Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Mollov » 13 Апр 2012, 11:39

Не е шит... на маса хора им действа супер... простотвоя организъм не може да го понесе :) можеш да намалиш дозата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 17 Апр 2012, 0:36

как се тича правилно, пета-пръсти или пръсти пета, чета статии, но всеки си налага неговото си мнение. По скоро за кардио тичане.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54149
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 17 Апр 2012, 1:39

ditko1 написа:как се тича правилно, пета-пръсти или пръсти пета, чета статии, но всеки си налага неговото си мнение. По скоро за кардио тичане.

Не става с обяснение,трябва показване,спазване на определени правила и пак отново с показване,докато стане и се усети ритъма.Не Ви плаша,но бягането е наука и единственото упражнение за сърце.Ако имате път към Пловдив на драго сърце ще Ви покажа.Не е само стъпването,но и дишането,вътрешният ритъм,баланса на усилието,центъра на тежеста,мускулният импулс и т.н.Най-добрият параметър за проверка на техниката на бягане е,когато сте бягали в постигнат режим около 5км.,да се отпуснете за десетина минути в легнало положение и след това като се изправите да се усетите отпочинали,като че ли сега ставате от сън.Бягането е почивка за умелите и наказание за незнаещите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 17 Апр 2012, 8:35

Benord написа:
ditko1 написа:как се тича правилно, пета-пръсти или пръсти пета, чета статии, но всеки си налага неговото си мнение. По скоро за кардио тичане.

Не става с обяснение,трябва показване,спазване на определени правила и пак отново с показване,докато стане и се усети ритъма.Не Ви плаша,но бягането е наука и единственото упражнение за сърце.Ако имате път към Пловдив на драго сърце ще Ви покажа.Не е само стъпването,но и дишането,вътрешният ритъм,баланса на усилието,центъра на тежеста,мускулният импулс и т.н.Най-добрият параметър за проверка на техниката на бягане е,когато сте бягали в постигнат режим около 5км.,да се отпуснете за десетина минути в легнало положение и след това като се изправите да се усетите отпочинали,като че ли сега ставате от сън.Бягането е почивка за умелите и наказание за незнаещите.

Обувките също за от значение. Като гледам някои как бягат с гуменки от 10 лева ми се приревава.

(аз като бягам си виждам живота на лента.. :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 17 Апр 2012, 10:27

ditko1 написа:...

Най-общо казано:
Спринт на пръсти, средни дистанции на външната част на ходилото, големи дистанции на пета - пръсти.
Много е важно мускулите да не са непрекъснато под напрежение, трябва да има фаза, в която да са отпуснати за да се тича с лекота! То това може би е най-трудното, аз така и не успях да се науча да си отпускам краката. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 18 Апр 2012, 10:17

Valentin_Peev написа:

Най-общо казано:
Спринт на пръсти, средни дистанции на външната част на ходилото, големи дистанции на пета - пръсти.
Много е важно мускулите да не са непрекъснато под напрежение, трябва да има фаза, в която да са отпуснати за да се тича с лекота! То това може би е най-трудното, аз така и не успях да се науча да си отпускам краката. :)

Бягането , правилното бягане не е никак лесно, а и това и някой леко атлети дори не успяват да усвоят като техника...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 18 Апр 2012, 10:46

Mollov написа:Не е шит... на маса хора им действа супер... простотвоя организъм не може да го понесе :) можеш да намалиш дозата ;)

къде да намали дозата, като е 2,5 грама.... превземат се :lol: сега пия мускулна маринада, започнах да я усещам леко на 2х доза, а изрично пише да не се приема повече от една, всичко си е според човека, нооо смятам, че няма какво да ти подейства от 2гр доза....

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Апр 2012, 15:11

Не е така... на някои хора просто не им понася, ако ще да е половин доза... при други пък работи чак при х2 и дори х3 на стандартната доза... всичко е до организъм ;) Едно време, когато синефрина беше "баща и майка" при бърнърите се е случвало един и същи продукт на мен да ми действа много, а на един френд изобщо... почти еднакви килограми бяхме, аз бях по-тежък с малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 18 Апр 2012, 15:42

Valentin_Peev написа:

Най-общо казано:

Колега няма такова бягане на пета или външната част на ходилото, бяга се единствено на пръсти независимо дали правиш спринтове или сухо бягаш
Най-лесно се бяга без обувки на трева, тогава краката се осещат най отпуснати. Гледам хората масово бягат с големи маратонки, което за мен е излишно натоварване. Колкото са ви по леки обувките толкова по лесно се бяга

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 18 Апр 2012, 19:11

Пиша това, което са ми преподавали като студент в НСА! И за да потвърдя думите си, малко снимки ;)

Маратонско бягане
Изображение

5000m
Изображение

400m
Изображение

100m
Изображение

Ако се загледате си личи, как се изменя стъпването спрямо дистанцията.
И тоя pdf може да разгледате

Потребител
Аватар
Кара: 535

Мнение от joo » 19 Апр 2012, 14:39

Да ви питам, тренирам си от години, ей така, за здраве както се казва, но съм решил сега да има и малко видим ефект. По принцип съм съм слаб (някъде 182 висок и съм 70кг). Тренирам си, бягам, колело карам. Мисля да си взема това, добре ли е за натрупване на малко мускулна маса - http://www.silabg.com/bg/176-OPTIMUM-NU ... ndard.html и има ли смисъл да го съчетавам с това http://www.silabg.com/bg/2200-OPTIMUM-N ... Serv-.html
А какво ще кажете за това http://www.silabg.com/bg/111-OPTIMUM-NU ... mplex.html

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Апр 2012, 15:37

Моя съвет за протеин е http://www.silabg.com/bg/6040-BSN-Syntha6.html След като си купих за 1 път, съжалявах защо съм си давал парите за други. След това съжалявах защо пак не си взех такъв... Повече не смятам да правя тази грешка. Последното хич не е лошо, но е безсмислено много пари. А за креатин... http://www.silabg.com/bg/148-OPTIMUM-NU ... owder.html Ето този. Най-доволен съм от него. Но, ако не хапваш стабилно, първо че няма да качиш много, второ, че после няма да ги задържиш. Това не е зоб все пак.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 19 Апр 2012, 16:18

И аз съм на подобна комбинация, но протеина е на Гаспари - Myofusion, който мисля е подобен и икономически по-изгоден от Синтата :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 19 Апр 2012, 18:48

Колеги, взех си една кутия БЦАА на primaforce, неовкусени и на прах. С гадния вкус някак си ще свикна, но кажете как ги разтваряте, че при мен в чашата и с лъжица уж ги бъркам ама хич не се разтварят лесно :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 19 Апр 2012, 18:52

Аз поне БЦАА-то не ги разтварям (мойте са няк'ви на Ultimate Nutrition, пак неовкусени) - директно в устата под езика и после се наливам с вода :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата