Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от 3186 » 01 Яну 2024, 20:49

sub_eleven написа:
Най-чистата работа откъм перипетии на сделката е търг ЧСИ и НАП, но там го получаваш във вид тотал щета, че дори и отвъд.

И досадната подробност, че трябва да имаш парите налични :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Яну 2024, 21:13

Това не се бях замислял.

Абе плочкаджиите дочувам някакви цифри от 150лв на квадрат, вярно ли дотам се е стигнало? Скоро не съм ползвал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Яну 2024, 7:00

Защо да не взимат?
Аз и 200 щях да искам, след като масово народа плаща поне 200к € за апартамент.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 02 Яну 2024, 7:38

alekangg написа:Защо да не взимат?

Тези 200к да не станат набързо 300к за да се завърши...

Това ме учудва в хората, които купуват ново строителство в момента. Как точно ще ги завършат и дали са си предвидили тоталната цена?

Да не са затова празни апартаментите, за които все се оплаквате?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 02 Яну 2024, 9:40

sub_eleven написа:
alekangg написа:Защо да не взимат?

Тези 200к да не станат набързо 300к за да се завърши...

Това ме учудва в хората, които купуват ново строителство в момента. Как точно ще ги завършат и дали са си предвидили тоталната цена?

Да не са затова празни апартаментите, за които все се оплаквате?

Еми голяма част от новото строителство се купува "за инвестиция" и седи празно на голи стени, да. Ама е факт че, макар и по-бавно, все още всичко се изкупува.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 02 Яну 2024, 11:09

sub_eleven написа:Това не се бях замислял.

Абе плочкаджиите дочувам някакви цифри от 150лв на квадрат, вярно ли дотам се е стигнало? Скоро не съм ползвал
Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 02 Яну 2024, 12:21

shlosera написа:

Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.

За баня пък ми казаха порядък 7-8 хиляди лева.

Иначе при мен са скромни нещата, имам само един под на кухня 8кв.м и коридори 10кв.м да направя. Дограми, бани, ВиК е подменено всичко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 02 Яну 2024, 12:25

sub_eleven написа:
shlosera написа:

Иначе при мен са скромни нещата, имам само един под на кухня 8кв.м и коридори 10кв.м да направя. Дограми, бани, ВиК е подменено всичко.
Банята много зависи старо, ново строителство, стандартна баня в ново строителство без много изгъзици и преправяне около 3-4 старо около 5-6 според зависи от къртене и тн, като цяло масово прекаляват последно време и аз чувах разни цени от порядъка на 8-10к на баня, което си е много за стандартна баня.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 02 Яну 2024, 15:04

И аз чух последно 8-10к лева труд за баня :)
Преди време питах познат строител, защо не предлага довършителни работи. Според него, много клиенти не са наясно с цените и няма да си купят, ако разберат, колко ще им струва апартамента довършен.
Хората масово не знаят с какво се захващат и си мислят, че ще направят ремонт на тристаен апартамент за 1 месец и 20-30х лв.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 02 Яну 2024, 15:05

shlosera написа:
sub_eleven написа:
shlosera написа:

Банята много зависи старо, ново строителство, стандартна баня в ново строителство без много изгъзици и преправяне около 3-4 старо около 5-6 според зависи от къртене и тн, като цяло масово прекаляват последно време и аз чувах разни цени от порядъка на 8-10к на баня, което си е много за стандартна баня.

Срещу 6150лв ми правят малката баня в старо строителство в момента. 4.4м2 е. С всичко готова ще дойде на към 10 000лв.
Цялостен ремонт до момент на нанасяне (т.е. всичко заедно с уреди, кухня и мебели средна хубост, никакви изхвърляници) ми идва към 1200лв на м2, но ще видя финалната сметка каква ще е. Ново строителство би трябвало да излезе една идея по-евтино да се завърши.

msi200 написа:...

И аз бях от тези хора :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 03 Яну 2024, 9:02

msi200 написа:Хората масово не знаят с какво се захващат и си мислят, че ще направят ремонт на тристаен апартамент за 1 месец и 20-30х лв.

За толко най-много кухнята, и то без да се изхвърляш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Яну 2024, 9:12

Още малко ще кажете, че е по-евтино да живееш под наем :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 03 Яну 2024, 11:38

Докато не се актуализират наемите, определено. Всяко хазяйче като мине през някой наглед дребен ремонт и вижда какво се случва - рязане на глави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Яну 2024, 11:54

Според мен са много актуализирани наемите. +50% за 2-3 години са. По-скоро който си е бил под наем и не са му вдигали наема е ок. Или е вдигнат малко.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 03 Яну 2024, 12:20

TNT написа:Според мен са много актуализирани наемите. +50% за 2-3 години са. По-скоро който си е бил под наем и не са му вдигали наема е ок. Или е вдигнат малко.

Да, масово си траят и си седят.

Според мен точно този тип хазяи бавят бързата актуализация. Като обаче направят един обстоен ремонт, а той е неизбежен в някакъв момент и край с ниската цена.

+ Това има приток на хора към България като цяло, от Украйна и като цяло от други места. Те въздействат на имотния пазар.

Скоро бях в болница за планова операция и до мен имаше един Украинец, да кажем 50 годишен. Та той каза, че е тук с цялото семейство, живеят, работят. Каза, че няма никакво намерение да се връща там след войната. Това по повод миграцията и леко офтопик, но като цяло са фактор тези неща за наемите специално. Нашите ширини ще стават все по-желани, колкото и да се смята демографията в уравнението.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата