Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Криптовалути

Мнение от In_Memoriam » 14 Мар 2022, 14:32

Дръпнал е архив с троянци и е дал достъп до компютъра си, като е имал и файл със записани всички пароли за порфейлите си. Твърде много нууб-ски грешки до това водят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 14 Мар 2022, 14:43

In_Memoriam написа:файл със записани всички пароли за порфейлите си.

facepalm

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Мар 2022, 14:45

Скоро гледах подкаста му с Пламен Андонов и Иван Иванов. Пирамиди, фараони :mhihi:

Последните дни има някакво масирано вадене на биткойни от борсите. В комбинация с постоянните слухове за нова държава, която ще го приема... напълно възможно е скоро да имаме новина. За мен най-логичното е всяка държава, която ще го гласува... да си купи преди да го обяви, а не след това. А джендърите в ЕС пак ще си обсъждат колко зелено се добива. То с войната хОй, ся и с тва да си/да ни вкарат още един :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 20 Мар 2022, 23:48

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Мар 2022, 10:03

тая тема съвсем замря, а очаквах да е 200к биткойна поне.

Вероятно разни типове продължават да си качват брътвежите в тубата и да гледат в кристалното кълбо какво ще стане след 1 месец, 6 или година

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Мар 2022, 10:25

Всъщност от няколко месеца насам не се случва нищо почти никъде.

На мен много верен коректив ми е реддит.
В Крипто съба при АТН на БТЦ популацията стигаше над 40к юзъра онлайн, през Август-Декември под популацията варираше между 10-20к онлайн винаги с редки дропове в странни часове на 8-9к.
От няколко месеца насам цифрите на онлайн юзъри се въртят около 2-4к онлайн.
Всеки месец се раздават едни крипто токъни на база участие, последните месеци ратио-то е супер високо, като причината е по-малко хора участващи в дискусиите.

Цените са ниски и криптото не е интересно на медиите и масата.
Ще му дойде времето, все някога...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Мар 2022, 10:36

Пък други баламурници купуват на цени под 40к :wave: В момента цената е под годишната MA, което исторически... винаги е било добра цена за купуване.

Записа от събитието е супер. Макар ако се следят участниците по различните канали... почти да няма нова информация. Снощи го изгледах цялото на живо. Проф. Красимир Петров ми е любимеца от тези.

Има едно приложение Sweatcoin, което дава Sweatcoins за извървяни крачки. Това нещо го имах 2016-2017 някъде, но след един ъпдейт почна да харчи много батерия и го изтрих. От 1% мина на 20% :kuku: Сега вече е наред, пак е около 1% (вероятно и по-малко, че айфона под процент не показва). Сега обаче бяха пуснали да врътнеш Sweatcoin-a в Биткойн, в Bitfinex борсата. Докато направя регистрация и свършиха. Като ми се възстановиха старите, мога да ги врътна за 25-30 евро в биткойн, от Bitfinex могат да се изкарат директно по Lightning network. От апп-а останах с впечатление, че 1 биткойн са взели, който да се обменя за Sweatcoins... и изчезнал направо. Който върви доста пеша или бяга на пътека, да сваля. Може и да докара до лев на ден :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Мар 2022, 10:57

Наскоро детето ми изгори водеокартата. Поболях се като видях цените и като знам за колко съм я купувал. Това което прави впечатление е олекс е пълен с карти и ригове. Сигурно има над 1000 обяви за карти. Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Мар 2022, 11:19

Някак и на втора скорост да го сметна колко е дълго...не ми се гледа. Така за 10-на минути го прегледах да видя кои са лекторите, не вярвам да кажат нещо ново(предвид, че съм им гледал подкастите при Пламен, а не само)или поне нещо кой знае какво, та ще пропусна. А и първоначално Пламен го мислеше това да е само за Патриотите му, тоест щом го е пуснал свободно, не вярвам да има скрита информация. Доколкото чух, говорят за стандартните неща, все пак е много полезно и това ако не го знаеш, ама тука сме се събрали само бъдещите милионери :mhihi: та нека не си отнемаме чак толкова от времето. :ahah: На живо усещанията ще са били различни предполагам.

Та по темата, много унили ми се виждате някои, само аз ли все още мисля, че този цикъл продължава или има и други луди тука? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Мар 2022, 11:31

Има прекалено много форсмажорни обстоятелства последните 2 години. Аз лично покрай войната заредих още малко, удари ми и някои чакащи поръчки под 40к. Както винаги, всяка покупка я правя с мисълта, че може да трябва да чакам 3-4 години.

bioz написа:Наскоро детето ми изгори водеокартата. Поболях се като видях цените и като знам за колко съм я купувал. Това което прави впечатление е олекс е пълен с карти и ригове. Сигурно има над 1000 обяви за карти. Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.
Преди години имаше много варианти за крадене на ток - скоро даже не съм чувал. Тока поскъпна много - хората с не толкова ефективни карти може и на минус да са. Големите копачи се изнесоха в страни с евтин ток, вече се копае с енергия от вулкани, от водопади... Това влияе много сериозно на трудността. Криптовалутите са нещо глобално, а копаенето е като бизнес. Трябва да си конкурентноспособен. А работата с риговете е малко... имаше един момент, в който бързите милионери искаха да правят пари и беше по-оферта да си го продадеш. Ще ти кажа моята формула :mhihi: Човека Х купува чисто нов хардуер точно преди спада, 2,5 месеца след това го купувам с гаранция на 40% от цената като нов. След 3 години вярна служба, с изтекла гаранция, работил 24/7... един "уона би бързо милионер" го купи на цена... на която бях 20% горница от хардуера. Нещо като пазара на втора ръка автомобили в момента :lol: Ако тока поскъпне още (както много хора очакват), вероятно пак ще има много евтин хардуер.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Мар 2022, 12:21

bioz написа: Тоест явно хайпа е намалял да не кажа, че вече го няма.

Нормално нещо, което се случва при увеличаващ се ROI... хайпа вече определено не е същия, но все още не малко хора инвестират в нови машини... но цените на VGA тръгнаха надолу, видимо... и народа почна да е капризен т.е. до преди 6м се купуваше всичко де що има, сега обаче... :D

И в OLX е пълно с оферти, само че едно е цена на предлагане, друго е цената на продажба... много хора си мислят, че щом там цената е такава, значи това е и пазарната цена... а това далеч не е така :) Пък и OLX е място за олигофренски сделки и обяви, та... не ми е много коректив :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Мар 2022, 12:26

То за това е пълно, щото няма сделки :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Мар 2022, 12:29

Имайте предвид, че и пуснаха PoS на тест мрежата на етериум и по всичко изглежда, че работи добре. Тоест скоро време, ако се спре да се копае eth(което е основното за което се ползват видео карти), цените на им най-вероятно ще се сринат яко. Тва са си някакви мои разсъждения, а аз от копаене никога не съм се интересувал задълбочено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Мар 2022, 12:33

Точно. Тогава ще има ригове за без пари и вече може да се мисли дали няма далавера за някой шиткойн да се копа :mhihi: Цената определя дали една сделка е добра.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Мар 2022, 13:12

b_u_b_o написа:Имайте предвид, че и пуснаха PoS на тест мрежата на етериум и по всичко изглежда, че работи добре. Тоест скоро време, ако се спре да се копае eth(което е основното за което се ползват видео карти), цените на им най-вероятно ще се сринат яко. Тва са си някакви мои разсъждения, а аз от копаене никога не съм се интересувал задълбочено.

Има няколко потенциално интересни заместители... въпросът е да им се повиши малко цената, че да се дигне профита от копаене на сходно с ETH ниво.. ETC е един такъв потенциал, който от седмица насам направи "едни бързи" 30% нагоре... :D

Много от тези потенциали са ASIC Resistant...а около 60% от мрежата на ETH са именно ASIC...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата