обаче плувам всеки ден и тичам 3-5км на пресечен терен.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Фев 2022, 22:20

Jordana написа:Това е дълго и нямам намерение да си губя времето .

Ако трима човека ми намекнат, че пиша глупости ще се замисля..... :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Фев 2022, 22:56

Какво е 3к калории, че толкова ги хвалите, че хал хабер си нямам?

Аз съм си 1.80 и 80кг...още от преди казармата, та ми стана интересно. Явно пазя неква диета, без да знам :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата