Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Имотният пазар

Мнение от msi200 » 13 Дек 2023, 17:24

Имам апартамент там наблизо и съм наясно :) Изходът към околовръстното май ще е само в едната посока, ако нещо не се е променило напоследък. Детската градина е готова и е голям +, стига да има места в нея. Апартаментът е ОК като разпределение. Метро също не се знае, кога ще има. Но пък цените са поносими.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 13 Дек 2023, 17:34

В http://www.isofmap.bg/, може да цъкнете регулация и да видите къде ще минават улиците за околовръстното.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 13 Дек 2023, 17:37

По-скоро въпросът е кога, а не къде :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2023, 18:10

DigitalExile написа:...

Специално за изолация... дори със задника си да го направят пак бие сграда по-стара от 5 години или там когато се промениха рязко изискванията... да не говорим от предната промяна преди 15 и отгоре на това бие практически всички санирани панелки.
Дори само дограмата ако вземеш, от където идва най-голямата загуба, навсякъде е 3ен стъклопакет вече... говорим за 2023 г. Ся, че има други кахъри... има, ма този е най-долу в списъка общо взето :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 14 Дек 2023, 16:35

Kroki написа:
Слушам за съвети :)

От гледна точка климатизация, с тези изложения, последен етаж и голяма тераса, ако не се вземат мерки, които предполагам не са заложени в проекта, ще е доста енергоемко.Това с уговорката, че зависи колко е дълбок джоба на чорбаджията и какви са му критериите за комфорт.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 14 Дек 2023, 16:42

Попринцип над теб ако е покрива, а не е плоча и подпокривно винаги има страдание.
Едно приятелче взе така пред 5 години и той много надъхан за последен етаж с голяма тераса, след като поживя 2 години каза,че повече на последен етаж няма да купи нищо, освен ако отгоре няма плоча и подпокривно на което не се живее.
При него има много сериозна изолация, но пак си се усеща лятото жегата, а зимата студа. А като натрупа сняг на покрива е най зле.

Иначе в схемата аз не виждам скосявания и предполагам,че отгоре има плоча, за това и нищо не споменах по тая част. Общо взето има ли плоча и съседи/подпокривно отгоре, не трябва да те притеснява отоплението.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Дек 2023, 16:58

Плоча е. Няма съседи отгоре. Това е сградата, очертал съм кой е апартамента. Изолацията е 10см.

11.png

2.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Дек 2023, 17:13

От 15г стопанисвам такива апартаменти в Манастирски ливади запад и мойте съвети са: внимателно как ще направят плочките на терасата и покрива.
Това е много важно за бъдещето ти щастие.
Ще трябва да се ревизира покрива всяка година.
Трябва поддръжка на терасата, сифоните за оттичане, фугите и плочките не трябва да хлопат.
Помисли за някакъв покрив на тази тераса, който ще пази сянка, от дъжд и други.
Декинга е много хубаво нещо но отдолу събира много мръсотия и буболечки.

Иначе една такава направена тераса, с мебели и тн е супер.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 14 Дек 2023, 17:16

В тоя му вид не знам къде слагат изолацията на покрива, логично ми е от горната страна на плочата да е 10см XPS и вече отгоре, мрежа, хидро и там както се правят тия равни покриви, с тях не съм много запознат.

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 14 Дек 2023, 17:30

barty написа:..

Благодаря. Предвидили сме част от терасата да бъде покрита/затворена. Ще видим как ще е.

DigitalExile написа:..

Имах предвид на стените, за покрива не съм сигурен. Ще питам.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 14 Дек 2023, 17:50

Питай, не е логично да няма изолация отгоре. Всъщност дори ако няма бих казал, че е проблем.

Просто някой по запознат с равните покриви трябва да каже как стоят нещата там, аз не съм запознат.

дограмта гледам,че е VEKA, поне е с троен стъклопакет, питай дали може да си доплатиш за PVC дистанционери. питай също какъв е обкова, това е важно, а не го пише.

Гаражните гледам са Hormann, ама там и да искаш да я смениш няма да стане. Не че са лоши ама много пластмасария имат по механизмите, ако са секционни хич не е лошо да питаш каква е дебелината на ламелите.

Входните на Solid 55 лично аз не ги харесвам, ама масово слагат тях, то и там няма как да мръднеш реално, така че все тая.

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 14 Дек 2023, 17:58

Записах си и ще питам. :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 14 Дек 2023, 18:29

Друго се сетих и аз- в такива ниски сгради много често има проблеми с асансьора, защото първите 2 етажа обикновено не искат да плащат.
Също, канализация ли има или септична яма?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Дек 2023, 19:00

msi200 написа:Друго се сетих и аз- в такива ниски сгради много често има проблеми с асансьора, защото първите 2 етажа обикновено не искат да плащат.
Също, канализация ли има или септична яма?

За асансьора е вярно. Най-вероятно ще го плащат живущите на последен етаж.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 14 Дек 2023, 20:07

По същата логика първия етаж трябва да плаща най-много за чистачка, защото ходят пеш и цапат стълбите повече от останалите. Пък и за ново строителство става дума, не за 100 годишна съборетина в центъра или панелка в Люлин, пълни с пенсионери. Предполага се, че тука никой няма да седне да прави на въпрос 2-3 лв на месец.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата