Политическа
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Политическа
България е инвестирала 4 милиарда долара във американската икономика през покупката на Ф16 . И пак не можем да гласуваме за Тръмп , а вие сте инвестирали "някакви" данъци и искате да гласувате ??!! Гласуването в чужбина много ясно беше казано какво представлява - гъделичкане носталгията на българите зад граница да не ревът като чуят една българска роза и облаче ле бяло .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Тези въпроси са уредени в Конституцията, не е според кой колко е инвестирал. За данъците го написах, защото явно ми е важно представителството там. Щом ми е важно да гласувам и Конституцията ми дава това право, държавата е длъжна да ми го гарантира.
Разбирам, че там имате друго мнение по въпроса, но ще кажа само, че като започнат да се ограничават правата на различни групи - в крайна сметка не води до нищо добро. Днес едни, утре други….
Ниската избирателна активност е проблемът, не чуждестранния вот…
Разбирам, че там имате друго мнение по въпроса, но ще кажа само, че като започнат да се ограничават правата на различни групи - в крайна сметка не води до нищо добро. Днес едни, утре други….
Ниската избирателна активност е проблемът, не чуждестранния вот…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
По принцип е така, ама сега като се вдигне МАЛКО и докарат Радев, голям келепир.
Така е, прави сте, единия удря гласовете на ПП, другият на Доган. Ама на Доган гласовете точно винаги съм се надявал някой да ги махне по някакъв начин. Сега пък като знам, че ще идат за Радев, още повече. Надявам се да имате възможност да идете да гласувате все пак.
А защо не и точно тогава някой да си е до БГ и да пусне тук...
Всъщност и от Възраждане са много на кяр така, макар тях да виждам как Радев ще ги потопи. Освен ако не ги оглави, тогава ще ударят с един куршум два заека, ама така ще се асоциира тотално с Русия. Което няма да му е голям проблем, така ще заличи всички партии от рода на Величие, Меч, ИТН и всички с изключение на другите водещи плюс може би БСП.
А представяте ли си утре да оглави точно БСП?
enigma написа:Top Gun Maverick написа:И аз не виждам голяма драма да няма много секции в държава в която както казва колегата от няколко хиляди ходят да гласуват някакви 120 човека..
За вас може да не е драма, но за тези, които им се отнема правото може и да е. Като мене примерно, защото и аз плащам данъци в БГ (доста) и осигуровки и какво ли не.
No taxation without representation
Spunky написа:Реално всички плащаме някакви данъци там, някои, като мен и теб, повече сигурно от живеещите постоянно. Схемата е в полза на боко и пеев най-вече.
Така е, прави сте, единия удря гласовете на ПП, другият на Доган. Ама на Доган гласовете точно винаги съм се надявал някой да ги махне по някакъв начин. Сега пък като знам, че ще идат за Радев, още повече. Надявам се да имате възможност да идете да гласувате все пак.
Всъщност и от Възраждане са много на кяр така, макар тях да виждам как Радев ще ги потопи. Освен ако не ги оглави, тогава ще ударят с един куршум два заека, ама така ще се асоциира тотално с Русия. Което няма да му е голям проблем, така ще заличи всички партии от рода на Величие, Меч, ИТН и всички с изключение на другите водещи плюс може би БСП.
А представяте ли си утре да оглави точно БСП?

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Аз ще гласувам със сигурност. Напук ще ходя до консулството в ЛА ако трябва, защото виждам, че е все по-важно.
Но кофти за другите ни сънародници тук … в каунти-то където живея има вече доста, даже има вече май 2 български училища - https://www.californiabg.com/, има групи за народни танци и тн… държат си хората на националната идентичност.
Но кофти за другите ни сънародници тук … в каунти-то където живея има вече доста, даже има вече май 2 български училища - https://www.californiabg.com/, има групи за народни танци и тн… държат си хората на националната идентичност.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
enigma написа:Аз ще гласувам със сигурност. Напук ще ходя до консулството в ЛА ако трябва, защото виждам, че е все по-важно.
Нямате ли секция където сте. При нас обикновено се събират няколко ентусиасти-доброволци + идва един представител от консулството ден преди изборите и го настаняват в хотел. Наемат зала обикновено в някой хотел и там наблюдават гласуването и после броят гласовете и пращат протоколите. В нашата секция последните поне два-три пъти печелеше ПП, а преди това Герб. Обаче винаги има един гласувал за БСП. Аз лично за успокоение на тези които са против българите в чужбина да гласуват на парламентарни избори съм гласувал само на първите два началото на 90-те за СДС когато загубиха и после когато спечелиха. Иначе на президентски няколко пъти съм ходил за Жорж Ганчев и за Бойчев и Кулеков. Много ме е яд 97 година когато БСП имаха някакъв неизбираем и Жорж беше на трето място, ако комунистите се бяха отказали на балотажа, Жорж щеше да отвее Фернандел и да имаме най-колоритния президент.
P. S. В щатите също не съм много активен в гласуването, от 6 пъти на които съм имал право да гласувам на президентски, само 3 пъти съм се възползвал.
keep walking
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Ето как сипва на Станишев и майка му:
https://youtu.be/CGAU8Ii9ZDs?si=9RSzkrc6ITHUCeEu
А тука относно медиите как се прави открито вербуване, а не както сега всичко задкулисно:
https://youtu.be/9StYs-7q2i0?si=JCr_j9IadMsZap6Z
По света вика няма нищо друго освен достойни интереси.

In God we trust, all others we track.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
peshehodetz написа:
Нямате ли секция където сте. При нас обикновено се събират няколко ентусиасти-доброволци + идва един представител от консулството ден преди изборите и го настаняват в хотел. Наемат зала обикновено в някой хотел и там наблюдават гласуването и после броят гласовете и пращат протоколите.
Да, имаме, същата работа. В един от БГ културните центрове се настаняват. Но с тези промени предполагам няма да има вече, защото не е от големите американски градове, а там явно трябва да е приоритет.
За Жорж май съм писал преди - по ТВ може да е колоритен или забавен, ама иначе си беше типичния Ганьо.
Бях свидетел как се обажда в държавна служба да заплашва защо били уволнили някакъв негов... роднина ли беше, приятел, от доста ниска длъжност. В ония години да те уволнят от държавна служба значи колко скандален трябва да си... На началника не му беше никак забавно, явно оня го държеше с нещо

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Тук малко обърка Джо Байдън, вместо вице президент го нарече вице премиер ма карай .............
https://www.youtube.com/shorts/QueIBMKtZEQ
https://www.youtube.com/shorts/QueIBMKtZEQ
keep walking