Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Re: Протест против високите цени

Мнение от sims » 14 Мар 2011, 1:09

streetz написа:Само на мен ли ми се стори, че полицаи записваха номерата на колите паркирани около ОМВ-то на Г.М. Димитров ?

да така беше,видях ги лично как го правят :ranting:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 14 Мар 2011, 1:51

djvisage написа:
bmw520i5063 написа:Е какво ще отслабне,Калотина е на 60 км??Примерно,пък ако е на Кулата всички от Благоевград,Дупница и.т.н ще са там,както Гърците успаха така и ние!

Това е начина. Ние може да си правим такива протести колкото си искаме а на тях да не им пука. Трябва да се обединим и да направим нещо по - сериозно. Трябва да докажем,че не сме народ от овце.

Гърците не вземат 120 евро заплати.И не на всички границата им е на 50-60км.Ако е на 100-150 работата става дебела.Хората по репортажите нямат пари да ходят до работа вие разправяте да идат на границата да протестират....някои нямат възможност да отделят половината си заплата,за да заредят да идат на границата.После цял месец семействата им какво ще правят.
Иначе идеята е добра,но според мен няма да има толкова последователи.Това си е мое лично мнение.Нека мине време ще видим какво ще става ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Мар 2011, 1:57

Ще пр*ебат хубавото нещо дето сме го започнали с тея гранични идеи ... блокажа на градовете ще е по-ефективен, тъй като е по-достъпен ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 14 Мар 2011, 2:01

Нищо, че беше Неделя, пак се получи добре. :) И аз се радвам, че се събрахме хора. Аз съм навит и за през седмицата, ще си пусна един отпуск и съм на линия, но колко други хора ще могат да си пуснат отпуск?

А и това, че беше Неделя и е безработен ден, не означава, че не е направено нищо. Исканията ни до властимащите пак ще бъдат изпратени. :) В Неделя има много хора, които се прибират в София, пак си има градски транспорт и т.н. и все пак това не може да продължава още много, защото все пак видяхме днес как голяма част от града може да се блокира. :clap:

Последния протест за горивата преди 1 година доколкото помня някъде беше през делничен ден и бяха отишли доста малко хора. Мисля, че е по-сериозно повече хора в Неделя, отколкото да сме 30 човека там и да изглеждаме като ебати мишките.

Пак казвам - аз съм навит за през седмицата, но ще се съберем ли хора?
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 14 Мар 2011, 2:51

абе колеги да ви питам ние ток вода парно храна не плащаме ли лекарства.
само горивата ни ли скочиха та само за това протестираме.ше намалат горивата ше вдигнат друго примерно данъците които маи отложиха да вдигнат.
абе ние обедняваме криза безработица ше вдигат тва онова.протеста трябва да е за всичко което се вдига безразборно за сметка на нашите доходи по време на криза.и мисля че това правителство е неспособно да ни изведе от кризата поне малко от малко да облекчи нещо .само дигаи дигаи цени.трябва да натиснем ние за да не стане твърде късно .деца нямате ли ше имате ли.само горивата другото маината му а.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 14 Мар 2011, 3:10

zaharin3 написа:абе колеги да ви питам ние ток вода парно храна не плащаме ли лекарства.
само горивата ни ли скочиха та само за това протестираме.ше намалат горивата ше вдигнат друго примерно данъците които маи отложиха да вдигнат.
абе ние обедняваме криза безработица ше вдигат тва онова.протеста трябва да е за всичко което се вдига безразборно за сметка на нашите доходи по време на криза.и мисля че това правителство е неспособно да ни изведе от кризата поне малко от малко да облекчи нещо .само дигаи дигаи цени.трябва да натиснем ние за да не стане твърде късно .деца нямате ли ше имате ли.само горивата другото маината му а.

По принцип колега едва ли има някой, който да не се съгласи с твоето мнение но замисли се малко хляба и салама до магазина не ги носят пеш или с каруци а с бусове, камиони и пр. Ако ти произвеждаш определена стока и сипваш на 2.00лв. нафта на превозното средство крайната ти цена ще е една, а ако сипваш на 2,70лв. дали ще е пак на същата цена? Та по тази причина щом взимаш сумата Х като работна заплата при ниската цена ще можеш и гориво да си сипеш и да пазаруваш а при високата цените са по високи заплатата е пак старата и потреблението ти се свива и по веригата се получава по ниско потребление по високи цени за да могат фирмите да оцелеят и да продължат да плащат заплати на работниците а те на свой ред да купуват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 14 Мар 2011, 7:43

Браво,колеги :yes: добре се получи на Орлов мост,но се съмнявам да има ефект.
Така,че се гответе за по-голям протест :bang:
Щом сме почнали няма отказване :driving:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Мар 2011, 9:07

Проблемът далеч не е САМО цените на горивата.Проблемът е в отчайващото намаляне на доходите на масата население и безучастното гледане отстрани на правителството последните две години.както коментира някой по-горе--и да има някакво смешно намаление на цените на горивата,то ще бъде компенсирано с вдигане на данъчни ставки или нови измислени налози.Както и че в бюджета на едно нормално българско семейство бензина или нафтата далеч не са най-важното перо.Има и сметки за плащане,храна,лекарства,дрехи,медицински грижи,осигуровки......та,ако няма пари за гориво може и пеш или с градския транспорт.Все повече професионални отрасли се вдигат на протести-това показва само едно---слабо правителство,слаба държава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 14 Мар 2011, 10:21

Така се почва, колега. Днес за горивата, утре за друго. Протест след протест.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 14 Мар 2011, 12:04

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 14 Мар 2011, 12:26

jordanpar написа:Проблемът далеч не е САМО цените на горивата.Проблемът е в отчайващото намаляне на доходите на масата население и безучастното гледане отстрани на правителството последните две години.както коментира някой по-горе--и да има някакво смешно намаление на цените на горивата,то ще бъде компенсирано с вдигане на данъчни ставки или нови измислени налози.Както и че в бюджета на едно нормално българско семейство бензина или нафтата далеч не са най-важното перо.Има и сметки за плащане,храна,лекарства,дрехи,медицински грижи,осигуровки......та,ако няма пари за гориво може и пеш или с градския транспорт.Все повече професионални отрасли се вдигат на протести-това показва само едно---слабо правителство,слаба държава.

Без да влизам в излишни спорове! Аз казвам, че във всички отрасли се ползва транспорт и цените на горивата се отразяват и на крайната цена на потребителските стоки.

А това дали за лична употреба на мен горивото ми е скъпо си е въпрос на личен избор, моята кола харчи 20л./100км. градско при супер нежно каране в ненатоварени дни, вчера съм дал 60лв. за гориво за да отида на протеста но това си е лично мой проблем бих могъл да дойда и с малолитражката и да дам само 10 или 20лв за бензин. Не ми харесва да сипвам бензин на 2.70лв.но реално ако нямам за бензин не бих си оставил детето гладно за да си карам ЗиЛ-а :mhihi: :yes:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 14 Мар 2011, 12:34

mistyrain написа:
Мамка им.

+1 :yes:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Мар 2011, 12:46

За какъв личен избор говорим?????В тази страна обикновения трудов човек никога не е имал алтернативен избор.Що за глупост да се хвалим колко ни гори автомобила и колко сме налели--автомобилът не е начин на живот,той е поредния разход,но докато се стигне до него има далеч по-важни неща.Управляващото в момента мнозинство трябва да се яви на няколко поправителни изпита пред обществото.Стига управление по метода "ако не се вдигне много шум-това ще е".Социалната политика куца ,даже е с един ампутиран крак вече.Средната класа изнемогва.Имам доста познати които чрез бизнеса си осигуряваха по един автомобил на всеки член от семейството си и то не от гъзарлък,а чиста необходимост,тази година са си оставили само един за всички.който можа си прекрати лизинзите на вече излишните като разход материални придобивки.Кви 60 лева за гориво,все повече хора се обръщат за помощ,че не могат сами да си плащат лекарствата.Скоро и масово ще се появят автомобили с алтернативни горива и начин за задвижване.
Протестите трябва да са срещу цялостната политика на управление,а не по отделни дребни проблеми.Рибата се вмирисва откъм главата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 14 Мар 2011, 12:51

mistyrain написа:http://www.bnews.bg/article-24410

Мамка им.

:no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Мар 2011, 13:56

Добре де,някой може ли да ми обясни каква е разликата когато бяхме протекторат на ссср и сега ,когато сме протекторат на ес,преди едните диктуваха всички процеси в страната като цени на всичко и политика,сега другите го правят,ей ти министър-председателя какво е снесъл
"Още днес ще бъде изпратено писмо до ЕК дали България може да промени акциза за горивата. "За да променим акциза, 26 държави трябва да се съгласят. Промяна в договор, сключен с ЕС, трябва да се реши от 26 държави. Защо да лъжем хората? Ще пратя писмо, но то практически няма да допринесе с нищо в следващите месеци", обясни премиерът.

Те така питахме преди русия (ссср) от кой крачол да го преместим..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата