България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 21 Яну 2022, 18:54

Преди много години през соца на един съученик подобен тип баща му на една родителска среща разправял че ще го направи търтей на обществото щото на сина му не му трябва училище . У тях всичко беше кореком , апартаменти , вила, алфа ромео жулиета чисто нова от корекома парцали от чужбина и какво ли не в ония времена живееха като лордове . Баща му умря и този "търтея на обществото " стана алкохолик и наркоман и преди няколко години го видях ровеше в боклука прилича на старец . Та и този с пепси ролекса ще свърши без ролекси и без ламборгинита , просто кеша ще спре в един момент и като си безмозъчен малоумник на 18 оставаш такъв за цял живот .
Последна промяна Jordana на 21 Яну 2022, 19:17, променена общо 4 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Яну 2022, 18:56

Единственият случай, когато съм се допирал буквално до такива неща, беше с Ролекса на един познат 'талянец. Беше му подарък от баща му, но той с него месеше пици в ресторанта :lol: .
Имаха той и братовчед му по едно Ферари, размина ми се да покарам Спайдъра, заради една проста патка, но както и да е..
Бяха задоволени и двамата, но синът определено не беше разглезен/лигав :dunno:
П.С. Приятелката му приличаше на Парис Хилтън, ама беше с по-приятно поведение :D
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2022, 20:22

Китайците са казали ако искаш една година благоденствие да посадиш цвете, ако искаш 100 години да посадиш дърво и ако искаш 1000 години благоденствие... да възпитаваш хора.

Думите на шейха ли емира ли какъв е там на Дубай ги знаете за това, че вероятно сина му ли внук му ли щял да стане камилар или нещо такова като там дядо му ли, ора дядо му ли. Един вид, че безделието ражда безделници. Сега неговите едва ли ще стане такъв, но образно го казва човека. Аз съм виждал примери за профукани бол пари. Ама какво да го мислим, щом мятат кола за 300 и после такава за 500 вземат...едва ли им пука. Даже няма и името да му запомня на сопола. Само Инстаграм запомних от статията и някакъв Ролекс и че техните зареждали на едро с плодове големите вериги. Те ще са същите тия вериги, които работеха на фитка в края на всяка година по едно време, явно и тия с плодовете така. :mhihi: Най-много пари ще остават за берачите в Южна Америка и тези в Гърция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Яну 2022, 20:42

Китайците са казали ако искаш една година благоденствие да посадиш цвете, ако искаш 100 години да посадиш дърво и ако искаш 1000 години благоденствие... да възпитаваш хора.

Китайския император нищо не е казал ако посадиш зеленчук като тоя какъв е резултата ... :mhihi:
Последна промяна Jordana на 21 Яну 2022, 22:48, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Яну 2022, 22:16

Обикновено аз имам една моя си поговорка, която сам съм си измисил малко да е в тон с региона - като посадиш краставица, обикновено ще излезе краставица като посадиш домат, вероятно ще излезе домат. :mhihi:
Някак оная с посееш и пожънеш си прилича с моята. :mhihi: И като съм обяснявал моята съм казвал, че няма как да посееш домат, а да очакваш банан. Или всъщност сега като се замисля може, но ще е в задника ти. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Яну 2022, 8:41

Има и по-интересни лафове, от садиш краставица, ражда краставица, примерно

Родили се теле, ще умре вол :D

Всеки втори е имал досег с такива хора, а в момента те са много много повече спрямо 20-25год.

Преди бяха единици, дори в големите градове-тип мутри и пр, сега е пълно, всякакви намерили начини на крадат или да усвояват или рушвети или каквото има.

Аз имам също интересен случай. Много отдавна, когато автопарка основно беше жигули и москвич, тук-там някой кадет от първите, на едно момче което беше 7 или 8 клас, не повече ми купиха нов голф и си ходеше с него на училище. Общо взето беше по-велик отколкото келеша от по-горе с амг-то и ламбото, понеже беше 8 клас
Та така, няма нужда да казвам какво караше малко по-късно.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 9:23

Абе ти какво говориш, пред моя техникум 98-2002-ра имаше паркирани около 3-4 коли. Да кажем 3 на учители(а ти говоря огромно даскало)и да кажем една кола на някой завършващ или някой от друго училище.
Имахме един общ приятел там, но беше много добър приятел с мой съученик с който движехме тогава, викаха му на онзи Насьо Продиджито. С прически редовно като на лудия Кийт Флинт, с обеци по носа и ушите като него и Лада 1500с, жълто-кафява със СИ-ДИ Сони 4х40 вата(смятай какви работи помня :mhihi: )усилвател дори още нямаше, ей човек, ебати лудницата беше с тая кола. Идва, цялото даскало го гледа така както сега ако спре Ламбо няма да го гледат, казвам ти без да преувеличавам. Сядаме ние вътре, тъкмо тия години излезна Still Dre на Доктора и Снууп, онази на Биги Ноториъс и тя беше голям хит, Калифорнията на Тупак, човеко огромна работа, голяма работа, не мога да ти го опиша, няма как да ти го пресъздам, краката ми са се разтрепервали като идва да ни взема, той беше по-голям малко, страшен кеф. И вътре и си плаване из града, всеки се обръща и ни зяпа, няма такава мания! От мерак за музика в кола се бях побъркал, след години в едното ми БМВ вкарах музика за 6к в Тояга София, а с първото ми БМВ такси абсолютно всеки ден някой спорашендансе снима, минимум по един, понякога по няколко и не ми правеше впечатление. И то щото беше рядко такси БМВ, а моето със спойлери като пушкаджийница, ама нямаше значение София лиз Слънчев бряг Лиз дори чужденците се снимаха. Даже имам една случка спирам при колегите там на центъра в Слънчев бряг и ония ми се радват, след малко панаир от насъбрали се чужденци. И идва един и вика фото. И колегата му вика, Ноу проблем, файв ойро и оня ааааа, ами като е аааааа бягай му вика. :mhihi: Тука вила за чужденците нищо без пари, че се учат лошо. :mhihi: Разбира се им давах аз преди и след случката, а и те много в движение ме снимаха с тоя кокошарник.
Ама къде отидох, да се върна на Насьо Продиджито преди да излезе масовата употреба на западни коли, която направи след време и трите Лади в града с грандиозно голяма музика от усилватели и колони да изглеждат смешни. Отиваме на местния минерален плаж и на връщане от спирката задължително се качваха две момичета да ги закараме до града без пари вместо да чакат рейса. :mhihi: Абе чудо тя да имаш кола и да си ученик към завършване. Никой нямаше май, ако някой случайно беше взел колата на техните да дойде един ден на даскало беше събитие. Какви Ламбота, какви пет лева. Имах един клиент след времез а той преди това имаше Мицубиши 3000 GT, викал ми е тая колкото жени е хванала...често вика я бъркаха с Ферари някои мацки и са ме питали кога ще ги возя във Ферарито. То май имаше две по едно време червени ГТ-та(те бяха само няколко в БГ общо :mhihi: ) които бяха на слуги на Злати Баретата от най-нисш ранг и то само на местно ниво, но нещо не помня точно дъщерята бяха закачали на един луд чичка Митьо шашмата му викаха и оня като избочи и почна да ги взривява вечер след вечер някоя мутренска кола, беше ги побъркал. Даже на един познат рапа му викаха работи на една бензиностанция отива Митьо шашмата и му вика, бягай далече, че ще гърми и гръмна колата до бензиностанцията. :mhihi: После и едно М5 Е34 изгоря, ама то май беше застрахователна измама.
Та къде се върнах чак в описание заради твоя осмокласник с гоУфо. :mhihi:
Сега...и със самолет да си все тая, а всеки келеш има някакъв курник.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Яну 2022, 10:06

Смятай ...ако имаше фейсбук 2002 колко последователи можеше да имаш . Само 2 години не са ви стигнали да станете лайфстайл коучове на тиновете ..Инфлуенсъри с други думи :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 10:14

Направо. Ама то май Фейсбука уби всичко това. :mhihi: Тогава хората почнаха да се вълнуват много от това как да изглеждат такива, каквито не са. Аз си направих фейсбук малко след това за да играя една игра по география кое къде се намира ли беше по снимки с най-добрия ми приятел, който беше в усато, Глобула тъкмо бяха пуснали 500 безплатни минути месечно за някакви пари, голяма работа, взехме да говорим и по тия телефони. :mhihi: Почнаха след време всякакви да ми искат покани за приятелства когато почнаха по-масово да имат фейсбук и аз викам без мен и го махнах. :mhihi: И така до ден днешен.

Относно инфлуенсърите, тая мода май почва да отминава и тя. Тоя Жечев никакъв не се чува, Слави Клашъра го разбраха, че е измамник, Румбата и той, Бричката лъсна и той какъв е отдавна, разни други подкасти се появяват, но май им писна на хората някакъв чукундур да им разправя за нещата от живота и как да дишат и издишат. Върхът беше щом някакъв като Киро Брейка взе да има голяма гледаемост и май с него всичко свършва в бг поне. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Яну 2022, 7:28

Изображение :lol: :lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2022, 8:45

В първият момент ми се стори, че сенчестото място само е изчистено и си викам тоя сега как изчисти само половината, а после виждам, че то...няма чистено. :mhihi: Там горе от сенника някъде "вижда" какво се случва напред. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Яну 2022, 9:56

Дааа, през 90-те години да имаш някаква кола беше много нещо! Да отидеш на училище с кола беше нещо неземно....Голф 2, Кадет,.... бяха Космос, много повече от AMG на оня дришльо. Просто нямаше коли и толкова много баровци.
Относно колите и мадамите, само преди 10 години карах служебно Q7 4.2 Exclusive ... Ами мацките скачаха вътре в движение :mhihi: Как оцеля брака ми не знам :mhihi:
И то в София, където Q7 и подобни коли са на всеки ъгъл.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Яну 2022, 11:14

Що се подигравате че има лед на тавана бе? Може да му е първа кола на човека това бмв .. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 23 Яну 2022, 11:17

Реших да видя модните тенденции за които говорите , а аз дори не съм ги и чувал, кой е този слави кло.., еми не издържах и 2 минути на последния му клип за Италия, а много харесвам Италия и съм бил там нееднократно.
Чат пат ми е интересно и отварям клипове като на този, но там съдържанието е представено по много по-добър начин. Явно алгоритъма на тубата работи много добре, щом не ме наводняваи държи далече такива предложения.
Ако се върнем към автомобилната тематика, Дъг ДеМоро ме дразни, но е един от малкото, които хем говорят хем и показват колата отвсеки ъгъл отвън и вътре. Иначе в момента май съм фен на Матт офроуд рекъвари, Фаб Ратс и Роби Лейтън. Първия е основно по рекъвари, втория от нищо нещо за офроудъри, третия е по боядисване, ама да видите какво се казва боядисване. Плюс че тримата ходят заедно и по рекъварита.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2022, 12:23

Дъг започна интересен тренд на нормализиране на ревютата, никога не са ми харесвали ревюта в стил Крис Харис. Мда, супер, топ пилот (можел е да бъде) си караш коли, които ако някой ги притежава ги изкарва един път в годината. Никаква връзка с реалния свят. На кой му пука? От тези пилоти единствено Тиф Нидел е down to earth и говори като нормален човек, не в стил... "вижте ме колко мога да карам". Мотортренд и сега Хагърти са ми другите интересни и нищо друго не гледам. Carwow има някои интересни неща, ама този е просто вманиачен в драг състезания и като цяло не ми е интересен също. Мат Фара правеше много добри "one take" видеота преди години, но се "пенсионира" за съжаление... но разбираемо, освен че това което правеше, беше само въпрос на време да се намаже някъде, беше и доста нелегално :)

п.с. класика -
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата