Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от alekangg » 22 Мар 2016, 17:59

Е.Димитров написа::OT:
Малко като теория на конспирацията, ама знаете ли защо в България е най-добрият интернет като скорост и достъпност?!
-Защото и ако нета ни беше , както всичко останало, щяхме всички да сме се изнесли, некой още седиме само заради нета :mhihi:

Защото е така
Изображение
ако има един закопан кабел и всеки оператор е длъжен да използва само него, нямаше да има такава скорост.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Мар 2016, 18:12

https://www.youtube.com/watch?v=FV66F0hhi-k&feature=youtu.be
Видеото има и субтитри, показва как е в квартал, където не трябва да се ходи в една от мечтаните скандинавски страни, където всичко било супер според някои хора.
Няма държава, където да няма такива квартали, било то скандинавските страни, Англия или Франция.

Абсолютно същото е в циганските махали в България да не би да влизате нощем там???
Разликата е, че в циганските квартали у нас, няма път, канал и т.н., а в чужбина са нормални квартали.

Иначе всеки знае всичко, живял е в поне 5 различни държави по 1-2 години във всяка, има поглед над поне цяла Европа и казва къде как е .

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Мар 2016, 18:34

мхм,друго си пък даже и без да си стъпвал ,само с нашумели клипчета да просветляваш народа :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Мар 2016, 19:22

Така де, за това казах, че повечето тук не само са ходили, ами са живели поне в 5-6 държави и за това имат такъв обширен поглед на всичко страни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Мар 2016, 22:12

е тва клипче какво общо има с въпроса на колегата?
както ти сам написа, такива квартали има на много места по света.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Мар 2016, 22:48

Да, клипчето е за да се поясни, че няма 2-3-4 страни, където според някои хора, едва ли не са само местните и нямало мангали или чаршафи.
На места има повече, на места по-малко, но както казах, има ги навсякъде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2016, 23:03

alekangg написа: квартал, където не трябва да се ходи в една от мечтаните скандинавски страни,

alekangg написа: циганските махали в България .

На мен друго нещо ми направи впечатление. Това ли е циганската махала на скандинавските страни? Защо изобщо има плочки? Защо са перфектно наредени липсващи? Защо след като тия скотове висят там по 24 часа на ден е чисто и подредено? Защо спирката в началото не е потрошена и надраскана цялата?

Въобще да обощим- защо циганската им махала изглежда в пъти по-добре от центъра на столицата ни и от най-гъзарските ни квартали?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Мар 2016, 23:07

Също го казах, в чужбината и да има гета, то те си имат улици, канал, вода и т.н., както е в нормалните квартали.

У нас не се мете по половината нормални улици, та какво остава в циганските махали. А те и метачите като знаем кои са, съвсем замирисва..

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 23 Мар 2016, 0:32

в Норвегия гета още не съм виждал.Иначе лично аз съм си прибирал работещ Денон ресивър от боклуците в един от бедните квартали на Осло :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Мар 2016, 10:23

magareto_yori написа:в Норвегия гета още не съм виждал.

Аааа не е вярно, ти не ги виждаш :mhihi: По някое време ще се включат съответните капацитети да ти обяснят, че нищо не разбираш, въпреки, че живееш там и въпреки, че въпросните капацитети не живеят там, но много му разбират и тяхната дума е закон, неоспорим нали :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 23 Мар 2016, 14:16

Искам да вметна за една малка островна държава в която съм влюбен и е перфектна за тези , които не държат на толкова високия стандарт като в скандинавските страни . Това е Малта . В момента в Малта има голямо търсене на високо квалифицирани кадри , понеже местни такива липсват . Също така има и постоянно търсене на не толкова високо квалифицирани работници . Ще загатна за някой от плюсовете на острова , а при интерес мога да пиша и още :

- 9 месеца сезон с температури от 20 до 40 градуса
- няма зима , няма студ , а си заобиколен от море и палми
- нулева престъпност ( в крими новините липсват събития с месеци )
- не се продават огнестрелни оръжия , дори ги няма и сергиите за ножове като в България
- цените са като в България ( някой неща са малко по евтини , някой малко по скъпи )
- хората са много дружелюбни и отворени към чужденци
- лесно можеш да отвориш собствен бизнес , без спънки от държавата и нужда от подкупи
- можеш да си наемеш малък магазин на добро място за около 5-600 евро или пък оборудван ресторант за около 1500 евро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Мар 2016, 14:48

AngelG написа:...

Бил ли си там? Колко време си живял? На мен само лоши неща са ми казвали за там и ти си единствения с положително мнение за Малта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 23 Мар 2016, 14:53

малта добре,а връзки дай
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 23 Мар 2016, 14:54

madafaka_donkele написа:
AngelG написа:...

Бил ли си там? Колко време си живял? На мен само лоши неща са ми казвали за там и ти си единствения с положително мнение за Малта.

Бил съм , живял съм и продължавам да ходя . Перфектно място не съществува . Аз изтъкнах някои от хубавите неща на острова .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Мар 2016, 15:01

От там не беше ли великия рапър Гошо от почивка :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кози барабонки, скъпи маратонки :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата