Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Имотният пазар

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2024, 7:52

А ти ако вземеш да кажем 150000лв в брой за нещо, къде точно ще ги изхарчиш? Банковата сметка ли ще си захраниш? Само да ти кажа, че захраниш ли с над 9700лв, пишеш декларация и веднага "светваш".

Какво точно ще си купиш? Да, ще пазаруваш в Билла и лидл...... ще си заплащаш сметките и т.н. Ще бъдеш озадачен на колко места няма да имат интерес да ти вземат парите на ръка. Нищо по-така няма да можеш да свършиш с тези пари.

И все по-неудобно ще става.

Може би ако някой не е на ясно къде живее, това си ти.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Яну 2024, 9:17

Точно в имотната тема... примерно за 150 000лв обзавеждане на апартамент ? Някой майстор идва с ПОС терминала ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Яну 2024, 9:20

sub_eleven написа:А ти ако вземеш да кажем 150000лв в брой за нещо, къде точно ще ги изхарчиш? Банковата сметка ли ще си захраниш? Само да ти кажа, че захраниш ли с над 9700лв, пишеш декларация и веднага "светваш".

Какво точно ще си купиш? Да, ще пазаруваш в Билла и лидл...... ще си заплащаш сметките и т.н. Ще бъдеш озадачен на колко места няма да имат интерес да ти вземат парите на ръка. Нищо по-така няма да можеш да свършиш с тези пари.

И автокъщи има, и строителни фирми има, които с кеф ще ти вземат парите в брой. Ти що мислиш че 30+% от жилищата в София стоят празни и не се продават? Щото са затворени едни пари в тях.
Има и схеми да си вложиш кеша в злато, ролекси и омеги примерно също. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2024, 9:42

Ясно е, че все нещо ще измислиш, но няма да си същия цар като някога, както е било с пари в брой.

TNT написа:Точно в имотната тема... примерно за 150 000лв обзавеждане на апартамент ? Някой майстор идва с ПОС терминала ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Я го купи преди това, без произход на средствата :oops:

Много сте нагли, дал съм ви 150000лв, а вие имате и апартамент отпреди това :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 05 Яну 2024, 9:51

blqsu4ko написа:Е то над 10к лева не можеш да платиш в брой и без това. Въпроса е, че намират начин да си ги харчат и съхраняват, което ми изглежда безумно.

Не можеш де юре. Де факто, всяка 3та сделка се изповядва на данъчна оценка и остатъка се плаща в кеш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Яну 2024, 9:54

Като изповядвах сделката за къщата държах да го направим на пълната цена която плащам. Първо едва убедих продавача. После нотариуса беше супер изненадан. Впоследствие когато носих за нещо нотариалния акт в общината се чудеха какъв палат съм си купил щом в нотариалния акт е вписана толкова висока цена. Та прави си сметка колко сделки се изповядват на реална цена, та да не може някви си 150К да се изхарчат. Най-малкото ако съм строител да не мислиш, че плащам на мангалите по банка, за един месец няма да ми стигнат даже да им раздам заплатите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Яну 2024, 9:59

sub_eleven написа:Може би ако някой не е на ясно къде живее, това си ти.

Вече май се уточни кой не знае в коя държава е :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2024, 10:00

Тези ви наблюдения откога са? Последната година вече не са така нещата с изповядването. Малко е по-деликатно за всички. Правят се проверки и на брокерите от НАП

TNT написа:Вече май се уточни кой не знае в коя държава е :mhihi:

Да, алтернативно мислещ съм в собствената си държава
Последна промяна sub_eleven на 05 Яну 2024, 10:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Яну 2024, 10:01

TNT написа:Точно в имотната тема... примерно за 150 000лв обзавеждане на апартамент ? Някой майстор идва с ПОС терминала ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не е задължително да идва с ПОС-терминала.. Може просто да иска плащане чрез банков превод! Това в един идеален свят, нали.. В реалния :mhihi: :mhihi: ..
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 05 Яну 2024, 10:02

sub_eleven написа:Тези ви наблюдения откога са? Последната година вече не са така нещата с изповядването. Малко е по-деликатно за всички. Правят се проверки и на брокерите от НАП

За тва казвам 1 от 3. До преди 2 години бяха 2 от 3.

А и хората тип политици и мутри дет си перат парите в апартаменти, за тях нали знаеш че проверки няма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2024, 10:03

Знам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Яну 2024, 11:51

sub_eleven написа:А ти ако вземеш да кажем 150000лв в брой за нещо, къде точно ще ги изхарчиш? Банковата сметка ли ще си захраниш? Само да ти кажа, че захраниш ли с над 9700лв, пишеш декларация и веднага "светваш".

Дай ми 150к кеш, ще ти покажа точно как ще ги изхарча.
пс: само да вметна че строителите плаща доста запалати кеш, материали също, техника наем също и тн.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Яну 2024, 12:55

Да, много държа да дам над 10 бона на нотариуса, нямам търпение... докато мога да минавам на данъчна, ще минавам, това е положението...

Случка от вчера - брат ми беше гледал един апартамент ЕПК за тотален ремонт, на нереално висока цена на обява (РАЗБИРА СЕ). Брокерката уверено заявява, че има много огледи и ще се продаде бързо. 2 седмици по-късно не е продаден, брат ми й предлага някаква сума и онази директно заявява - искам 2хил.евро на ръка, за да преговарям за намаляване на цената със собственика... Добре, че не съм бил там :mhihi: Тия бълхи натрупаха много кеш и си повярваха, че са кучета.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2024, 13:07

Повечето уважаващи себе си брокери искат някакъв задатък за да направиш ценово предложение. Когато имаш предложение към имот продаван от банка е същото. Навсякъде е е същото като се замисля.

Иначе е пълно с хора, които предлагат някакви пари, които ги нямат, просто пробват пазарлък от любопитство или изобщо не мислят сериозно да купуват. Обаче ако предложиш нещо със задатък, трябва да можеш да го платиш. Така се отсяват несериозните.

///M Power написа:Дай ми 150к кеш, ще ти покажа точно как ще ги изхарча.
пс: тн.

Нямах предвид прахосване, всеки може да го направи това.

Въпросът е да не се притесняваше да ги получиш в брой без произход, вместо по банка с основание. И как точно ще ги завъртиш реализираш последващо.

И да, НАП връщат години назад.
Последна промяна sub_eleven на 05 Яну 2024, 13:11, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Яну 2024, 13:10

sub_eleven написа:Повечето уважаващи себе си брокери искат някакъв задатък за да направиш ценово предложение. Когато имаш предложение към имот продаван от банка е същото. Навсякъде е е същото като се замисля.

Иначе е пълно с хора, които предлагат някакви пари, които ги нямат, просто пробват пазарлък от любопитство или изобщо не мислят сериозно да купуват. Обаче ако предложиш нещо със задатък, трябва да можеш да го платиш. Така се отсяват несериозните.

Tова ако е вярно още веднъж потвърждава че трябва тая сган да бъде изритана и да умре от глад !с
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата