Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Криптовалути
Дръпнал е архив с троянци и е дал достъп до компютъра си, като е имал и файл със записани всички пароли за порфейлите си. Твърде много нууб-ски грешки до това водят.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Скоро гледах подкаста му с Пламен Андонов и Иван Иванов. Пирамиди, фараони
Последните дни има някакво масирано вадене на биткойни от борсите. В комбинация с постоянните слухове за нова държава, която ще го приема... напълно възможно е скоро да имаме новина. За мен най-логичното е всяка държава, която ще го гласува... да си купи преди да го обяви, а не след това. А джендърите в ЕС пак ще си обсъждат колко зелено се добива. То с войната хОй, ся и с тва да си/да ни вкарат още един

Последните дни има някакво масирано вадене на биткойни от борсите. В комбинация с постоянните слухове за нова държава, която ще го приема... напълно възможно е скоро да имаме новина. За мен най-логичното е всяка държава, която ще го гласува... да си купи преди да го обяви, а не след това. А джендърите в ЕС пак ще си обсъждат колко зелено се добива. То с войната хОй, ся и с тва да си/да ни вкарат още един

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
тая тема съвсем замря, а очаквах да е 200к биткойна поне.
Вероятно разни типове продължават да си качват брътвежите в тубата и да гледат в кристалното кълбо какво ще стане след 1 месец, 6 или година
Вероятно разни типове продължават да си качват брътвежите в тубата и да гледат в кристалното кълбо какво ще стане след 1 месец, 6 или година
Всъщност от няколко месеца насам не се случва нищо почти никъде.
На мен много верен коректив ми е реддит.
В Крипто съба при АТН на БТЦ популацията стигаше над 40к юзъра онлайн, през Август-Декември под популацията варираше между 10-20к онлайн винаги с редки дропове в странни часове на 8-9к.
От няколко месеца насам цифрите на онлайн юзъри се въртят около 2-4к онлайн.
Всеки месец се раздават едни крипто токъни на база участие, последните месеци ратио-то е супер високо, като причината е по-малко хора участващи в дискусиите.
Цените са ниски и криптото не е интересно на медиите и масата.
Ще му дойде времето, все някога...
На мен много верен коректив ми е реддит.
В Крипто съба при АТН на БТЦ популацията стигаше над 40к юзъра онлайн, през Август-Декември под популацията варираше между 10-20к онлайн винаги с редки дропове в странни часове на 8-9к.
От няколко месеца насам цифрите на онлайн юзъри се въртят около 2-4к онлайн.
Всеки месец се раздават едни крипто токъни на база участие, последните месеци ратио-то е супер високо, като причината е по-малко хора участващи в дискусиите.
Цените са ниски и криптото не е интересно на медиите и масата.
Ще му дойде времето, все някога...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Пък други баламурници купуват на цени под 40к
В момента цената е под годишната MA, което исторически... винаги е било добра цена за купуване.
Записа от събитието е супер. Макар ако се следят участниците по различните канали... почти да няма нова информация. Снощи го изгледах цялото на живо. Проф. Красимир Петров ми е любимеца от тези.
Има едно приложение Sweatcoin, което дава Sweatcoins за извървяни крачки. Това нещо го имах 2016-2017 някъде, но след един ъпдейт почна да харчи много батерия и го изтрих. От 1% мина на 20%
Сега вече е наред, пак е около 1% (вероятно и по-малко, че айфона под процент не показва). Сега обаче бяха пуснали да врътнеш Sweatcoin-a в Биткойн, в Bitfinex борсата. Докато направя регистрация и свършиха. Като ми се възстановиха старите, мога да ги врътна за 25-30 евро в биткойн, от Bitfinex могат да се изкарат директно по Lightning network. От апп-а останах с впечатление, че 1 биткойн са взели, който да се обменя за Sweatcoins... и изчезнал направо. Който върви доста пеша или бяга на пътека, да сваля. Може и да докара до лев на ден 

Записа от събитието е супер. Макар ако се следят участниците по различните канали... почти да няма нова информация. Снощи го изгледах цялото на живо. Проф. Красимир Петров ми е любимеца от тези.
Има едно приложение Sweatcoin, което дава Sweatcoins за извървяни крачки. Това нещо го имах 2016-2017 някъде, но след един ъпдейт почна да харчи много батерия и го изтрих. От 1% мина на 20%

Наскоро детето ми изгори водеокартата. Поболях се като видях цените и като знам за колко съм я купувал. Това което прави впечатление е олекс е пълен с карти и ригове. Сигурно има над 1000 обяви за карти. Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Някак и на втора скорост да го сметна колко е дълго...не ми се гледа. Така за 10-на минути го прегледах да видя кои са лекторите, не вярвам да кажат нещо ново(предвид, че съм им гледал подкастите при Пламен, а не само)или поне нещо кой знае какво, та ще пропусна. А и първоначално Пламен го мислеше това да е само за Патриотите му, тоест щом го е пуснал свободно, не вярвам да има скрита информация. Доколкото чух, говорят за стандартните неща, все пак е много полезно и това ако не го знаеш, ама тука сме се събрали само бъдещите милионери
та нека не си отнемаме чак толкова от времето.
На живо усещанията ще са били различни предполагам.
Та по темата, много унили ми се виждате някои, само аз ли все още мисля, че този цикъл продължава или има и други луди тука?

Та по темата, много унили ми се виждате някои, само аз ли все още мисля, че този цикъл продължава или има и други луди тука?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Има прекалено много форсмажорни обстоятелства последните 2 години. Аз лично покрай войната заредих още малко, удари ми и някои чакащи поръчки под 40к. Както винаги, всяка покупка я правя с мисълта, че може да трябва да чакам 3-4 години.
Човека Х купува чисто нов хардуер точно преди спада, 2,5 месеца след това го купувам с гаранция на 40% от цената като нов. След 3 години вярна служба, с изтекла гаранция, работил 24/7... един "уона би бързо милионер" го купи на цена... на която бях 20% горница от хардуера. Нещо като пазара на втора ръка автомобили в момента
Ако тока поскъпне още (както много хора очакват), вероятно пак ще има много евтин хардуер.
Преди години имаше много варианти за крадене на ток - скоро даже не съм чувал. Тока поскъпна много - хората с не толкова ефективни карти може и на минус да са. Големите копачи се изнесоха в страни с евтин ток, вече се копае с енергия от вулкани, от водопади... Това влияе много сериозно на трудността. Криптовалутите са нещо глобално, а копаенето е като бизнес. Трябва да си конкурентноспособен. А работата с риговете е малко... имаше един момент, в който бързите милионери искаха да правят пари и беше по-оферта да си го продадеш. Ще ти кажа моята формулаbioz написа:Наскоро детето ми изгори водеокартата. Поболях се като видях цените и като знам за колко съм я купувал. Това което прави впечатление е олекс е пълен с карти и ригове. Сигурно има над 1000 обяви за карти. Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bioz написа: Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.
Нормално нещо, което се случва при увеличаващ се ROI... хайпа вече определено не е същия, но все още не малко хора инвестират в нови машини... но цените на VGA тръгнаха надолу, видимо... и народа почна да е капризен т.е. до преди 6м се купуваше всичко де що има, сега обаче...

И в OLX е пълно с оферти, само че едно е цена на предлагане, друго е цената на продажба... много хора си мислят, че щом там цената е такава, значи това е и пазарната цена... а това далеч не е така

- TNT
- младши ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Имайте предвид, че и пуснаха PoS на тест мрежата на етериум и по всичко изглежда, че работи добре. Тоест скоро време, ако се спре да се копае eth(което е основното за което се ползват видео карти), цените на им най-вероятно ще се сринат яко. Тва са си някакви мои разсъждения, а аз от копаене никога не съм се интересувал задълбочено.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Точно. Тогава ще има ригове за без пари и вече може да се мисли дали няма далавера за някой шиткойн да се копа
Цената определя дали една сделка е добра.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
b_u_b_o написа:Имайте предвид, че и пуснаха PoS на тест мрежата на етериум и по всичко изглежда, че работи добре. Тоест скоро време, ако се спре да се копае eth(което е основното за което се ползват видео карти), цените на им най-вероятно ще се сринат яко. Тва са си някакви мои разсъждения, а аз от копаене никога не съм се интересувал задълбочено.
Има няколко потенциално интересни заместители... въпросът е да им се повиши малко цената, че да се дигне профита от копаене на сходно с ETH ниво.. ETC е един такъв потенциал, който от седмица насам направи "едни бързи" 30% нагоре...

Много от тези потенциали са ASIC Resistant...а около 60% от мрежата на ETH са именно ASIC...