Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
sub_eleven написа:
Най-чистата работа откъм перипетии на сделката е търг ЧСИ и НАП, но там го получаваш във вид тотал щета, че дори и отвъд.
И досадната подробност, че трябва да имаш парите налични

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Това не се бях замислял.
Абе плочкаджиите дочувам някакви цифри от 150лв на квадрат, вярно ли дотам се е стигнало? Скоро не съм ползвал
Абе плочкаджиите дочувам някакви цифри от 150лв на квадрат, вярно ли дотам се е стигнало? Скоро не съм ползвал
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Защо да не взимат?
Аз и 200 щях да искам, след като масово народа плаща поне 200к € за апартамент.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
alekangg написа:Защо да не взимат?
Тези 200к да не станат набързо 300к за да се завърши...
Това ме учудва в хората, които купуват ново строителство в момента. Как точно ще ги завършат и дали са си предвидили тоталната цена?
Да не са затова празни апартаментите, за които все се оплаквате?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
sub_eleven написа:alekangg написа:Защо да не взимат?
Тези 200к да не станат набързо 300к за да се завърши...
Това ме учудва в хората, които купуват ново строителство в момента. Как точно ще ги завършат и дали са си предвидили тоталната цена?
Да не са затова празни апартаментите, за които все се оплаквате?
Еми голяма част от новото строителство се купува "за инвестиция" и седи празно на голи стени, да. Ама е факт че, макар и по-бавно, все още всичко се изкупува.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.sub_eleven написа:Това не се бях замислял.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- sub_eleven
- ентусиаст
-
shlosera написа:Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.sub_eleven написа:Това не се бях замислял.
За баня пък ми казаха порядък 7-8 хиляди лева.
Иначе при мен са скромни нещата, имам само един под на кухня 8кв.м и коридори 10кв.м да направя. Дограми, бани, ВиК е подменено всичко.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Банята много зависи старо, ново строителство, стандартна баня в ново строителство без много изгъзици и преправяне около 3-4 старо около 5-6 според зависи от къртене и тн, като цяло масово прекаляват последно време и аз чувах разни цени от порядъка на 8-10к на баня, което си е много за стандартна баня.sub_eleven написа:shlosera написа:Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.sub_eleven написа:Това не се бях замислял.
Иначе при мен са скромни нещата, имам само един под на кухня 8кв.м и коридори 10кв.м да направя. Дограми, бани, ВиК е подменено всичко.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
И аз чух последно 8-10к лева труд за баня 
Преди време питах познат строител, защо не предлага довършителни работи. Според него, много клиенти не са наясно с цените и няма да си купят, ако разберат, колко ще им струва апартамента довършен.
Хората масово не знаят с какво се захващат и си мислят, че ще направят ремонт на тристаен апартамент за 1 месец и 20-30х лв.

Преди време питах познат строител, защо не предлага довършителни работи. Според него, много клиенти не са наясно с цените и няма да си купят, ако разберат, колко ще им струва апартамента довършен.
Хората масово не знаят с какво се захващат и си мислят, че ще направят ремонт на тристаен апартамент за 1 месец и 20-30х лв.
I love the sound of V8 in the morning...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
shlosera написа:Банята много зависи старо, ново строителство, стандартна баня в ново строителство без много изгъзици и преправяне около 3-4 старо около 5-6 според зависи от къртене и тн, като цяло масово прекаляват последно време и аз чувах разни цени от порядъка на 8-10к на баня, което си е много за стандартна баня.sub_eleven написа:shlosera написа:Чувам и аз такива цени от колеги, което за стандартна плочка (40х40 до 120х60)е абсолютно безумие за мен общо взето 70-80 в баня може и малко нагоре, но като цяло повечето колеги даваме цена за готова баня с всичко.sub_eleven написа:Това не се бях замислял.
Срещу 6150лв ми правят малката баня в старо строителство в момента. 4.4м2 е. С всичко готова ще дойде на към 10 000лв.
Цялостен ремонт до момент на нанасяне (т.е. всичко заедно с уреди, кухня и мебели средна хубост, никакви изхвърляници) ми идва към 1200лв на м2, но ще видя финалната сметка каква ще е. Ново строителство би трябвало да излезе една идея по-евтино да се завърши.
msi200 написа:...
И аз бях от тези хора

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
msi200 написа:Хората масово не знаят с какво се захващат и си мислят, че ще направят ремонт на тристаен апартамент за 1 месец и 20-30х лв.
За толко най-много кухнята, и то без да се изхвърляш

- TNT
- младши ентусиаст
-
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Докато не се актуализират наемите, определено. Всяко хазяйче като мине през някой наглед дребен ремонт и вижда какво се случва - рязане на глави.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Според мен са много актуализирани наемите. +50% за 2-3 години са. По-скоро който си е бил под наем и не са му вдигали наема е ок. Или е вдигнат малко.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
TNT написа:Според мен са много актуализирани наемите. +50% за 2-3 години са. По-скоро който си е бил под наем и не са му вдигали наема е ок. Или е вдигнат малко.
Да, масово си траят и си седят.
Според мен точно този тип хазяи бавят бързата актуализация. Като обаче направят един обстоен ремонт, а той е неизбежен в някакъв момент и край с ниската цена.
+ Това има приток на хора към България като цяло, от Украйна и като цяло от други места. Те въздействат на имотния пазар.
Скоро бях в болница за планова операция и до мен имаше един Украинец, да кажем 50 годишен. Та той каза, че е тук с цялото семейство, живеят, работят. Каза, че няма никакво намерение да се връща там след войната. Това по повод миграцията и леко офтопик, но като цяло са фактор тези неща за наемите специално. Нашите ширини ще стават все по-желани, колкото и да се смята демографията в уравнението.