Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Криптовалути
Добре де, всеки пише без да чете стана май работата.
Съгласен съм, че няма кой да ти вземе леджера и кода на теория и респективно биткоините.
Обаче какво ще ги прави собственика, освен да ги държи или прехвърля директно към друг.
Като няма да може да си купи нищо или почти нищо, защото в момента в който де появят пари ще има стоп.
Ина ли къде да си кушиш с биткойн кола или някакви по-серизни неща?
Съгласен съм, че няма кой да ти вземе леджера и кода на теория и респективно биткоините.
Обаче какво ще ги прави собственика, освен да ги държи или прехвърля директно към друг.
Като няма да може да си купи нищо или почти нищо, защото в момента в който де появят пари ще има стоп.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Има доста обяви за коли, които приемат btc.
Нищо не пречи поуърката да се прибере в бг и да си разкеши биткойните, е ако не им затворят и границите, да не избягат канадците.
А и когато си готов, Нео, няма да има нужда да разкешваш.

Нищо не пречи поуърката да се прибере в бг и да си разкеши биткойните, е ако не им затворят и границите, да не избягат канадците.
А и когато си готов, Нео, няма да има нужда да разкешваш.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Правилно Нео. Да не ти говоря, че в БГ ако кажеш продавам и има веднага кой да ти го купи на ръка. В Германия има бол къщи, които продават коли срещу крипто, въобще нещата са толкова напред, че последния проблем ти е, че няма на кой да го продадеш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:думите ти придобиват комичен характер.
Ако осъзнаеш колко си неграмотен на тема биткойн, ще разбереш кой е комика в темата

alekangg написа:Ина ли къде да си кушиш с биткойн кола или някакви по-серизни неща?
https://bmw-bovacar.bg/news/za-prvi-pt- ... hu-bitcoin
Я кажете какво ви е мнението за пазара

Май месец мисля е Крипто срещата в Маями. Президента на Ел Салвадор беше много убеден, че до края на годината още 2 държави ще го приемат. А той е човек, който се среща с други президенти. НашиО министър на финансите официално обяви, че на ниво ЕС се взимат решение за регулиране на пазара и разплащанията с крипто. Което не е задължително да го направят лошо! И на тях им е ясно, че няма как да се следи напълно. Според мен ще вземат решение по-добре малко, отколкото нищо. В САЩ виждам, че на щатско ниво доста про-биткойн политици има.
В момента биковете са слаби, мечките са слаби и мисля пазара ще продължи да върви настрани, чакайки голяма новина.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:BMW_POWER написа:думите ти придобиват комичен характер.
Ако осъзнаеш колко си неграмотен на тема биткойн, ще разбереш кой е комика в тематаАма ти във форума не си влезнал да научиш нещо, а да даваш акъл по всяка тема.
alekangg написа:Ина ли къде да си кушиш с биткойн кола или някакви по-серизни неща?
https://bmw-bovacar.bg/news/za-prvi-pt- ... hu-bitcoin
Услугата вече е активна и достъпна, посредством иновативния дигитален крипто ексчейндж – Bonex.bg.
Или пак минаваш през някой и може да стане това, което каза пауърката ми се струва.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
alekangg написа:Добре де, всеки пише без да чете стана май работата.
Пълно е с хора, които дават кеш на ръка за биткойн. Също така вече има и биткомати (bitcoin ATM),които дават кеш на място. Никой и нищо не може да те спре ако искаш да обменяш.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Отиваш в mobile.bg тогава. Там бая коли се предлагат. Един от големите вносители на автомобили от САЩ и Канада също ми сподели скоро, че се очаква приемане на плащания в крипто. Апартаменти също съм виждал в Св.Влас и Пловдив. Според министъра ни, до края на годината ще има решение в ЕС, което ще влезне в сила следващите години. Тогава вече вероятно всички ще приемат или ще изостанат от пазара. А и предполагам България обсъждаме, щото за чужбина още повече варианти има.alekangg написа:Или пак минаваш през някой

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
За Бова Кар съм почти убеден, че споменават Бонекс просто за реклама и може би, че те после си обръщат във фиатки чрез тях. Ако ти обаче отидеш с Биткойните и им ги преведеш, то не значи, че ти ще разкешваш през тая борса. Тоест ти им даваш Биткойна, те вече какво правят с него си е техен проблем, не твой. Аз така разбирам плащане с Биткойн, а не "чакай да видим колко е курса в Бонекс, че да решим как да ти хванем М8-ка"
защото на Бонекс курсовете са цакащи. Има си среден курс, гледа се по него и се решава на място, а още по-лесно е в usdt като гледат курс на долара за деня и пак си даваш криптото.
Относно пазара... фифти-фифти.
Странното е, че ако си слезем надолу и това е беър маркет (което още не го вярвам)както писах и преди то тая граница от 20000 ще бъде пробита. Да, нямали сме голям връх както казваш ТНТ, ама разочарованието ще си го има и много народ ще се откаже, а те стратеджитата да си държат(и ние тука хард холдърите
)но цената ще иде под 20, бъди сигурен. Има вариант за някакъв мини-беър и ако паднем под 28, някаква новина както казваш да преобърне нещата и да се засилят до края на тази година като следващата да си е същински беър. А тя трябва да е такава защото 2024-та идва новия халвинг и тогава мисля Биткойн е способен да се откъсне от корелацията си с s&p500 и да покаже истинската си сила. Чакай да видим и феда какво ще направи защото те ако засилят инфлацията няма какво да му мислим, ще има голям шанс за катерене. А ако не я засилят, какво ще правят, ще си връщат дълга ли? 

Относно пазара... фифти-фифти.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Те Бова Кар не взимат и пари в сакче. Както пращаш в сметката на Бова в Уникредит (примерно), така пращаш и по сметката на Бова в Бонекс. И от там нататък те холдват ли, разкешват ли, кво правят - теб не те вълнува.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:
Проблемът на колегите е, че не виждат това, което виждам аз. Гореспоменатата нацистка
Проблемът всъщност е, че ти вярваш сляпо на същата тая нацистка. А би трябвало да ти е пределно ясно, че това са хора които боравят с фактите по много "интересен" начин. В случая тая или лъже най-нагло за тези "блокирани крипто адреси" или по-вероятното изкривява брутално истината за да звучи както ѝ е угодно на нея. Да може би са запорирали "сметки" в крипто борси, но не случайно в крипто света постоянно се повтаря едно: "not your keys not your coins". Затова дали ще е леджър, дали друг начин на съхранение на частните ти ключове, но не трябва всичко да ти е по борсите.
Колкото до ликвидността и начините на разкешване, те са все повече и се увеличават експоненциално всяка година. И сегашната ситуация само налива още вода в мелницата на биткойн, защото много хора проглеждат и виждат в какъв свят живеем и какъв е начина да защитят труда си от узурпатори. Моят съвет към всички е да направят същото, да седнат и вместо да вярват на медии да прочетат ЗАЩО биткойн е толкова сигурен и защо всеки ден вероятността да успее се покачва.

b_u_b_o написа:...
Пак повтарям, защото диванните експерти не четат. Оплакаха се хора, че са им прибрали криптото и аз го споделих тук. Не съм написал, че всичко се проследява навсякъде на 100%.
Всеки може да държи каквото и където си иска. При влизане в САЩ, митническият служител има право да ви изиска лаптопа, телефона и всеки електронен дивайс. Има право (И понякога го правят) да рови по имейли и т.н. и да иска информация за каквото си реши. Това, че на някого не му се е случило не е валидно за всички останали.
Който разбрал, разбрал.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:Който разбрал, разбрал.
Ти си неразбралия, и колкото и да повтаряш някви глупости това няма да се промени. Аз обаче нямам намерение повече да ти обяснявам. Образоването е личен избор, не е онова дето може да ти го набият.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И да ми вземат Леджъра на някоя граница да кажем, че влизам в САЩ по някаква причина, няма какво да го правят защото и да могат да го хакнат им трябва доста време. През което време аз ще си ида някъде и ще си генерирам нова парола и ще го прехвърля "другаде" коня. Казвам другаде защото той пак ще си е там на блокчейна(пиша го специално за Канада та, на другите знам, че им е ясно като 2 и 2, четири)само ще съм си сменил частния ключ.
А иначе да, на много места могат да ти заключат акаунта, но трябва да правиш минимум нещо, в което да се съмняваш или да имаш огромни количество появило се незнайно откъде. Та разбрахме страховете ти, надявам се сега разбираш защо на всички нас ни е през оная работа за възможностите на правителствата.
На другите избори има ли как Трюдо да го изберат пак, какви са настроенията и кога са те? За да не е офтопик, питам просто за да знам ще остане правителство на власт, което блокирва сметки в крипто борси на протестиращи хора или финансиращи протести все едно са терористи.
А иначе да, на много места могат да ти заключат акаунта, но трябва да правиш минимум нещо, в което да се съмняваш или да имаш огромни количество появило се незнайно откъде. Та разбрахме страховете ти, надявам се сега разбираш защо на всички нас ни е през оная работа за възможностите на правителствата.
На другите избори има ли как Трюдо да го изберат пак, какви са настроенията и кога са те? За да не е офтопик, питам просто за да знам ще остане правителство на власт, което блокирва сметки в крипто борси на протестиращи хора или финансиращи протести все едно са терористи.

b_u_b_o написа:Затова дали ще е леджър, дали друг начин на съхранение на частните ти ключове, но не трябва всичко да ти е по борсите.
Тук е ключът от бараката. Това, че някакъв процент от хората го правят не означава, че се отнася за 100% от притежателите на крипто.
Но както разбирам, греша аз

- TNT
- младши ентусиаст
-