С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от zazomazo » 27 Мар 2011, 20:57

///peter написа:
zazomazo написа:
Feanor написа:... Що ли си губя времето изобщо...

правилно!

това не се учи в техническия, следователно никъде не се учи, следователно не е възможно да е вярно.... :banghead:

Ами то и Вашата страна е същата...
Щом го има казано от конспирационните гурота, не може да не е истина, ама без грам научни факти...

бате, ако си направиш труда да прегледаш постовете ми назад предполагам ще си коригираш написаното:
никъде не твърдя, че това е вярно, но за разлика от Вас не го отхвърлям категорично...просто факта, че КЪМ МОМЕНТА няма доказателства в подкрепата му не го прави автоматично невярно....опитвам се да гледам от по-широк ъгъл на необяснимите неща, отколкото Вие....Вашата теза е: това не ми го побира главата, следователно НЕ Е ВЪЗМОЖНО да е истина...

вярвам си достатъчно интелигентен за да схванеш разликата :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 27 Мар 2011, 21:12

larbi написа:
Feanor написа:И? Аз на твое място нямаше да имам обяснение за случката. Ти обаче имаш, без съмнение единственото вярно, щото можеш да си представиш всички възможности и си ги обмислил след това... Що ли си губя времето изобщо...

Няма да имаш обяснение защото гледаш само на където ти показват капаците пред очите. А там в учебниците пише, че човека е най-висшето същество на земята и ще нещо ако не може да се обясни то задължително е или зрителна измама или е някаква игра на светлината :mhihi:

Прочети подчертаното и го премисли преди да коментираш.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 21:45

Feanor написа:
larbi написа:
Feanor написа:И? Аз на твое място нямаше да имам обяснение за случката. Ти обаче имаш, без съмнение единственото вярно, щото можеш да си представиш всички възможности и си ги обмислил след това... Що ли си губя времето изобщо...

Няма да имаш обяснение защото гледаш само на където ти показват капаците пред очите. А там в учебниците пише, че човека е най-висшето същество на земята и ще нещо ако не може да се обясни то задължително е или зрителна измама или е някаква игра на светлината :mhihi:

Прочети подчертаното и го премисли преди да коментираш.

Аз съм го прочел и съм го осмислил, но не е там въпроса. Въпроса е там, че ти няма да имаш обяснение което е стряскащото в случая, разбираш ли ?
Нали уж в човешката природа било любопитството? А при теб явно е изрязано със скалпел.
И какво виждаш подобна картинка или някаква точка в небето която си виси примерно 20 секунди и след тва прави 1-2-3 маневри както си ги иска и в каквато и траектория си пожелае нищо общо с науката в момента и? Махаш с ръка и викаш "майната му - нямам обяснение и ме боли обелиска кво е щом не ме закача и не е в моя двор"
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 27 Мар 2011, 22:11

larbi написа:И какво виждаш подобна картинка или някаква точка в небето която си виси примерно 20 секунди и след тва прави 1-2-3 маневри както си ги иска и в каквато и траектория си пожелае нищо общо с науката в момента и?

Да ти отговоря на въпроса - в такава ситуация естествено ще си изградя няколко хипотези. Но нито за секунда няма да ми хрумне да обяснявам явлението. Ще се задоволя с предположенията, защото ми е пределно ясно, че обяснение на база на такова минимално количество информация не мога да направя. Това сигурно защото съм много ограничен. Или защото не ми го говорят звездите... :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 23:14

Feanor написа:
larbi написа:И какво виждаш подобна картинка или някаква точка в небето която си виси примерно 20 секунди и след тва прави 1-2-3 маневри както си ги иска и в каквато и траектория си пожелае нищо общо с науката в момента и?

Да ти отговоря на въпроса - в такава ситуация естествено ще си изградя няколко хипотези. Но нито за секунда няма да ми хрумне да обяснявам явлението. Ще се задоволя с предположенията, защото ми е пределно ясно, че обяснение на база на такова минимално количество информация не мога да направя. Това сигурно защото съм много ограничен. Или защото не ми го говорят звездите... :mhihi:

Тук вече грешиш! Какво значи да ти го говорят звездите ? Предположения всеки може да направи! Да предположим, че всички рисунки, пирамидки, кавър ап-и са верни, можем ли ? Или не можем щом науката не го казва написано като теорема ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Мар 2011, 23:17

айде дай пример, за една конспирация, която се е оказала вярна и човечеството е изкарало няква полза от нея.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 27 Мар 2011, 23:20

larbi написа:
Feanor написа:

Тук вече грешиш! Какво значи да ти го говорят звездите ? Предположения всеки може да направи! Да предположим, че всички рисунки, пирамидки, кавър ап-и са верни, можем ли ? Или не можем щом науката не го казва написано като теорема ?

В кое точно греша? Че мога да предполагам, но не мога да обясня? Или че предположенията не са "неоспорими факти"?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 23:26

steeN написа:айде дай пример, за една конспирация, която се е оказала вярна и човечеството е изкарало няква полза от нея.

Какво ще кажеш за произхода на човека ? Общо приетото според Дарвин е, че сме еволюирали от маймуните по незнайни причини. Още повече другите видове маймуноподобни си стоят такива и нямат и грам напредък! Отречи ако можеш! Говори се за някакво "липсващо звено" което е "голямата мистерия" ..... Това е една от най-големите конспирации срещу човечеството и нещо се обърка там с ползата защото не човечеството изкарва полза от конспирация която се оказва "вярна" :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 23:29

Общо взето точно тези "липсващи" звена навсякъде са стряскащи, но много хора не си дават сметка за това. Ставам банален с тия пирамиди ама ето отново пример! Някой някога ги е построил по целия свят и си е заминал без да каже как става. Ей лош човек(хора) да не предадат нататък. Нещо като оная смешка как някои били забравили рецептата за хоросан и и я намерили след колко там години в джоба на дядо си :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 28 Мар 2011, 0:14

larbi написа:Какво ще кажеш за произхода на човека ? Общо приетото според Дарвин е, че сме еволюирали от маймуните по незнайни причини.

Взимаме книги/учебници по биология и четем за мутации, наследственост, изменчивост и естествен подбор. И изведнъж причините не са вече незнайни.
По-рано стана дума (по неизвестни причини) за образованието на Feanor, а аз вече сериозно си задавам въпроса някои от коментиращите дали изобщо са ходили на училище.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 0:33

AGD написа:
larbi написа:Какво ще кажеш за произхода на човека ? Общо приетото според Дарвин е, че сме еволюирали от маймуните по незнайни причини.

Взимаме книги/учебници по биология и четем за мутации, наследственост, изменчивост и естествен подбор. И изведнъж причините не са вече незнайни.
По-рано стана дума (по неизвестни причини) за образованието на Feanor, а аз вече сериозно си задавам въпроса някои от коментиращите дали изобщо са ходили на училище.

Мутация е хубава дума, но до там. Дай пример с някоя друга такава чудотворна положителна мутация на жив организъм на Земята и ще те призная. Първо се твърди, че човека бил излязъл от пещерите преди еди колко си години. После се не било тъй ами иначе било. По едно време в Шумер и Акад мутират некви мега умове които имат писменост и имат уникално точни познания по астрономия знаят за галактики и съзвездия за които човечеството официално открива миналия век буквално! Знаят за всички планети от Слънчевата система , Нептун ли беше или Плутон там последната е открита мисля се средата на миналия век. Разказват и за някаква планета която обикаляла по огромна елипса и влизала в сърцевината на СС на всеки 3600 години. Факт е, че докато не мине няма наУчни доказателства. ТАКА Е! Пичовете строят и пирамиди по целия свят, колоси и всякакви чудесии. И изведнъж всичкото това знание пада в една бездна и никой не знае нищо което те са знаели! И хайде пак на ново откривай! И да ако отворим букварите ще научим много особенно в последно време като гледам по телевизията какви учебници пишат още за децата от 1-ви клас и свят ми се завива :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 1:28

http://www.youtube.com/watch?v=vZYYmOgdVdI

Това е първа част на едно филмче общо десетина са ама вие можете и сами да си пускате останалите. Общо взето цялата кауза да убедиш зомбирани хора които повтарят едно и също е обречена от самото начало, но поне стана ясно , че повечето хора обичат да се придържат към текущите догми и разбирания и не могат дори да допуснат да има нещо по-велико от тях , но както и да е. Човечеството използва ин витро технологии и кръстоски на породи животни за да постигне някаква цел, защо да няма други които са си играли с нашето ДНК?
Знам , че не го пише в учебниците :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 28 Мар 2011, 1:52

Вярата ти в чудеса ти пречи да разсъждаваш логично, даже смея да кажа разумно. Аз не съм използвал израза "чудотворна положителна мутация".
Защо реши, че еволюцията е засегнала само хората, че да искаш примери с други организми ? Всички живи организми са резултат на еволюцията и съответно на мутации. Колкото до "положителната мутация" - мутациите в природата стават във всички посоки - някои са полезни (положителни), други не. И тук се намесва естествения подбор, който също не е чудотворен, а е просто оцеляване на по-приспособените - накратко - силните изяждат слабите. И всички тези работи обикновено се смятат за достатъчно прости, че да се преподват в основното училище.
До тук отговорът ти демонстрираше само невежество. Продължението (както и повечето ти коментари) е енциклопедичен пример за израза "If You Don't Like The Argument, Just Change The Subject". Отказваш се от еволюцията и нахвърляш някакви общи приказки за космоса, древни цивилизации и постройки, като същевременно се опиваш да ми вмениш мнение (очевидно грешно според теб) по въпрос, който аз не съм повдигал. Ако си направя труда да отговоря и на новите ти писания, вероятно ще минем на лицето на Марс, после на философския камък, след това на елфите и джуджетата, докато на даден етап стигнем до двг на вода и накрая затворим цикъла с извънземните и антигравитацията. И започваме отначало.
Очевидни глупости - за някои ще е интересно, за други, ако си направят труда да го осмислят. може и да се окаже полезно.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 3:11

Силния изяжда слабия окей, по тази логика само ние от маймуноподобните трябва да сме оцелели защото сме еволюирали и сме се приспособили. Не съм менил темата по простата причина, че темата е една! Всичко е свързано.
Хубава статиика .... между другото аз понеже не съм ходил на училище и не говориМ чужди езици само гледаме картинки щот е интересно, а като има буквички ги отминаваме :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 28 Мар 2011, 8:47

larbi написа:Силния изяжда слабия окей, по тази логика само ние от маймуноподобните трябва да сме оцелели защото сме еволюирали и сме се приспособили.

Добре, последно по въпросите на природознанието от основното училище, защото всичко, което съм написал го има далеч по-подробно и от далеч по-компетентни от мен хора. Ако имаш желание ще намериш отговорите.
Има едни такива неща наречени екологични ниши и видовете се приспособяват към тях. Когато сме слезли от дърветата, шимпанзетата вече не са ни пречели и сме ги оставили (поне до скоро) да си живеят живота. Обаче нишата на интелигентната маймуна сме я заели ние и другите маймуни са имали малко шансове да ни се бъркат след като са закъснели. Датираните кости на неандерталци показват, че за определен период от време са съжителствали с кроманьонците. После изчезват. Една версия е, че при настъпването на ледников период не са успели да се адаптират достатъчно бързо. Обаче има и друга, че кроманьонците са ги изтребили. И в двата случая е оцеляла по-интелигентната маймуна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата