Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Емиграция и имиграция
dhtj написа:Top Gun Maverick написа:Лично аз карта нямам, нито една, никаква сметка, нищо такова. Жена ми има защото и трябва, на мен не...
Чакай бе, как си купуваш крипто?
Плаща в натура...затова само от жени купува
Top Gun Maverick написа:В мига в който платя с карта и вече съм оставил следа къде съм бил точно в този ден и час и какво съм купил. Ми не е ок.
Това е загубена кауза. Влезеш ли с телефон и лицето си, вече си профилиран и продаден. Караш ли кола на твое име и носиш ли телефон в теб, се знае точно къде и кога си бил, къде си платил със стотинки и за какво. Дразнещо е, но няма какво да направиш, ако искаш да живееш сред хора и да се ползваш от блага.
b_u_b_o написа:zAcK написа:P.S. Няма как да не се дразня, щото искам да живея в нормален свят! Все пак сме 2026, а народът прост като преди 2000 години...
Ето това ти е отговра, приеми че си от малцинството мислещи с главата, а не с гъза и единственото което можеш да направиш е да се опиташ ти да си сравнително ок. Ако нещата се стекат добре и някога в далечното бъдеще хората им дойде акъла може и да стане хубаво място за живеене планетата ни. Ако не...здраве да е, ние и без това ще сме умрели векове преди това
И неговото и твоето са глупости, провокирани от малка, но шумна част от обществото, което ви обърква и ви наплашва. Света е 90-95% готин, както и подобен процент от хората. Вие гледайте да не сте от тия 5-10% отровни(или отровени) мрънкалници.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:
Това е загубена кауза. Влезеш ли с телефон и лицето си, вече си профилиран и продаден. Караш ли кола на твое име и носиш ли телефон в теб, се знае точно къде и кога си бил, къде си платил със стотинки и за какво. Дразнещо е, но няма какво да направиш, ако искаш да живееш сред хора и да се ползваш от блага.
Вчера говоря (на живо, докато телефонът ми е в джоба) с някой дали да ходим до едно кафе, където не съм бил от няколко години.
И след 2 минути ми идва мейл от това кафе да ме канят на някакво събитие там събота. Случайност?
Мислех, че само Андроидите правят такива магарии... Нямам ФБ и подобни аппове...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Вчера говоря (на живо, докато телефонът ми е в джоба) с някой дали да ходим до едно кафе, където не съм бил от няколко години.
И след 2 минути ми идва мейл от това кафе да ме канят на някакво събитие там събота. Случайност?![]()
Мислех, че само Андроидите правят такива магарии... Нямам ФБ и подобни аппове...
Ти нямаш, но другия има, знаят с кой говори и са навързали, че си ти. Нещастна работа.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Spunky написа:enigma написа:Вчера говоря (на живо, докато телефонът ми е в джоба) с някой дали да ходим до едно кафе, където не съм бил от няколко години.
И след 2 минути ми идва мейл от това кафе да ме канят на някакво събитие там събота. Случайност?![]()
Ти нямаш, но другия има, знаят с кой говори и са навързали, че си ти. Нещастна работа.
Баси, колко много изчислителна мощ отива за глупости....
Почвам да си мисля, че ако телефоните не ни следяха, батериите им щяха да карат двойно поне...
И в тоя ред на мисли - от приятели, които преди са минали от андроид на айфон, казват че изведнъж плановете им за данни не им стигат. Тва не значи ли че айфона праща повече инфо до кораба майка?
Не е един кораб майка, аз все още имам повече доверие в Апъл от другите, но всеки апп си праща към неговата майка и те профилира. Не само соц апове, всякакви апове те следят и те продават. Аз нямам нито един апп на мета, на гугъл имам за камерите само и съм му спрял всичко, но оня ден си мислех да сваля дуо линго да се заиграя с нов език преди пътуване, че нямам много време и като видях колко достъп иска, не го инсталирах. Спрял съм достъп до микрофон на всичко, освен тиимс, щото го ползвам ежедневно, но дори ако на вайбър някой иска да ми звънне, първо трябва да му дам достъп. Всеки апп му спирам всичко дето може и ако си поиска, му давам специално и спирам после пак. Голям тормоз е, ама това мога да направя. Всичко дето мога да ползвам през браузър го правя, като съм с адблокъри навсякъде. Ако някой сайт ме кара да ги изключа, спирам да го влизам. Ютюб ползвам без история включена и без алгоритъм. Пак е дърво, ама търпя.
dhtj написа:Spunky написа:enigma написа:Вчера говоря (на живо, докато телефонът ми е в джоба) с някой дали да ходим до едно кафе, където не съм бил от няколко години.
Почвам да си мисля, че ако телефоните не ни следяха, батериите им щяха да карат двойно поне...![]()
И в тоя ред на мисли - от приятели, които преди са минали от андроид на айфон, казват че изведнъж плановете им за данни не им стигат. Тва не значи ли че айфона праща повече инфо до кораба майка?
за айфона не знам, но теслата като се прибере и се закачи на вифи-то в къщи и праща по няколко терабайта към кораба майка... всяка вечер.
за навързването... нещата вече са изплетени до толкова, че за опростено мислене (като мойто) и повече усмивки съм приел, че всичко каквото правя и кажа се знае от всички. затова гледам да живея честно, не правя компромиси със моралния си компас, не въртя далавери които ако излязат на яве ще имам проблеми и ако ви кажа как добре спя- няма да ми повярвате...
това лични данни- всичко отдавна е изтекло и го има навсякъде. гледам само да си пазя информацията на кредитните карти щото като ме скам-нат и после трябва да вися 30 минути на телефона с банката да се разправям за глупости... на като цяло съвсем отговорно мога да заявя, че такова нещо като "тайна на личната информация" няма и тоя кон е изпуснат на къра и няма събиране в обора.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
И аз спя отлично и няма какво да крия, но го приемам, като игра и гледам да им обърквам профилирането и да губят пари от мен. Примерно с държавното шпиониране от моите райони нямам проблем и не искам да усложнявам живота толкова. Имам си обаче няколко принцип за бизнес шпионството и таргетиране, дето съм развил и гледам да не позволявам да ми казват какво да консумирам. Пак може да се подхлъзна по някой тренд, но освен, че не искам алгоритми да ми дават наклон(което е подобно на яденето на боклуци), имам правило и да не купувам нищо, което ми се рекламира. За това и не съм дал и няма да дам едно евро на мъск, който е една жива маркетингова платформа. Тоя подивял маркетинг води до много от нещата, дето дразнят Зак в западните общества.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа:Spunky написа:enigma написа:Вчера говоря (на живо, докато телефонът ми е в джоба) с някой дали да ходим до едно кафе, където не съм бил от няколко години.
Почвам да си мисля, че ако телефоните не ни следяха, батериите им щяха да карат двойно поне...![]()
Да, ама нямаше и да има толкова евтини продукти и услуги
Примерно Гугъл/епъл мапс защо мислиш са безплатни ?
Едно време плащахме сума пари за гармини и подобни…enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сиренцето в капана за мишоци винаги е безплатно ..Примерно Гугъл/епъл мапс защо мислиш са безплатни ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Мен пък ме кефите как не им давате достъп и те не си го взимат
Еле па Гугъл.