Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Имотният пазар
Не е много сигурно
Бах в една хубава сравнително нова кооперация в бъкстон на гости на 4ти етаж/от 5/ но с малко апартаменти на етаж и имаше асансьор...ама не работеше
Още в началото нещо се счупило или трябвало да се доплати за пускане в есплоатация не помня точно но първите 3 етажа са били пас!
и за останалите вече идва много нанагорно и си спортуват по принуда.Няма сми да споменавам ,че докато се качвах по стълбите на първите етажи обувките на всички бяха пред вратите 

Бах в една хубава сравнително нова кооперация в бъкстон на гости на 4ти етаж/от 5/ но с малко апартаменти на етаж и имаше асансьор...ама не работеше

Още в началото нещо се счупило или трябвало да се доплати за пускане в есплоатация не помня точно но първите 3 етажа са били пас!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В закона за общата етажна собственост си пише много добре, кой за какво може да е 'пас'! Да си намерят някой да им го разясни на 'ниските' етажи, ако не успеят само да 'вникнат' в съдържанието, и да ги почват...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Факт е обаче, че в много нови блокове на по 3-4 етажа по тези вади и ливади не работи асансьорът. А също има и много празни жилища.
Мен също ме притеснява, че не са им дали да строят повече етажи и каква е причината и да не е липсата на канализация.
Мен също ме притеснява, че не са им дали да строят повече етажи и каква е причината и да не е липсата на канализация.
I love the sound of V8 in the morning...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Има канализация. Всички "блокчета" в районна ще са тази височина - ниско строителство. За мен е супер.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Познавам няколко семейства, които казват, че следващ имот, ако е в многофамилна сграда - само последен етаж. Аз също се оглеждам, и също приоритизирам последния етаж.
Не каза кой е строителят, на зелено винаги е риск, особено ако строителят е някой, дето е хванал вълната последните години, а преди това е бил ресторантьор например...
Не каза кой е строителят, на зелено винаги е риск, особено ако строителят е някой, дето е хванал вълната последните години, а преди това е бил ресторантьор например...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
kiko написа:по стълбите на първите етажи обувките на всички бяха пред вратите
Това е пред почти всяка врата в нашия вход

Ще изтърпя още малко докато да завърша на другото място ремонта и изчезвам с 300.
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Плочата отгоре съвсем не решава проблема с топлоизолирането.Ако тя е добре топлоизолирана от външната страна, плюса да я имаш, е че работи като акумулатор, който изравнява дневните и нощни пикове на външната температура.Грубото правило е на тавана изолацията да е 50% по-дебела от стените за да работят еднакво.Аз бих се напъвал за поне 20 см на покрива.Подобно е положението с терасата, която с тая дължина е един огромен термомост, ако не е изолирана отвсякъде пак с 50% по-дебела изолация, което предполагам не е предвидено.Като цяло си представи колко от ограждащите конструкции граничат с външната атмосфера, колко със съседи.Каква част от тях са бетон(лош изолатор) и каква част тухла(бива изолатор) и къде колко дебела изолация е предвидена.Вариант да се реши евентуалния проблем с терасата, е да се направи плаваща замазка в цялото жилище, но отиват едни 10~15 см от височината и се получават различни нива.Друг съвет е да питаш проектанта как ще се изпълнява хидроизолацията на покрива, да се запознаеш детайлно как трябва да се изпълни и да гониш изпълнителя, че това може да ти стъжни живота после.
Иначе последен етаж си е повече разходи, ама кефа цена няма.
Иначе последен етаж си е повече разходи, ама кефа цена няма.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Даже не знам дали не е добра идея да си наемеш някой който разбира да седи там на главите на майсторите докато правят топло и хидро изолация на покрива.
Да някой лев отгоре ще е, ама може да ти спести много разходи и главоболия после...

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
По повод избора, да, последен етаж не е най-добрият вариант, но си има и плюсове. Най-лошо според мен е първи подпокривен(когато над теб има някъде открита тераса). И разбира се първи етаж, за който всички са единодушни.
По повод малките кооперации, основният им минус е прекалено многото външни стени и липса на вътрешни апартаменти(които са най-ефективни за отопление и охлаждане). Въпреки всичко, аз ги харесвам повече. Големите хамбари ме подтискат.
Потенциален проблем са тези плоски покриви с вътрешни улуци. Защото ако няма система за разтопяване, която да работи, съм виждал тапи и басейни, които се оформят. А при басейн на покрива все успява да просмуче отнякъде. Скатният е по-безпроблемен и бих спал по-спокойно в такъв апартамент, дори да има скосения вътре.
Не на последно място, тераса, която обикаля или е по дължината на целия апартамент е смущаваща за всички обитатели - деца, родители. Нямат уединение. На някои места е широка колкото да минеш, което е безмислено реално. По-добре да има скосяване там.
Най-важното е да си го харесваш ти.
По повод малките кооперации, основният им минус е прекалено многото външни стени и липса на вътрешни апартаменти(които са най-ефективни за отопление и охлаждане). Въпреки всичко, аз ги харесвам повече. Големите хамбари ме подтискат.
Потенциален проблем са тези плоски покриви с вътрешни улуци. Защото ако няма система за разтопяване, която да работи, съм виждал тапи и басейни, които се оформят. А при басейн на покрива все успява да просмуче отнякъде. Скатният е по-безпроблемен и бих спал по-спокойно в такъв апартамент, дори да има скосения вътре.
Не на последно място, тераса, която обикаля или е по дължината на целия апартамент е смущаваща за всички обитатели - деца, родители. Нямат уединение. На някои места е широка колкото да минеш, което е безмислено реално. По-добре да има скосяване там.
Най-важното е да си го харесваш ти.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ходих да един познат в панелен блок в Софоя и трябваше да качим пералня на втория етаж.
Изненада, асансьора не спира на втория етаж!
На въпроса ми защо така, взе едно питах нещо страшно и ми се обясни, че навсякъде било така особено в панелките и старите блокове..
Навсякъде на територията може да е така и се сетих, че така както някои хора от 1-2-и етажи не плащат асансьор, защото не ги кефи, така и други не плащат за покрив по същите причини.
Имам приятел който се разправя с покрива за негова сметка и след това евентуално ще вземе нещо някой ден от другите, защото не им се плаща по една или друга причина.
Този феномен поне аз съм го вижда и чувал само в България.
Та няма значение колко ще струва имота у нас, в повечето случаи проблемите са идентични с хората.
Забравих да спомена, че на етажа в панелката имаше огромна секция, ей така си седи с месеци и години вероятно и се сетих, че съм виждал и на друго места подобни картинки.
Сега всичко това пак от бедност ли е или от какво?
На въпроса ми защо така, взе едно питах нещо страшно и ми се обясни, че навсякъде било така особено в панелките и старите блокове..
Навсякъде на територията може да е така и се сетих, че така както някои хора от 1-2-и етажи не плащат асансьор, защото не ги кефи, така и други не плащат за покрив по същите причини.
Имам приятел който се разправя с покрива за негова сметка и след това евентуално ще вземе нещо някой ден от другите, защото не им се плаща по една или друга причина.
Този феномен поне аз съм го вижда и чувал само в България.
Та няма значение колко ще струва имота у нас, в повечето случаи проблемите са идентични с хората.
Забравих да спомена, че на етажа в панелката имаше огромна секция, ей така си седи с месеци и години вероятно и се сетих, че съм виждал и на друго места подобни картинки.
Сега всичко това пак от бедност ли е или от какво?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
А нещата са толкова ясно уредени със закона за етажната собственост... При нас също не ползваха асансьора за 2-ия етаж дълги години! Сега хората остаряха и вече го ползват... Имаше драми но всичко си дойде на място!
Ex: 96' BMW318ti

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
alekangg написа:Ходих да един познат в панелен блок в Софоя и трябваше да качим пералня на втория етаж.
Предполгам, не си от София, или не си живял в София в панелка. Като дете, по време на социализма/комунизма, съм поживял доста в Захарна фабрика и Люлин и така и не видях асансьор, който да спира на втория етаж. Всъщност, спира, но вратата не се отваря

Не знам по другите панелни как е било.
Лудия.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Двигателист написа:alekangg написа:Ходих да един познат в панелен блок в Софоя и трябваше да качим пералня на втория етаж.
Предполгам, не си от София, или не си живял в София в панелка. Като дете, по време на социализма/комунизма, съм поживял доста в Захарна фабрика и Люлин и така и не видях асансьор, който да спира на втория етаж. Всъщност, спира, но вратата не се отваряЕ, в някои липсваше бутона (по културно)
Не знам по другите панелни как е било.
Не съм от София, нито съм живял в панелка. Предполагам, че в Пловдив и Варна е същата работа, но защо това се наблюдава само по панелките?
Живял съм в НС на 10-15 години на 4-5 етажа в София и си спираше навсякъде асансьора.
Във Варна съм живял в мое си на 4 етажа без асансьор и идиотите не даваха по 5лв за осветление и чистачка, а не е да са умиращи.
Имаше период няколко месеца, когато нямаше ток по стълбите и си светеха със запалка докато се качват../.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Малко по-темата, ето как ги броят квадратите по света.
2 спални, хол и отделна кухня, 2 бани и тераса общо 68 квадрата във Валенсия, сградата е 2001 година. Не е нещо маломерно чак, а у нас такъв имот ще е поне 80-90 квадрата, понякога и нагоре.
https://www.idealista.com/en/inmueble/102641995/
Цена 155к евро, с включено паркомясто.
Дали дори във Варна или Пловдив има нещо 2001 година в такъв вид и размери за такава сума?
2 спални, хол и отделна кухня, 2 бани и тераса общо 68 квадрата във Валенсия, сградата е 2001 година. Не е нещо маломерно чак, а у нас такъв имот ще е поне 80-90 квадрата, понякога и нагоре.
https://www.idealista.com/en/inmueble/102641995/
Цена 155к евро, с включено паркомясто.
Дали дори във Варна или Пловдив има нещо 2001 година в такъв вид и размери за такава сума?