Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
Каква ситуация ми се случи, гледам аз продават гараж, звъня, разбира се говоря с брокер, та се оказва, че гаражът не се продава без апартамента, ама стои ей така обявата, питам брокерът да измислим нещо с продавачът, нашият човек не вдига, не отговаря, та се чудя как хората се занимават с брокери.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Е то за това всички гледат да ги прескочат, тук всичките брокери са лъжци, а ако не са то те не знаят изобщо какво продават и пак излизат лъжци. Читав брокер до сега не съм видял, само обещания без покритие. И накрая и пари искат и взимат.
Примери мога да дам много, хващал съм брокери да ме лъжат. След като им казах каква е ситуацията даже не редактираха обявата на конкретния имот, положението е "ако върже", затова тия същите ги прескочих без грам да ми мигне окото, преди години.
Примери мога да дам много, хващал съм брокери да ме лъжат. След като им казах каква е ситуацията даже не редактираха обявата на конкретния имот, положението е "ако върже", затова тия същите ги прескочих без грам да ми мигне окото, преди години.
Същата ситуация, трябва бонус пари от горе на бонус паритр, които му дават от другата страна, да му дадеш, да се замисли.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:...
И аз го гледах това скоро и някак си изглежда, че в един момент имотите ще си загубят способността за съхранение на стойност. Освен, ако не се развият нови райони , които да са по-привлекателни.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Кот такоа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Никога няма да ги разделят тия имоти. Съдилищата имат работа за десетилетия напред 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Обикновено като има такава ситуация, а тя е такава в 99% от случаите, можеш да си направиш уговорка да ти го запазят гаража ако евентуално новият собственик не го иска. Аз съм имал такъв случай. След близо 2 години от първоначалния разговор го предложиха и го взех. Това разбира се ако ти вдигат телефона все пак... Без коментар...
Бил съм и в друга ситуация. При ново строителство блок, имаше 3бр гаражи с канал. Купих апартамент с най-хубавия гараж от трите към него. Веднага видях потенциала на този гараж. Отварях си устата за още един да взема, защото беше свободен, но строителят си го пазеше към мезонета и в крайна сметка с мезонета си и замина.
По повод брокерите, много са зле повечето, но съм попадал и на една жена истински професионалист. Говоря за по специфични казуси. На всичкото отгоре комисионната ѝ беше на половина на нормалната, но може и специално отношение да е било.
Сещам се и за една друга жена, която ги разбираше нещата доста. От там си мисля, че поне при имотния пазар, жените брокери са по-читави. При мъжете всеки втори нахалник без образование се е набутал да наглее и се учи в движение с грешки за сметка на клиента. А че не знаят какво продават с детайли е още по-голям проблем.
Като цяло да купиш от частно лице и брокер е най-голямата пръчка и нерви, които можеш да си причиниш. От моят опит всички сделки с много нерви са били от такива.
Бил съм и в друга ситуация. При ново строителство блок, имаше 3бр гаражи с канал. Купих апартамент с най-хубавия гараж от трите към него. Веднага видях потенциала на този гараж. Отварях си устата за още един да взема, защото беше свободен, но строителят си го пазеше към мезонета и в крайна сметка с мезонета си и замина.
По повод брокерите, много са зле повечето, но съм попадал и на една жена истински професионалист. Говоря за по специфични казуси. На всичкото отгоре комисионната ѝ беше на половина на нормалната, но може и специално отношение да е било.
Сещам се и за една друга жена, която ги разбираше нещата доста. От там си мисля, че поне при имотния пазар, жените брокери са по-читави. При мъжете всеки втори нахалник без образование се е набутал да наглее и се учи в движение с грешки за сметка на клиента. А че не знаят какво продават с детайли е още по-голям проблем.
Като цяло да купиш от частно лице и брокер е най-голямата пръчка и нерви, които можеш да си причиниш. От моят опит всички сделки с много нерви са били от такива.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Тази жена да не би да се казва Вилиана, че тук в щатите няколко човека ми я препоръчаха. Казват че била много точна и всичко много професионално, едни познати са купили, а едни други продали имоти в София чрез нея. Също така на други двама е уредила да пуснат под наем и всичко било много точно, без никакви претиснения. Интересувам се понеже имаме едни наследствени имоти и ще ми трябва някой сериозен брокер, а не искам да попадна на някои пикльовци-келеши.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
zAcK написа:Кот такоа![]()
![]()
![]()
Че то това кога не е било така при нас, през соца дори, жилища имаха хората и с децата пак живееха на едно място с баба и дядо и тн.
Дори мога да кажа,че сега е по добре. Младите семейства гледат да се отделят. Преди се отделяха като пораснат децата

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
От скука разгледах обявите за двустаен апартамент, ново строителство в София.
Не виждам спад на цените, дори увеличение спрямо лятото.
Кога се очаква спадане?
Кога се очаква спадане?

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
всеки моментbarty написа:От скука разгледах обявите за двустаен апартамент, ново строителство в София.
Кога се очаква спадане?
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
barty написа:От скука разгледах обявите за двустаен апартамент, ново строителство в София.
Кога се очаква спадане?
Не знам, да кажат тия дето купуват. Аз лично мой познат дет да е купил нещо след 2020-та нямам (само един купи миналата година, но щот му изпадна топ далавера). Не знам кой ги купува тия имоти по 3к евро на зелено, някви митични същества явно

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
sub_eleven написа:
Ние пък, частни лице сме, последните години продадохме няколко апартамента или части от тях и никога не е имало проблеми или нерви за купувачите! Процедурата е елементарна и документите се подготвят за 10-тина дена максимум. От там зависи вече от датата при нотариуса и така...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
ildivvy написа:Ние пък, частни лице сме, последните години продадохме няколко апартамента или части от тях и никога не е имало проблеми или нерви за купувачите! Процедурата е елементарна и документите се подготвят за 10-тина дена максимум. От там зависи вече от датата при нотариуса и така...
На теория е ясно, но като започнат разни неща да излизат от тук и там и е малко изнервящо.
Аз единият път имаше доуточняване на статута, констативни нотариални актове междинни се правиха, друг път по веригата проследихме един собственик беше дарил имота някога на лице, с което няма родствена връзка, пък е имал син, което си е възможна претенция на запазена част. И там имаше врътни....
Веднъж уж бяха собственици едни, излезе че трето лице има запазена част, по някакъв си закон действащ тогава граждански, имаше 1/6. Не че не дойде доброволно да я прехвърли, но са си нерви.
Веднъж един гараж купувах със складово помещение залепено към него. Оказа се, че помещението продала по невнимание с апартамента някога бабичката... И те така...
Частни лица - само пръчки в задника.
Най-чистата работа откъм перипетии на сделката е търг ЧСИ и НАП, но там го получаваш във вид тотал щета, че дори и отвъд. Аз съм получавал с демонтирана входна врата, изкъртени стени, кабели, чупени плочки. Кабелът към главното ел. табло изтеглен, няма го, пусната вода да тече в банята....

Jorixa написа:
Не знам, да кажат тия дето купуват.
Ами аз мога да кажа какво купих скоро. Търсих тристаен няколко месеца. Накрая взех един в Изток за 350к лева. Частично отремонтиран. По-добро не можах да намеря. Пазарлъци не вървяха като цяло, минимални имаше. Много апартаменти атакувах с предложения.